Έχουν πλάκα εκεί στο άντρο τσι Δημοκρατίας! Ευτυχώς που μας κάνουν συχνά και γελάμε, αλλιώς δεν θα τη βγάζαμε καθαρή με τη μνημονιακή λαίλαπα που μαστίζει το λαό και την καλπάζουσα εγκληματικότητα, λόγω εκβαρβαρισμένης πολυπολιτισμικότητας.
«Τη …συναίνεση της αντιπολίτευσης, των κοινωνικών εταίρων, αλλά και των συναδέλφων του υπουργών εξακολουθεί ν’ αναζητά ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Σχεδίου των ετών 2012-2015.»
Τι σου χρειάζεται η πολιτική συναίνεση βρε Γιώργο; Εσύ δε λες ότι η κυβέρνηση έχει τη συναίνεση του λαού; Τι άλλο θέλεις;
Το ιλαροτραγικό είναι ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι άλλοι δύο Γιώργηδες της ζωής μας, Παπανδρέου και Πεταλωτής, από την ημέρα που ανέβηκαν στην εξουσία κάνουν ό,τι μπορούν για να ξεφτιλίσουν τη Νέα Δημοκρατία της οποίας εκλιπαρούν τη συναίνεση! Να διαγνώσω την τακτική αυτή ως πολιτική σχιζοφρένεια ή ως βλακεία εις τη νιοστή; Εκεί που οι Γιώργηδες έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους σε “συναινετική” ρητορική είναι όταν κατακεραυνώνουν τη Νέα Δημοκρατία και τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ως λιποτάκτες! Πολύ “συναινετικό” αυτό, δε νομίζετε; Ξεφτιλίζεις τον αντίπαλο, τον ξεσκίζεις φραστικά, και στα ενδιάμεσα του ζητάς συναίνεση!
Το έχω ξαναπεί ότι δεν μπορώ να συγχωρήσω τη συνειδητή και υστερόβουλη πολιτική κακοήθεια. Και θεωρώ πολιτική κακοήθεια όταν σπρώχνεις με νύχια και με δόντια έναν πρωθυπουργό να πάει σε πρόωρες εκλογές εν μέσω οικονομικής κρίσης, δημαγωγώντας και εμποδίζοντας με λύσσα την άσκηση των καθηκόντων μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, και όταν τελικά σου γίνεται η χάρη και προκηρύσσει εκλογές που τις κερδίζεις να συκοφαντείς, όπου σταθείς κι όπου βρεθείς, τον ηττημένο αντίπαλο για λιποταξία! Ε, αυτό δεν το θέλει ούτε ο Θεός ούτε ο διάβολος!
Επειδή, λοιπόν, μου αρέσει η ιστορία διότι μας διδάσκει πολλά για χαρακτήρες πολιτικών, αιτίες και αποτελέσματα, έκανα μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, και σας παραθέτω τα ενδιαφέροντα “συναινετικά” ευρήματα:
Όπως θυμάστε, οι εκλογές που έδωσαν στον Κ. Καραμανλή για δεύτερη φορά τη νίκη, αν και με ισχνή πλειοψηφία 152 βουλευτών (41,84%), έγιναν στις 16 Σεπτεμβρίου του 2007. Μετά τη δεύτερη κατά σειρά ήττα του ΠΑΣΟΚ, οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Γιώργου Παπανδρέου άρχισαν να ακονίζουν τα μαχαίρια και να δείχνουν τα δόντια τους. Στις εσωκομματικές εκλογές, που διεξήχθησαν στις 11 Νοεμβρίου 2007, ο Γιώργος Παπανδρέου υπερίσχυσε του αντιπάλου του Ε. Βενιζέλου, και έκτοτε άρχισε να παίρνει τα πάνω του. Ο Γιώργος είχε τώρα ένα και μοναδικό στόχο: πώς θα έκοβε κοντή τη δεύτερη κυβερνητική θητεία του Καραμανλή, βάζοντάς του τρικλοποδιές σε κάθε βήμα.
