Ουκ εά με καθεύδειν το σκοτεινό Βενιζελο-Φινλανδικό deal…

benizelos downΑν δεν υπάρχουν ορκισμένοι μισέλληνες πεμπτοφαλαγγίτες μεταξύ των συμβούλων του κυβερνητικού επιτελείου, που εισηγούνται αναποτελεσματικά και εθνοκτόνα οικονομικά μέτρα, και αν βέβαια ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί του που τα αποδέχονται και τα υλοποιούν δεν είναι πανηλίθιοι, τότε αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα είναι οι μεγαλύτεροι προδότες που γέννησε ο ελληνισμός μετά τον Εφιάλτη.

Δε μπορώ να καταπιώ, παίδες, αυτό το δεκαπενταυγουστιάτικο φιάσκο της συμφωνίας που έγινε στα μουλωχτά μεταξύ Ευάγγελου Βενιζέλου και της υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας για παροχή εγγύησης σε ρευστό από την Ελλάδα, ώστε ν’ αποδεσμεύσει η Φινλανδία το μερίδιό της στο πακέτο δανεισμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη που υπογράφτηκε με τυμπανοκρουσίες στις 21 Ιουλίου 2011. Δεν καταπίνεται με τίποτα, σας λέω! Έχουν φρίξει και τα σκυλιά.

«”Συμφωνήσαμε με την Ελλάδα για τις εγγυήσεις που ζητούσαμε για τη συμμετοχή μας στο νέο πακέτο βοήθειας”, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας, Γιούτα Ουρπιλάινεν, ενώ για σύναψη συμφωνίας σε ένα χρηματοδοτικό σχήμα που δεν περιλαμβάνει εμπράγματες εγγυήσεις έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος.

(…)

Σύμφωνα με τη Φινλανδή υπουργό, η Ελλάδα θα καταθέσει εγγύηση σε μορφή μετρητών σε κρατικό λογαριασμό της Φινλανδίας. Το ποσό αυτό, που μαζί με τους τόκους θα είναι ανάλογο της συνεισφοράς της Φινλανδίας στη βοήθεια που θα λάβει η Ελλάδα από τον EFSF (…).

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνεται ότι το συμφωνηθέν χρηματοδοτικό σχήμα διαμορφώθηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο κ. Βενιζέλος με τη Φινλανδή ομόλογό του τις προηγούμενες μέρες, ενώ συνεχίζεται η νομική και τεχνική του επεξεργασία.» (πηγή)

«Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας παραμένουν στο σκοτάδι, όπως το ποσό που θα καταθέσει η Ελλάδα ως εξασφάλιση, η διάρκεια και οι όροι που, αν παραβιαστούν, η χώρα μας θα χάσει την εγγύηση.

Κάποιοι εκτιμούν ότι θα είναι αντίστοιχο ή και ευθέως ανάλογο της συμμετοχής που θα έχει η Φινλανδία στο νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας. Εκτιμάται ότι θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ, δηλαδή όση είναι η συνδρομή των Φινλανδών.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, ενισχύονται τα ερωτήματα για τη μυστική συμφωνία, η οποία καθίσταται έτσι και μια παράλογη συμφωνία, αφού η χώρα μας θα πάρει όσα θα δώσει. Ταυτόχρονα, δημιουργούνται πρόσθετα ερωτήματα για το ποιες άλλες μυστικές συμφωνίες έχει κάνει η κυβέρνηση με τις δάνειες δυνάμεις.» (πηγή)

πυγολαμπίδα: “Βαγγέλη, Βαγγέλη, είσαι εδώ;”

Βαγγέλης: “Ναι, εδώ είμαι και θυσίασα την πολιτική μου προοπτική για την πατρίδα.”

πυγολαμπίδα: Καλά έκανες, κι έτσι σε πήραμε είδηση μια ώρα αρχύτερα για να γλιτώσουμε τα χειρότερα, αν ο μη γένοιτο γινόσουνα πρωθυπουργός.

Άλλο ήθελα να σε ρωτήσω, όμως. Από αριθμητική, πώς πας Βαγγέλη;”

Βαγγέλης: “Να σου πω την αλήθεια δεν τα πήγαινα καλά με τους αριθμούς. Όπως ξέρεις εγώ είμαι συνταγματολόγος.”

