Να κοπούν οι δαπάνες για τα “ιερά” παραμύθια

ierosolima+agio+fosΚύριε Πρωθυπουργέ, θέλετε να γράψετε ιστορία;
Έχω μια καλή ιδέα για σας, που είναι εύκολα υλοποιήσιμη. Μάλιστα, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, και που κόψατε ακόμη και το Πασχαλινό αρνί από τους φαντάρους μας (ντροπή!), υπάρχει κάποιο άλλο δαπανηρό έθιμο που μπορείτε και οφείλετε να κόψετε, υπηρετώντας συγχρόνως την Αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Είναι μια παλιά απάτη που έχει καθιερωθεί και μας στοιχίζει ακριβά, ενώ κρατάει γερά το λαό στο σκοτάδι, παρόλο που έχει να κάνει με φως.

Είχα ξαναγράψει και πέρυσι για το θέμα εδώ, και είχα δεχτεί πολλές επιθέσεις από θρησκευόμενους του Διαδικτύου. Εφέτος όμως υπάρχει η “ευκαιρία” της φτώχειας και μπορείτε να το δικαιολογήσετε έτσι. Κανείς δε θα παραπονεθεί, όπως δεν παραπονέθηκαν για το αρνί του φουκαρά του φαντάρου και τόσα άλλα χλωρά που πετσοκόψατε μαζί με τα ξερά. Θα κάνετε μια καλή αρχή, κι επειδή η ύφεση πρόκειται δυστυχώς να γίνει μόνιμη συντροφιά μας η περικοπή της δαπάνης αυτής θα συνεχίζεται και κάποτε ο λαός θα ξεχάσει το “θαύμα” της ιερής απάτης.

Λοιπόν, για να μη σας κρατάω άλλο σε αγωνία, θα μπω στο θέμα ώστε να σας δώσω εγκαίρως την ευκαιρία να πάρετε τη σωστή και θεάρεστη απόφαση. Διότι δεν φαντάζομαι να πιστεύετε ότι ο Θεός ευαρεστείται σε απάτες. Έτσι δεν είναι; Παραθέτω την ιερή και πανάκριβη απάτη όπως την περιέγραψε πέρυσι με κάθε σοβαροφάνεια το athina984.gr .

«Έφτασε το Άγιο Φως
Με μία λαμπρή τελετή υποδέχθηκε η Αθήνα το Άγιο Φως. Το κυβερνητικό αεροσκάφος, με την ελληνική αποστολή επικεφαλής της οποίας ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης, που μετέφερε το αναστάσιμο φως από τα Ιεροσόλυμα προσγειώθηκε στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στις 19.30 περίπου το βράδυ όπου και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη υποδοχή με απόδοση τιμών Αρχηγού κράτους.

Το Άγιο Φως σε ειδικό φανάρι μετέφερε ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός. Στην ελληνική αποστολή μετείχε επίσης ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος και εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων, οι κ.κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου του ΠΑΣΟΚ και Άδωνις Γεωργιάδης του ΛΑΟΣ καθώς και η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα.

Ο μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου παρέστησαν στην τελετή της άφιξης του Αγίου Φωτός στην Αθήνα. Του φωτός που όπως είπε ο κ. Κασσίμης θα ζεστάνει τις καρδιές μας και θα μεταφέρει αγάπη ελπίδα και ειρήνη.

Το Άγιο Φως θα μεταφερθεί στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας με 17 προγραμματισμένες πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών, ενώ με την πτήση για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου θα μεταφερθεί στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Επίσης με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος θα μεταφερθεί στη Λάρισα, ενώ με στρατιωτικό ελικόπτερο στα νησιά Κέα, Σύρο, Πάτμο, Λειψούς και Λέρο.

Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το αναστάσιμο φως έφερε στον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος. Η τελετή της Αφής πραγματοποιήθηκε στο Ναό της Αναστάσεως λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, για πρώτη φορά σε ήρεμο κλίμα, ύστερα από πολλά χρόνια, παρουσία των εκπροσώπων όλων των ορθόδοξων εκκλησιών και της ελληνικής αποστολής, η οποία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών, Θόδωρο Κασσίμη, έφθασε με κυβερνητικό αεροσκάφος το πρωί από την Αθήνα.

Χιλιάδες πιστοί από όλα τα μέρη του κόσμου -μολονότι, φέτος, λιγότεροι από άλλες χρονιές, λόγω της οικονομικής κρίσης- είχαν κατακλύσει το ναό και την γύρω περιοχή από νωρίς, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να ζήσουν από κοντά τη μοναδική στιγμή της Ορθοδοξίας.

