Ο Κομμουνισμός μας μπαίνει από δεξιά!

HPIM2239


Θα το δούμε άραγε κι’ αυτό; Βαδίζουμε, λένε, προς πλήρη ενοποίηση όλων των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα! Γιατί; Για να μειωθεί, τάχα, το κόστος των πολλών διοικητικών συμβουλίων! Δηλαδή θα τους απολύσουν; Όοοχι βέβαια! Απλά μας παραμυθιάζουν, επειδή πιστεύουν ότι ο λαός τρώει το κουτόχορτο. 

Η δε αξιωματική αντιπολίτευση “ποιεί την νήσσαν”, κοινώς δε βγάζει άχνα επισήμως, καθότι επενδύει στη λαϊκή αγανάκτηση, περιμένοντας να βγάλει η ‘επάρατη’ Δεξιά το φίδι από την τρύπα κι αυτοί να έλθουν μετά να μας παρηγορήσουν με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Διότι σε τούτο τον τόπο, ό,τι κακό γίνεται δεν ξεγίνεται, δυστυχώς. Απλά το καρπώνεται η επόμενη κυβέρνηση, αναθεματίζοντας την προηγούμενη για το κακό…

Έτσι λοιπόν, σαν πρώτη γεύση, η ‘κρυφοκομμουνιστική’ κυβέρνηση της Δεξιάς (ειρήσθω εν παρόδω ότι τους ψήφισα…) σκέπτεται να αχταρμαδιάσει τα ταμεία των μηχανικών, των δικηγόρων, των γιατρών και των δημοσιογράφων! Μεγαλοφυία, έ; Σπάζει κόκαλα! Για να το κάνουμε λιανά, είναι σα να ανακατώνει, π.χ., φασόλια, μήλα, ψάρια και ελιές! Άκου να δεις έμπνευση! 

Σκέφτηκαν, λοιπόν, οι κουτοπόνηροι ‘σοφοί’: Εδώ έχουμε το πιο εύρωστο ταμείο των μηχανικών (ΤΣΜΕΔΕ) με μεγάλα αποθέματα, χάρη στις δυσβάστακτες εισφορές των μηχανικών, αλλά και χάρη στην παρακράτηση εισφοράς υπέρ του Ταμείου αυτού από κάθε αμοιβή μηχανικού για μελέτη, επίβλεψη και εργολαβία. Ας βάλουμε, λοιπόν, χέρι πρώτα σε δαύτους, για να καταλάβουν στο πετσί τους τι θα πει κοινωνική αλληλεγγύη!

Και ερωτώ τους αρμόδιους ασφαλιστικομάγειρες: Τι υποχρέωση έχει ο συνταξιούχος μηχανικός του ΤΣΜΕΔΕ να αιμοδοτήσει ελλειμματικά ταμεία; Και γιατί είναι, όσα είναι, ελλειμματικά; Προφανώς δεν πλήρωναν υψηλές εισφορές, ή τους τα έτρωγαν τα διοικητικά συμβούλια, ή τα έπαιξαν στο χρηματιστηριακό τζόγο και έχασαν. Ε, δεν πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα τους και να θερίσουν ό,τι έσπειραν, δηλαδή να αρκεστούν στο ύψος των συντάξεων που αντέχουν τα ταμεία τους; Με ποια λογική και ποια δικαιοσύνη θα ισοπεδώνονται οι συντάξεις διαφορετικών κλάδων εργαζομένων; Τι σχέση έχει ο μηχανικός με το γιατρό, ή με το δικηγόρο, ή με το δημοσιογράφο; 

Γι’ αυτό είπα μας κομμουνιστικοποιούν από τα δεξιά για να σώσουν, λέει, τις μελλοντικές γενιές από τη φτώχεια… Βρε τι έχουμε να δούμε! Μια ζωή μας ‘σώζουν’ με λιτότητα… Το κακό είναι ότι δεν πιστεύω πως αυτοί που μας κυβερνούν ή θα μας κυβερνήσουν μεθαύριο ξέρουν τι τους γίνεται. Απλά μαθητευόμενοι μάγοι είναι, στο πόδι σχεδιάζουν, ερασιτέχνες της αρπαχτής που μας παριστάνουν τους σωτήρες.

Έχω να κάνω μια πρόταση στην κυβέρνηση: Να ενοποιήσουν πρώτα το ασφαλιστικό ταμείο των Βουλευτών με το ΙΚΑ. Και να μην παίρνουν οι Βουλευτές την προκλητικά παχυλή σύνταξη με μια θητεία 4 ετών που ισχύει τώρα, αλλά με θητεία 35 και 40 ετών που απαιτούν από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ να παίρνουν και οι ίδιοι 600 ευρώ. Για κοινωνική αλληλεγγύη δε μας μιλάνε; Ας δείξουν πρώτα αυτοί το καλό παράδειγμα κι ας κατεβάσουν τους παχυλούς μισθούς των στα ύψη των εργαζομένων του ΙΚΑ. 


Εδώ που τα λέμε, τι τους χρειαζόμαστε και τους 300 χαραμοταϊσμένους; Για να κάνουν σουλάτσα στα τηλεοπτικά παράθυρα και να λαβαίνουν μέρος στις συζητήσεις-χάβρα; Αλλά αυτό είναι μια άλλη σπαραξικάρδια ιστορία γι’ αγρίους…
Tags: ασφαλιστικό, βουλευτές, ΙΚΑ, Κομμουνισμός, συντάξεις, ΤΣΜΕΔΕ