Μας ξύνουν τ’ άντερα οι βΟλευτές με το “τι έσχες”

%CE%92%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE Χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, και σύμφωνα με τα αήθη κι έθιμα του κΥνοβΟλευτισμού μας, οι 300 βΟλευτές δίνουν στη δημοσιότητα τα προκλητικά “τι έσχες” που τα βαφτίζουν “πόθεν έσχες”. Όπως έδειξε η λίστα που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα, με φωτεινή εξαίρεση 5-6 βουλευτές, επικεφαλής των οποίων η Αλέκα Παπαρήγα, οι υπόλοιποι βΟλευτές κολυμπάνε στο χρήμα.

Τώρα, πού τα βρήκαν τόσα λεφτά δεν μας πέφτει λόγος, καθότι οι πρωθιερείς της φαυλοδημοκρατίας μας δε χρειάζεται να λογοδοτούν στον “κυρίαρχο” λαό, δηλαδή στους ραγιάδες.

Την ώρα που οι βΟλευτές κόβουν 13ο και 14ο μισθό από τους συνταξιούχους, την ώρα που τους φορτώνουν με ΛΑΦΚΑ, την ώρα που η βενζίνη έγινε απλησίαστη για τον εργαζόμενο των 700 ευρώ και η αύξηση του ΦΠΑ έχει καταστήσει είδη πρώτης ανάγκης απλησίαστα, οι ίδιοι αδιάντροπα επιδεικνύουν τα πλούτη τους, χωρίς να μας εξηγούν πού τα βρήκαν.
Διάβασα κάτι νούμερα εδώ που δεν πίστευα στα μάτια μου!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παίδες, έχει καταθέσεις 2, 7 εκατομμυρίων ευρώ! Για την ακρίβεια, 2.728.534 ευρώ! Ναι, καλά το ακούσατε! Διαθέτει επίσης πολλά ακίνητα και επενδύσεις κυρίως σε αμοιβαία κεφάλαια. Καλά, αυτός δεν φοβάται ενδεχόμενη πτώχευση του Γιουνανιστάν, οπότε το μόνο εγγυημένο ποσόν που θα του απομείνει θα είναι οι 100.000 ευρώ, αν αυτό ισχύει ακόμη; Πώς δεν τα φυγάδευσε σε ασφαλέστερο μέρος; Ανησυχώ, σύντροφοι, για το καλό του! Λέτε να θέλει να τα θυσιάσει για την πατρίδα;
Το ποιος είναι ο Βενιζέλος δεν χρειάζεται να σας το πω. Το εκτόπισμά του είναι πασίγνωστο. Να και το βιογραφικό του που επεξηγεί εμμέσως το πώς έσχε:

«Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Εξελέγη βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 1993, του 1996 του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009. Εισηγητής της πλειοψηφίας στις Βουλές του 1993, 1996 και του 2000.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού από 21.11.2000 έως 10.3.2004, υπουργός Ανάπτυξης από 19.1.1999 έως 13.4.2000, υπουργός Πολιτισμού από 25.9.1996 έως 19.2.1999, υπουργός Δικαιοσύνης από 22.1.1996 έως 5.9.1996, υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών από 15.9.1995 έως 22.1.1996, υπουργός Τύπου και Μ.Μ.Ε., κυβερνητικός εκπρόσωπος από 8.7.1994 έως 15.9.1995, υφυπουργός Προεδρίας Κυβερνήσεως και κυβερνητικός εκπρόσωπος από 13.10.1993 έως 8.7.1994.

Διδάκτωρ της Νομικής το 1980, υφηγητής του Συνταγματικού Δικαίου το 1984 στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στην ίδια Σχολή. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (1987), μέλος της Επιτροπής για την Τοπική Ραδιοφωνία και μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας. Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Φ.Ε.Α.Π.Θ. (1977) και του Εθνικού Συμβουλίου της Ε.Φ.Ε.Ε., (1975). Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. συνεχώς από το 1990. Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (…).»

Λοιπόν, εσείς οι καχύποπτοι, μην αναρωτιέστε πού τα βρήκε τόσα λεφτά ο Βαγγέλης. Δούλεψε σκληρά για την πατρίδα, ο άνθρωπος. Είναι απ’ αυτούς που συνέβαλαν το κατά δύναμη για να φτάσει η χώρα στη σημερινή οικονομική εξαθλίωση. Ε, να μην αμειφθεί δεόντως για τις υπηρεσίες του;

«Εντυπωσιακά όμως είναι και τα στοιχεία για βουλευτές και υπουργούς με τεράστια ακίνητη περιουσία. Όπως ο κ. Ευτύχιος Δαμιανάκης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με 72 ακίνητα και δεύτερος σε καταθέσεις με 1,2 εκατ. ευρώ!» (πηγή) Μωρέ μπράβο! Ποιος είναι αυτός ο Δαμιανάκης; Πρώτη φορά τον ακούω. Κι όμως είχε πλούσια δράση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Πάρτε μια γεύση από το βιογραφικό του:

«Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες
Εξελέγη βουλευτής Χανίων με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στις εκλογές του 2000 και του 2009.
Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Δικηγορεί στην Αθήνα από το 1977. Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. εντάχθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια. Διετέλεσε ειδικός νομικός συνεργάτης του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (1983-1985). Ειδικός σύμβουλος, Γενικός Γραμματέας Κρατικών Προμηθειών και επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου στην Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (1985-1989). Νομικός σύμβουλος της Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας (1989-1993). Διευθυντής πολιτικών γραφείων υπουργών και υφυπουργών (1993-1996). Υπήρξε ειδικός συνεργάτης του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε νομικά και στρατολογικά θέματα (1997). Αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος κατά το διάστημα 1998-2000. Είναι αναπληρωτής γραμματέας του Κ.Τ.Ε. Παραγωγής Εμπορίου και εισηγητής θεμάτων Δικαιοσύνης στον Κ.Τ.Ε. Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης, Δικαιοσύνης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.»