Θαυμάστε τώρα τις “δημοκρατικές” και “συναινετικές” επιδόσεις του σημερινού Πρωθυπουργού όταν ήταν στην αντιπολίτευση:
26/6/2008 – Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο
Γιώργος Παπανδρέου: «Αλλά σας κάλεσα εδώ, για να απευθυνθώ στον Ελληνικό λαό και στους Έλληνες πολίτες, και να τους πω ότι αυτά τα προβλήματα δεν θα λυθούν, δεν μπορούν να λυθούν, εάν δεν έχουμε μία δημοκρατική, ορθή, χρηστή διαχείριση στη χώρα μας, του πλούτου του Ελληνικού λαού.
Δεν θα λυθούν, εάν δεν υπάρχει μια κυβέρνηση που πονάει τα προβλήματα του πολίτη.
Δεν θα λυθούν, εάν δεν υπάρχει ένα πολιτικό σύστημα που δημοκρατικά εκφράζει τον πολίτη. Που έχει την έγνοια του.»
Π. Σώκος («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»): «Κύριε Πρόεδρε, υπονοήσατε κάτι στην εισαγωγή σας και θα ήθελα να γίνει πιο καθαρό και πιο σαφές. Ζητάτε πρόωρες εκλογές με θέμα την αντιμετώπιση της διαφθοράς;»
Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Ζητάω μια διαδικασία που ξεκινά από τις Εξεταστικές Επιτροπές. (…) Να προχωρήσουμε στη διαλεύκανση όλων αυτών των υποθέσεων, να αποδοθούν οι ευθύνες, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και να πάμε τότε στον Ελληνικό λαό. Προσφυγή στον Ελληνικό λαό.
Δεν είναι για να αντιμετωπίσουμε μόνο τη διαφθορά. Είναι για να καταθέσουμε προτάσεις και να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός ποιος θα διαχειριστεί, όχι το πρόβλημα που λέγεται διαφθορά, αλλά το πολιτικό σύστημα, που τελικά θα τον εκφράζει γνήσια και δημοκρατικά, κάτι που δεν γίνεται σήμερα.»
21/12/2008 – Συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2009:
Γιώργος Παπανδρέου: «Ο λαός απαιτεί μια άλλη πορεία για τον τόπο. Απ’ αυτήν την κρίση δεν θα βγούμε αν δεν αλλάξουμε κυβέρνηση. Όσο παραμένει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, η κρίση θα βαθαίνει.
Δεν ζητάμε εξουσία για την εξουσία. Απαιτούμε μία άλλη πορεία με προσφυγή στον ελληνικό λαό. Και τη λύση τη δίνει πάντα ο λαός. Ο λαός που στρέφει ήδη με εμπιστοσύνη το βλέμμα του στο ΠΑΣΟΚ και επενδύει σε μας όλες του τις ελπίδες. (…)
Γι’ αυτό θέλουμε μια ξεκάθαρη εντολή από το λαό, που είναι ο μόνος εντολέας τον οποίο αναγνωρίζουμε. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ για να χαράξει μια νέα πορεία. Θα το κάνουμε. (…)
Προσηλωμένοι στην εντολή που θα μας δώσει ο λαός, να μετατρέψουμε την οργή σε δύναμη ανατροπής και αλλαγής, δημιουργικής αλλαγής για τη χώρα μας. Και ναι, με νέα λαϊκή εντολή, θα δώσουμε ξανά σ’ αυτήν τη χώρα ελπίδα και προοπτική. Αυτή είναι η ελπίδα μας, αυτή είναι η υπόσχεσή μας, αυτή είναι η δέσμευσή μας.
Αυτή είναι η ξεκάθαρη πορεία μας. Πορεία για να εγγυηθούμε το δικαίωμα σε μια κοινωνία ανθρωπιάς.»