Κατά το τελετουργικό, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων μπήκε στον Πανάγιο Τάφο, ο οποίος νωρίτερα έχει ελεγχθεί και σφραγισθεί με κερί, για να βγει λίγο μετά, κρατώντας στα χέρια του το φως της Ανάστασης του Κυρίου. Από τη φλόγα του άναψαν οι πιστοί τις λαμπάδες τους, αποτελούμενες από 33 λεπτά κεριά (όσα τα χρόνια του Χριστού), με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα.

Αμέσως μετά την τελετή, ο πατριάρχης Θεόφιλος ευχήθηκε “Χριστός Ανέστη” στους πιστούς και λίγο αργότερα, στην αίθουσα του Θρόνου, παρέδωσε το Άγιο Φως στον κ. Κασσίμη, ο οποίος μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Δαμιανό, τον εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, Μητροπολίτη Μαντινείας, Αλέξανδρο, και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα το μεταφέρει στην Αθήνα και από εκεί θα διανεμηθεί στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας.

“Το Άγιο φως να κατοικήσει στις καρδιές μας και να τις αγιάσει και να φωτίσει τις διάνοιες όλων μας, ιδιαιτέρως των κυβερνώντων, για να εργαστούν υπέρ του καλού της χώρας μας και της πατρίδας μας και ιδιαίτερα υπέρ της ειρήνης της πολυπαθούς περιοχής της Μέσης Ανατολής και ιδίως της περιοχής μας”, δήλωσε ο Πατριάρχης, ενώ σχολιάζοντας παρατήρηση δημοσιογράφου για την εξαιρετικά ήρεμη τελετή, ο κ. Θεόφιλος τόνισε: “Είναι γεγονός όλα τελέστηκαν με ιεροπρέπεια, γαλήνη και ηρεμία και ελπίζω αυτό το πνεύμα να επικρατήσει και να συνεχιστεί και στις μετέπειτα εορτές”.

Μήνυμα υφυπουργού Εξωτερικών
“Για άλλη μία φορά, το φως του Παναγίου Τάφου θα μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο με τις ευλογίες του μακαριότατου πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ. Θεόφιλου, και θα φωτίσει τις καρδιές όλων μας και θα δώσει και πάλι ελπίδα. Και όπως φωτίζει και ζεσταίνει τις καρδιές μας, να φωτίσει και τα μυαλά μας. Αυτή η πολύ καλή εικόνα της Αγίας Πόλης των Ιεροσολύμων, που είδαμε σήμερα, να συνεχιστεί, να επεκταθεί στην περιοχή και σε όλον τον κόσμο”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ότι η αποστολή φέτος ήταν ολιγομελής, ο κ. Κασσίμης απάντησε: “Η αποστολή ήταν αυτή, που έπρεπε. Αντιλαμβάνεστε ότι για λόγους οικονομίας χρησιμοποιήσαμε το κυβερνητικό αεροσκάφος και όχι νοικιασμένο. Ελπίζουμε ότι του χρόνου θα είναι τα πράγματα διεθνώς καλύτερα και θα μπορέσουμε να φέρουμε εδώ και προσκυνητές”.»

Κύριε Πρωθυπουργέ, ιδού η “Ρόδος”. Το “πήδημα” θα το δούμε; Αρκετά κράτησε αυτή η πολυδάπανη απάτη. Μάλιστα εφέτος, που δεν διαθέτουμε κρατικό αερομεταφορέα, η απατηλή φιέστα θα στοιχίσει ακόμη περισσότερα. Δώστε, λοιπόν, την ευκαιρία στο θρησκευόμενο λαό να ψάξει να βρει το αληθινό και ανέσπερο ΦΩΣ μέσα του και να φωτίσει με αυτό την ψυχή και το νου του, την οικογένειά του καθώς και την κοινωνία. Η προσκόλληση σε εξωτερικά, δήθεν θαυμτουργικά, φώτα είναι προσκόλληση σε πνευματικό σκοτάδι.

Ένα-ένα, και σιγά-σιγά, όλα τα έθιμα της πνευματικής εξαπάτησης των πιστών πρέπει να κοπούν. Θέλετε να είστε ένας Πρωθυπουργός που θα γράψει ιστορία; Εδώ σας θέλω! Θέλετε να μη σέρνεται εσαεί τούτος ο λαός πίσω από ιερές απάτες των ρασοφόρων; Να η ευκαιρία! Και θα εξοικονομήσετε και χρήματα για να πάρετε, π.χ., κανέναν αξονικό τομογράφο σε μερικά νοσοκομεία που δε διαθέτουν… Είναι ώρα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ν’ αρχίσουν ν’ αναζητούν και να λατρεύουν το Θεό εν πνεύματι και αληθεία, όπως είχε παραγγείλει ο Χριστός.
«Λύχνος του Κυρίου είναι το πνεύμα του ανθρώπου, το οποίο διερευνά όλα τα ενδόμυχα της καρδιάς.» Βίβλος

Tags: Άγιο Φως, Ιεροσόλυμα