Μεγάλο Καβούρι, μεγάλη ντροπή!

Κοινοποίηση προς συναρμόδιους και αναρμόδιους:

–> ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
–> ΝΟΜΑΡΧΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
–> ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
–> ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
–> ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
–> ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ
–> ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
–> ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ

Ιστορικό (Από την ιστοσελίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής)

«Η πόλη μας – η μοναδική Βουλιαγμένη – είναι το ακριβότερο κομμάτι της Ελλάδας, με διεθνούς ακτινοβολίας τουριστική σημασία και έχει εξελιχθεί σε τόπο μόνιμης κατοικίας 5.500 κατοίκων αλλά και σε υπερτοπικό πόλο αναψυχής ιδανικό για ήσυχες και ποιοτικές διακοπές (αριθμός κατοίκων 5.725). Με συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής προστατεύεται το φυσικό περιβάλλον, διατηρείται η φυσιογνωμία της πόλης ως περιοχής κατοικίας, χωρίς τις χρήσεις που θα την αλλοιώσουν, κατασκευάζονται έργα υποδομής, πεζόδρομοι, παιδικές χαρές, πάρκα και αναβαθμίζονται αισθητικά οι κοινόχρηστοι χώροι.Το Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης ανακήρυξε πρόσφατα τις κοινόχρηστες περιοχές Καβουριού, Ορφανοτροφείου και Φάρου Καβουρίου, ως πάρκα υπερτοπικής σημασίας.»

Απολαύστε τώρα τις παραλίες “υπερτοπικής σημασίας” του Μεγάλου Καβουριού-Βουλιαγμένης, όπως τα απαθανάτισε ο φακός της ψηφιακής μου μηχανής κατά τη χθεσινή ηλιόλουστη Κυριακή, 18/10/2009. Ζητώ συγνώμη από όσους θίγονται, καθώς θέλω να πιστεύω ότι το αποκρουστικό θέαμα που βλέπετε είναι αποτέλεσμα ολιγωρίας και όχι κακής πρόθεσης. Άλλωστε ποιος δε θέλει το ωραίο; Απλά οι Έλληνες είμαστε λίγο έως πολύ αμελείς και αδιάφοροι. Από την άλλη, μας λείπουν και τα… κονδύλια για να ευπρεπιστούμε. Ποτέ δεν υπάρχει επάρκεια προσωπικού και μηχανημάτων! Αυτή δεν είναι πάντα η πρόχειρη όσο και φτηνή δικαιολογία για τη γυφτιά μας, μόνιμη, επαναλαμβανόμενη ή, στην καλύτερη περίπτωση, προσωρινή;

Αυτά τα λίγα από μένα, και τώρα ας μιλήσουν οι φωτογραφίες. Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση και καλύτερη… απόλαυση του τοπίου. Α, ναι, έχω ξαναγράψει για το Καβούρι πολλές φορές, συνοδεύοντας τα κείμενά μου με αποκρουστικές φωτογραφίες, αλλά η θλιβερή ιστορία επαναλαμβάνεται. Μεγάααλη δυστοκία για τον καθαρισμό των ακτών. Ίσως επιληφθεί άμεσα του θέματος η πολλά υποσχόμενη Υφυπουργός Τουρισμού, κα Άντζελα Γκερέκου, διότι μόνο τουρίστες δεν προσελκύει το θλιβερό θέαμα. Και να σημειωθεί ότι βγαίνουν πολλοί τουρίστες για περπάτημα στο Καβούρι – κυρίως τουρίστες που διαμένουν στα υπερπολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής Divani Apollon Palace και Amarilia Hotel… Έχουν κι αυτοί φωτογραφικές μηχανές!
DSCF5537

DSCF5536

DSCF5544

DSCF5545

DSCF5538

DSCF5541

Tags: Βουλιαγμένη, Μεγάλο Καβούρι