5/2/2009: Συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο
Γιώργος Παπανδρέου: «Θέλω να είμαι ειλικρινής απέναντι στον κάθε πολίτη, στον Ελληνικό λαό, σε κάθε Έλληνα, σε κάθε Ελληνίδα. Τίποτε δεν θα είναι εύκολο την επόμενη μέρα των εκλογών. (…) Όμως, ένα είναι βασικό: αυτή την κρίση, δεν μπορεί να την πληρώσει κι άλλο, διότι ήδη έχει πληρώσει πολλά, ο φτωχότερος και ο μεσαίος Έλληνας, τα μεσαία και τα χαμηλότερα εισοδήματα της χώρας.
Γι’ αυτό, το δίλημμα είναι σαφές. Τι προτιμάμε: να παραμείνουμε σε αυτή την πορεία της αυτοκαταστροφής, ή να πάμε σε εκλογές, για να αποκτήσουμε κυβέρνηση που βάζει στο επίκεντρο των επιλογών της τον άνθρωπο, τις ανάγκες των πολιτών, με σχέδιο, με αποφασιστικότητα, για να αναμετρηθούμε – και θα αναμετρηθούμε – με τα προβλήματα; Με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο. Γι’ αυτό και ζητάμε εκλογές. Για να προλάβουμε τα χειρότερα. Για να σηκώσουμε τα μανίκια και να ξεκινήσουμε άμεσα το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας.
Γι’ αυτό και προτείνω, προτείνω δημόσια στον κ. Καραμανλή, μια καθαρή συμφωνία. Εκλογές τώρα και, σε κάθε περίπτωση, το αργότερο μέχρι ή με τις Ευρωεκλογές, οπότε έτσι κι αλλιώς θα στηθούν κάλπες, ώστε οι πολίτες να αποφασίσουν πώς θέλουν και με ποιους θέλουν να βγουν από την κρίση. Και δεύτερον, τη συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.»
Γ. Παπαχρήστος «ΤΑ ΝΕΑ»: «Κύριε Πρόεδρε, ζητήσατε και πάλι εκλογές σήμερα, το έχετε κάνει και στο παρελθόν, το ερώτημά μου είναι πώς συμβαδίζει αυτό με το στόχο της αυτοδυναμίας που έχετε θέσει, το γεγονός δηλαδή ότι ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος εκφράζει -κι αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις- δυσπιστία για το αν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει;»
Γιώργος Α. Παπανδρέου: «(…)Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε, διότι το απαιτεί ο Ελληνικός λαός, διότι έχουμε και την εμπειρία πια, και τη γνώση, (…) και ξέρουμε πού πρέπει να πάει ο τόπος.
Έχουμε πρόγραμμα και, ακόμα περισσότερο, είναι έτοιμος ο Ελληνικός λαός για μια σοβαρή αλλαγή πορείας. Και εμείς, θα κάνουμε την κρίση, ευκαιρία για μια διαφορετική πορεία, που βάζει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής μας, που οδηγεί την Ελλάδα μέσα από τομές και αλλαγές σε μια Ελλάδα ανάπτυξης, ευημερίας – παρά την κρίση – κοινωνικής δικαιοσύνης και, επιτέλους, σε ένα κράτος που θα σέβεται τον πολίτη, θα σέβεται την αξιοπρέπειά του, θα προστατεύει τα δικαιώματά του, ένα κράτος Δικαίου.»
Σ. Ζούλας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: «Κύριε Πρόεδρε, σημειώνοντας μια από τις απαντήσεις σας πριν από λίγο, είπατε νομίζω “έχουμε επιτυχημένο Πρόεδρο, αν ο ίδιος θελήσει θα τον στηρίξουμε”. Αμέσως μετά, στην ίδια απάντηση, προσθέσατε ότι “θα αξιολογήσουμε ποιο είναι το συμφέρον της χώρας”. Αν καταλαβαίνω λοιπόν καλά, δεδομένου ότι σε όλες σχεδόν τις απαντήσεις σας λέτε ότι κάθε μέρα που περνά και παρατείνεται αυτή η διακυβέρνηση η χώρα οδεύει επί τα χείρω, με δεδομένο ότι δεν περιμένετε κάτι καλύτερο να συμβεί τους επόμενους μήνες, θέλω να μου πείτε αν καταλαβαίνω καλά λοιπόν, ότι θα στηρίξετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αφού όμως προηγουμένως ρίξετε την κυβέρνηση, αρνούμενοι δηλαδή να συναινέσετε στην εκλογή του.»
Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Εγώ άλλο έχω προτείνει. Έχω προτείνει να πάμε σε εκλογές, μια καθαρή συμφωνία με τον κ. Καραμανλή. Να πάμε σε εκλογές, ας είναι μαζί με τις Ευρωεκλογές, και να συναινέσουμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κάρολο Παπούλια για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.»
Απ’ ό,τι κατάλαβα, αυτή περίπου ήταν η “συναινετική” πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου προς τον Κ. Καραμανλή για πρόωρες εκλογές: «Κατέβα εσύ από το τιμόνι της βάρκας, διότι δεν ξέρεις πού την οδηγείς, και άφησε το τιμόνι σε μένα που ξέρω, δίνοντάς μου υπόσχεση ότι θα συναινέσεις στην εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το Μάρτιο του 2010, όντας πιο υπεύθυνος από μένα και σεβόμενος τους θεσμούς που εγώ δεν σέβομαι, στην οποία εκλογή Προέδρου εγώ όμως δεν θα συναινέσω αν δεν έχεις κάνει μέχρι τότε εκλογές και είσαι ακόμη πρωθυπουργός, ώστε να τις προκαλέσω βιαίως τότε για να σώσω τη χώρα από σένα.»
Και ο Καραμανλής, με την εύθραυστη πλειοψηφία του ενός Βουλευτή τότε και το ΠΑΣΟΚ να δημαγωγεί λυσσαλέα εναντίον ακόμη και απλού παγώματος μισθών και συντάξεων, διακηρύσσοντας ότι “λεφτά υπάρχουν”, ενδεχομένως και με ασφυκτικές πιέσεις έξωθεν, του είπε “άει σιχτίρ, ιδού η Ρόδος”, και προκήρυξε εκλογές για τις 4 Οκτωβρίου του 2009, τις οποίες έχασε. Τίποτα το αντιδημοκρατικό και το άηθες. Στις μάχες πάντα κάποιος χάνει, και η ήττα σε καμία περίπτωση δεν καταγγέλλεται ως λιποταξία.
Ωστόσο, ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη θριαμβευτική νίκη του, αντί να είναι ικανοποιημένος που πραγματοποιήθηκε το όνειρό του, και ως νικητής πια να φέρεται στον αντίπαλο (ευεργέτη του) με στοιχειώδη δημοκρατικό σεβασμό, άρχισε να τον συκοφαντεί για λιποταξία και φυγομαχία, ζητώντας συγχρόνως συναίνεση για τη ληστρική επιδρομή κατά του ελληνικού λαού που από καιρό μεθόδευε με το φίλο του Στρος Καν του ΔΝΤ. Είναι ή δεν είναι να τραβάει κανείς τα μαλλιά του και να βγαίνει από τα ρούχα του για το θράσος του Πρωθυπουργού;
Ας θυμηθούμε μερικές από τις περί “λιποταξίας” δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου:
6/5/2010, κατά την ψήφιση του Μνημονίου στη Βουλή.
Απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός σχολίασε την αρνητική θέση της ΝΔ απέναντι στο νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα. «Ανεύθυνοι ως κυβέρνηση, ανεύθυνοι ως αντιπολίτευση. Λιποτακτήσατε ως κυβέρνηση, λιποτακτείτε ως αντιπολίτευση.» (πηγή)
2/11/2010, Προεκλογική (για Τοπική Αυτοδιοίκηση) Ομιλία στα Γιάννενα
Γιώργος Παπανδρέου: «Και η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ λιποτάκτησε και ως κυβέρνηση, λιποτάκτησε και λιποτακτεί και ως αντιπολίτευση». (πηγή)
25/11/2010, Υπουργικό Συμβούλιο
Γιώργος Παπανδρέου: «Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ανέλαβε το κόστος, ο Καραμανλής δραπέτευσε.»
