Οι Έλληνες είπαν “ΟΧΙ” στο “δημοκρατικό” φασισμό

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια μετά τη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. 28/10/2011
«Όσα συνέβησαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη αποτελούν ευκαιρία να σταθούμε λίγο και να συλλογιστούμε: Πατριώτες είναι εκείνοι που αμαυρώνουν μια εθνική επέτειο; Αγωνιστές είναι όσοι προσβάλλουν; Δίκιο έχει όποιος φωνάζει περισσότερο; Είναι δημοκράτες όσοι αντιμετωπίζουν το δημόσιο χώρο ως ιδιοκτησία τους; Και πώς μετριέται η πλειοψηφία; Με τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ή με τις εκλογές που, με βάση το Σύνταγμα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια;
Υπάρχει το δικαίωμα και η κατάχρησή του, υπάρχει η δίκαιη οργή και ο εκφυλισμός της, υπάρχει καθαρό όριο ανάμεσα σε μια ευνομούμενη πολιτεία και σε μια κοινωνική οργάνωση χωρίς κανόνες, χωρίς δημοκρατικό υπόβαθρο.
Κάνω τις επισημάνσεις αυτές πιστεύοντας ότι η έξοδος της πατρίδας μας από την κρίση δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών αλλά υπόθεση βαθιά πολιτική, βαθύτερα πολιτισμική. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»

Ώστε βαθιά πολιτική είναι η κρίση, κύριε Πρόεδρε. Συ είπας! Αυτό λέμε κι εμείς… Και δεν είναι μόνο ζήτημα αριθμών! Sure! Αυτό φωνάζουμε κι εμείς: Είμαστε άνθρωποι! Αλλά κάποιοι μας αντιμετωπίζουν ψυχρά και βλοσυρά ως αριθμούς!

ΟΧΙ! Εγώ δεν θα καταδικάσω τα επεισόδια που ματαίωσαν τη σημερινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, θα ομολογήσω ότι χάρηκα που επιτέλους οι Έλληνες ξεσηκώνονται ενάντια στη “σοσιαληστική” χούντα που, έχοντας υφαρπάξει την εξουσία με ασύστολα ψέματα, οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και στην υποτέλεια.

Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, μη διαμαρτύρεσθε! Όταν οι θεσμοί δεν σέβονται τον εαυτό τους και το λαό, τότε δεν έχουν δικαίωμα να απαιτούν σεβασμό, διότι δεν τον αξίζουν. Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν χαρίζεται.

Άλλωστε η μνήμη των πεσόντων στους ηρωικούς αγώνες κατά του Ναζισμού τιμάται μόνο με πατριωτικά έργα, κι όχι με υποκριτικά λόγια και παρελάσεις ενώπιον “ηγετών” των οποίων οι πράξεις ή οι παραλήψεις είναι φασιστικές και προδοτικές. Και δεν ενδιαφέρει κανέναν τι κάνατε, κύριε Παπούλια, όταν ήσασταν παιδάριο 15 ετών. Είναι παιδαριώδες και που το επικαλεστήκατε! Ενδιαφέρει όμως ολόκληρο τον ελληνικό λαό τι κάνετε, ή μάλλον τι δεν κάνετε, και τι ανέχεστε με τη σιωπή σας, τώρα. Και ως προς αυτό μας έχετε απογοητεύσει πλήρως.

Σας ερωτώ: Θα “διαβάσετε”, προτού να είναι πολύ αργά, το ηχηρό μήνυμα που σας έστειλε ο λαός σήμερα; Ή θα συνεχίσετε να κωφεύετε προσποιούμενοι ότι πρόκειται για κάποιες υποκινούμενες μειοψηφίες που τάχα θέλουν το κακό της Ελλάδας; Ο λαός στενάζει και βράζει από οργή και αγανάκτηση, ενώ κάποιοι του ετοιμάζουν νέα νεκρώσιμα κοστούμια για να τον “σώσουν” δια της ευθανασίας…

Θα πάρετε, λοιπόν, θέση; Και μη μας λέτε ότι οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, διότι την τελευταία φορά έγιναν σε δύο χρόνια, κι εσείς παρακολουθούσατε απλά ως θεατής τον σημερινό πρωθυπουργό ν’ απαιτεί με λύσσα και να εκβιάζει πρόωρες εκλογές για να μας “σώσει“, παίζοντας ακόμη και με τους θεσμούς, δηλαδή μ’ εσάς τον ίδιο.
Αυτά δυστυχώς πληρώνουμε τώρα…

Στη συνέχεια παραθέτω άρθρο που ήρθε στο Email μου από το trupokarudos.com και με συγκίνησε:

Η Θεσσαλονίκη έδιωξε τους προδότες!

