Μαξ Κάιζερ, εσύ για ποιους δουλεύεις;

Ο προφήτης κακών, Μαξ Κάιζερ, ξαναχτύπησε.  Ακούστε τον, αλλά μην τον παίρνετε τοις μετρητοίς.  Μαξιμαλίζει απλά για να εντυπωσιάσει! Όταν καταγγέλλει την οικονομική τρομοκρατία, το κάνει για να τρομοκρατήσει κι αυτός με τη σειρά του και να δημιουργήσει σύγχυση στο λαό, που πια δεν έχει πού την κεφαλήν κλίναι. Όταν δικαιολογεί τη φοροδιαφυγή της “ουράς” επειδή φοροδιαφεύγει η “κεφαλή”, δε μας εξηγεί πώς αυτή η αυτοκαταστροφική πρακτική θα εκλείψει ως δια μαγείας, ή έστω θα μειωθεί, με την επιστροφή στη δραχμή, ώστε να μη δημιουργούνται ελλείμματα και πληθωρισμός, και να μη γίνεται υποτίμηση της δραχμής κάθε έξι μήνες, όπως γινόταν πριν μπούμε στο Ευρώ.

 Κατά την άποψή μου, ο Μαξ Κάιζερ, αν δεν υπηρετεί συνειδητά κάποια βλοσυρά αόρατα αφεντικά, έχει αρκετή θολούρα στο μυαλό του.  Λέει βέβαια και κάποιες αλήθειες, που όμως δεν είναι καινούργιες. Είναι τόσο παλιές όσο και ο άνθρωπος. Πάντα οι ισχυροί εκμεταλλεύονταν τους αδύνατους, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

 Εφόσον το ανθρωποειδές έχει επιλέξει να παραμένει κτήνος αντί να εξανθρωπιστεί, εφόσον έχει φιμώσει το πνεύμα μέσα του που τον διαφοροποιεί από τα ζώα, οι κοινωνίες που φτιάχνει θα είναι ζούγκλες όπου ισχύει το “δίκιο” του ισχυροτέρου. Η τρομοκρατία,  δια της βίας, της θρησκείας ή της οικονομίας, ήταν πάντα το όπλο των ισχυρών για να καθυποτάξουν τους λαούς. Το ζητούμενο είναι πώς θα ελιχθούν οι αδύνατοι ώστε να έχουν λιγότερες απώλειες και να κερδίσουν περισσότερα. Και σ’ αυτό δεν μας έκανε σοφότερους ο Μαξ Κάιζερ… Θεωρεί την επιστροφή στη δραχμή πανάκεια!
 Ας μελετήσουμε καλύτερα αυτά που είπε στη συνέντευξη:

Μαξ Κάιζερ: «Η Ελλάδα έχει βιαστεί οικονομικά. Αυτό ακριβώς συνέβη.
Έχω μιλήσει για οικονομική τρομοκρατία και για οικονομικό ολοκαύτωμα. Πτωχαίνουν τον ελληνικό λαό για να πάρουν την περιουσία του με μηδενικό κόστος. Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Και οι πολιτικοί δεν ξέρουν τι να κάνουν.»
Δημοσιογράφος: «Αλλά δεν μπορούμε να κατηγορούμε όλους τους άλλους για ότι έχει συμβεί σ’ αυτή τη χώρα. Ούτε μπορείς να κατηγορείς τη Γερμανία αν οι Έλληνες δεν πληρώνουν τους φόρους τους.  Ή αν η κυβέρνηση…»

