ΜΥΣΤΗΡΙΟ: Από το «Κραχ» στα Ράλι Ανόδου!


Εντυπωσιακά τα “κέρδη” στα χρηματιστήρια του πλανήτη από τη Δευτέρα 27/10/2008. Πόσο θα κρατήσουν τα πάρτι μη με ρωτάτε. Από κοντά και το δικό μας ΧΑ με άνοδο σήμερα κατά 9,54%. Τσιγκουνιές θα κάνουμε; Αλήθεια από πού τα “κέρδισαν”; Από τους εξωγήινους; Διότι όταν κάποιος “κερδίζει” στο τζόγο, από κάποιους τα παίρνει. Κοντά στο νου κι η γνώση, λέει η παροιμία. Όταν οι λίγοι “τυχεροί”του συστήματος γελάνε, τότε οι πολλοί κλαίνε. Εκτός βέβαια αν οι αλχημιστές του τζόγου έχουν βρει τη μέθοδο να μετατρέπουν αέρα κοπανιστό σε χρήμα. Άλλο αυτό!

Τι σας έλεγα στο προηγούμενο άρθρο μου; Οι διεθνείς και ντόπιοι κερδοσκόποι, καθώς και οι διαχειριστές των εισηγμένων, κυρίως των Τραπεζών και των εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης, έχουν πια ξεσελώσει. Δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε κάποια προσχήματα, οι γύπες, ώστε να μην τους πάρουν είδηση τα αμνοερίφια και πάψουν να προσέρχονται στις λίμνες με τα πιράνχας για κούρεμα ή για σφάξιμο. Όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου για μαζική ανακατανομή του χρήματος από τα υπόγεια προς τα ρετιρέ, δεν υπάρχει έλεος!

Ο βιασμός των χρηματαγορών από δαύτους, τόσο στο ξεφούσκωμα όσο και στο φούσκωμα, δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους μανιακούς του χρηματιστηριακού τζόγου που διψάνε για στιγμιαία υπερκέρδη και αίμα. Είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι θα πάρουν το χρήμα μαζί τους όταν κλείσουν τα μάτια τους. Ναι, είναι εκείνοι που, αν οι ψυχές επιβιώνουν για κάποιο διάστημα μετά το φυσικό θάνατο, γίνονται στοιχειά και φαντάσματα που περιφέρονται απεγνωσμένα μέσα στους “ναούς” του χρήματος, διότι στην περίπτωσή τους δεν ισχύει η παροιμία “πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι”. Το χούι του χρηματιστηριακού τζόγου το παίρνει η ψυχή μαζί της και μετά θάνατον και υποφέρει αβάσταχτα που δεν μπορεί πια να τζογάρει. Αυτό θα πει κόλαση: Να μη βρίσκει η ψυχή ανάπαυση από τα πάθη της ούτε μετά θάνατον… Για φαντάσου!

Αρκετά, όμως, ως προς τις ενδεχόμενες μεταφυσικές συνέπειες του τζόγου. Ας έλθουμε τώρα στα γήινα και πάλι. Καλά, προς τα πού πήγε η παγκόσμια οικονομική ύφεση για την οποία τάχα θρηνούσαν εκείνοι που την προκάλεσαν ώστε την εβδομάδα των χρηματιστηριακών παθών με αποκορύφωμα τη μαύρη Παρασκευή της 24ης Οκτωβρίου του 2008 ν’ ακολουθήσει εβδομάδα των χρηματιστηριακών πάρτι απ’ άκρου εις άκρον του πλανήτη; Ήταν άραγε αρκετό ένα Σαββατοκύριακο για να θεραπευτεί η τρομερή ύφεση, που σύμφωνα με τις αναλύσεις των ειδικών ήταν η αιτία της κατάρρευσης των χρηματαγορών; Είναι να γελάει κανείς με τέτοια συγχορδία όλων των χρηματιστηρίων του πλανήτη και προς τα πάνω τους και προς τα κάτω τους! Και μετά σου λέει η παγκοσμιοποίηση δεν είναι ακόμη εδώ…

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιος αόρατος νους, που παρεμπιπτόντως πρέπει να είναι σχιζοφρενής και βλοσυρός, δίνει το παρασύνθημα μ’ ένα μαγικό ραβδάκι και αυτομάτως τα χρηματιστήρια συμμορφώνονται αναντίρρητα. Αν τολμούν ας διαφοροποιηθούν! Δεν πάει να έχει κάποια επιχείρηση υπερκέρδη, όπως πολλές Ελληνικές Τράπεζες, η μετοχή της θα βουλιάξει μαζί με τις άλλες, διότι έτσι προστάζει ο αόρατος συντονιστής της παγκόσμιας επιχείρησης χρηματιστηριακή σκούπα. Και δεν πάει να είναι μια επιχείρηση ψόφια, η μετοχή της θα φουσκώσει μαζί με τις άλλες όταν δοθεί το αντίθετο παρασύνθημα.

