Ο Εφραίμ εξομολογείται στον Αλέξη Παπαχελά

geron efraim Τη στιγμή που η Ελλάδα δεν ξέρει πού βρίσκεται από την ανέχεια και οι Έλληνες αγωνιούν για το τι θα τους ξημερώσει, ο περιβόητος ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου, που συνέβαλε τα μάλα στην απαξίωση της προηγούμενης κυβέρνησης (δείτε εδώ, εδώ κι εδώ), έσκασε μύτη για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Ουδεμία συντριβή, ουδεμία συγνώμη προς τον Ελληνικό λαό. Μίλησε στο ΣΚΑΪ, στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» του Αλέξη Παπαχελά, τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, και τα αποσπάσματα της συνέντευξης που θα σχολιάσω εδώ τα πήρα από το romfea.gr.

«Μέχρι τώρα για ενάμισι χρόνο σιωπούσα, και ξέρετε στους μοναχούς αρέσει να σιωπούν, αλλά αποφάσισα να μιλήσω για το θέμα αυτό γιατί βλέπω ότι διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση και σκανδαλίζονται οι πιστοί. Έτσι τα έφερε τώρα η Θεία Πρόνοια ώστε να μιλήσω γι’ αυτό το θέμα, για το οποίο έγινε πολύς σάλος ως μη όφειλε, και πραγματικά δεν το κρύβω ότι λυπηθήκαμε πάρα πολύ.»

Θα περίμενε κανείς από ένα μοναχό, και μάλιστα ηγούμενο, μετά από μια περίοδο σιωπής να βγει συντετριμμένος και να ζητήσει συγνώμη από τους πιστούς. Κι αυτό επειδή με τις ύποπτες επιχειρηματικές συναλλαγές του τους σκανδάλισε και έγινε μέρος ενός μέγιστου οικονομικού σκανδάλου που παρέλυσε την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ ο ελληνικός λαός ακόμη δεν έχει μάθει την αλήθεια για τα εγκλήματα που διεπράχθησαν. Ας ελπίσουμε ότι η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής θα κάνει σωστά τη δουλειά της και κάποιοι πολιτικοί και καλόγεροι θα καθίσουν στο σκαμνί και θα καταδικαστούν για τις πράξεις τους.

Ωστόσο, εκείνο στο οποίο θέλω να σταθώ είναι η αναφορά στις “φιλανθρωπικές” επιδόσεις του παμπόνηρου Εφραίμ με τη βοήθεια της υποτιθέμενης «Αγίας Ζώνης» της Παναγίας. Ο Αλέξης Παπαχελάς έθεσε σχετικό ερώτημα στον ηγούμενο της Ανίερης Μονής Βατοπαιδίου, λέγοντας πως ο “γέροντας” έχει κατηγορηθεί ότι έχει χρησιμοποιήσει πολύ την Αγία Ζώνη στη δεκαετία του ’90.

Για μένα το ερώτημα δεν είναι αν τη χρησιμοποίησε πολύ ή λίγο αλλά γιατί χρησιμοποίησε ένα αντικείμενο για να εξαπατά τους αφελείς πιστούς, εκμεταλλευόμενος τον πόνο τους και εξευτελίζοντας την Ορθοδοξία. Όταν εξαπατάς συνάνθρωπο είσαι απατεώνας, ανεξαρτήτως αν το έκανες μία φορά ή πολλές. Και η εξαπάτηση γύρω από τα θέματα πίστης είναι ασυγχώρητη διότι μολύνει την ψυχή του πιστού και τον καταδικάζει σε πνευματικό σκοτάδι.