Παρόμοια κατάσταση επικράτησε και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα οι μαθητές δεν έστρεψαν το κεφάλι τους στη μεριά των επισήμων, και η Φιλαρμονική του Δήμου φορούσε μαύρα περιβραχιόνια, αν και οι άνθρωποι της απειλήθηκαν με απολύσεις…

Η παρέλαση στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε αφού έφυγαν οι επίσημοι..

Στη Ν. Αλικαρνασσό οι μαθητές αγνόησαν τους επισήμους…

Στην Κοζάνη νεαρός αποδοκίμασε τον υφυπουργό εξωτερικών Πάρη Κουκόπουλο.

Στη Ρόδο οι πολίτες πέταξαν πορτοκάλια στους επισήμους και ο Κώστας Σκανδαλίδης φυγαδεύθηκε από την αστυνομία.

Στις Σέρρες αντί για πορτοκάλια πέταξαν αυγά στην εξέδρα των επισήμων, ενώ στο Αγρίνιο μπουκάλια.

Στον Πύργο Ηλείας η παρέλαση διεκόπη.

Στην Πάτρα ο υφυπουργός εθνικής άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, αποχώρησε από την παρέλαση, αφού δεν άντεχε τις αποδοκιμασίες.

Στα Τρίκαλα γροθιές δέχθηκε ο βουλευτής Πέτρος Μαγκούφης.

Στην Αλεξανδρούπολη υποδέχθηκαν με πανό τους επισήμους που έγραφαν “Όχι λέει ο λαός , πάρτε την Τρόικα και μπρος…”.

Στη Βέροια διαδηλωτές ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων και η παρέλαση διεκόπη.

Και στην Ξάνθη οι επίσημοι φυγαδεύθηκαν.

Ανεπιθύμητος ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου στην Τρίπολη.

Στη Χίο παιδιά κάθισαν στις εξέδρες των επισήμων.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Παπούλια…

Ντροπή είναι να παριστάνεις τον ήρωα ενώ έχεις εγκρίνει την οικονομική εισβολή των ξένων δυνάμεων στη χώρα σου.

Ντροπή είναι να βλέπεις το λαό της χώρας σου να φτάνει το όριο της φτώχειας και να μην αντιδράς.

Ντροπή είναι να ξεπουλάς τα όνειρα, τις ελπίδες και την ίδια τη ζωή του λαού σου.

Ντροπή είναι να παραχωρείς την εθνική σου κυριαρχία.

Και όλα αυτά δεν είναι μονάχα ντροπή, αλλά εσχάτη προδοσία.

Ντροπή δεν είναι να διαδηλώνεις για τα δικαιώματα σου.

Καλά θα κάνει ο παππούς Παπούλιας και οι λοιποί να πάψουν να κυκλοφορούν με λιμουζίνες και να περπατήσουν ανάμεσα στους ανθρώπους για να δουν την πραγματικότητα που ζει ο ελληνικός λαός.

Ο Παπούλιας σοκαρίστηκε από το λαό, επειδή ζει σε ένα γυάλινο πύργο και δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, όπως και η πλειονότητα των Ελλήνων βουλευτών.

Πώς να αντιληφθεί ο Παπούλιας το τι συμβαίνει, εφόσον ζει μέσα στον πλούτο και τη χλιδή; Έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή του φτωχό ή άστεγο; Έχει μπει ποτέ μέσα σε ένα σπίτι ενός μέσου Έλληνα για να δει πως ζει ο κανονικός κόσμος; Έχει ενδιαφερθεί ποτέ να ακούσει τα προβλήματα και τις αγωνίες του ελληνικού λαού; Πως μπορείς να είσαι στην εξουσία εφόσον δεν τα γνωρίζεις όλα αυτά;»

Tags: επεισοδιακές παρελάσεις 28ης Οκτωβρίου, Κάρολος Παπούλιας, ματαίωση παρέλασης στη Θεσσαλονίκη