Οι ΗΠΑ προτιμούν Γ’ Π.Π. παρά κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

US China

Αμερικανός υποστράτηγος: «Αν χάσει η Ουκρανία τότε αναγκαστικά θα έχουμε Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»
«Τελικός στόχος μας είναι η Κίνα»

Ο Αμερικανός υποστράτηγος Keith Kellogg, πρώην σύμβουλος του αντιπροέδρου Mike Pence και συγγραφέας του βιβλίου «Πόλεμος με άλλα μέσα», δήλωσε ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας ότι η Ουκρανία χρησιμοποιήθηκε μόνο για να νικηθεί η Ρωσία χωρίς να υπάρξουν απώλειες από τις ΗΠΑ και αν τελικώς χάσει, τότε οι ΗΠΑ θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως δήλωσε: «Αυτή η προσέγγιση είναι η “αιχμή του επαγγελματισμού” γιατί: «Μας επιτρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό που πρέπει να κάνουμε απέναντι στον κύριο αντίπαλό μας, που είναι η Κίνα αυτή την στιγμή».

«Αν αποτύχουμε, ίσως χρειαστεί να πολεμήσουμε για τρίτη φορά σε ευρωπαϊκό πόλεμο» είπε, προαναγγέλοντας επί της ουσίας έναν Γ’ ΠΠ.

Ο Κeith Kellog ανησυχεί ιδιαίτερα για την σύμπραξη Κίνας-Ρωσίας. Μάλιστα χαρακτήρισε την Ρωσία «junior partner», θεωρώντας την Κίνα ότι αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο πρώην στρατηγός ρωτήθηκε γιατί η Γερμανία που βρίσκεται τόσο κοντά στην Ρωσία δεν συμμετέχει πλήρως σε αυτόν τον πόλεμο και ο Keith Kellogg απάντησε ότι ο Olaf Scholz δεν είναι ο ηγέτης που μπορεί να κάνει την διαφορά σε καιρό πολέμου.

«Αιχμές» εκτόξευσε και κατά της προεδρίας Biden.

«Δεν επιδεικνύουμε προεδρική ηγεσία. Για να κερδίσουμε στην Ουκρανία χρειαζόμαστε αποφασιστική ηγεσία, για να μπορούμε να πούμε στους Αμερικανούς, συνεχίστε να περπατάτε ανέμελα στον δρόμο και να μασάτε τσιχλόφουσκα», είπε ο Kellogg.

Οι συζητήσεις αυτές στην Γερουσία δείχνουν ένα πράγμα: Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να κάνουν τα πάντα για να χάσει η Ρωσία στην Ουκρανία ακόμα κι αν χρειαστεί, να κηρύξουν τον πόλεμο στην Μόσχα, γιατί η σύγκρουση αυτή είναι υπαρξιακής φύσεως και για τις δύο υπερδυνάμεις.

Όποιος χάσει χάνεται. Τουλάχιστον με όρους παγκόσμιας δύναμης.

Από την στιγμή που ξεκίνησε δεν υπάρχει γυρισμός.

Εκτός αν αλλάξει η διακυβέρνηση στις ΗΠΑ. Ίσως γι’ αυτό κάποιοι στις ΗΠΑ θέλουν την σύλληψη του πρώην προέδρου Donald Trump και να μην του επιτραπεί να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2024.

pronews.gr

Tags: Biden, Olaf Scholz, Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, ΗΠΑ, Κeith Kellog, Κίνα, Όλαφ Σολτς, Ουκρανία, Ρωσία