Μπουτάρης ξεσπαθώνει, των gay τα μυαλά φουσκώνει…

Με την Ελλάδα καζάνι που κοχλάζει και τους Έλληνες να μην ξέρουν τι τους ξημερώνει, κάποιοι συνεχίζουν να κινούνται στου πουλιού τους το χαβά (με όλο το σεβασμό στα πουλερικά) και να θεωρούν εθνική προτεραιότητα το δίκαιο της κρεβατοκάμαρας!

Αλήθεια, ποιος ασχολείται με τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή διαστροφές του ενός και του άλλου και με τους τρόπους που προτιμούν για εκτόνωση; Μας αφορά, όμως, όταν οι παρεκκλίνουσες σεξουαλικές προτιμήσεις διεκδικούν νομική κατοχύρωση και επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή το φορολογούμενο, με άδικα προνόμια και φοροαπαλλαγές.

Σε πρόσφατη (7-2-2011) συνέντευξη στο μηνιαίο gay περιοδικό Screw (σεμνός τίτλος, ε;) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ήταν σαφής, κατηγορηματικός και… απογοητευτικός.
Παραθέτω επίμαχα σημεία από τη συνέντευξη:

Ερώτηση: «Είπατε ότι αν κάποιο ζευγάρι ατόμων του ιδίου φύλου έρθει στο Δημαρχείο θα τον παντρέψετε. Ισχύει αυτό; Βέβαια οι γάμοι στην Τήλο ακυρώθηκαν και το θέμα έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης. Παρ’ όλα αυτά, θα το κάνατε;»

Απάντηση: «Θα κάνω κάτι καλύτερο. Θα συνεργαστώ με άλλους δημάρχους με στόχο το οικογενειακό δίκαιο της χώρας, μέρος του οποίου είναι και ο πολιτικός γάμος, να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων ευρωπαϊκών χωρών με τις οποίες θέλουμε να συμπεριλαμβανόμαστε.»


Ερώτηση:
«Τι πιστεύετε για τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου;»

Απάντηση:
«Πιστεύω ότι αν δύο ενήλικα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου, θέλουν να επισημοποιήσουν την σχέση τους με τον γάμο, εάν επιθυμούν να αποδώσουν στην σχέση τους αυτή την σημασία, τότε θα πρέπει να μπορούν και να επωφεληθούν από τις διατάξεις του οικογενειακού δικαίου.»

Δεν θα ηθικολογήσω επικαλούμενη τις Γραφές για να διαφωνήσω με το γάμο των ομοφυλοφίλων. Προσέξτε, το γάμο είπα και όχι τη συμβίωση. Διότι ο καθένας είναι ελεύθερος να συμβιώσει με όποιον θέλει, ακόμη και με το διάβολο, αρκεί να μην προκαλεί τον κοινωνικό περίγυρο και να μην επιβαρύνει τους άλλους.

Ούτε θα επικαλεστώ αλληλοσυγκρουόμενα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών, από τις οποίες βρίθει το Διαδίκτυο, περί ελεύθερης επιλογής στην ομοφυλοφιλία, η ψυχολογικής διαταραχής των ομοφυλόφιλων, ή γενετικής διαταραχής της ισορροπίας χρωμοσωμάτων και ορμονών, για να υπερασπιστώ το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων στο γάμο και το χρέος του ανυποψίαστου φορολογούμενου να επιδοτεί τις γενετικές τους ανωμαλίες ή τις επίκτητες διαστροφές. Διότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει ότι η Φύση κάνει και λάθη, ούτε ότι ο φυσιολογικός άνθρωπος είναι επιρρεπής στη διαστροφή και στα πάθη.

Εκείνο, όμως, που η κοινή λογική υπαγορεύει είναι ότι ο γάμος είναι ένας θεσμός που καθιέρωσαν οι κοινωνίες για την αναπαραγωγή του ανθρώπινου είδους και για την ασφαλή ανατροφή των παιδιών ώστε να γίνουν καλοί κ’ αγαθοί πολίτες. Άλλο τώρα αν συχνά δεν γίνονται. Επομένως, ένα γάμος που δεν έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής του είδους, όπως είναι ο γάμος των ομοφυλόφιλων, δεν δικαιούται ν’ απολαμβάνει τα προνόμια του οικογενειακού δικαίου που απολαμβάνουν τα ετεροφυλοφιλικά ζευγάρια, εν δυνάμει γονείς.