 Μαξ Κάιζερ: «Επίτρεψέ μου να σου πω ότι η Goldman Sachs δεν πληρώνει τους φόρους της. Πέρυσι πλήρωσε σε φόρους λιγότερο από το 1% των εσόδων της. Οι τράπεζες της Wall Street δεν πληρώνουν τους φόρους τους.  Μεγάλοι επενδυτές που συλλέγουν οφέλη απ’ αυτό δεν πληρώνουν τους φόρους τους. Και περισσότερες από τις 500 μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ δεν πληρώνουν φόρους.
 Ο ελληνικός λαός μιμείται την κορυφή που δεν πληρώνει. Και δέχεται ποινές επειδή μιμείται τους κυβερνήτες του.
Ο Φρεντερίκ Μπαστιά, διάσημος οικονομολόγος του 19ουαιώνα, έλεγε: Όταν γίνεται πλιάτσικο στην κορυφή, γίνεται και στη βάση.
Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν καλή ιδέα. Και εξηγώ: Διότι όταν τελειώσει η κρίση θα υπάρχει τεράστια υποτίμηση σε ολόκληρη την Ευρωζώνη και σε ολόκληρο τον κόσμο.
 Η επιστροφή σε ένα νόμισμα όπως η δραχμή θα ήταν προς το συμφέρον της Ελλάδας γιατί θα μπορεί επιτέλους να γίνει ανταγωνιστική.
 Κοιτάξτε τι έγινε στην Ισλανδία. Η Ισλανδική οικονομία κατέρρευσε και τώρα η οικονομία της αναπτύσσεται. (…)
Στη Γερμανία αρέσει ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πρόβλημα, η Πορτογαλία έχει πρόβλημα, η Ισπανία φαίνεται να έχει πρόβλημα. Γιατί κρατούν το ευρώ φτηνό.
 Αν η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ για να βοηθήσει τις εξαγωγές της τότε αυτό θα συμβεί στο μέλλον. Εξαρτάται από τη Γερμανία. Η Γερμανία διοικεί την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρωζώνη.»
Δημοσιογράφος: «Και τι θα κάνουν οι ΗΠΑ για όλα αυτά;»

Μαξ Κάιζερ: «Η ηγεσία της Αμερικής, ο Μπαράκ Ομπάμα, όταν εκφωνεί τους λόγους του ακούγεται σα να εκφωνεί ομιλία από τη Ντίσνεϊλαντ. Λες και δεν ζει στον πραγματικό κόσμο. Δεν καταλαβαίνει ότι οι ΗΠΑ είναι ένα νησί σταθερότητας που δημιουργήθηκε από κάτι μη βιώσιμο όπως το δολάριο, το οποίο τώρα ξεπουλάνε σε κάθε χώρα του κόσμου.

 Οι ΗΠΑ μαθαίνουν τα πάντα στο τέλος. Είναι σαν τον απατημένο σύζυγο που το μαθαίνει πάντα τελευταίος. (…)
 Η Ευρώπη θα είναι σε παρόμοια κατάσταση με τη σημερινή, μόνο που η Γερμανία θα έχει μεγαλύτερη επιρροή. Τα προβλήματα στην Ελλάδα θα είναι χειρότερα. Η Ισπανία θα είναι σε πολύ χειρότερη θέση σε τρία χρόνια. Και η κρίση μετά από τρία χρόνια θα είναι  χειρότερη.
 Η νέα ηγεσία της Γαλλίας δεν δείχνει ιδιαίτερα αποτελεσματική. Μάλλον δείχνει να μην καταλαβαίνει τι συμβαίνει στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα. (…)
Έτσι ακριβώς δρα μια τρομοκρατική οργάνωση. Στόχος της είναι να προκαλέσει θύματα, κακουχία, θανάτους και καταστροφές. Άνθρωποι στην Ελλάδα πεθαίνουν εξαιτίας της οικονομικής τρομοκρατίας η οποία είναι προμελετημένη, και είναι σχεδιασμένη για να χρεοκοπήσει η χώρα. Και η ελληνική ηγεσία δεν κάνει τίποτα. Αυτό είναι ασυνείδητο. Είναι αρρωστημένο.»

Δείτε παλιότερη συνέντευξη του Μαξ Κάιζερ εδώ.

Tags: επιστροφή στη δραχμή, Ισλανδική οικονομία, Μαξ Κάιζερ, Φρεντερίκ Μπαστιά