Ο μετρομανής Ευάγγελος Βενιζέλος εκτροχιάστηκε!

2011-09-27. Συνέντευξη Τύπου Eυ. Βενιζέλου μετά την Ουάσιγκτον from Evangelos Venizelos on Vimeo.

Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα της σημερινής Συνέντευξης Τύπου του GrabBenni, που δείχνουν ότι ο τσάρος της Οικονομίας παρουσιάζει συμπτώματα οξείας παράκρουσης. Τα ίδια συμπτώματα παράκρουσης παρουσιάζουν και οι Τροϊκανοί που εγκρίνουν τις βλακείες και θηριωδίες του.
Προσδεθείτε, παρακαλώ, μπας και κλονιστεί η ισορροπία σας από την ομιλία του ανισόρροπου Βαγγέλη:


Ευ. Βενιζέλος: «Έχουμε πολλά προβλήματα με τον φορολογικό και φοροεισπρακτικό μας μηχανισμό, έχουμε εκτεταμένη παραοικονομία, εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Έχουμε όμως ένα σχετικά πολύ υψηλό επίπεδο ζωής, η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μία από τις 30 πλουσιότερες χώρες του κόσμου σε απόλυτους αριθμούς, παρά την κρίση και παρά τη μείωση του ΑΕΠ.»
Βρε που να φας τη γλώσσα σου, γρουσούζη! Διατυμπανίζεις δεξιά και αριστερά, σε κάθε ευκαιρία και με όλους τους τόνους, ότι έχουμε υψηλό επίπεδο ζωής, και οι Τροϊκανοί που σε ακούνε έχουν πέσει σαν τα κοράκια για να μας ξεκοιλιάσουν! Έχεις βαλθεί, αμέτι μου χαμέτι, μαζί με δαύτους, να μας κινεζοποιήσετε για να γίνουμε “ανταγωνιστικοί”. Μήπως κρίνεις με το δικό σου επίπεδο ζωής ή εκείνο του Πάγκαλου, ή εκείνο του Προέδρου της Δημοκρατίας που παίρνει περισσότερα από τον Ομπάμα για να παριστάνει το Βούδα; Μήπως εννοείς τα λαμόγια που έχουν βγάλει τα δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελβετία;
Δεν άκουσες ποτέ, Βαγγέλη, ότι κοντά 2,5 εκατομμύρια Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, και με αυτά που κάνεις φτωχοποιείς και τη μεσαία τάξη επί της οποίας έχεις επιπέσει με καταστροφική μανία; Μήπως ζεις σε άλλον πλανήτη; Εξάλλου, σε τι συνίσταται ο πλούτος μιας χώρας; Μήπως οι συντάξεις πείνας είναι απόδειξη υψηλού επιπέδου ζωής; Μήπως η καλπάζουσα ανεργία είναι καθρέφτης του πλούτου της; Μήπως η εξαθλιωμένη υγειονομική περίθαλψη, οι τριτοκοσμικές υποδομές, η τελευταία θέση μεταξύ των 27 στα κονδύλια για την Παιδεία, κλπ., είναι απόδειξη του πλούτου μας; Μήπως οι ανύπαρκτες βιομηχανίες συνιστούν πλούτο; Άντε να κουρεύεσαι, Βαγγέλη, για να μην πω τίποτα χειρότερο.

Δείτε τώρα πώς “απάντησε”, μη απαντώντας, ο παπαρολόγος κος Αντιπρόεδρος σε σχετική ερώτηση Δημοσιογράφου:

Δ. Γκαλονάκη (Ην-Ων): «Κύριε Υπουργέ είπατε μία φράση, ότι “στην Ελλάδα έχουμε ακόμη υψηλό επίπεδο ζωής“. Θα ήθελα να σας ρωτήσω από πού το κρίνετε, όταν πλέον έχουμε φτάσει στα 400 ευρώ εργασιακά κι εκεί πάτε τους δημοσίους υπαλλήλους;
Δεύτερον, έχετε δίκιο ότι έχουμε υψηλό επίπεδο ζωής, γιατί μας χρωστάει η Γερμανία 1,3 τρισ. Ευρώ. Και πάλι ξαναδίνουμε κατοχικό δάνειο στη Γερμανία, για να βγάζουν λεφτά οι Γερμανοί.
Και το τρίτο: Αφού λοιπόν έχουμε μια δημοκρατική Ελληνική Κυβέρνηση το 60% του ελληνικού λαού ζητάει εκλογές, κάντε τις τώρα κ. Υπουργέ. Τώρα εκλογές!»

