Οι γιατροί να μην παριστάνουν τον Θεό και να μην ντρέπονται να πουν “δεν ξέρω”

γιατρών και νοσηλευτών

YouTube screen grab

Πού είναι οι διανοητικά περίεργοι γιατροί;

January 9, 2023

Η ιατρική, όπως οι περισσότερες επιστήμες, συνεπάγεται σκέψη και δημιουργία υποθέσεων για να εξηγήσει τις μυριάδες πολυπλοκότητες του υγιούς ή άρρωστου ανθρώπινου σώματος.

Οι υποθέσεις ελέγχονται και τελειοποιούνται με νέες πληροφορίες ή ιδέες που ωθούν ή μετατοπίζουν απότομα την τρέχουσα γνώση σε μια νέα κατεύθυνση.

Για παράδειγμα, η αφαίμαξη με βδέλλες δεν είναι πλέον καθιερωμένη ιατρική πρακτική για τις περισσότερες παθήσεις, όπως ίσχυε μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Πιο πρόσφατα, το Vioxx θεωρήθηκε ασφαλέστερο παυσίπονο, μέχρι που βρέθηκε ότι προκαλεί καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικά, παρόμοια με ένα άλλο «ασφαλές και αποτελεσματικό» προϊόν που παρουσιάστηκε πριν από περίπου δύο χρόνια. Το Oxycontin κυκλοφόρησε στην αγορά ως μη εθιστικό παυσίπονο μέχρι που κατέστρεψε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές και οικογένειες και αποδείχθηκε ότι λειτουργούσε διαφορετικά.

Οι γιατροί, μετά την αποφοίτησή τους από την ιατρική σχολή, απαγγέλλουν τον όρκο του Ιπποκράτη . Παραθέτοντας από την αναθεωρημένη έκδοση (απλά επειδή η γλώσσα είναι πιο κατανοητή), οι γιατροί ορκίζονται: «Δεν θα ντρέπομαι να πω, “δεν ξέρω” και “Πάνω απ’ όλα, δεν πρέπει να παριστάνω τον Θεό”».

Το να πεις «δεν ξέρω» είναι αυτό που οδηγεί στην αναζήτηση νέων ή εναλλακτικών υποθέσεων. Γιατροί πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια είδαν τους ασθενείς τους που αιμορραγούσαν να πεθαίνουν και δεν ήξεραν γιατί, έτσι επινόησαν καλύτερες θεραπείες κάνοντας ερωτήσεις και όχι παριστάνοντας τον Θεό.

Μερικοί σύγχρονοι γιατροί παριστάνουν τον Θεό δηλώνοντας, «Εγώ είμαι η επιστήμη», σαν να είναι ο τελικός διαιτητής σε όλη την ιατρική. Υποθέτω ότι ο Δρ. Anthony Fauci απήγγειλε τον όρκο του Ιπποκράτη όταν αποφοίτησε από την ιατρική σχολή.

Ποιες ερωτήσεις θα έπρεπε να κάνουν οι γιατροί τα τελευταία δύο χρόνια; Παραμένουν βουβοί επειδή πιστεύουν ότι η επιστήμη έχει ξεκαθαρίσει και οι προκλήσεις για το status quo είναι αίρεση; Ή μήπως σιωπούν εξαιτίας του φόβου ότι θα χάσουν την ικανότητά τους να ασκήσουν το επάγγελμα που πέρασαν μια δεκαετία μαθαίνοντας και από το οποίο κερδίζουν τα προς το ζην;

Ξεκινήστε με τα πολυδιαφημισμένα εμβόλια COVID-19.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 80% του πληθυσμού έχει λάβει μία δόση και το 68% δύο δόσεις. Ωστόσο, σχεδόν τρία χρόνια μετά την πανδημία, αυτός ο πρόσφατος τίτλος από το ABC News υποδηλώνει ότι δεν υπάρχει τέλος, «Ο ΠΟΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Η νέα παραλλαγή του COVID είναι πιο μεταδοτική ακόμα». Και η Washington Post προειδοποιεί: «Οι νοσηλεύσεις για τον COVID-19 αυξάνονται μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών».

