Οι GAP, GPAPAK και το «κρύψου χούγιαξε»!

Αν μη τι άλλο, παίδες, η κυβέρνηση του «κρύψου χούγιαξε» είναι διασκεδαστική! Μέσα στη γενικευμένη μαυρίλα και την αβεβαιότητα για το τι μας ξημερώνει, τα παιδία μας κάνουν και γελάμε. Μπορεί το γέλιο που μας προκαλούν να είναι πικρόχολο, αλλά είναι ένα κάποιο γέλιο… Ας μην είμαστε αχάριστοι!

Το τελευταίο σπουδαιογελοίο επεισόδιο του «κρύψου χούγιαξε» το περιγράφει γλαφυρά η Ελευθεροτυπία εδώ. Παραθέτω απόσπασμα:

«Όταν “έσκασε” το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του “Spiegel” αργά το απόγευμα της Παρασκευής, που ανέφερε ανάμεσα στα άλλα ότι η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται την εκδοχή της αποχώρησής της από τη ζώνη του ευρώ, η αντίδραση της Αθήνας εκδηλώθηκε με καθυστέρηση.

Στην αρχή διέψευσε το επίμαχο δημοσίευμα ανώνυμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών και αργότερα βγήκε με δημόσια δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης για να το καταγγείλει ως προβοκατόρικο, ότι εξυπηρετεί κερδοσκοπικά συμφέροντα και με προφανή στόχο να βλάψει την Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ρωτήθηκε από την “Κ.Ε.” “γιατί δεν απάντησε στο δημοσίευμα ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών;” Απάντησε ότι “επιλέξαμε να το κάνουμε σε πιο χαμηλό επίπεδο για να μην τροφοδοτήσουμε ένα νέο κύκλο σπερμολογιών”. Δεν απέκλεισε μάλιστα την περίπτωση να καταθέσει η κυβέρνηση αγωγή κατά του γερμανικού περιοδικού.

Στην επόμενη ερώτησή μας “πού βρίσκεται ο υπουργός Οικονομικών”, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε άγνοια, αν και γνώριζε πολύ καλά ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν στο Λουξεμβούργο. Είχε όμως λάβει εντολή να μην το αποκαλύψει.

Άγνοια για το πού είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε, σε πρώτη φάση, και ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης, ο στενότερος συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών. Δεν επιβεβαίωνε τις πληροφορίες ότι είναι στο Λουξεμβούργο, λέγοντας ότι βρίσκεται κάπου στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσε να τον εντοπίσει. Το τηλέφωνο του κ. Παπακωνσταντίνου είτε ήταν κλειστό είτε δεν απαντούσε. Το θέμα υποβάθμιζαν και από το μέγαρο Μαξίμου, με το σκεπτικό ότι “καθημερινώς είμαστε αντιμέτωποι με τέτοια αναληθή δημοσιεύματα. Μη δίνετε σημασία”.»

Το τι γέλια έκανα διαβάζονας το άρθρο αυτό δεν περιγράφεται! Άλλωστε, ας γελάσουμε σήμερα, διότι όπως πάει το πράγμα, αύριο κλαίνε!

Αλλά και ο μεγάλος έβγαλε γέλιο πολύ από το Μεγανήσι, να μας ζήσει! Παραθέτω τα σπαρταριστικά σημεία:

GAP: «Πρόκειται για μια τριπλή πρόκληση: από τη μια, ένα χρέος και ελλείμματα που έρχονται από το παρελθόν, τα οποία αποκαλύφθηκαν πριν από ενάμισι χρόνο, με πραγματικές όμως αιτίες τη σπατάλη, την πελατειακή λογική, την κακή και αναποτελεσματική λειτουργία του κράτους, το πού πάνε οι επενδύσεις, ακόμη και με τη διαφθορά, αλλά και τη γραφειοκρατία που κι εσείς αναφέρατε. Αυτή είναι η μία πλευρά.»