Ευ. Βενιζέλος: «Στα θέματα αυτά θα απαντήσω όταν τα ακούσω στη Βουλή. Ο τόνος αυτός ήταν τόνος κοινοβουλευτικής αγόρευσης. Θα απαντήσω, όταν τα ακούσω στη Βουλή.»

Κατάπιε τη γλώσσα του ο λαλίστατος Βάγγος! Πετάει τις παπάρες του και, όταν κάποιος τον κολλήσει στον τοίχο με εύστοχη ερώτηση, υπεκφεύγει ο πολιτικός γίγαντας-νάνος!

Ευ. Βενιζέλος: «Γιατί οι περικοπές είναι πάρα πολύ μεγάλες. Η ίδια η κα. Merkel είπε χθες σε μια συνέντευξη της στη γερμανική τηλεόραση ότι “ζητούμε από τους Έλληνες πάρα πολύ σκληρά πράγματα”. Κι αυτό είναι αλήθεια.
Άρα, λοιπόν, η εκτίμηση μας είναι ότι το νέο μισθολόγιο, το οποίο δεν θα θίξει καθόλου το 80% των δημοσίων υπαλλήλων -μπορεί και ένα 10% να ευνοηθεί ελαφρώς με μια αύξηση της τάξεως του 7%- θίγει κάποιους λόγω της προσωπικής διαφοράς. Θα υπάρχει η πρόβλεψη για το πριμ παραγωγικότητας, ιδίως σε υπηρεσίες, η προσφορά των οποίων μπορεί να αποτιμηθεί άμεσα γιατί συνδέονται με έσοδα και δαπάνες του Δημοσίου ή των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, αλλά η συνολική μισθολογική δαπάνη ναι, μειώνεται κατά 20%.»

Ένα κι ένα πόσο κάνουν Βαγγέλη; Εν ανάγκη χρησιμοποίησε τα δάχτυλα για να το βρεις. Πάντως, όταν το 80% των δημοσίων υπαλλήλων δεν θίγονται και το 10% ωφελείται κατά 7%, αποκλείεται να προκύψει μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά 20% μόνο από το υπόλοιπο 10% των υπαλλήλων όσο κι αν χτυπιέσαι κι εσύ και η Τρόικα. Ακόμη κι αν τους μηδενίσεις εντελώς το μισθό, τα νούμερα δε βγαίνουν Βαγγέλη μ’!

Α, ναι, να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω δημόσια και την Άγκελα Μέρκελ που ομολόγησε ότι τα μέτρα είναι σκληρά. Καλέ έχει και ευαισθησίες η γυναίκα, κι ας μην της φαίνεται! Αν, όμως, είχε περισσότερο μυαλό θα ομολογούσε ότι τα μέτρα, εκτός από βάρβαρα, είναι σχιζοφρενικά και αναποτελεσματικά.

Ευ. Βενιζέλος: «Επίσης, η εργασιακή εφεδρεία. Δεν μπορεί να πιστέψει κανείς ότι στους 900.000 εργαζόμενους του ευρύτερου δημόσιου τομέα δεν υπάρχει ένα 3% που πλεονάζει. Υπάρχει κάποια διοίκηση οργανισμού που ευχαρίστως στέλνει απάντηση ότι “ναι, έχω πλεονάζον προσωπικό;” Όχι. Δεν είναι καλές από την άποψη αυτή οι απαντήσεις. Είναι φιλικές προς τον εργαζόμενο κάθε οργανισμού. Δεν μπορούμε όμως να πορευτούμε έτσι.»

Επιτέλους! Μάθαμε και τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που τον κράταγαν κρυφό! 900.000 είναι, ζωή νάχουν! Λοιπόν, Βαγγέλη, επειδή συμμερίζομαι την αγωνία σου, κατέβασα μια καλή ιδέα που βάζω στοίχημα ότι δεν την έχεις σκεφτεί: Βγάλτε σε εφεδρεία τους 200 από τους 300 αργόσχολους βολευτές, τους 8 στους 10 αργόμισθους που βαράνε μύγες στην Προεδρεία της Δημοκρατίας, στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και των δύο Αντιπροέδρων – ξέρεις από πρώτο χέρι ποιους εννοώ – τους τρεις από τους 4 βοηθούς που κλείνουν τα ρουσφέτια στα πολιτικά γραφεία των βολευτών, τους αστυνομικούς που φρουρούν δημοσιογράφους και άλλους διαπλεκόμενους, μειώστε τους υπαλλήλους της Βουλής κατά 50%, και μετά ξαναστείλτε μήνυμα στους οργανισμούς να σας στείλουν λίστα με τους περισσευούμενους. Πού ξέρεις; Μπορεί να έχουν συγκινηθεί από το καλό σας παράδειγμα και να θυσιάσουν κάποιους για την πατρίδα!