Μπορούμε να ρωτήσουμε γιατί; Ο μαζικός εμβολιασμός δεν έπρεπε να το αποτρέψει αυτό;

Η διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, τον Απρίλιο του 2021 είπε στον κόσμο: «Τα δεδομένα μας από το CDC σήμερα υποδηλώνουν ότι τα εμβολιασμένα άτομα δεν φέρουν τον ιό, δεν αρρωσταίνουν». Οποιεσδήποτε αμφισβητήσεις σε αυτή τη δήλωση θεωρήθηκαν παραπληροφόρηση κατά του εμβολίου. Μέχρι εννέα μήνες αργότερα, όταν άλλαξε η επιστήμη, «η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky πήγε στο CNN και είπε ότι τα εμβόλια δεν μπορούν να αποτρέψουν τη μετάδοση του COVID-19». Ωστόσο, οι περισσότεροι γιατροί δεν αμφισβήτησαν τον αρχικό και εσφαλμένο ισχυρισμό.

Στον ιστότοπό τους, το CDC αναφέρει , «Τα εμβόλια για τον COVID-19 είναι ασφαλή και αποτελεσματικά». Ο Δρ. Fauci μας είπε, «Οι εμβολιασμένοι άνθρωποι γίνονται ουσιαστικά “ανυπέρβλητο εμπόδιο” για τη μετάδοση του ιού στις κοινότητές τους».

Τότε γιατί ο COVID εξακολουθεί να υπάρχει και γιατί πολλοί που είχαν πολλαπλές ενισχυτικές δόσεις εξακολουθούν να κολλάνε COVID; Μπορεί να ρωτηθεί αυτό; Ή όλα αυτά θεωρούνται ρωσική ή Q-anon προπαγάνδα;

Ως απαραίτητη δήλωση αποποίησης ευθύνης, δεν είμαι κατά του εμβολίου, αφού έλαβα μια πλήρη σειρά εμβολίων κατά του COVID πριν από δύο χρόνια. Όμως, ως γιατρός, ασχολούμαι με το να κάνω ερωτήσεις και να αμφισβητώ το υπάρχον δόγμα όταν θα πρέπει τουλάχιστον να εξεταστεί μια νέα ή καλύτερη προσέγγιση.

Σχετικά με την ασφάλεια, μπορούμε να ρωτήσουμε για τη λέξη-M, μυοκαρδίτιδα; Τα δεδομένα της VAERS αναφέρουν 25.000 περιπτώσεις μετά τον εμβολιασμό. Ο Steve Kirsch υπολόγισε το ποσοστό υποαναφοράς VAERS με  συντελεστή 41, που σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν ένα εκατομμύριο ή περισσότερες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, πολλές από τις οποίες υποκλινικές. Εάν οποιοδήποτε άλλο ιατρικό προϊόν έδινε τέτοιο σήμα ασφάλειας, οι γιατροί σίγουρα θα έκαναν ερωτήσεις.

Ωστόσο, τέτοιες ερωτήσεις χαρακτηρίζονται ως παραπληροφόρηση, άθλιότητα ή θεωρία συνωμοσίας, που οδηγεί σε λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης και πιθανή απώλεια εργασίας ή ιατρικής άδειας. Αυτό συμβαίνει παρά τις πολυάριθμες μελέτες που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους που δείχνουν συσχέτιση μεταξύ των εμβολίων κατά του COVID και της μυοκαρδίτιδας. Η συσχέτιση δεν είναι αιτιώδης συνάφεια, αλλά δικαιολογεί ερωτήσεις που λίγοι γιατροί κάνουν.

Αυτό οδηγεί στην κατάρρευση του Damar Hamlin κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου αγώνα NFL. Κανείς δεν ξέρει γιατί συνέβη αυτό, γι’ αυτό πρέπει να ρωτήσουμε και να σκεφτούμε. Εάν αποδίδεται στο «commotio cordis», όπως επιμένουν σχεδόν όλα τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, τότε πρέπει να ληφθούν υπόψη ερωτήματα. Για παράδειγμα, γιατί σε ένα ποδοσφαιρικό χτύπημα που συμβαίνει πολλές φορές ανά παιχνίδι, σε εκατοντάδες παιχνίδια το χρόνο, σε μια εκατονταετή ιστορία NFL, δεν έχει συμβεί αυτό στο παρελθόν; Θα μπορούσαν άλλες καρδιακές ανωμαλίες, συγγενείς ή επίκτητες, να είναι ένας παράγοντας; Ενδεχομένως, αλλά αυτές οι συνθήκες ελέγχονται κατά τη διάρκεια της εκτεταμένης αξιολόγησης πριν την περίοδο των παικτών NFL.

Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες για την καρδιακή ανακοπή του Damar, αλλά το να απορρίψει κανείς ορισμένες πιθανότητες, επειδή είναι πολιτικά λανθασμένες, αποτελεί αδικία για κάθε επαγγελματία ποδοσφαιριστή στην Αμερική που, εάν εμβολιαστεί, πρέπει να αναρωτιέται αν αυτό θα μπορούσε να του συμβεί.

Καλή ιατρική είναι να θέτει ερωτήματα και να σχηματίζει μια διαφοροποιημένη διάγνωση, αποκλείοντας πιθανότητες που βασίζονται στην επιστήμη, όχι στην πολιτική.

Εδώ είναι ο καρδιολόγος Dr. Sanjay Verma που κάνει αυτές τις ερωτήσεις και σχηματίζει μια στοχαστική διαφοροποιημένη διάγνωση που είναι η βάση της ιατρικής διάγνωσης. Λίγοι, ωστόσο, ρωτούν, αντίθετα αποδέχονται απλώς τη γραμμή του κόμματος – commotio cordis ή σκάσε.

Οι νέοι υγιείς αθλητές μπορεί να υποστούν καρδιακή ανακοπή και θάνατο ενώ παίζουν το άθλημά τους, και τις προηγούμενες δεκαετίες αυτό κυμαινόταν από 30 έως 60 ετησίως. Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε δει πολλούς θανάτους κάθε μήνα. Ρωτάει κανείς γιατί; Εάν οι θάνατοι από καρκίνο του μαστού αυξάνονταν ξαφνικά στο δεκαπλάσιο, οι γιατροί θα έκαναν ερωτήσεις.

Στη συνέχεια, υπάρχουν μάσκες, lockdown και αποστάσεις. Αφού τους έλεγαν για χρόνια ότι αυτά τα μέτρα ήταν αναποτελεσματικά σε πανδημίες ιών, έγιναν ξαφνικά σωτήρια και υποχρεωτικά. Κάντε ερωτήσεις ή ζητήστε να δείτε τα μελλοντικά αποτελέσματα τυχαιοποιημένων κλινικών δοκιμών που υποστηρίζουν αυτά τα μέτρα και θα απολυθείτε ή θα διερευνηθείτε από το ιατρικό κατεστημένο για «παραπληροφόρηση».

Επίσης, δεν πρέπει να ρωτήσουμε για φάρμακα εκτός ετικέτας, εγκεκριμένα από τον FDA για ανθρώπινη χρήση με ασφάλεια δεκαετιών, που απαγορεύεται να θεωρηθούν ή ακόμη και να συζητηθούν ως επιλογές πρώιμης θεραπείας για τον COVID, επειδή αυτά τα ανθρώπινα φάρμακα είναι ξαφνικά φάρμακα αλόγων ή  “θα σε σκοτώσουν“.

Αρκετά πρόσφατα άρθρα ειδήσεων θα πρέπει επίσης να εγείρουν ερωτήματα από την ιατρική κοινότητα.

Πρώτα αυτό , «Μια έρευνα του Steve Kirsch βρήκε ότι ο ξαφνικός θάνατος είναι η Νο. 1 αιτία θανάτου μεταξύ των ατόμων κάτω των 65 ετών που έκαναν το εμβόλιο για τον COVID».

Κατόπιν αυτό, «Πάνω από 260 αθλητές και πρώην αθλητές στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πεθάνει από καρδιακές ανακοπές ή άλλα σοβαρά προβλήματα μετά τη λήψη εμβολίων κατά του COVID-19, σύμφωνα με δεδομένα από μια πρόσφατη επιστολή προς τον συντάκτη». 

Ή αυτό, «ΗΒ: Πληροφοριοδότης της ONS αποκαλύπτει τεράστια αύξηση σε υπερβάλλοντες θανάτους μετά την κυκλοφορία του “εμβολίου”, περισσότερους από 1000 την εβδομάδα».