πυγολαμπίδα: “Συνταγματολόγος της κακιάς ώρας, λένε οι κακές γλώσσες. Τέλος πάντων, είσαι συνταγματολόγος… Τότε τι γυρεύεις στο Υπουργείο Οικονομικών, Βαγγέλη, αφού δε σκαμπάζεις από αριθμητική;”

Βαγγέλης: “Να, με έβαλε με το ζόρι ο Giorgos, κι εγώ θυσιάστηκα για χάρη σας.”

πυγολαμπίδα: “Καλοσύνη σου! Δάκρυσα από συγκίνηση. Θα σου αφιερώσω κι ένα ποιηματάκι στο τέλος. Πες μου όμως, πόσο κάνουν ένα πλην ένα;”

Βαγγέλης: “Ένα πλην ένα; Δηλαδή μου ζητάς να κάνω αφαίρεση;”

πυγολαμπίδα: “Ναι, ντε! Για αφαίρεση μιλάμε εδώ. Άλλωστε ζούμε στη χώρα της συνεχούς αφαίρεσης και η μόνη πρόσθεση που γίνεται είναι στα χρέη. Λοιπόν, λέγε, ένα πλην ένα ίσον;

Βαγγέλης: “Επιτρέπεται να χρησιμοποιήσω τα δάκτυλα;”

πυγολαμπίδα: “Όχι, γιατί μπορεί να κάνω μακάβριους συνειρμούς καθώς θα κάνεις την αφαίρεση. Πάρε καλύτερα ένα σπιρτόκουτο που έχει μέσα μόνο ένα σπίρτο.”

Βαγγέλης: “Ναι, το πήρα. Τώρα τι κάνουμε;”

πυγολαμπίδα: “Πάρε το μοναδικό σπίρτο από το κουτί και πέταξέ το να το πάρει το ποτάμι. Αυτό λέγεται ‘αφαίρεση’. Μέτρα τώρα πόσα σπίρτα σου έμειναν;”

Βαγγέλης: “Κανένα!”

πυγολαμπίδα: “Μπράβο, το βρήκες! Πάμε τώρα στη φίλη σου τη Φινλανδή που έκανες τη μυστική συμφωνία. Σου δίνει €1δις, και σου ζητάει πίσω €1 δις ρευστό για εγγύηση. Τι σου έμεινε, Βαγγέλη μ’;”

Βαγγέλης: “Τι μου έμεινε; Τι μου έμεινε;”

πυγολαμπίδα: “Θυμήσου το παράδειγμα με το σπίρτο. Γι’ αυτό το κάναμε, για να βοηθηθείς στην αφαίρεση που είσαι αδύνατος.”

Βαγγέλης: “Το βρήκα! Δεν μου έμεινε τίποτα!”

πυγολαμπίδα: “Ακριβώς! Δηλαδή, μηδέν εις το ‘πηλίκιον’, Βαγγέλη!

Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, διότι η πονηρή Φινλανδή ζήτησε το
1 δις ως εγγύηση προτού σου δώσει το δικό της 1 δις. Κι εσύ, σαν υπάκουο παιδί, υπόγραψες “ΝΑΙ”, Βαγγέλη μ’. Έτσι δεν είναι;

Πού θα το βρεις, λοιπόν, να της το δώσεις, αφού λες ότι ‘δεν έχεις σάλιο’ από ρευστό; Κι αν λες ψέματα ότι δεν έχεις σάλιο, αν δηλαδή έχεις κάπου στο κρατικό σεντούκι το εκατομμύριο, γιατί δεν το χρησιμοποιείς, αντί να το καταθέσεις στη Φινλανδία, ελπίζοντας ότι θα μας επιστρέψει κάποτε έντοκο το ίδιο ποσόν που θα της προκαταβάλεις;”

Παίδες Ελλήνων, κοντεύουμε να λαλήσουμε μ’ αυτά τα τραγελαφικά που συμβαίνουν στη χώρα μας. Τι διάολο συμβαίνει με τα άυλα €δις που πετάνε πάνω από τα κεφάλια μας; Μήπως, βρε σεις, τα Φινλανδικά ευρώ είναι ανώτερης αξίας από τα Ελληνικά; Ή μήπως κάποιοι “εξωγήινοι” έχουν βαλθεί να μας διαλύσουν αφού πρώτα μας γελοιοποιήσουν σα λαό, αποδεικνύοντας στην οικουμένοη πόσο ηλίθιοι είμαστε, και στα πρόσωπα του GAP και του Μπένι βρήκαν πειθήνια όργανα για να υλοποιήσουν τα καταχθόνια σχέδιά τους;”

