Ο Διάβολος Έχει Χιούμορ!

img056 edited +final

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η χώρα μας, πάλαι ποτέ κοιτίδα του πολιτισμού, έχει καταντήσει κοιτίδα των σκανδάλων και της διαφθοράς. Αλλά το γεγονός ότι το βρώμικο σκάνδαλο που απασχολεί το τελευταίο δεκαήμερο τον ελληνικό λαό θα ξεφύτρωνε από το Υπουργείο Πολιτισμού αποδεικνύει ότι ο Διάβολος έχει και χιούμορ! Για τον υψηλό αρχαίο πολιτισμό τους κομπάζουν οι κοντοί Νεοέλληνες και, ω του θαύματος, η μπόχα ξεπήδησε από το ίδιο το κατ’ ευφημισμόν Υπουργείο ‘Πολιτισμού’ τους! Το πιο εκρηκτικό μίγμα – εξουσία, χρήμα, σεξ – δίνει στο βρώμικο σκάνδαλο ιδιαζόντως ειδεχθή χροιά, ενώ οι απόπειρες αυτοκτονίας προσδίδουν στη σκοτεινή υπόθεση και μεταφυσική διάσταση. Εδώ έχουμε θρίλερ!

Μιλάμε για μεγάλο δημοσιογραφικό γλέντι διαρκείας, καθότι τους έπεσε στο πιάτο βαρβάτο λαβράκι και δε μπορούν να μαζέψουν τα σάλια τους. Έτσι δουλεύουν υπερωρίες οι άνθρωποι για να μας πληροφορήσουν, ακόμη και γριπιασμένοι! Γνωρίζουν γαρ την αγωνία που διακατέχει το χορτοφάγο και άκρως περίεργο ελληνικό κοινό, και στοργικά σπεύδουν να τροφοδοτήσουν τα μισοάδεια και γουργουρίζοντα έντερά τους, όχι με άρτον, αλλά με τηλεοπτικές χάβρες που υπόσχονται και γαργαλιστικά θεάματα για το τι συνέβαινε πίσω από την κλειδαρότρυπα του εκπεσόντος. Προσφέρουν καθημερινά τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες του αηδιαστικού σκανδάλου με το σταγονόμετρο για να κρατάνε άσβεστο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, πολλοί από τους οποίους έχουν χάσει τον ύπνο τους ανυπομονώντας για τη συνέχεια.

Τι έδειχναν άραγε τα κομματάκια του επίμαχου DVD που έχουν τεχνηέντως και σκοπίμως αφαιρεθεί από την αρχική κόπια; Ποιος το επεξεργάστηκε δεόντως και ποιον, ποιους ήθελε να προφυλάξει; Ποιος παρέδωσε το DVD της κλειδαρότρυπας στο διευθυντή του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού; Ήταν δημοσιογράφος; Δεν ήταν δημοσιογράφος; Ισχύει το δημοσιογραφικό απόρρητο ή μήπως δεν ισχύει; Βρε πονοκέφαλο που μας έχουν προκαλέσει με το μπάσιμο του καινούργιου χρόνου. Δε μας άφηναν τουλάχιστον να πάρουμε μια ανάσα και να χωνέψουμε και τη γαλοπούλα με ηρεμία; Αλλά, κακά τα ψέματα, στο Ελλαδιστάν με το μπόλικο ήλιο και τη μπόλικη θάλασσα, έχουμε και μπόλικη δημόσια μπόχα. Φαίνεται ότι αυτά πάνε μαζί… Οι δημόσιοι βόθροι κάθε τόσο ανοίγουν και μας προκαλούν ψυχική δύσπνοια, αλλά ποιος νοιάζεται για μας;