Προσοδοφόρο επάγγελμα αυτό του βΟλευτή στο Γιουνανιστάν, σύντροφοι δημοκράτες. Για τους υπόλοιπους ρίξτε μια ματιά εδώ. Κι ας μην πηγαίνει το βρώμικο μυαλό σας σε μίζες και άλλα ειδεχθή, διότι ιεροσυλείτε και αμαρτάνετε αμαρτίαν βαρεία.

Κατά τ’ άλλα, αλύτρωτοι σύντροφοι, λόγω Μνημονίου έχει πέσει μεγάλη λιτότητα στους βΟλευτές μας. Φανταστείτε ότι 121 βουλευτές τρέχουν με 4.500 κυβικά, ενώ 177 έχουν αρκεσθεί στα… δίλιτρα!
«Για να έχουμε μια εικόνα σήμερα ώστε να μπορούμε να κάνουμε τις απαραίτητες συγκρίσεις αύριο, ας δούμε ποια μοντέλα και πόσα κυβικά περιλαμβάνει σήμερα ο αυτοκινητικός στόλος της Βουλής.
Μακράν πρώτα σε προτίμηση τα πολυτελή Lexus.
Συγκεκριμένα, η Βουλή διαθέτει στους βουλευτές της:
121 Lexus 4.500 κυβικών.
Κι ακολουθούν στα 2.000 κυβικά:
76 Mercedes Ε 200
55 Audi
25 BMW
17 Saab
2 Renault
2 Honda
Όλα τα παραπάνω στα 2.000 κυβικά (για να μην ξεχνιόμαστε). Υπήρξαν ωστόσο και δύο βουλευτές (δυστυχώς, δεν μάθαμε ποιοι ήταν, προκειμένου να τους συγχαρούμε δημόσια) που περιόρισαν τις επιλογές τους στα 1.500 κυβικά, διαλέγοντας μάλιστα αυτοκίνητο Toyota.»
(πηγή)

Ελάτε τώρα, μη ζηλεύετε! Κάνουν παραγωγική δουλειά οι άνθρωποι! Πώς νομίζετε ότι έφτασε η Ελλάδα στη χρεοκοπία; Όλοι οι βΟλευτές, υπουργοί, παρατρεχάμενοι, διαπλεκόμενοι, λιβανίζοντες και λιβανιζόμενοι, έχουν βάλει πλάτη, βρε αχάριστοι!
Τα κεφάλια μέσα, λοιπόν, φάτε τον τραχανά σας κι ετοιμάστε τις σημαιούλες, ντουντούκες και συνθήματα, διότι όσον ούπω οι υποψήφιοι του κομματο-Κακοκράτη θα έρθουν και στη γειτονιά σας να σας παραμυθιάσουν.

Στην πολυκατοικία μας έχει ήδη φτάσει μπόλικη προεκλογική χαρτούρα με τις γνωστές εμετικές φάτσες των δήθεν “ακομμάτιστων” δημάρχων, αντιδημάρχων, προέδρων Δημοτικού Συμβουλίου, συμβούλων, κλπ. Όμως, όπως έρχονται πάνε κατ’ ευθείαν στο σκουπιδοτενεκέ. Δεν βλέπω κανένα να τα μελετάει. Εσείς ποιον θα ξανασταυρώσετε για να τον κάνετε πλουσιότερο;

Δείτε τώρα κι εδώ.

=========

Επίκαιρο υστερόγραφο:

«23/3/2010, Βοήθησε την Ελλάδα Σε ισχύ τραπεζικός λογαριασμός του Ταμείου στήριξης της Ελλάδας.
Με ανακοίνωση από την Βουλή των Ελλήνων τίθεται σε ισχύ ο τραπεζικός λογαριασμός , του Ταμείου στήριξης της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους της χώρας.


Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση των Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδας, για συμμετοχή στην πανεθνική προσπάθεια, οι οποίοι εκδηλώνουν τη διάθεσή τους για στήριξη της χώρας, προκειμένου να βγει από την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει, λόγω των δημοσιονομικών της μεγεθών.Ως γνωστόν πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος πρότεινε δημόσια τη δημιουργία “Ταμείου” στήριξης της Ελλάδας για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους της χώρας.

Επικεφαλής αυτής της εκστρατείας έχει τεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αποδέχθηκε πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου. Μία προσωπικότητα, ευγνωσμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής που εκφράζει ολόκληρο τον ελληνισμό.»

Εσύ, ραγιά, κατέθεσες τον οβολό σου για την πατρίδα των λαμογιών;

Tags: Ευάγγελος Βενιζέλος, Ευτύχιος Δαμιανάκης, ΠΑΣΟΚ, πόθεν έσχες βουλευτών