Ώστε τα ελλείμματα αποκαλύφθηκαν πριν από ενάμισι χρόνο! Κοίτα να δεις πώς κρυβόντουσαν τα άτιμα, ενώ ο ελληνικός λαός ζούσε μακαρίως με δανεικά επί δεκαετίες!

GAP: «Το δεύτερο είναι οι παγκόσμιες αγορές, που είναι καχύποπτες ιδιαίτερα μετά την κρίση του 2008. Τράπεζες που, ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο, λειτουργούν με φόβο και αυτός ο φόβος βεβαίως επηρεάζει και τη ρευστότητα στην αγορά, αλλά και επενδυτές, οι οποίοι φοβούνται να αγοράσουν ομόλογα ή να επενδύσουν.»

Δε ντρέπονται οι παγκόσμιες αγορές που είναι καχύποπτες; Δε βλέπουν το “αναπτυξιακό” θαύμα που συντελείται στην Ελλάδα ώστε να μην υποψιάζονται ότι θα χάσουν τα λεφτά τους; Μα καλά, στραβοί είναι; Ούτε διάβασαν τι γράφτηκε εδώ; Θα μου πεις, μπορεί να μην πρόφτασαν να ενημερωθούν ακόμη για το ελληνικό “θαύμα”. Όταν όμως το διαβάσουν, είμαι σίγουρη ότι οι καχυποψίες τους θα διαλυθούν πάραυτα και θ’ αντικατασταθούν με απόλυτη βεβαιότητα για το μπάχαλο.

GAP: «Και το τρίτο, βεβαίως, είναι ότι ζούμε – με αδυναμίες – σε μια κοινή οικογένεια, που λέγεται “Ευρωπαϊκή Ένωση”. Μια κοινή οικογένεια, που δυσκολεύεται μπροστά στις νέες αυτές συνθήκες, να πάρει ρηξικέλευθες αποφάσεις, με πολλές εσωτερικές διεργασίες, με θεσμικές αδυναμίες, αλλά πολλές φορές και με μια δημόσια κακοφωνία.»

Νάτος ο φταίχτης! Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις θεσμικές αδυναμίες και τη δημόσια κακοφωνία. Δεν έχουν ακόμη εκπαιδευτεί καλά στο πώς να συμπεριφέρονται σε κράτη με ειδικές ανάγκες λόγω εγκεφαλικής αναπηρίας, σαν το ΤρΕλλαδιστάν.

GAP: «Θέλω να επαναλάβω εδώ, αυτό που είπα προ ημερών στο Συνέδριο του ΣΕΤΕ για τον τουρισμό: η Κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να εμπλακεί σε μια σεναριολογία, εντός και εκτός Ελλάδας, που αγγίζει πολλές φορές και τα όρια της εγκληματικότητας. Αλλά να ξέρουν όλοι, ότι διαχειριζόμαστε το ζήτημα του χρέους, όχι μόνο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.»

Καλά, ως προς τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία διαχειρίζεστε το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν είχα καμία αμφιβολία. Το αυξάνετε με συνέπεια, και σύμφωνα με τις παραδόσεις μας, ενώ τα συμφέροντα του ελληνικού λαού τα γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια. Πώς πάει ο προγραμματισμός του ξεπουλήματος; Προχωράει;

GAP: «Όπως σας είπα, η σεναριολογία αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας. Όπως και χθες, που ανεύθυνα κάποιοι θέλησαν και πάλι να ενσπείρουν το φόβο, για διάφορους λόγους, ίσως ακόμα και κερδοσκοπικούς.

Χθες, είδαμε για μία ακόμα φορά, πόσοι κίνδυνοι παραμονεύουν για τη χώρα μας, ακόμα και με προβοκάτσιες, όπως με το “ευφάνταστο” σενάριο, για δήθεν έξοδό μας από το ευρώ. Φυσικά, κανένα τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει.