Για το μόνο, πάντως, που δεν έχουν αγωνία ούτε οι δημοσιογράφοι-εισαγγελείς μα ούτε και το τηλεοπτικό κοινό τους είναι το αν οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει για τα σημεία και τέρατα που διέπραξαν, αν διέπραξαν (τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;), και αν θα επιστρέψουν αυτά που έκλεψαν, αν έκλεψαν, με τους φημολογούμενους αποχαρακτηρισμούς αρχαιολογικών χώρων και τα κονδύλια για τις φιλόδοξες μη κυβερνητικές οργανώσεις. (Πιθανόν να υπήρξαν και άλλες έξυπνες “επενδύσεις”). Γνωρίζουν γαρ άπαντες οι κατοικούντες στη χώρα των Γραικών ότι στο Ελλαδιστάν η αλήθεια δε βγαίνει ποτέ ατόφια στην επιφάνεια, ότι οι εγκέφαλοι των εγκλημάτων είναι πάντα αόρατοι, ενώ τα εκτελεστικά όργανά τους αντιμετωπίζονται με εξαιρετική επιείκεια για να κρατάνε το στόμα τους κλειστό, αλλά κι επειδή, σου λέει, όλοι αμαρτωλοί είμαστε, βρε αδελφέ! Επομένως δεν υπάρχει ο αναμάρτητος για να ρίξει πρώτος τον λίθον του αναθέματος. Κι έτσι στη χώρα των θαυμάτων, των παχυλών μιζών και των τεράτων, οι βρώμικες ιστορίες για κάφρους διαδέχονται η μια μετά την άλλη, για να έχουν λόγο ύπαρξης και οι δημοσιογράφοι, και για να ταΐζεται με σαπίλα το σκανδαλοθηρικό τηλεοπτικό κοινό, κι έτσι να ξεχνάει για λίγο τα βάσανά του και την πείνα του. Στοργική πολιτεία πώς μας αγαπάς!

Δηλαδή βρε πατριώτες, αν είχε πάρει η γραμματέας εκείνα που ζητούσε και δεν είχε καταφύγει στο φημολογούμενο εκβιασμό, δεν θα παίρναμε είδηση για το μπάχαλο μέσα στο Υπουργείο Α-πολιτισμού; Μ’ άλλα λόγια, οι τύχες του έθνους μας είναι στα χέρια των γραμματέων που υπηρετούν καθέτως και οριζοντίως τους Φαρισαίους του κρατικού μηχανισμού; Ψάχνουν, λέει, τώρα οι αρμόδιοι ν’ ανακαλύψουν τη συμμορία των εκβιαστών και να τους τιμωρήσουν! Όχι, μην πάει ο νους σας στο κακό. Δεν ψάχνουν για ν’ ανακαλύψουν και ν’ αποκαλύψουν τα εγκλήματα των σάπιων καρεκλοκένταυρων. Διότι, αν δεν υπήρχαν οικονομικά εγκλήματα και βρώμικο κρυφό φαγοπότι, θα υπήρχε έδαφος και αντικείμενο για συμμορίες εκβιαστών και εκβιασμούς; Όχι, βέβαια! Κοντά στο νου κι η γνώση, βρε παιδιά! Χωρίς φωτιά, καπνός δε βγαίνει… Και καπνός πυκνός, μαύρος και όζων έχει βγει από την καμινάδα του Υπουργείου Α-πολιτισμού και η μπόχα απειλεί το αναπνευστικό μας σύστημα. Τι μπορούμε να περιμένουμε τώρα; Τι άλλο από το παραδοσιακό και καθαγιασμένο κουκούλωμα; Και μετά; Τι μετά; Δεν υπάρχει ‘μετά’! Προδιαγεγραμμένη συνέχεια υπάρχει! Και σ’ άλλα με υγεία, πατριώτες!

Η Ελλάδα, ποτέ δεν πεθαίνει,
Δεν τη σκιάζει σαπίλα καμιά,
μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει,
και ξανά προς τη μπόχα τραβά, τραβά, τραβά,
και ξανά προς τη μπόooχα τραβά!

Tags: Χωρίς κατηγορία