Ο λαός ματώνει για την ασυλία των φοροφυγάδων!

Μετά την αποκάλυψη-σοκ για τη φοροδιαφυγή των 5,5 δις Ευρώ του Τόλη Βοσκόπουλου, και υπό το φόβο ξεσπάσματος της λαϊκής οργής που απειλεί να σαρώσει όλο το βρώμικο πολιτικό κατεστημένο, συνεχίζονται οι όψιμες αποκαλύψεις για το μέγεθος των ανείσπρακτων φόρων. Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν αρχίσει να χάνουν τον ύπνο τους!

Στη Συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου (13/9/2009) είχε πει μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν τεράστιες σπατάλες, πελατειακής φύσης. Σας δίνω παραδείγματα: υπάρχουν σπατάλες όταν έχουμε 31 δις ανείσπρακτους φόρους. Σας λέω ένα μικρό παράδειγμα: εάν εισπράξουμε ένα ποσοστό από αυτούς τους ανείσπρακτους φόρους, θα έχουμε τεράστια έσοδα, τεράστια οικονομία, νοικοκύρεμα.»

Πώς γνώριζε ο ΓΑΠ ότι η φοροδιαφυγή ήταν πελατειακής φύσης; Και πώς ήξερε το ακριβές ποσόν της φοροδιαφυγής όταν καμώνεται ότι δεν γνώριζε καν το ύψος του ελλείμματος; Άρα κάποια λίστα θα είχε, και θα όφειλε να έχει επισπεύσει τις διαδικασίες είσπραξης αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας στις 5 Οκτωβρίου του 2009, αντί να περιέρχεται επί μήνες στην Ευρώπη και Αμερική για να φτιάξει το μηχανισμό-καραμπίνα με το οποίο θα εκτελούσε ανάλγητα τον ελληνικό λαό.

Δ. Χατζηδημητρίου («ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»):
«Κύριε Πρόεδρε, με ποιο τρόπο σχεδιάζετε να εισπράξετε τις πολλών δις ανείσπρακτες οφειλές; Είπατε 31 δις πριν από λίγο. Και πώς, με ποια μέτρα μπορεί δραστικά να περιοριστεί η θηριώδης φοροδιαφυγή;»

Γιώργος Α. Παπανδρέου: «Έχω πει “θα ματώσουμε”, για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή. Τους ανείσπρακτους φόρους, να τους εισπράξει το κράτος. (…)
Έχω ακούσει να γίνονται συναλλαγές για το ποιος εφοριακός θα πάρει ποια περιοχή, διότι έχει καλά κέρδη, και να γίνονται συναλλαγές για τέτοιου είδους τοποθετήσεις, οι οποίες φτάνουν μέχρι και σε πολιτικές αποφάσεις υπουργών, για να ευνοήσουν τον “άλφα” ή τον “βήτα”. (…)

Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, για να φτιάξουμε το σύστημα με διαφάνεια, με δικαιοσύνη, με σιγουριά. Αλλά θα ζητήσω και από τον φορολογούμενο, κι αυτός να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του. Με αυτό τον τρόπο, μπορώ να σας πω ότι σε κάποιες περιπτώσεις, μπορούμε ακόμη και να μειώσουμε εισφορές, ακόμη και να μειώσουμε φορολογία, διότι θα έχουμε πολλά περισσότερα έσοδα στο κράτος.»

Δείτε τώρα πώς γλιστράει και τα “γυρίζει” ο Υπουργός Οικονομικών της συμφοράς μας, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη που έδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1 και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο, στις 04/12/2009:

Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: «Θα ξεκινήσω όχι απ’ όλα αυτά που είναι τώρα στην επικαιρότητα, αλλά από κάτι άλλο, το οποίο θα μου επιτρέψετε να πω το θυμάμαι από την προεκλογική περίοδο. Θυμάμαι τον Πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου, να λέει ότι ξέρουμε που είναι τα λεφτά και να εντοπίζει και ένα συγκεκριμένο κομμάτι, “υπάρχουν πάνω από 30 δις ανείσπρακτοι αλλά βεβαιωμένοι φόροι”. Θα ήθελα να σας ρωτήσω απ’ αυτά τα 30 δις που μας λέγατε προεκλογικά, πόσα έχουν εισπραχθεί έως τώρα ή αν το διάστημα είναι μικρό και λογικά είναι μικρό, πότε θα εισπραχθούν αυτά τα 30 δις και πόσα προβλέπετε να εισπράξετε μέσα στο 2010;»

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Χαίρομαι, κ. Ευαγγελάτε, που ξεκινάτε λέγοντας ο ίδιος ότι, προφανώς, το διάστημα είναι μικρό, για να έχουν εισπραχθεί πολλά. Εφόσον έχετε καλή μνήμη, θα θυμάστε ότι προεκλογικά λέγαμε ότι απ’ αυτά τα 31 δις – παρά το γεγονός ότι είχαν αυξηθεί τα ανείσπρακτα από 13 δις ευρώ στα 31 δις επί Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή υπήρξε ένας τριπλασιασμός σχεδόν – εισπράξιμα είναι γύρω στα 7 δις ευρώ. Τα υπόλοιπα αφορούν είτε εταιρείες που έχουν κλείσει, είτε οφειλές εντός του Δημοσίου

Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: «Επειδή επικαλεστήκατε τη μνήμη μου, σας διακόπτω και ζητώ συγνώμη, να σας πω ότι αυτό που λέτε όντως είχε ειπωθεί στην προεκλογική περίοδο αλλά δεν είχε ειπωθεί από το ΠΑΣΟΚ. Είχε ειπωθεί από τη Νέα Δημοκρατία. Δηλαδή εσείς μιλούσατε για πάνω από 30 δις ανείσπρακτα αλλά βεβαιωμένα και η Νέα Δημοκρατία δια του κ. Παπαθανασίου του τότε Υπουργού Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, μίλαγε για τα 7. Εσείς επιμένατε στα 30

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Όχι, εμείς λέγαμε κάτι πολύ απλό. Λέγαμε ότι πρέπει κάποιος να εξηγήσει, γιατί ξεκινήσαμε με 13 δις ανείσπρακτα, το 2004, και καταλήξαμε στα 31 δις ευρώ ανείσπρακτα, το 2009. Βεβαίως, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά, παρότι είναι βεβαιωμένα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν μπορούν να εισπραχθούν όλα.

Ρωτούσαμε, όμως: γιατί δεν εισπράττεται έστω και ένα μικρό κομμάτι απ’ αυτά; Πόσα έχει εισπράξει η Νέα Δημοκρατία αυτά τα χρόνια;
Όχι απλώς δεν είχε εισπράξει τίποτα, αλλά είχαν τριπλασιαστεί ακριβώς τα ανείσπρακτα. Εμείς παραλαμβάνουμε αυτές τις ημέρες μια μελέτη την οποία είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο είσπραξης αυτών των φόρων και προχωράμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να μπορέσουμε, το 2010, να εισπράττουμε μέρος αυτών.

Το πόσο γρήγορα θα μπορέσουμε, κ. Ευαγγελάτε, θα εξαρτηθεί από το τι ακριβώς παραλαμβάνουμε και τι δυνατότητες υπάρχουν. Μην έχετε καμία ανησυχία, κάθε χρόνο θα εισπράττεται ένα κομμάτι απ’ αυτά και θα βοηθούν στο να κλείσουν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού.»

Μ’ άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε, ο τσαχπίνης Γ. Παπακωνσταντίνου!
Για να ανακεφαλαιώνουμε, προεκλογικά ο Παπανδρέου κατηγόρησε τον Καραμανλή για 31 δις ανείσπρακτους φόρους, και μετεκλογικά οι εισπράξιμοι έγιναν 7 δις , από τον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό, δηλαδή μειώθηκαν στο 22% του ποσού που για δημαγωγικούς προεκλογικούς λόγους διαφήμιζε ο δόκτωρ της αναξιοπιστίας Γ. Παπανδρέου!

Πάμε τώρα στα σημερινά, επτά μήνες και κάτι από την αποφράδα ημέρα που ο Παπανδρέου ο Μικρός ανέλαβε την εξουσία ως εκλεκτός και εντολοδόχος ξένων δυνάμεων. Από προχτές ξέσπασε ο σάλος με τα 5,5 δις που χρωστάει ο Βοσκόπουλος στην Εφορία! Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο Τόλης Βοσκόπουλος απολάμβανε φορολογικής ασυλίας για 17 χρόνια, όπως αποκαλύφθηκε από έγγραφα της ΙΓ’ ΔΟΥ Αθηνών!

Η μπόχα από τη διαφθορά που αποκαλύπτεται στην υπόθεση αυτή – διαφθορά που διαπερνά το σάπιο πολιτικό, δικαστικό και φορολογικό κατεστημένο – σπάζει ρουθούνια. Οι εξελίξεις όμως θα είναι ακόμη πιο βρώμικες, καθότι φοβάμαι ότι η διαπλοκή θα δουλέψει και πάλι προς όφελος του δημοφιλούς τραγουδιστή. Διότι άλλο πράγμα οι αποκαλύψεις και άλλο οι εισπράξεις των οφειλών. Στο λίκνο της διαφθοράς, δεν πάσχουμε από αποκαλύψεις-σοκ για ενόχους. Στα “Δια ταύτα”, χωλαίνουμε…

Πάμε τώρα στο σημερινό δημοσίευμα των Νέων, που φαίνεται ότι ζήλεψε τη δόξα της Ελευθεροτυπίας και προχώρησε ένα βήμα παραπέρα:

«Αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 33 δισ. ευρώ, αποδεικνύοντας ότι η υπόθεση Βοσκόπουλου και η μη καταβολή φόρων και προσαυξήσεων ύψους 5,5 εκατ. ευρώ με εκκρεμότητα 17 ετών, αποτελεί απλώς την κορυφή του παγόβουνου.
%CE%A6%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%AE
Παρ’ ότι το μέγεθος των καταλογισθέντων φόρων που εκκρεμούν στα δικαστήρια είναι πραγματικά αστρονομικό, η απόλυτη αδυναμία του κράτους να εισπράξει φόρους που του αναλογούν έχει πολλές ακόμα διαστάσεις. Στα 33 δισ. ευρώ των καταλογισθέντων και εκκρεμών στα δικαστήρια φόρων προστίθενται 32 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών, εκ των οποίων αν διαγραφούν φτωχοί οφειλέτες και ΔΕΚΟ υποχωρούν στα 23 δισ.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μάλιστα διευκρινίζουν ότι είναι δύο διαφορετικά μεγέθη τα ληξιπρόθεσμα χρέη και τα εκκρεμή στα δικαστήρια, που αν αθροιστούν φτάνουν τα 65 δισ. ευρώ ή περίπου 3 φορές το φετινό έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού.»

Συγκρίνατε παρακαλώ το νούμερο που έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον Ευαγγελάτο στις 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή δύο μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας. Είχε πει ότι «εισπράξιμα είναι γύρω στα 7 δις ευρώ.» Προφανώς μας κοροϊδεύουν ασύστολα και τότε και τώρα!

Εκκρεμούν, λέει στα δικαστήρια! Και αφού η χώρα βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού γιατί δεν έδινε η «κυβέρνηση σωτηρίας» την εντολή να εκδικαστούν με κατεπείγουσα προτεραιότητα αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία; Της ήταν ευκολότερο να πάρει τη μπουκιά από το στόμα του λαού; Μα προφανώς!

Σύμφωνα με το άρθρο των ΝΕΩΝ, 8.282 φυσικά και νομικά πρόσωπα χρωστούν πάνω από 200.000 ευρώ έκαστο, με τη συνολική ληξιπρόθεσμη οφειλή να φτάνει τα 20,04 δισ. ευρώ! Άρα τους ξέρουν καλά με ονόματα και διευθύνσεις. Ποιοι είναι, ρε, αυτοί; Δώστε τις λίστες και σ’ εμάς όπως δώσατε το Βοσκόπουλο. Δεν πρέπει να ξέρουμε εμείς οι καταδυναστευόμενοι ποιοι φταίνε, εκτός από τους επίορκους και άχρηστους πολιτικούς, εφοριακούς και δικαστικούς, για τη χρεοκοπία και την εξαθλίωσή μας. Τι να τις κάνουμε τις εκτιμήσεις, τις μεγαλοστομίες και τα νούμερα, όταν αναθέσατε στον ανεκδιήγητο, πρώην μεγαλοστέλεχος της πόρνης Goldman Sachs, Πέτρο Χριστοδούλου , νυν Γενικό Διευθυντή του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους, να δανειστεί δύο φορές (5 δις στις 4 Μαρτίου και 5 δις στις 29 Μαρτίου ) με ληστρικά επιτόκια 6,38 και 6% αντιστοίχως;

«Επιπρόσθετα κάθε χρόνο το κράτος χάνει έσοδα 25 με 30 δισ. από τη φοροδιαφυγή, ενώ η παραοικονομία, όπως εκτίμησε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Δ. Γεωργακόπουλος, αγγίζει το 40% του ΑΕΠ προσεγγίζοντας τα 95 δισ. ετησίως», συνεχίζει το εν λόγω άρθρο των ΝΕΩΝ. Για φαντάσου!

«”Το πρόβλημα δεν λύνεται” λένε στελέχη που γνωρίζουν καλά τον χώρο, συμπληρώνοντας ότι “στην πράξη σχεδόν όλοι οι δικαστές δέχονται τις αιτήσεις αδυναμίας πληρωμής και στο τέλος όλο το ποσό καταλήγει να διεκδικείται σε 13 χρόνια, 4 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, 4 χρόνια στο Διοικητικό Εφετείο και άλλα 5 χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας».

Ώστε το πρόβλημα δεν λύνεται! Ε ρε Χούντα που σας χρειάζεται, προδότες, δήμιοι του λαού, που μας καταντήσατε ζητιάνους και σκλάβους του ΔΝΤ! Συγνώμη, τελειώνω απότομα διότι τρέχω στο μπάνιο για να εξεμέσω από την αηδία και την οργή μου. Δεν την αντέχω, ρε σεις, τέτοια κωλο”δημοκρατία”! Θ’ ανατρέψουμε επιτέλους το “πεπρωμένο” μας, ναι ή όχι!

Tags: Γ. Παπακωνσταντίνου, Παπανδρέου ο Μικρός, Πέτρος Χριστοδούλου, Τόλης Βοσκόπουλος, φοροδιαφυγή