Ευ. Βενιζέλος: «Επίσης όταν έχουμε μια μεσοσταθμική μείωση των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ κατά 4%, η μείωση αυτή είναι σημαντική. Γιατί υπήρξε και άλλη μείωση, υπήρξε μείωση λόγω των περικοπών των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος άδειας. Έχουν υποστεί θυσίες οι συνταξιούχοι. Προσπαθούμε να είμαστε πιο δίκαιοι θέτοντας το όριο ψηλά, στα 1.200 ευρώ.»

Καλά, η “δικαιοσύνη” η δική σας τρέχει από τα μπατζάκια σας! Βαγγέληηηη! Ξέχασες να μετρήσεις και το ΛΑΦΚΑ που παρακρατείται από τους συνταξιούχους και φτάνει μέχρι 14%, ξέχασες την περικοπή του 20% πάνω από τα 1200 ευρώ, ξέχασες το 2% επί του αφορολόγητου ως εισφορά “αλληλεγγύης”. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις και το 4%, την περικοπή των δώρων των Χριστουγέννων κλπ, τους φόρους και τη μείωση του αφορολόγητου, πόσο κάνει; Σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν, Βαγγέλη; Όλα αυτά σημαίνουν καθαρά στο χέρι κάτω από 50%! Και για το ποσόν αυτό τους ζητάς να έχουν αποδείξεις στο 100%, αλλιώς θα τους πάρεις κι άλλα! Είσαι στα καλά σου, Βαγγέλη; Και με τι θα πληρώσουν φως, νερό, τηλέφωνο, εισιτήρια μετακίνησης και λοιπές δαπάνες που δεν μετράνε οι αποδείξεις; Και πώς θα περισσέψει να βάλουν στην άκρη κάτι για νάχουν να πληρώσουν τα μόνιμα χαράτσια που βάζεις στα ακίνητα, και για μια ώρα ανάγκης;
Γι’ αυτό σου είπα επανειλημμένως ότι χρειάζεσαι ψυχίατρο!

Ευ. Βενιζέλος: «Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος. Είχαν τεθεί εξ αρχής πολύ φιλόδοξοι και γρήγοροι στόχοι, οι μακροοικονομικές προβλέψεις δεν επιβεβαιώθηκαν, η ύφεση ήταν πάντα, μεγαλύτερη, είναι ιδίως φέτος το 2011 πολύ μεγαλύτερη από τις προβλέψεις. Αυτές οι μακροοικονομικές αποκλίσεις απομακρύνουν το στόχο. Εμείς πρέπει ως Έλληνες να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει και η Βουλή να αποφασίσει πολύ σκληρότερα μέτρα, προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους.»

