Οι ΗΠΑ λένε ότι είναι ανίσχυρες να σταματήσουν τη γενοκτονία που ευθέως χρηματοδοτούν και προάγουν

στη Γάζαphoto

By Caitlin Johnstone
CaitlinJohnstone.com
November 7, 2023

Σε ένα περίεργο νέο άρθρο με τίτλο «Ο Λευκός Οίκος απογοητεύεται από την επίθεση του Ισραήλ, αλλά βλέπει λίγες επιλογές», η Washington Post αναφέρει ότι η κυβέρνηση Biden πιστεύει ότι το Ισραήλ έχει πάει πολύ μακριά και σκοτώνει πάρα πολλούς αμάχους στην επίθεσή του στη Γάζα, αλλά είναι ανίσχυρη να κάνει οτιδήποτε σχετικά με αυτό.

Ο Yasmeen Abutaleb της Washington Post γράφει τα εξής, επικαλούμενος ανώνυμους Αμερικανούς αξιωματούχους:

«Καθώς η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα κλιμακώνεται, η κυβέρνηση Biden βρίσκεται σε επισφαλή θέση: αξιωματούχοι της κυβέρνησης λένε ότι η αντεπίθεση του Ισραήλ κατά της Χαμάς ήταν πολύ σοβαρή, πολύ δαπανηρή σε απώλειες αμάχων και δεν είχε ένα συνεκτικό τέλος παιχνιδιού, αλλά δεν είναι σε θέση να ασκήσουν σημαντική επιρροή στον στενότερο σύμμαχο της Αμερικής στη Μέση Ανατολή για να αλλάξει πορεία.

»Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να πείσουν το Ισραήλ να περιορίσει την αντεπίθεσή του ως απάντηση στις δολοφονίες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, που άφησαν νεκρούς τουλάχιστον 1.400 Ισραηλινούς, έχουν αποτύχει ή υπολείπονται του στόχου. Η κυβέρνηση Biden προειδοποίησε το Ισραήλ ενάντια σε μια χερσαία εισβολή, του ζήτησε κατ’ ιδίαν να εξετάσει την αναλογικότητα στις επιθέσεις του, υποστήριξε υψηλότερη προτεραιότητα στην αποφυγή θανάτων αμάχων και ζήτησε μια ανθρωπιστική παύση – με μόνο αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι  να απορρίψουν ή να αποκρούσουν όλες αυτές τις προτάσεις. (…)

»Τις τελευταίες ημέρες, είπαν, η διοίκηση αισθάνεται βαθιά άβολα με ορισμένες από τις τακτικές του Ισραήλ. Την περασμένη εβδομάδα, το Ισραήλ βομβάρδισε τον κατάμεστο προσφυγικό καταυλισμό Jabalya επί δύο συνεχόμενες ημέρες, μια επίθεση που το Ισραήλ είπε ότι σκότωσε έναν ηγέτη της Χαμάς, αλλά σκότωσε επίσης δεκάδες αμάχους. Την Παρασκευή, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή χτύπησε κοντά στην είσοδο του νοσοκομείου Al Shifa στην πόλη της Γάζας, ένα χτύπημα που ο ισραηλινός στρατός είπε ότι είχε ως στόχο ένα ασθενοφόρο που “χρησιμοποιήθηκε από μια τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς”. Και οι ισραηλινές αρχές απέλασαν πρόσφατα χιλιάδες Παλαιστίνιους που βρίσκονταν στο Ισραήλ για δουλειά, στέλνοντάς τους πίσω στη Γάζα, παρόλο που το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τον θύλακα».

Όλο αυτό το απελπισμένο  “νίψιμο των χειρών” αποκαλύπτεται ότι είναι ξεκάθαρα ένα μάτσο γελοίων ανοησιών από μερικές παραγράφους στο ίδιο άρθρο:

«Η Ουάσιγκτον είναι ο μεγαλύτερος στρατιωτικός υποστηρικτής του Ισραήλ και ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο επιπλέον 14 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για το Ισραήλ μετά τις επιθέσεις της Χαμάς. Ωστόσο, αξιωματούχοι και σύμβουλοι της διοίκησης λένε ότι οι μοχλοί που έχουν θεωρητικά οι Ηνωμένες Πολιτείες για το Ισραήλ, όπως ο περιορισμός της στρατιωτικής βοήθειας ώστε να γίνει πιο στοχευμένη η στρατιωτική εκστρατεία, δεν έχουν πιθανότητα επιτυχίας, εν μέρει επειδή θα ήταν τόσο πολιτικά αντιδημοφιλείς για οποιαδήποτε κυβέρνηση και εν μέρει επειδή, λένε οι σύμβουλοι, ο ίδιος ο Biden έχει προσωπική προσκόλληση στο Ισραήλ».