Η απάντηση του Εφραίμ:

«Δεν επεδίωξα να πάω πουθενά! Τότε ο κ. Παπανδρέου ήταν άρρωστος και μου στείλανε ένα μήνυμα, ξέρετε θέλει ο κ. Παπανδρέου να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη, αλλά λόγω υγείας δεν μπορεί να έρθει στο Μοναστήρι, ε τότε την πήγα εγώ και προσκύνησε. Ποτέ δεν πήραμε χρήματα για την Αγία Ζώνη, όλα τα χρήματα τα δίναμε στις τοπικές εκκλησίες που πηγαίναμε αλλά και σε ελεημοσύνες. Ποτέ δεν κρατήσαμε τίποτε. Είναι άδικη αυτή η συκοφαντία, πως βγάζαμε την Αγία Ζώνη για να παίρνουμε χρήματα ή να κάνουμε Δημόσιες Σχέσεις.»

«Στα σπίτια των επιχειρηματιών που λέτε και των πλουσίων με καλούσαν και δεν πήγαινα από μόνος μου, διότι ερχόντουσαν εδώ και βοηθούσαν όσο μπορούσαν το μοναστήρι. Εμείς, έτσι ανταποδίδαμε με το να τους πάμε την Αγία Ζώνη στο σπίτι τους για λίγο. Και να μην ξεχνάτε ότι αυτό είναι ένα παλαιό τυπικό. Αν διαβάσετε στα αρχεία της Μονής η Αγία Ζώνη πήγαινε στον οίκο των Δημογερόντων και γινόταν αγιασμός και έπαιρναν έτσι το σπίτι την ευλογία και την Χάρη της Αγίας Ζώνης.»

Ο ανόσιος Εφραίμ πούλαγε απάτη και έπαιρνε χρήματα, για τους φτωχούς φυσικά! Ακόμη κι αν το πιστέψουμε, ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! Τον καλούσαν λέει! Ακόμη και ο Ανδρέας Παπανδρέου ήθελε να προσκυνήσει ένα αντικείμενο! Το ίδιο και διάφοροι επιχειρηματίες! Και αυτοί ήθελαν να προσκυνήσουν την υποτιθέμενη ζώνη της Παναγίας, για να πάρουν την ευλογία και τη χάρη της ζώνης! Και ο Εφραίμ τους την κουβαλούσε κατ’ οίκον με το αζημίωτο.

Βρε πού καταντάει ο άνθρωπος… Δε μπορεί να δει το Θεό στο μεγαλείο της Δημιουργίας Του, και να αντλήσει δύναμη από το Σύμπαν υψώνοντας τα χέρια του (κεραίες) στον ουρανό, αλλά μπορεί να τον δει σ’ ένα χειροποίητο αντικείμενο! Μιλάμε για βλακεία εις τη νιοστή! Οι ψυχίατροι θα βρουν ποτέ θεραπεία για τη θρησκευτική σχιζοφρένεια;

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν υπάρχει πιο ηλίθιος λαός από τους νεοέλληνες. Ακολουθούν άκριτα τους σκοταδιστές ρασοφόρους και αυτογελοιοποιούνται. Μέχρι σήμερα προσκυνούν ζώνες, λείψανα και άλλα “ιερά” συμπράγκαλα και ζωγραφισμένα ξύλα, ζητώντας απ’ αυτά ρουσφέτια! Και αυτό δεν το κάνει μόνο ο απλός λαός, το έκανε κι ένας πρωθυπουργός!

Μετά από το “ιερό” τούτο κατάντημα των «Ορθοδόξων Χριστιανών», έχει κανείς απορία γιατί οι Έλληνες εξαπατώνται τόσο εύκολα, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, από τους επίορκους πολιτικάντηδες που βούλιαξαν τη χώρα μας; Απλούστατα διότι οι ρασοφόροι τους έχουν εθίσει στο να μη σκέπτονται και ν’ ακολουθούν άκριτα τον τσοπάνη, φωνάζοντας μπέε-μπέε!
Υ.Γ.
Είδατε μαγουλάκι ο “γέροντας” Εφραίμ από την πολλή “νηστεία” και “προσευχή”; Προφανώς το «βαριά η καλογερική» δεν ισχύει για το ρασοφόρο επιχειρηματία. Θα υπάρξει άραγε δικαστής που θα τον στείλει φυλακή;
Tags: Αγία Ζώνη, Αλέξης Παπαχελάς, Βατοπαίδι, ειδωλολατρία, Εφραίμ