22/12/2010, Κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2011
Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ:
«Πολλά έχετε να προτείνετε τώρα. Γιατί δεν μείνατε να τα κάνετε; Γιατί λιποτακτήσατε;»
(πηγή)
Βουλή 11/2/2011
Γ. Παπανδρέου: «Εμείς δεν λακίσαμε, οι προηγούμενοι μας έφεραν την τρόικα, απλά έφυγαν νωρίς για να μην διαχειριστούν συνέπειες πολιτικών τους. (…)
Δεν λακίσαμε, δεν δραπετεύσαμε, δεν φοβηθήκαμε. Αυτό που έκανε η κυβέρνηση Καραμανλή.»
Αυτά τα λίγα, παίδες, και το αβίαστο συμπέρασμα που βγάζει η ταπεινότητά μου είναι πως έχουμε να κάνουμε μ’ ένα επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό φαινόμενο που λέγεται ΠΑΣΟΚισμός. Ο ΠΑΣΟΚισμός είναι μια ολέθρια πολιτική ασθένεια, επάρατη θα έλεγα, από τα πλοκάμια της οποίας ο ελληνικός λαός είναι φοβερά δύσκολο έως αδύνατο να απελευθερωθεί. Ακόμη κι αν ερχόταν μια εξωγήινη κυβέρνηση με άφθαρτους, ικανότατους και έντιμους πολιτικούς, ο ΠΑΣΟΚισμός με τα δηλητηριώδη πλοκάμια του στο Δημόσιο, στις ΔΕΚΟ, στα ΜΜΕ και στα συνδικάτα δεν θα την άφηνε σε χλωρό κλαρί για ν’ ανορθώσει τη χώρα. Φαντάζεστε όλα αυτά τα μνημονιακά μέτρα, ή τα μισά, ή το ένα τρίτο, να τα είχε πάρει δεξιά κυβέρνηση; Θα είχε καεί η Ελλάδα μέσα στην πρώτη εβδομάδα…
Με άλλα λόγια, ή σωζόμαστε με τον ΠΑΣΟΚισμό – πράγμα χλωμό – ή βουλιάζουμε. Εδώ που φτάσαμε μετά από 30ετή αντιδεξιά πλύση εγκεφάλου του λαού από ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ, δεν υπάρχει εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας. Ακόμη και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αν συνενωθούν, δεν θα μπορέσουν να τα βάλουν με το θεριό του ΠΑΣΟΚισμού. Άλλωστε τα κόμματα της Αριστεράς δεν θέλουν να κυβερνήσουν… Έτσι είμαστε εγκλωβισμένοι σε αδιέξοδα, και κάποιοι άρχισαν να συζητούν για επαναπροσδιορισμό της δημοκρατίας.
Σημείωση προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης: Τα σκάνδαλα, την ανικανότητα, τις παραλείψεις και τις βλακείες της κυβέρνησης Καραμανλή τις έχω καταγγείλει κατά κόρον μέσα από τούτο το ιστολόγιο, όταν η ΝΔ ήταν στην εξουσία. Αυτό όμως δεν αναιρεί τα όσα είπα προηγουμένως για τη μάστιγα του ΠΑΣΟΚισμού. Η Αλήθεια να λέγεται, σύντροφοι!
Βρήκα το επόμενο απόσπασμα από το χυδαιοτσαντίρι του ΛαΛάκη πολιτικά ενδιαφέρον, και παρόλο που έχω αφιερώσει αρκετά άρθρα σκληρής κριτικής στο Λ. Λαζόπουλο, δεν διστάζω να το αναρτήσω εδώ για ενημέρωσή σας.