Έτσι, η κυβέρνηση Biden, ενώ έχει στην πραγματικότητα τόνους μοχλών που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να σταματήσει τη γενοκτονική σφαγή στη Γάζα, απλώς δεν το θέλει γιατί θα ήταν «πολιτικά αντιδημοφιλές» και επειδή «ο ίδιος ο Biden έχει προσωπική προσκόλληση στο Ισραήλ».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πράγματι μια προσωπική προσκόλληση στο Ισραήλ. Ο Biden έχει περιγράψει περήφανα τον εαυτό του ως Σιωνιστή και έχει δηλώσει ότι αν δεν υπήρχε το Ισραήλ, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έπρεπε να εφεύρουν ένα Ισραήλ για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή.

Candidate Research

Συνοπτικά, αυτό το άρθρο της Washington Post μας λέει ότι ο Biden είναι ανίσχυρος να σταματήσει τη γενοκτονική σφαγή στη Γάζα επειδή του αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που κάνουν τη γενοκτονία και δεν θέλει να τους εμποδίσει να την κάνουν.

Μας ζητήθηκε να πιστέψουμε πολλά εντελώς ανόητα πράγματα από τότε που ξεκίνησε αυτή η επίθεση τον περασμένο μήνα, αλλά η ιδέα ότι η κυβέρνηση Biden είναι αδύναμη να σταματήσει μια γενοκτονία που η ίδια οπλίζει και στηρίζει άμεσα πρέπει να είναι απολύτως η πιο ανόητη.

Φυσικά οι ΗΠΑ μπορούν να το σταματήσουν αυτό. Φυσικά και μπορούν. Οι ΗΠΑ διοχετεύουν επί του παρόντος όπλα στο Ισραήλ  σε σχεδόν καθημερινή βάση, ρίχνουν δισεκατομμύρια δολάρια στο Ισραήλ και ετοιμάζονται να ρίξουν και άλλα δισεκατομμύρια και επί του παρόντος βοηθούν με φυσικό τρόπο τις ισραηλινές επιχειρήσεις στη Γάζα με drones και δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, ενώ τα αμερικανικά πολεμικά πλοία  κατακλύζουν την ανατολική Μεσόγειο. Όλα αυτά μπορούν εύκολα να απομακρυνθούν εάν το Ισραήλ αρνηθεί να σταματήσει τις δολοφονίες παιδιών κατά χιλιάδες σε μια αδιάκριτη εκστρατεία βομβαρδισμών που φέρεται να μην προκαλεί καν ουσιαστική ζημιά στη Χαμάς.

Τι είναι αυτό; Δεν ξέρατε ότι αυτή η δολοφονική εκστρατεία βομβαρδισμών δεν προκαλεί ουσιαστική ζημιά στη Χαμάς; Λοιπόν, ας το ξεκαθαρίσουμε.

Μια  νέα δημοσίευση των New York Times επικαλείται έναν ανώνυμο στρατιωτικό αξιωματούχο των ΗΠΑ που λέει ότι το Ισραήλ «δεν έχει πλησιάσει» καν στην καταστροφή της ηγεσίας της Χαμάς ή ακόμη και της μεσαίας διοίκησης της Χαμάς.

«Ένας ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας για να συζητήσει ευαίσθητες λεπτομέρειες, είπε ότι οι επιχειρήσεις μέχρι στιγμής δεν έχουν πλησιάσει στην καταστροφή των ανώτερων και μεσαίων ηγετικών βαθμίδων της Χαμάς», αναφέρουν οι New York Times.

Αυτή η αποκάλυψη είναι καταστροφική για το ισραηλινό αφήγημα σχετικά με το τι πραγματικά έκανε στη Γάζα. Το Ισραήλ  δήλωσε την Πέμπτη  ότι είχε βομβαρδίσει περίπου 12.000 στόχους στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, και ο αριθμός αυτός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος μέχρι τώρα, ειδικά με τα πρωτοφανή επίπεδα χτυπημάτων που αναφέρονται τώρα από ανθρώπους στο έδαφος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν μόνο περίπου 20-25.000 μέλη της Χαμάς συνολικά, πράγμα που σημαίνει ότι ο αριθμός των αεροπορικών επιδρομών πλησιάζει γρήγορα τον συνολικό αριθμό των υπαρχόντων μελών της Χαμάς, ωστόσο από αυτήν την αναφορά των New York Times δεν έχει προκληθεί σημαντική ζημιά στην ίδια τη Χαμάς.

Αυτό παρά το γεγονός ότι μας λένε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί ευρέως  «ανθρώπινες ασπίδες», κρύβοντας τις μονάδες της σε ομάδες αμάχων για προστασία. Πώς κατάφερε το Ισραήλ να σκοτώσει περίπου δέκα χιλιάδες Παλαιστίνιους στη Γάζα χωρίς να καταφέρει να κάνει πραγματική ζημιά στη Χαμάς, εάν μαχητές της Χαμάς κρύβονται ανάμεσα σε όλους αυτούς τους αμάχους; Θα νόμιζες ότι με τον καθαρό νόμο των μέσων όρων θα είχαν βγάλει κάποιους σημαντικούς ηγέτες με όλη αυτή τη σφαγή αμάχων;

Ίσως η Χαμάς χρησιμοποιεί πραγματικά υψηλού επιπέδου ανθρώπινες ασπίδες, του είδους που δεν έχουν καν οποιοιδήποτε μαχητές της Χαμάς κρυμμένοι πίσω τους. Είναι όλοι 100 τοις εκατό ανθρώπινη ασπίδα με μηδέν τοις εκατό μαχητές — ο πιο ασφαλής τύπος ανθρώπινης ασπίδας που υπάρχει!

