Με συνθήματα και διχασμό δεν σώζεται η Ελλάδα…

Συνθήματα τους έμαθαν οι πολιτικάντηδες, συνθήματα παπαγαλίζουν οι φοιτητές μας, ακόμη και στη Γερμανία! Δείγμα έλλειψης ωριμότητας και υπευθυνότητας! Προτάσεις για λύσεις δεν έχουν ούτε οι νέοι μας, διότι η ανεκπαίδευτη Παιδεία δεν φρόντισε να τους μάθει να σκέπτονται. Έμαθαν όμως να χειρίζονται άψογα τα συνθήματα! Από εποικοδομητικό διάλογο έχουν μεσάνυχτα, εκτονώνονται όμως με συνθήματα! Να χτίσουν δεν ξέρουν, γνωρίζουν όμως να γκρεμίζουν, να καίνε και να ρημάζουν τα χτισμένα από άλλους, αν τους το ζητήσει και τους οργανώσει κάποιο αριστερό κόμμα, το οποίο ούτε μπορεί ούτε θέλει ν΄ αποτελέσει την εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας.

Δεν χρειάζεται νομίζω να σας θυμίσω ότι και το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλη εξειδίκευση και προϋπηρεσία στα δημαγωγικά συνθήματα, ιδίως στα μικρά διαλείμματα που ήταν στην αντιπολίτευση, και πάντα βεβαίως στις προεκλογικές συγκεντρώσεις… Ας βγάλει τώρα το φίδι που εξέθρεψε από την τρύπα!

Οι Έλληνες φοιτητές στο Βερολίνο έχασαν τη ευκαιρία που τους δόθηκε για ν’ ανέβουν στο βήμα και να κάνουν τις προτάσεις τους. Τι κρίμα! Το μόνο που ήξεραν ήταν το σύνθημα: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό». Δεν αποκλείεται κάποιοι απ’ αυτούς πριν κάνα δυο χρόνια να βροντοφωνούσαν το σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό», ή το άλλο προσφιλέστατο του Ανδρέα, «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά.»

Κάπως έτσι, με συνθήματα κενά περιεχομένου που έριχναν στο λαό οι εραστές της εξουσίας και της ρεμούλας, φτάσαμε, “δημοκρατικά” πάντα, στη σημερινή εξαθλίωση και τη χρεοκοπία. Το χειρότερο όμως είναι ότι ακόμη δεν το έχουμε καταλάβει και συνεχίζουμε τον αντιπολιτευτικό “διάλογο” με παιδαριώδη συνθήματα.

Σήμερα έχουμε μια ακόμη 24ωρη γενική απεργία των συνδικάτων και πορείες στην Αθήνα και άλλες πόλεις. Δηλαδή μια από τα ίδια και αναποτελεσματικά… Στην τιμητική τους η Αλέκα, ο Αλέκος και ο Αλέξης! Τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης φρόντισαν ν’ απεργούν κι’ αυτά, όπως άλλωστε το συνηθίζουν, ώστε να μας κρατήσουν στο σκοτάδι ως προς τα τεκταινόμενα. Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, του οποίου ηγείται ο Αλέκος Αλαβάνος, κάλεσε τους διαδηλωτές να μη φύγουν από το Σύνταγμα μετά το τέλος της πορείας αλλά να μείνουν εκεί, στο πρότυπο της αιγυπτιακής εξέγερσης (πρωτοτυπία, ε;), με αίτημα να φύγει η κυβέρνηση! (Δείτε εδώ)

Να φύγει! Aυτό θέλω κι εγώ! Mα ποιος να τους αντικαταστήσει, Αλέκο; Μήπως ονειρεύεσαι ο στρατός να πάρει την εξουσία; Αυτό δεν έγινε στην Αίγυπτο; Ή μήπως προτιμάς τον Αντώνη Σαμαρά; Ε, τότε είναι που θα επέλθει το χάος αλά Δεκεμβριανά, όταν οι δικοί σου συμμαχήσουν εναντίον του μαζί με τους κακομαθημένους Πασόκους, με επικεφαλής το Γιωργάκη! Θυμάσαι πώς είχε λυσσάξει ο Τζέφρυ να σπρώξει τον Καραμανλή σε εκλογές, για να τον κατηγορεί έκτοτε ότι λιποτάκτησε;

Μήπως άραγε είσαι έτοιμος να συγκυβερνήσεις εσύ, η Αλέκα και ο Αλέξης, που δε λέτε ούτε καλημέρα μεταξύ σας; By the way, Αλέκο, πόσα από τα δεκάδες ακίνητά σου έχεις παραχωρήσει στους λαθρομετανάστες για να στεγαστούν; Α, ξέχασα, είσαι αριστερός χωρίς αντίκρισμα κι εσύ, όπως ο Γιωργάκης είναι σοσιαλιστής χωρίς αντίκρισμα…

Ε, ρε Χούντα που σας χρειάζεται να σας μπαγλαρώσει όλους, μπας και δει άσπρη μέρα ο τόπος. Αλλά πού τέτοια τύχη! Θα μου πεις, χούντα δεν έχουμε και τώρα; Προφανώς. Μόνο που η πράσινη χούντα του Γιωργάκη και της Τρόικας μας επιτρέπει να φωνασκούνε, να διαδηλώνουμε και να μιλάμε σε κουφούς μέσα από τα blogs, ένα είδος ακίνδυνης δημοκρατικής εκτόνωσης. Ίσως, όμως, δεν είναι μακριά η ανάληψη του μαστιγίου από μια χούντα που θα είναι κατά πολύ βλοσυρότερη από την πράσινη του GAP και της Τρόικας που έχουμε στο σβέρκο μας σήμερα. Μήπως γι αυτή δουλεύεις, Αλέκο;

Δείτε τώρα κι ένα video που προϊδεάζει για το πόσο δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον μας…

Tags: Αλέκος Αλαβάνος, Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και ληστεύει το λαό