Μια και ο λόγος για αιφνίδιους θανάτους, τρεις νεαροί αστυνομικοί της Μασαχουσέτης «πέθαναν ξαφνικά τις τελευταίες επτά ημέρες». Υπήρχαν επίσης δύο παραγωγοί του ABC News, ηλικίας 28 και 37 ετών, που «πέθαναν ξαφνικά και απροσδόκητα». Είναι πλέον ο “αιφνίδιος θάνατος” απολύτως φυσιολογικός και αν αμφισβητείτε διαφορετικά, αυτό είναι “θεωρία συνωμοσίας”;

Τόσοι πολλοί αιφνίδιοι και υπερβάλλοντες θάνατοι, πολύ περισσότεροι από το φυσιολογικό, δεν πρέπει να αμφισβητηθούν, αλλά να αποδοθούν στην κλιματική αλλαγή. Δεν υποστηρίζω την αιτία και το αποτέλεσμα, αλλά απλώς μια συσχέτιση που δικαιολογεί τον έλεγχο για να διαπιστωθεί εάν τα εμβόλια αποτελούν παράγοντα κινδύνου σε αυτά τα συμβάντα, όπως οι προσδιορισμένοι παράγοντες κινδύνου για άλλες ασθένειες. Το να αγνοούνται οι γνωστοί παράγοντες κινδύνου βλάπτει τη δημόσια υγεία.

Εάν οι γιατροί δεν είναι περίεργοι για τίποτα από αυτά, οι μέσοι Αμερικανοί είναι περίεργοι. Ο Rasmussen αναφέρει, «Σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί πιστεύουν ότι τα εμβόλια κατά του COVID-19 μπορεί να ευθύνονται για πολλούς ανεξήγητους θανάτους και περισσότερο από το ένα τέταρτο λέει ότι κάποιος που γνωρίζουν ενδέχεται να είναι μεταξύ των θυμάτων». Εάν οι μη γιατροί είναι περίεργοι, γιατί δεν είναι το ιατρικό κατεστημένο;

Είναι όλοι αυτοί οι ξαφνικοί θάνατοι παράξενες συμπτώσεις; Πρέπει απλώς να ξύνουμε τα κεφάλια μας, να προχωράμε και να σιωπάμε; Ή θα έπρεπε οι γιατροί να ρωτούν πώς και γιατί συμβαίνουν αυτές οι ανωμαλίες; Τι απέγινε η περιέργεια και η σκέψη;

Αυτό δεν είναι μόνο κακή ιατρική, αλλά καταστρέφει την αξιοπιστία του ιατρικού επαγγέλματος. Σύμφωνα με την Pew Research , «η εμπιστοσύνη στους ιατρικούς επιστήμονες να ενεργούν προς το συμφέρον του κοινού» έχει πέσει από 40 σε 29 τοις εκατό τα τελευταία δύο χρόνια μετά τον COVID. Ίσως οι γιατροί που κάνουν ερωτήσεις σχετικά με σημαντικά ζητήματα δημόσιας υγείας να ενέπνεαν περισσότερη εμπιστοσύνη από το να προωθούν τη χειρουργική επέμβαση τρανς ή να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες αντωνυμίες.

Η Αμερική έχει την καλύτερη και πιο καινοτόμο ιατρική περίθαλψη στον κόσμο. Αλίμονο σε αυτό το ευγενές επάγγελμα αν η πολιτική, ο φόβος και η λογοκρισία αντικαταστήσουν την αμφισβήτηση, την πρόκληση και την ανακάλυψη.

—————

Ο Brian C. Joondeph, MD, είναι γιατρός και συγγραφέας. Ακολουθήστε με στο Twitter @retinaldoctor , Truth Social @BrianJoondeph και LinkedIn @Brian Joondeph .

americanthinker.com

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: Anthony Fauci, Brian C. Joondeph, COVID, Damar Hamlin, Steve Kirsch, VAERS, εμβόλιο, ιατρική, καρδιακή προσβολή, μυοκαρδίτιδα, όρκος του Ιπποκράτη, ΠΟΥ, προπαγάνδα, υγεία