Πολύ σκληρότερα μέτρα, ε; Και πού θα σταματήσει αυτό το κακόηχο βιολί των όλο και πιο σκληρότερων μέτρων, Βαγγέλη; Δεν κατάλαβες ακόμη πώς γεννήθηκε και διαιωνίζεται αυτός ο φαύλος κύκλος; Η ύφεση θα είναι πάντα εδώ και θα μεγαλώνει, ενώ οι στόχοι θα απομακρύνονται όλο και περισσότερο, κι εσύ θα ξαναγυρνάς στα ίδια υποζύγια με σκληρότερα μέτρα μέχρι τελικής εξόντωσης.
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι, είναι αυτό που επιβεβαιώνεται στην περίπτωσή σου, Ευάγγελε… Λίγα είναι τα ψωμιά σου στην εξουσία όπως λίγα είναι και τα ψωμιά της κυβέρνησης της συμφοράς του George Papandreou!
Ευ. Βενιζέλος: «Επίσης, ακούω άλλες φωνές – στεντόρειες υπέρ της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της μείωσης της παραοικονομίας. Ναι, αυτό είναι πρώτος ηθικός, πολιτικός και διοικητικός στόχος. Όμως τώρα εάν πει κανείς ότι “θα έχω έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”, δεν γίνεται πιστευτός. Πρέπει να έχουμε ασφαλείς πηγές εσόδων, πρέπει να καταπολεμήσουμε μέχρι το μεδούλι τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία και να εισπράξουμε παραπάνω από όσα έχουμε υπολογίσει. Αυτά όμως τώρα δεν μπορούμε να τα υπολογίζουμε για να κλείσει ο Προϋπολογισμός του 2011 και του 2012.»
Ώστε δεν γίνεστε πιστευτοί όταν λέτε ότι θα καταπολεμήσετε τη φοροδιαφυγή, και γι’ αυτό την ξεχάσατε! Και επιδιώκετε ασφαλείς πηγές εσόδων από τους 70άρηδες και 80άρηδες συνταξιούχους που θέλετε να ξαποστείλετε μια ώρα αρχύτερα στον άλλο κόσμο, ενώ τα λαμόγια οι φοροφυγάδες-φίλοι σας ανοίγουν σαμπάνιες εις υγείαν των κορόϊδων! Και δεν ντρέπεσαι, Βαγγέλη, που ομολογείς ότι δύο χρόνια τώρα στην εξουσία έχετε παταγωδώς αποτύχει στην είσπραξη των οφειλών, αρκούμενοι σε χαριστικές περαιώσεις για ψίχουλα; Και ανερυθρίαστα ομολογείς πως ούτε και για τον προϋπολογισμό του 2012 μπορείτε να υπολογήσετε σε έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής!
Τι διάολο κυβέρνηση αυτιστικών είστε σεις, βρε άχρηστοι; Καταργήστε λοιπόν τις εφορίες αφού δεν κάνουν τη δουλειά τους, και αναθέστε στη ΔΕΗ την είσπραξη των οφειλών με απειλή διακοπής τους ηλεκτρικού ρεύματος. Καλύτερα θα τα καταφέρουν. Τι; Μόνο για τη μαρίδα χρησιμοποιείτε το μπαμπούλα της ΔΕΗ; Τους μεγαλοκαρχαρίες φοροφυγάδες τους αφήνετε στο απυρόβλητο;

Ευ. Βενιζέλος: «Τα μέτρα που παίρνουμε είναι όλα μέτρα τα οποία υποκαθιστούν άλλα μέτρα τα οποία δεν έχουν αποδώσει σε σχέση με τις εισπράξεις και μέτρα τα οποία επιβάλλουν την απολύτως αναγκαία περικοπή δαπανών.»

Δε ντρέπεσαι, βρε Βάγγο, γι’ αυτά που λες; Δεν κοκκινίζεις; Δεν καταλαβαίνεις ότι είναι ομολογία αποτυχίας; Και μέχρι πότε θα τα υποκαθιστούν; Επ’ άπειρον; Τα εισπρακτικά, άδικα και οδυνηρά μέτρα που παίρνετε είναι απόδειξη της ανικανότητάς σας να οργανώσετε κράτος δικαίου, και της έλλειψης πολιτικής βούλησης να πατάξετε τη φοροδιαφυγή! Ξεκουμπιστείτε λοιπόν, άχρηστοι, ανεγκέφαλοι και προδότες, πριν μας αφανίσετε εντελώς. Νισάφι πια!

Βαγγέληηηη! Η Οικονομία μιας χώρας δεν μπορεί να ορθοποδήσει όταν το κράτος αδυνατεί να μαζέψει τους φόρους, όσες δυσβάστακτες περικοπές κι αν κάνει στα συνήθη υποζύγια.
Άντε να κρυφτείτε, ανίκανοι και βάρβαροι σοσιαληστές!

Ρίξτε τώρα μια ματιά στο αποψινό δελτίο ειδήσεων του Σκάι για να πάρετε μια γενική εικόνα του αλαλούμ.

(Για άγνωστο σε μένα λόγο, το video δεν εμφανίζεται στον Explorer. Μπορείτε να το δείτε στο Mozilla ή στο Google Chrome.)

null
Tags: George Papandreou, εργασιακή εφεδρεία, Ευάγγελος Βενιζέλος, καταπολέμηση φοροδιαφυγής, χαριστικές περαιώσεις