Κανένα τέτοιο σενάριο δεν συζητήθηκε καν, στις ανεπίσημες επαφές που έχει η χώρα μας, όπως η χθεσινή, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων σε σχέση με την πορεία μας, τις προσπάθειές μας, αυτές που καταβάλλουμε και εμείς, αλλά και από κοινού στην Ευρώπη, για την έξοδο από την κρίση.»

Αστεία πράγματα! Εμείς να βγούμε από το ευρώ; Ποτέ! Πού θα ξαναβρούμε να λουφάξουμε κάτω από τέτοιο πάπλωμα; Μόνο με κλωτσιές θα καταφέρουν να μας ξεβολέψουν, εάν εξαντλήσουμε την υπομονή τους. Και, μα τη δημοκρατία, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μας πουν ένα πρωί “άει σιχτίρ”! Και τότε θα μοιρολογάμε όλοι, εκτός φυσικά από τους αρχιπροδότες που μας ξεπούλησαν, «Μαύρη είν’ η νύχτα στη γραικιά»

GAP: «Γι’ αυτό και καλώ όλους, εντός αλλά και εκτός Ελλάδας, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ιδιαιτέρως, να αφήσουν την Ελλάδα ήσυχη, ήρεμη, να κάνει τη δουλειά της. Η Ελλάδα κάνει τη δουλειά της!»

Αφήστε μας ήσυχους να κάνουμε τη δουλειά μας, ρε! Ξέρουμε καλά ν’ ανοίγουμε τρύπες στο νερό και να κοπανάμε γροθιές στον αέρα. Ξαναδιαβάστε τα επιτεύγματά μας μέσα σε ένα χρόνο μνημονίου-μνημοσύνου εδώ, μπας και σας φύγουν οι τσίμπλες. Και πού είστε; Ετοιμαστείτε, διότι όπου νάναι θα ξαναβγούμε για δανεικά. Δηλαδή τι δανεικά; Απλά να μας αγοράσετε κάνα ομόλογο, αφού οι καχύποπτες αγορές τα θεωρούν κουρελόχαρτα, λόγω του ότι κάνουμε καλά τη δουλειά μας!

GAP: «Δεν μπορεί, όμως, αυτή η θετική πορεία της χώρας μας, οι θυσίες του Ελληνικού λαού να υπονομεύονται από τα συνεχή σενάρια, την σεναριολογία και την κακοφωνία, που υπάρχει πολλές φορές ακόμα και στο πλαίσιο της Ευρώπης. »

Λοιπόν, όποιος ξαναβγάλει σενάριο, θα του βάλω πιπέρι στη γλώσσα! Δεν μπορεί ο κάθε κακόφωνος να μου υπονομεύει τη θυσία (χωρίς αντίκρισμα) να δώσω για τη σωτηρία της πατρίδας σχεδόν το 15% της ετήσιας σύνταξής μου!

GAP: «Από την άλλη, αγαπητοί φίλοι, επειδή γνωρίζω ότι αναλύσεις, παραινέσεις, καλοπροαίρετες συμβουλές, αλλά ακόμα και κερδοσκοπικές επιθέσεις και κακόβουλα σχόλια, θα τα βρούμε μπροστά μας – δεν έχουν τελειώσει αυτά – εμείς πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι μπροστά σε αυτή την κακόβουλη επίθεση, ή τα όποια εμπόδια έχουμε μπροστά μας. »

Ω, ναι! Είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα! Με έναν τόσο αξιόπιστο πρωθυπουργό, όμως, δεν δειλιάζουμε μπροστά σε κακόβουλες επιθέσεις. Και θα είμαστε “ενωμένοι” όπως είστε κι εσείς μέσα στο Κοινοβούλιο, όπου με τους καυγάδες σας μας εμπνέετε “ενότητα” και “αδελφοσύνη”! Ιδού πώς:

Tags: GAP, GPAPAK, αναδιάρθρωση, Γ. Πεταλωτής, Μεγανήσι, σεναριολογία, ΣΕΤΕ, Φ. Σαχινίδης