Στο κάτω-κάτω της γραφής δεν ανέχομαι, για να κάνουν κάποιοι το κέφι τους, μέρος των φόρων μου να διατίθενται ώστε οι ομοφυλόφιλοι να έχουν δωρεάν ιατρική περίθαλψη με το βιβλιάριο του ασφαλισμένου συντρόφου τους, να κληρονομούν την περιουσία του συντρόφου τους με τους ευεργετικούς όρους που παρέχονται σε πρώτο βαθμό συγγενείας, και να κληρονομούν τη σύνταξη ο ένας του άλλου, ή η μία της άλλης, τη στιγμή μάλιστα που τα Ασφαλιστικά Ταμεία είναι υπό κατάρρευση.

Κι αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν έτσι, να το θέσω και αλλιώς: Ας πούμε ότι δυο μεσήλικα άτομα του ιδίου φύλου, δεύτερου ή τρίτου βαθμού συγγενείας, ή μη συγγενείας, με μηδενική σεξουαλική δραστηριότητα, αποφασίζουν να ζήσουν μαζί για να έχουν συντροφιά και να συμπαρασταθούν εις αλλήλους σε περίπτωση ασθένειας. Είναι φίλοι ή φίλες, κι έχουν δώσει αμοιβαία υπόσχεση ότι δεν θα εγκαταλείψουν αλλήλους στα δύσκολα. Πείτε μου παρακαλώ, έτσι και περάσει του Μπουτάρη, αυτοί οι άνθρωποι θα δικαιούνται να νομιμοποιήσουν τη συμβίωσή τους και να τύχουν των ευεργετημάτων του οικογενειακού δικαίου; Όχι, προφανώς! Θα πρέπει να δηλώσουν ότι το κάνουν, ακόμη κι αν δεν το κάνουν, δηλαδή να δηλώσουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι ή λεσβίες!

Με άλλα λόγια, η Πολιτεία (δηλαδή ο ανυποψίαστος πολίτης που πληρώνει τους φόρους του) δεν συμπαραστέκεται στους ανθρώπους που συμβιώνουν παρά μόνο όταν υπάρχει δεδηλωμένη δραστηριότητα στην κρεβατοκάμαρα. Η συνουσία είναι που επιβραβεύεται, έστω κι αν είναι παρά φύσιν, κι όχι η ουσία της συμβίωσης. Καταλάβατε;
Πολλά είπα. Πάμε πάρα κάτω.

Ερώτηση: «Πιστεύετε ότι άτομα του ιδίου φύλου θα έπρεπε να μπορούν να υιοθετούν παιδιά;»

Απάντηση:
«Το επιτρέπουν στην Αμερική και είναι μια κοινωνία πιο συντηρητική από την δική μας.»

Είναι απάντηση αυτή, κύριε Μπουτάρη; Η Αμερική θα είναι τώρα η πυξίδα μας; Αν στην Αμερική επιτρέψουν αύριο το γάμο με ζώα θα τον υιοθετήσουμε κι εμείς; Μα είναι επιχείρημα αυτό από ένα Δήμαρχο; Τι να σας πω; Δεν αξίζει ούτε καν να επιχειρηματολογήσω…
Η υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια συνιστά ευθύ βιασμό απέναντι στην παιδική ψυχή. Καταδικάζει το παιδί σε σύγχυση ως προς την ταυτότητά του, ως προς τι είναι φυσιολογικό και τι αφύσικο, με ολέθριες συνέπειες για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς του.

Γι αυτό θεωρώ την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλοφιλικά ζευγάρια διαρκές έγκλημα, χειρότερο από το στιγμιαίο έγκλημα της παιδεραστίας. Εδώ φυσιολογικά ζευγάρια περνάνε από κόσκινο για να τους επιτραπεί να υιοθετήσουν παιδί, περιμένουν και δεκαετίες, και στο τέλος απορρίπτονται λόγω…ηλικίας, και θα δοθεί άδεια υιοθεσίας στους ομοφυλόφιλους; Μήπως τρελαθήκαμε και που το συζητάμε;

Ερώτηση: «Αν σας ζητηθεί, θα στηρίξετε πρωτοβουλίες και δράσεις οργανώσεων για θέματα σεξουαλικού περιεχομένου, ομοφυλοφιλία, θα το κάνετε;»

Απάντηση: «Νομίζω ότι οι προηγούμενες απαντήσεις έχουν ήδη δώσει το στίγμα μου.»