Το μόνο που δεν φουσκώνει ούτε στα κραχ ούτε στα ράλι είναι οι τσέπες των ανυποψίαστων μικροεπενδυτών. Εκείνοι είναι προορισμένοι από κάποιον αόρατο θεό που τους μισεί να χάνουν πάντα την κουτάλα, οι ταλαίπωροι. Εδώ που τα λέμε, αν δεν υπήρχαν και αυτοί από πού θ’ αντλούσαν κεφάλαια οι επιτήδειοι; Δε θυμάστε που μας έλεγε ο Σημίτης ότι το Χρηματιστήριο είναι μοχλός ανάπτυξης των επιχειρήσεων; Τα χρηματιστήρια, λέει, στήθηκαν για ν’ αντλούν οι επιχειρήσεις ζεστό χρήμα από το πουγκί των αποταμιευτών. Άντληση! Πετυχημένη η λέξη για να περιγράψει κανείς την θεσμοθετημένη υπεξαίρεση. Μόνο που στο συμπόσιο της “άντλησης” λαμβάνουν μέρος και πολλά ντόπια και ξένα κοράκια, και έτσι αντί για την αναμενόμενη ανάπτυξη των επιχειρήσεων ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ν’ αυξηθούν οι μισθοί των εργαζόμενων, αυξάνονται τα κεφάλαια της διεθνούς οικονομικής μαφίας που ποιος ξέρει τι μηχανεύονται εις βάρος των λαών, οι αθεόφοβοι.

Πάντως, η σταθερά επαναλαμβανόμενη πατέντα του τεχνητού φουσκώματος και ξεφουσκώματος των μετοχών έχει καταντήσει πια ανιαρή. Οι δικαιολογίες των οικονομικών αναλυτών όχι μόνο δεν πείθουν αλλά μας προκαλούν ναυτία. Κάθε φορά πασχίζουν ν’ αποδώσουν την αφορμή για το αλλοπρόσαλλο ανεβοκατέβασμα των μετοχών, δίκην ξεχαρβαλωμένου ασανσέρ, σε κάποιες “ειδήσεις” που μπορεί να είναι ακόμη και μία φράση κυβερνητικού ή τραπεζικού αξιωματούχου! Το ίδιο κάνουν για να δικαιολογήσουν και το ανεβοκατέβασμα των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Το γελοίο είναι ότι κάποτε επικαλούνται την ίδια είδηση-δικαιολογία τόσο για την ενίσχυση ενός νομίσματος έναντι άλλου όσο και για τη διολίσθησή του. Πάρε το δολάριο, π.χ. Μας έλεγαν ότι το δολάριο ήταν χαμηλά έναντι του ευρώ διότι τα Αμερικάνικα επιτόκια ήταν πολύ χαμηλότερα των επιτοκίων της ευρωζώνης. Τώρα που το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ, παρόλη την πανθομολογούμενη κρίση της Αμερικάνικης οικονομίας, μας λένε ότι αυτό οφείλεται στην περαιτέρω μείωση των Αμερικάνικων επιτοκίων, που αναμένεται να κατέβει στο 1%! Με άλλα λόγια, κάποιοι μεγαλοκαταθέτες συνωστίζονται για ν’ αγοράσουν δολάρια ώστε να εισπράξουν τόκους καταθέσεων 1%!

Προφανώς εκείνοι που κινούν τα νήματα της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής φούσκας θεωρούν ότι οι λαοί είναι αφελείς και πιστεύουν ό,τι μπαρούφα κι αν τους σερβίρουν.. Κάποιοι πρέπει επιτέλους να τους πουν ότι μπορεί να είμαστε ανίσχυροι να τα βάλουμε με τους καρχαρίες, όμως δεν είμαστε ηλίθιοι. Ας βγάλουν επιτέλους τις μάσκες κι ας μας πουν ευθαρσώς πού το πάνε. Εκτός εάν η κυρίαρχη παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία δεν έχει άλλο στόχο εκτός από το ΚΕΡΔΟΣ, και ο κόσμος είναι καράβι χωρίς πυξίδα, που το αφήνουν έρμαιο στον ωκεανό της φτώχειας, της μιζέριας και της βίας, χωρίς ποτέ να το οδηγούν στο λιμάνι της σωτηρίας. Όπως και νάχει το πράγμα, ένα είναι το βέβαιο: Ότι έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους και επικίνδυνους τρελούς…

Tags: Χωρίς κατηγορία