Να τελειώνουμε, λοιπόν, με τ’ αστεία και τα παιδικά παιχνίδια με τα σπιρτόκουτα. Βαγγέλη, πότε ήταν η τελευταία φορά που επισκέφτηκες ψυχίατρο; Θα μου πεις, μόνο εσύ χρειάζεσαι ψυχιατρική φροντίδα; Ολόκληρη η κυβέρνηση χρειάζεται ψυχίατρο, και, δυστυχώς, όλοι εμείς που σας ανεχτήκαμε και σας ανεχόμαστε ακόμη.

Για πες μας, κύριε Βενιζέλο, τι θα γίνει τώρα με τους άλλους δανειστές μας που θέλουν κι αυτοί “κοκό” σαν εκείνο που έδωσες στη Φινλανδία; Για εμπράγματες εγγυήσεις ορκίστηκες ότι δεν το συζητάς. Συζητάς όμως εγγυήσεις σε ρευστό, από κείνο που δεν έχουμε, όπως άφησες να εννοηθεί στη χθεσινή βαρετή σου ομιλία στο με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ευκαιρίες και Προοπτικές» στο πλαίσιο της ενημερωτικής παρουσίασης για το 6ο Annual Greek Roadshow στο ξενοδοχείο Grande Bretagne.

Ευ. Βενιζέλος: «Κι αυτό που έχουμε καταφέρει είναι να φύγουμε από οποιοδήποτε ενοχλητικό και προσβλητικό αίτημα για παροχή ας πούμε εμπραγμάτων εγγυήσεων, για ένα πολύ μεγάλο ποσό που ταυτίζεται ονομαστικά με το ποσό της βοήθειας που λαμβάνουμε από τους εταίρους μας, και να πάμε σε μια συζήτηση η οποία στην πραγματικότητα έχει χρηματοοικονομικό χαρακτήρα.»

Δεν μας τα λες καθαρά, Μπένι! Βαγγέλη κάτσε φρόνιμα και μην παριστάνεις τον αλχημιστή!

Απολαύστε τώρα, σύντροφοι, και το κερασάκι στην τούρτα, από τη Συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου στις 22-8-2011:

Ευ. Βενιζέλος: «Εγώ έχω κάνει μία άλλη επιλογή: Ανέλαβα μία ευθύνη, μία δυσβάστακτη ευθύνη, το ξέρετε πολύ καλά ότι αυτό έγινε χωρίς να το επιθυμώ ή να το επιδιώκω και προκειμένου να φέρω σε πέρας αυτή την αποστολή που την θεωρώ εθνική, έχω κατά πάσα πιθανότητα θυσιάσει οποιαδήποτε πολιτική μου προοπτική

Τόοοσο καλά δηλαδή πιστεύεις ότι θα πας και θα μας πας! Τόσο πολύ πιστεύεις ότι θα πετύχεις!

Ιδού και το ποιηματάκι που σου έταξα Βαγγέλη μ’.

Δάκρυσα όταν άκουσα,

Του Βενιζέλου το μεγάλο δράμα,

Που τσάρος έγινε με το στανιό,

Θυσιάζοντας το μέλλον του συνάμα…

Έκλαψα μόλις άκουσα,

Ότι ο Μπένι έγινε “σωτήρας” με το ζόρι,

Κάνοντας κάτι που ποτέ δεν επιθύμησε,

Και τώρα λέει ότι νιώθει very sorry!

Free Venizelos!

Περαστικά, Βαγγέλη! Περαστικά και στην Ελλάδα!

*******

Για περαιτέρω προβληματισμό και εθνική αφύπνιση, διαβάστε εδώ κι εδώ.

Tags: EFSF, Greek Roadshow, Γιούτα Ουρπιλάινεν, εγγύηση στη Φινλανδία, εμπράγματες εγγυήσεις, Ευάγγελος Βενιζέλος