Ερώτηση: «Θα πηγαίνατε σε ένα γκέι μπαρ;»

Απάντηση: «Πηγαίνω όπου θέλω και έχω πάει σχεδόν παντού.»

Ερώτηση: «Θα στηρίζατε μια γκέι παρέλαση στην πόλη; Μια γιορτή ομοφυλόφιλων πολιτών;»

Απάντηση: «Εάν γίνεται γκέι παρέλαση στην Νέα Υόρκη, στο Βερολίνο, στο Παρίσι, στο Λονδίνο, σε όλες τις πόλεις δηλαδή που οι συμπολίτες μας θέλουν να επισκεφτούν για την ζωντάνια τους, τον δυναμισμό τους, το ανοιχτό τους πνεύμα, γιατί να μην γίνουν και στην Θεσσαλονίκη;»

Άντε πάλι με τη Νέα Υόρκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις! Και γιατί να γίνει γκέι παρέλαση στην πόλη, κύριε Μπουτάρη;; Οι ομοφυλόφιλοι δεν ισχυρίζονται ότι είναι το φυσιολογικό τρίτο φύλο; Δεν είναι συνηθισμένοι άνθρωποι κι αυτοί; Δηλαδή τι έχουν να επιδείξουν σε μια παρέλαση; Τη φυσιολογικότητά τους; Ε, τότε να γίνονται και παρελάσεις αμιγώς του πρώτου και του δεύτερου φύλου! Τι; Δεν θα έχουν ενδιαφέρον αυτές; Μήπως δηλαδή οι ίδιοι οι ομοφυλόφιλοι θεωρούν τους εαυτούς των γραφικούς, και θέλουν να παρελάσουν, όπως γίνεται με τα καρναβάλια τις απόκριες; Μήπως μόνοι τους προκαλούν και μετά παραπονιούνται για ρατσισμό εναντίον τους;

Ερώτηση: «Γκέι φίλους έχετε; Κάνετε παρέα με γκέι; Μιλάτε για τα προβλήματα τους;»

Απάντηση: «Φυσικά και έχω γκέι φίλους. Κατανοώ έμφυτα την διαφορετικότητα γιατί από ένα σημείο και έπειτα και εγώ εγκατέλειψα την πεπατημένη και γνώρισα και τις χαρές και τις δυσκολίες αυτής της επιλογής.»

Τι είπατε κύριε Μπουτάρη; Ότι γνωρίζετε τις χαρές και τις δυσκολίες αυτής της επιλογής; Ώστε περί επιλογής πρόκειται; Να λοιπόν που γλώσσα λανθάνουσα λέει την αλήθεια. Να που ακούσαμε, από άνθρωπο που γνωρίζει, ότι η ομοφυλοφιλία είναι επιλογή! Έστω για πολλούς, για ν’ αφήσουμε κι ένα παράθυρο για τις εξαιρέσεις που γεννήθηκαν με το κουσούρι αυτό.

Αυτά τα λίγα για την ομοφυλοφιλία. Και συγνώμη αν έθιξα κάποιους. Όμως η Αλήθεια πρέπει να λέγεται χωρίς φόβο. (Ολόκληρη η “ιστορική” συνέντευξη στο screwmag.)

Α, ναι, τώρα που το θυμήθηκα, να ρωτήσω τους ομοφυλόφιλους: Γιατί αυτοαποκαλείστε gay; Μήπως είστε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο καταχαρούμενοι, γελαστοί κι ευτυχισμένοι; Μήπως δηλαδή έχετε ανακαλύψει το μυστικό της αγαλλίασης και της ευφροσύνης στην ομοφυλοφιλία; Φοβάμαι ότι ο τίτλος σας είναι ρατσιστικός, υπονοώντας ότι οι ευρισκόμενοι εκτός της φυλής των ομοφυλοφίλων δεν είναι ιλαροπρόσωποι. Για σκεφτείτε το λιγάκι…

Tags: Γιάννης Μπουτάρης, γκέι παρέλαση, ομοφυλοφιλία, υιοθεσία από γκέι