‘ΟΧΙ’ στην τρομολαγνεία της “νέας γρίπης”!

download

Ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιοι γιατροί στον τόπο μας που υψώνουν δημόσια το ανάστημά τους εναντίον της τρομολαγνείας της “νέας γρίπης”! Ο Πρόεδρος της Επιτροπής για την Πανδημία στο Νοσοκομείο “Άγιος Παύλος” της συμπρωτεύουσας, κ. Στρατής Πλωμαρίτης, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί από τη θέση αυτή για συνειδησιακούς λόγους. Όπως είπε, εφόσον ο ίδιος διατηρεί τις επιφυλάξεις του για το εμβόλιο, δε μπορεί να πείσει τους συναδέλφους του να το κάνουν. 
Οι λόγοι που επικαλέστηκε, και κατάφερε να διατυπώσει παρά τις κάποιες παρεμβολές από τον παρουσιαστή του βραδινού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 (15/11/2009), είναι οι εξής:

1. Ο ιός της νέας γρίπης είναι πολύ πιο “φιλικός” προς τον άνθρωπο από τον ιό της κοινής γρίπης.

2. Στο νότιο ημισφαίριο το οποίο πέρασε ένα χειμώνα με τον ιό της νέας γρίπης και χωρίς εμβόλιο δεν είδαμε να επαληθεύεται κανένα από τα τρομολάγνα σενάρια τα οποία διακινήθηκαν το προηγούμενο διάστημα. (…)

3. Κατά τη γνώμη μου το εμβόλιο δεν έχει επαρκώς ελεγχθεί – και δεν είμαι μόνο εγώ που το πιστεύω – σε ό,τι αφορά την ασφάλειά του. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, και πρέπει να το προσέξουμε όλοι. (…) Φοβάμαι παρενέργειες.

4. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία μαζικού εμβολιασμού φυσικώ τω τρόπω. Δηλαδή οι άνθρωποι κολλάνε τη γρίπη, αποκτούν αντισώματα, επιστρέφουν στη δουλειά τους, στα θρανία τους, και ποιος τους έχει καταμετρήσει αυτούς τους ανθρώπους; Και με ποιο δικαίωμα εμείς – ηθικό, επιστημονικό, δεοντολογικό – θα βάλουμε αυτούς τους ανθρώπους να ξαναεμβολιαστούν;

Εξάλλου, ο κ. Ιωάννης Καβαλιώτης, Παιδίατρος-Λοιμωξιολόγος, διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, τα λέει έξω από τα δόντια σε άρθρο του εδώ. Παραθέτω τα κυριότερα σημεία:

«Σε ποια άλλη περίπτωση προσπάθησε η πολιτεία με κάθε τρόπο και με τόση επιμονή να πείσει τους πολίτες να εμβολιασθούν;

Δεν θυμάμαι καμιά στη μακρά θητεία μου.

Και πόση σοβαρότητα έχει το θέαμα ημίγυμνων ιατρών να εμβολιάζονται ενώπιον τηλεοπτικής κάμερας; Ποιον θέλουν να πείσουν και τι εξυπηρετούν;

Ουδείς αντελήφθη σ΄ αυτή τη χώρα ότι αυτή η εμμονή και αυτού του είδους οι δηλώσεις, εκδηλώσεις και εμφανίσεις μόνο αντίθετα αποτελέσματα φέρνουν;

Ακόμη και φράσεις του στυλ “έχουν γίνει τεράστιες έρευνες για το νέο εμβόλιο που δείχνουν την αποτελεσματικότητα του και την ασφάλεια του” (10-11-09) ακούσαμε από ειδικούς . Τώρα πότε πρόλαβαν σε ελάχιστους μήνες να γίνουν οι “τεράστιες” έρευνες, αυτό είναι μικρή λεπτομέρεια.

Δεν υπήρξαν εχέφρονες άνθρωποι που να συμβουλεύσουν σιωπή στα ΜΜΕ και έκδοση ελάχιστων σοβαρών ανακοινώσεων της πολιτικής και ιατρικής ηγεσίας του τόπου;»

Δυστυχώς, κύριε Καβαλιώτη, δεν υπάρχουν εχέφρονες άνθρωποι σ’ αυτόν τον τόπο που να είχαν προβλέψει και να είχαν αποτρέψει αυτό το κύμα τρομολαγνείας και πανικού που τα ΜΜΕ ενέσπειραν στην Ελληνική κοινωνία κατ’ εντολή της πολιτικής και ιατρικής ηγεσίας της χώρας. Τώρα, κάποιοι δημοσιογράφοι τρέχουν και δε φτάνουν προσπαθώντας, τάχα, να τα μαζέψουν, αλλά είναι πλέον αργά. Οι μάντεις κακών – “ειδικοί”! – βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο στα τηλεπαράθυρα και κατατρομοκρατούν τον κοσμάκη, δίνοντας μάλιστα και συγκεκριμένο αριθμό των θυμάτων (2.000.000) που θα νοσήσουν! Αν αυτό δεν είναι κακοήθης σκοπιμότητα για κατανάλωση των χρυσοπληρωμένων εμβολίων, τότε πρόκειται για καλπάζουσα σχιζοφρένεια.

Πάντως οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον κ. Στρατή Πλωμαρίτη για την ευσυνειδησία και το θάρρος του να εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του και να παραιτηθεί.

Tags: εμβόλιο, Η1Ν1, ΜΜΕ, νέα γρίπη, τρομολαγνεία