Ντόρα Μπακογιάννη: Φταίει η αντιμνημονιακή ρητορική του Σαμαρά

Στο προηγούμενο άρθρο μου εξέφραζα την απορία γιατί τιμωρήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ε, λοιπόν, η κυρία Μπακογιάννη με μια δήλωσή της μου έλυσε την απορία. Ακούστε την, και μην την παρεξηγείτε που δεν σας κοιτάει στα μάτια. Είναι συνήθεια των πολιτικών όταν δεν πιστεύουν σε αυτά που λένε:

Ας παραθέσω το κείμενο για να το μελετήσουμε, μπας και καταλάβουμε τι εννοεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας:

«Με λύπη μου διαπίστωσα χθες, μετά από τη βάρβαρη επίθεση κατά του Κωστή Χατζηδάκη, ότι η ΝΔ έκανε λόγο περί προβοκάτσιας ή συνομωσίας. Επιτέλους, οφείλουν όλοι να καταλάβουν ότι η τυφλή αντιμνημονιακή ρητορική οδηγεί στις καταστάσεις ανεξέλεγκτης βίας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όταν σπέρνουν αέρηδες, θερίζουν θύελλες. Δεν μπορεί το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να ακολουθεί τη ρητορική του ΠΑΜΕ.»

Τι καταλάβατε; Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη νομίζει ότι φταίει η αντιμνημονιακή ρητορική του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον άγριο ξυλοδαρμό του Κωστή Χατζηδάκη! Δηλαδή οι τραμπούκοι που του επιτέθηκαν με βαρβαρότητα είχαν εξαγριωθεί από την αντιμνημονιακή ρητορική του Σαμαρά και τον εκδικήθηκαν στο πρόσωπο ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που βρήκαν μπροστά τους!

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τη συλλογιστική της Ντόρας, οι οργισμένοι συμπατριώτες μας που ξυλοκόπησαν τον Κ. Χατζηδάκη προφανώς θα ήταν υπέρ του μνημονίου, το οποίο αντιμαχόταν ο παλιοΣαμαράς, και ήθελαν με αυτό το βάρβαρο τρόπο να του στείλουν προειδοποιητικό μήνυμα για να μάθει να συμπεριφέρεται με σεβασμό προς το μνημόνιο. Ή ήταν εντολοδόχοι της κυβέρνησης και της Τρόικας σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτή, κατά τη Ντόρα, ήταν η θύελλα που θέριζε ο Σαμαράς από τους αντιμνημονιακούς αέρηδες που έσπειρε, αντιγράφοντας τη ρητορική του ΠΑΜΕ!

Η άλλη απορία που έχω είναι αν η συστηματική αντισαμαρική και πατερναλιστική ρητορική της Ντόρας είναι δική της ή αν την βάζουν κάποιοι εξαποδώ να λέει όσα λέει, οι ίδιοι που την έβαλαν να ψηφίσει ναι στο μνημόνιο ώστε η ΝΔ να οδηγηθεί σε διάσπαση και να μην ξαναδεί εξουσία. Είναι προφανές ότι η Ντόρα ψάχνει για αφορμές ακόμη κι εκεί που δεν υπάρχουν για να επιτεθεί στον Αντώνη Σαμαρά, μπας και σπάσει ο διάολος το ποδάρι του σε επόμενες εκλογές και εκλεγεί Πρωθυπουργός και ξεχέ*** το μνημόνιο.

Ωστόσο, το πιο πιθανό είναι η Ντόρα να εννοούσε άλλα. Δηλαδή να πιστεύει ότι οι πολίτες είναι τόσο βλήτα, τουτέστιν άλογα όντα, που χωρίς την αντιμνημονιακή ρητορική του Σαμαρά δεν θα είχαν πάρει είδηση ότι το μνημόνιο βλάπτει σοβαρά την υγεία τους και δεν θα έβγαιναν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, ξεσπώντας επί δικαίων και αδίκων. Τουτέστιν, αν δε μίλαγε ο Σαμαράς, δεν θα είχαν ενοχληθεί που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 20-30%, διότι θα είχαν πειστεί από την κυβέρνηση του μνημονίου ότι αυτό είναι καλό και ωφέλιμο για τους ίδιους!

Με άλλα λόγια, η Ντόρα φαίνεται να πιστεύει ότι οι πολιτικοί είναι εκείνοι που ξυπνάνε ή αποκοιμίζουν το λαό, που τον εξαγριώνουν ή τον υπνωτίζουν, και άνευ αυτών ο λαός είναι μια άβουλη και αποχαυνωμένη μάζα. Ούτε της πάει το μυαλό ότι μια μερίδα πολιτών έχουν σιχαθεί και τους 300 βολευτές, είτε είναι μνημονιακοί είτε αντιμνημονιακοί, και είναι τόσο οργισμένοι ώστε όπου τους πετύχουν μπορεί να βγουν εκτός εαυτού και να δράσουν με τρόπο που δεν συνάδει σε πολιτισμένη δημοκρατική κοινωνία, όπως συνέβη με τον άτυχο αλλά μετριοπαθή και ευγενή βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη.

Υ.Γ.
Μήπως άκουσε κανείς ποια δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας για τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή Κώστα Χατζηδάκη; Δεν άκουσα κάτι σχετικό στις ειδήσεις ούτε βρήκα στο site της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Περίεργο! Λέτε να μην πληροφορήθηκε ακόμη περί του θλιβερού συμβάντος; Δεν θέλω να αδικήσω τον Πρόεδρο, διότι μπορεί να καταδίκασε την βάρβαρη επίθεση και απλά να μην καταγράφηκε, ή να μην την πήρα είδηση εγώ. Έλα, σωπάστε εσείς οι “ρατσιστές” που ψιθυρίζετε ότι αν ο ξυλοδαρμένος ήταν αλλοδαπός θα είχε βγάλει δέκα καταδικαστικές ανακοινώσεις ο Πρόεδρος.

Tags: Αντώνης Σαμαράς, Κωστής Χατζηδάκης, Ντόρα Μπακογιάννη