Η αναφορά της Washington Post σχετικά με την κατά φαντασία αδυναμία του Biden να σταματήσει αυτή τη σφαγή αποκτά λίγο περισσότερο νόημα όταν κοιτάξετε ένα  άρθρο του NBC News  που κυκλοφόρησε λίγες μέρες νωρίτερα, το οποίο αναφέρει ότι η ηγεσία του Λευκού Οίκου ανησυχεί για ένα αναδυόμενο «αφήγημα»  ότι ο Biden υποστηρίζει τη σφαγή  στη Γάζα.

Το NBC News αναφέρει τα εξής:

«Ο Biden και οι κορυφαίοι σύμβουλοί του προσάρμοσαν την περασμένη εβδομάδα το δημόσιο μήνυμα της κυβέρνησης για να τονίσουν την ανησυχία για τους Παλαιστίνιους αμάχους και τις προσπάθειες των ΗΠΑ να τους προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια. Η στροφή ακολουθεί την αυξανόμενη κριτική στο εσωτερικό και στο εξωτερικό για την απόφαση του Biden να υποστηρίξει γρήγορα και σθεναρά τη στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ στη Χαμάς, ενώ αρχικά μιλούσε λιγότερο σθεναρά για την προστασία των Παλαιστινίων. Εν τω μεταξύ, εικόνες με απώλειες αμάχων στη Γάζα συνεχίζουν να κάνουν ρεκόρ σε όλο τον κόσμο.

»”Εάν αυτό πάει πραγματικά άσχημα, θέλουμε να είμαστε σε θέση να επισημάνουμε τις προηγούμενες δηλώσεις μας”, δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ. Ο αξιωματούχος είπε ότι η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για ένα αφήγημα ότι ο Biden υποστηρίζει όλες τις ισραηλινές στρατιωτικές ενέργειες και ότι όπλα που παρέχονται από τις ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιηθεί για να σκοτώσουν Παλαιστίνιους πολίτες, πολλοί από τους οποίους είναι γυναίκες και παιδιά. Το Υπουργείο Άμυνας είπε ότι οι ΗΠΑ δεν θέτουν κανένα όριο ή περιορισμό στα όπλα που παρέχουν στο Ισραήλ».

Επομένως, είναι πιθανώς ασφαλές στοίχημα ότι οι ανώνυμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στην Washington Post για το πόσο «απογοητευμένος» είναι ο Λευκός Οίκος με την ασύστολη φονικότητα του Ισραήλ είναι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου που προσπαθούν να διαχειριστούν το δημόσιο αφήγημα για τον Biden. Προσπαθούν να αφήσουν τον Λευκό Οίκο του Biden να νίπτει τας χείρας του από αυτή τη γενοκτονική σφαγή όπως ο Πόντιος Πιλάτος, ακόμη και όταν στηρίζει αυτή την ίδια τη σφαγή μέχρι το τέλος.

Το έχω πει στο παρελθόν και θα το ξαναπώ: οι ΗΠΑ είναι εξίσου υπεύθυνες για τη δολοφονία όλων αυτών των αμάχων όσο το Ισραήλ. Μην αφήσετε τους ενορχηστρωτές του αφηγήματος της αυτοκρατορίας να προσπαθήσουν να σας πείσουν διαφορετικά.


Η δουλειά μου  υποστηρίζεται εξ ολοκλήρου από τους αναγνώστες , οπότε αν σας άρεσε αυτό το κομμάτι,  δείτε μερικές επιλογές  όπου μπορείτε να ρίξετε κάποια χρήματα στο βάζο με τις συμβουλές μου, αν θέλετε. Πηγαίνετε εδώ  για να αγοράσετε χαρτόδετες εκδόσεις των γραπτών μου από μήνα σε μήνα. Όλη η δουλειά μου είναι ελεύθερη για πειρατική διακίνηση και χρήση με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή. να το αναδημοσιεύσετε, να το μεταφράσετε, να την χρησιμοποιήσετε εμπορικά, ό, τι θέλεις. Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι βλέπετε το υλικό που δημοσιεύω είναι να εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας  στο Substack , η οποία θα σας στέλνει μια ειδοποίηση μέσω email για οτιδήποτε δημοσιεύω. Όλα τα έργα συνυπογράφονται με τον σύζυγό μου Tim Foley.

Tags: Biden, Caitlin Johnstone, Hamas, γενοκτονία, ΗΠΑ, Ισραήλ, Μέση Ανατολή, Παλαιστίνιοι, σφαγή, Χαμάς