Οι κυρίαρχοι “δημοσιογράφοι” διστακτικά καλύπτουν τα νώτα τους λόγω της εθνοκάθαρσης του Ισραήλ και των ΗΠΑ στη Γάζα

journalism

By Gary D. Barnett
November 13, 2023

Δεν απορείτε όταν ομάδες υποκριτών “δημοσιογράφων” που σχεδόν ομόφωνα υποστήριξαν την επί δεκαετίες δολοφονία Παλαιστινίων από το Σιωνιστικό Ισραηλινό Κράτος, προσποιούνται ταυτόχρονα ότι ανησυχούν γι’ αυτές τις φρικαλεότητες;

Αυτό συνέβη φυσικά, όχι αποκλειστικά λόγω της πρόσφατης και συνεχιζόμενης σφαγής και γενοκτονίας των Παλαιστινίων, αλλά λόγω του γεγονότος ότι κάποιοι λεγόμενοι “δημοσιογράφοι” σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό και τη Mossad. Η ανοιχτή επιστολή τους διαβάζεται κάπως διαφορετικά από ό,τι θα περίμενε κανείς, διότι ο κύριος λόγος αυτής της επιστολής φαίνεται να βασίζεται στο γεγονός ότι η “δημοσιογραφία” και οι “δημοσιογράφοι” έχουν πληγεί και ότι έχουν πιαστεί να λένε ψέματα.

Η επιστολή υποτίθεται ότι κατακρίνει το Ισραήλ για τα εξής:

«Καταστροφική εκστρατεία βομβαρδισμών και αποκλεισμός των μέσων ενημέρωσης στη Γάζα [που] απειλεί τη συγκέντρωση ειδήσεων με πρωτοφανή τρόπο».

«Ως δημοσιογράφοι, συντάκτες, φωτογράφοι, παραγωγοί και άλλοι εργαζόμενοι σε δημοσιογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο, είμαστε τρομοκρατημένοι με τη σφαγή των συναδέλφων μας και των οικογενειών τους από τον ισραηλινό στρατό και την κυβέρνηση. Γράφουμε για να προτρέψουμε να σταματήσει η βία κατά των δημοσιογράφων στη Γάζα».

Σε αυτήν την επιστολή, υπάρχει στην πραγματικότητα ένα πολύ μικρό mea culpa, λόγω του γεγονότος ότι όλοι στη γη μπορούν να δουν ότι πρόκειται για γενοκτονία από το Ισραήλ, μια εθνοκάθαρση όλων των Παλαιστινίων, και αυτά τα πολύ ένοχα καθάρματα των μέσων ενημέρωσης έπρεπε να βιαστούν να καλύψουν τον πισινό τους πριν πέσουν πολλά κεφάλια. Πόσο συμπαθητικό εκ μέρους τους, καθώς η πρώτη και κύρια ανησυχία τους ήταν η δουλειά τους και ο κίνδυνος να πυροβοληθούν ή να βομβαρδιστούν, και όχι η δεινή κατάσταση των Παλαιστινίων ομήρων που ήταν κλεισμένοι σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης και δολοφονήθηκαν αδιακρίτως από τον ισραηλινό στρατό.

Κρατάει πάνω από ένα μήνα το δολοφονικό ξεφάντωμα από το Ισραήλ, κι αυτό μετά από μια επίθεση ψεύτικης σημαίας από τη Hamas, που οργανώθηκε και επετράπη από τη σιωνιστική ισραηλινή κυβέρνηση και τη Mossad, αλλά τα συνένοχα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης περίμεναν μέχρι να σκοτωθούν “δημοσιογράφοι” προτού δημοσιεύσουν αυτήν την επιστολή για να προστατέψουν τον εαυτό τους από τον εξονυχιστικό έλεγχο.

Αυτή η επιστολή έχει όλα τα σημάδια μιας εκστρατείας προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης με σκοπό να προσποιηθούν συμπάθεια εκεί όπου ελάχιστα ήταν παρόντα εδώ και δεκαετίες και σχεδόν καθόλου από τις 7 Οκτωβρίου, όπου συνεχίζονται μεροληπτικά ρεπορτάζ υπέρ του Ισραήλ. Είναι τρομερά ανησυχητικό για αυτούς τους ψεύτικους “δημοσιογράφους” όταν πιάνονται σε ψέματα, εξαπάτηση και συμπαιγνία για γενοκτονία.

Αυτό δεν είναι άποψη ή φήμες, όπως γίνεται πλήρως παραδεκτό σε αυτήν την επιστολή που δικαιολογεί τη θηριωδία.

