Να τι πέτυχε το εμβολιαστικό “θαύμα” του Ισραήλ!

Αυτά που δεν θα μας πουν ποτέ στις ειδήσεις!

images%2B%25281%2529Ακούμε στις ειδήσεις για το “εμβολιαστικό θαύμα” του Ισραήλ, που ήταν η πρώτη χώρα που κατάφερε να εμβολιάσει πλήρως (δηλαδή και με τις 2 δόσεις) την πλειοψηφία του πληθυσμού της και ήταν μετά έγινε το πρώτο κράτος που έλυσε το lockdown (από όσα το εφάρμοσαν, εννοείται). 


Όλα αυτά λέγονται σαν “απόδειξη” των καλών του εμβολιασμού….

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Για να έχει κανείς αντικειμενική εικόνα και όχι πλασματική, σαν να πρόκειται για τηλεοπτική διαφήμιση κάποιου καταναλωτικού προϊόντος, πρέπει να έχει και κάποιο μέτρο σύγκρισης.

Ποιο καλύτερο μέτρο σύγκρισης υπάρχει για το Ισραήλ, από τους Παλαιστίνιους;

Οι Παλαιστίνιοι κατοικούν στην ίδια χώρα με τους Ισραηλινούς, άρα στις ίδιες κλιματολογικές συνθήκες.

Όμως η σύγκριση δείχνει δυσμενής για τους Παλαιστίνιους, για 2 πολύ βασικούς λόγους:

1) Οι Παλαιστίνιοι έχουν εμβολιάσει πλήρως ούτε το 5% του πληθυσμού τους, για την ακρίβεια 4,9%, σε αντίθεση με το Ισραήλ που έχει εμβολιάσει το 58% του πληθυσμού του.

2) Επί πλέον ζουν κάτω από πολύ χειρότερες συνθήκες διαβίωσης και ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες, (πέρα από όλους τους άλλους, που είναι πασίγνωστοι) είναι και η φοβερά μεγάλη πυκνότητα του πληθυσμού των Παλαιστινίων. Η πυκνότητα του πληθυσμού στους Παλαιστίνιους είναι ΔΙΠΛΑΣΙΑ από την πυκνότητα του Ισραήλ, γεγονός που ευνοεί την ευκολότερη μετάδοση κάθε λοιμώδους νοσήματος…

Οπότε, σύμφωνα με τις εξαγγελίες, θα περίμενε κανείς να δει μια συντριπτική υπεροχή του Ισραήλ στα αποτελέσματα.

Είναι όμως έτσι;

Στην πραγματικότητα, όχι μόνο δεν πλεονεκτεί έναντι των Παλαιστινίων, αλλά μάλιστα δείχνει και λίγο χειρότερα αποτελέσματα, τόσο σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο, όσο και σε αριθμό ενεργών πασχόντων βαριάς μορφής. 


Όσο για την μετάδοση, εκεί έχει μισή φορά περισσότερα “κρούσματα” από τους Παλαιστίνιους: έχει 90 χιλιάδες ανά εκατομμύριο, έναντι ούτε 60 χιλιάδων των Παλαιστινίων!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τι έδωσε ο μαζικός εμβολιασμός στους Ισραηλινούς (εκτός φυσικά από μερικές εκατοντάδες οξείες μυοκαρδίτιδες, σε νεαρά κυρίως άτομα);

Τίποτα, σε σχέση με έναν άλλο λαό, που μένει στην ίδια χώρα, που δεν έχει εμβολιάσει ούτε το 5% του πληθυσμού του και που ζει στριμωγμένα, ιδίως στη λωρίδα της Γάζας, όπου είναι κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο, με πολύ κακές συνθήκες υγιεινής!


201016481 2010971975709026 7218777537259682305 n
Tags: COVID, vaccine, Δρ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης, εμβόλιο, Ισραήλ, κορωνοϊός, Παλαιστίνιοι