Οι Γιώργηδες χρειάζονται παιδοψυχίατρο!


Τελικά από Γιώργηδες θα πάμε, παίδες! Δεν τη γλιτώνουμε. (Κούφια η ώρα που τ’ ακούει, χτύπα ξύλο, σίδερο κι ό,τι άλλο έχεις μπροστά σου για να μην πιάσει η κακιά πρόβλεψη.) Βρε τι μας βρήκε, σύντροφοι, και δεν έχουμε σε ποιον να πούμε τον πόνο μας… Πού μας πάνε και δεν το μαρτυράνε;

Αρχικά οι τρεις Γιώργηδες – οι δυο απόγονοι παπάδων (Ιησούς Χριστός νικάει) και ο άλλος απόγονος πεταλωτή που ουδόλως πεταλώνει τον ψύλλο – θριαμβολογούσαν για το διαβόητο Μηχανισμό Στήριξης που φιλοτεχνήθηκε στις Βρυξέλλες κατά τη σωτήρια ημέρα της 25ης Μαρτίου 2010. Ο Γιώργης ο ψηλός – που μας προέκυψε και δεινός κανουίστας – το περιέγραφε ως αξιόπιστη απειλή, ή περίστροφο στο τραπέζι, και απειλούσε τους κερδοσκόπους με λεονταρισμούς του τύπου «Μην παίζετε με την Ελλάδα!» Σας τα έχω πει αυτά, να μην τα επαναλαμβάνω και γεμίζω το κείμενο με παραπομπές.

Μετά από τους πανηγυρισμούς, ο Γιώργης ο ψηλός μας παραμύθιαζε ότι, και αν ακόμη χρησιμοποιούσε το υπερόπλο του Σχεδίου Στήριξης, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα ζητούσε κανένα πρόσθετο μέτρο, διότι τάχα ήταν ικανοποιημένο με τα σκληρά μέτρα που η κυβέρνησή του είχε ήδη πάρει! Το άκουσε αυτό ο παμπόνηρος πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, και βγήκε και είπε ότι αν τίθενταν σε εφαρμογή ο Μηχανισμός Στήριξης για την Ελλάδα, το ΔΝΤ θα έθετε τους δικούς του όρους.

Τότε οι τρεις ανεκδιήγητοι Γιώργηδες έκαναν στροφή 180 μοιρών και ορκίζονταν, όπου στέκονταν κι όπου βρίσκονταν, ότι δε θ’ αγγίξουν ποτέ το Μηχανισμό Στήριξης (τζίζ) κι ότι η Ελλάδα θα τα βγάλει πέρα μόνη της. Βλέποντας όμως τα spreads να πετάνε στα ύψη σκαρφίστηκαν να διαρρεύσουν κουτοπόνηρα ότι θα εισηγηθούν στις Βρυξέλλες άλλο σχέδιο στήριξης, αμιγώς ευρωπαϊκό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, και αμέσως μετά το Χριστός Ανέστη, θύμωσαν οι βλοσυρές αγορές, διότι επιθυμούν σφόδρα να βάλει πλάτη και το υπερατλαντικό ΔΝΤ για να μας “σώσει”, κι έστειλαν τα spreads πιο πάνω από κει που ήταν. Εδώ έχουμε διαγκωνισμό “σωτήρων” για το καλό μας.

Βλέποντας τα ληστρικά επιτόκια οι Γιώργηδες ζαλίστηκαν κι άρχισαν να ορκίζονται ότι εκείνοι που διέρρευσαν τη βλάσφημη είδηση δεν είχαν σχέση με την κυβέρνηση αλλά ήταν όργανα πονηρών κερδοσκόπων. Επανέλαβαν δε τον όρκο ότι μένουν πιστοί στο Σχέδιο Στήριξης που αποφασίστηκε ανήμερα της εθνικής μας εορτής. Επιβεβαίωσαν, δηλαδή, οι Γιώργηδες ότι είναι αφοσιωμένοι σ’ ένα Μηχανισμό Στήριξης που έχουν επανειλημμένα ορκιστεί πως δεν θ’ αγγίξουν ποτέ εις τον αιώνα τον άπαντα διότι καίει και ζεματάει!

Παρόλο, όμως, που δεν θα το αγγίξουν, άρχισαν να ξύνουν το κεφάλι τους από τη φαγούρα και ν’ αναρωτιούνται τώρα για τις λεπτομέρειες που δεν είχαν ρωτήσει τότε που πανηγύριζαν. Όψιμα κόπτονται να μάθουν τα επιτόκια με τα οποία θα μας δανείσουν οι Ευρωπαϊκές χώρες, το ποσοστό συμμετοχής του ΔΝΤ, το ύψος του ποσού που θα συνεισφέρει και τους όρους που θα θέσει.

Και, επαναλαμβάνω, τα ζητούν όλα αυτά κατόπιν εορτής και πανηγυρισμών κι ενώ ορκίζονται ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ το επάρατο Σχέδιο Στήριξης!

Κατόπιν αυτών, παίδες, ζητούνται επειγόντως παιδοψυχίατροι διεθνούς φήμης με πολλές περγαμηνές για να εξετάσουν τους τρεις Γιώργηδες αλλά και όλα τα μέλη της κυβέρνησης-παιδικής χαράς, διότι κάπου χάνουν τα παιδιά και αυτό μας αφορά όλους.
Περαστικά τους και περαστικά μας!

ΒΟΗΘΕΙΑ! Η ΕΛΛΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ!

Υστερόγραφο: Και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που συνέταξαν το νεφελώδες Σχέδιο Στήριξης με ασαφείς όρους χρειάζονται επίσης ψυχίατρο. Εκτός εάν το άφησαν ασαφές πονηρά σκεπτόμενοι.

Tags: IMF, spreads, ΔΝΤ, μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας, Σχέδιο Στήριξης