«Θεωρούμε επίσης τα δυτικά Newsrooms υπεύθυνα για απάνθρωπη ρητορική που έχει χρησιμεύσει για να δικαιολογήσει την εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων. Διπλά στάνταρντ, ανακρίβειες και πλάνες αφθονούν στις αμερικανικές δημοσιεύσεις και έχουν τεκμηριωθεί καλά».

«Οι αίθουσες σύνταξης έχουν υπονομεύσει τις παλαιστινιακές, αραβικές και μουσουλμανικές αναλύσεις, απορρίπτοντάς τες ως αναξιόπιστες και έχουν χρησιμοποιήσει εμπρηστική γλώσσα που ενισχύει ισλαμοφοβικά και ρατσιστικά κλισέ. Έχουν δημοσιεύσει ψευδείς πληροφορίες που διαδίδονται από Ισραηλινούς αξιωματούχους και απέτυχαν να ελέγξουν εξονυχιστικά τις αδιάκριτες δολοφονίες αμάχων στη Γάζα — που διαπράχθηκαν με την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ».

«Ανανεώνουμε το κάλεσμα στους “δημοσιογράφους” να πουν την αλήθεια χωρίς φόβο και μεροληψία. Να χρησιμοποιήσουν ακριβείς όρους που είναι καλά καθορισμένοι από διεθνείς οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων του απαρτχάιντ, της εθνοκάθαρσης και της γενοκτονίας. Να αναγνωρίσουν ότι το να παραποιούμε τα λόγια μας για να κρύψουμε στοιχεία για εγκλήματα πολέμου ή την καταπίεση των Παλαιστινίων από το Ισραήλ είναι δημοσιογραφική κακή πρακτική και παραίτηση από ηθική καθαρότητα».

Αυτές είναι παραδοχές από αυτούς τους “δημοσιογράφους” που νοιάζονται για τον εαυτό τους και τη δουλειά τους περισσότερο από την αλήθεια, τη δολοφονία αθώων, τις συνέπειες των ψεμάτων τους και τη συνεχή δικαιολογία τους για γενοκτονία στα χέρια των Σιωνιστικών τεράτων που ελέγχουν το Ισραήλ. Τώρα που έχουν δημοσιεύσει αυτήν την επιστολή, μπορούν να επιστρέψουν στις ίδιες τακτικές που ασκούσαν συνεχώς στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας αυτό ως “τεκμηριωμένη μαρτυρία” ότι πραγματικά νοιάζονται.

Προφανώς, θέλουν όλοι να πιστεύουν ότι καλούν τα αδέρφια τους να πουν την αλήθεια, ενώ παραδέχονται ότι είναι τέλειοι ναρκισσιστικοί ψεύτες. Αυτό είναι παθολογική υποκρισία. Εν τω μεταξύ, θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη, ενώ όσοι όπως εγώ και άλλοι που λένε την αλήθεια θα συνεχίσουν να κακοποιούνται, να απειλούνται, να χαρακτηρίζονται με ονόματα και να λογοκρίνονται, ακόμη και ενόψει της έντιμης και τεκμηριωμένης αναφοράς αυτών των αποτρόπαιων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα μπροστά στα μάτια όλων όσοι έχουν την ικανότητα να δουν.

«Είναι πολύ απλό. Οι ψεύτες το ξεκινούν, οι μισούντες το προωθούν, οι ανόητοι το διαδίδουν, οι ηλίθιοι το πιστεύουν και  οι έχοντες επίγνωση το ακυρώνουν». ~  Aditya Ajmera

Τα καλύτερα του Gary D. Barnett


Ο Gary D. Barnett [στείλτε του mail ] είναι ένας συνταξιούχος επαγγελματίας επενδύσεων που γράφει για θέματα ελευθερίας και ανεξαρτησίας, την πολιτική και την ιστορία εδώ και δύο δεκαετίες. Είναι ενάντια σε κάθε πόλεμο και επιθετικότητα και ενάντια στο κράτος. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την πρώην βουλευτή των ΗΠΑ, Cynthia McKinney, και συμμετείχε στο νέο της βιβλίο,  «When China Sneezes» From the Coronavirus Lockdown to the Global Political-Economic Crisis. Αυτή τη στιγμή ζει στη Μοντάνα με τη γυναίκα και τον γιο του. Επισκεφθείτε την  ιστοσελίδα του.

Πνευματικά δικαιώματα © Gary D. Barnett

lewrockwell.com

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: fake news, Gary D. Barnett, απαρτχάιντ, γενοκτονία, δημοσιογράφοι, εθνοκάθαρση, ΗΠΑ, Ισραήλ, λογοκρισία, μεροληψία, Παλαιστίνιοι, παραπληροφόρηση, Σιωνιστές, ψευδείς ειδήσεις