Ο Ερντογάν κατά των αμβλώσεων!

«Είμαι ένας πρωθυπουργός που θεωρεί την άμβλωση ως ένα φόνο», ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Και συμπλήρωσε: «Κανείς δεν θα πρέπει να έχει το δικαίωμα να το επιτρέπει. Είτε σκοτώνετε το μωρό μέσα στην κοιλιά της μητέρας του είτε το σκοτώνετε μετά τη γέννησή του, δεν υπάρχει καμία διαφορά.» (πηγή)

Η κυβέρνηση Ερντογάν ετοιμάζει νόμο με τον οποίο θα επιχειρήσει να απαγορεύσει τις εκτρώσεις στην Τουρκία. «Ετοιμάζουμε ένα νόμο για τις αμβλώσεις και θα τον περάσουμε», είπε ο Ερντογάν σε εκατοντάδες επευφημούντες υποστηρικτές του κατά την τελετή των εγκαινίων ενός νέου νοσοκομείου στην Κωνσταντινούπολη.

Οι αμβλώσεις στην Τουρκία ως την 10η εβδομάδα από τη σύλληψη είναι νόμιμες από το 1983 .

 Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι διαφωνεί με τις γεννήσεις με την μέθοδο της καισαρικής τομής, λέγοντας ότι και αυτές εντάσσονται σε μια «επιχείρηση» με στόχο τον περιορισμό της αύξησης του πληθυσμού στην Τουρκία, διότι οι γυναίκες που επιλέγουν αυτού του είδους τις επεμβάσεις δεν μπορούν να κάνουν πάνω από δυο παιδιά.

Μετά τις δηλώσεις του Ερντογάν, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας ανακοίνωσε σχέδια για την επιβολή μέτρων εις βάρος όσων νοσοκομείων διεξάγουν «μη αναγκαίες» επεμβάσεις για την γέννηση παιδιών με καισαρική τομή, αποκαλώντας τις αφύσικες. (πηγή)

Tags: επιχείρηση η καισαρική τομή, νόμος για αμβλώσεις, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν