Ο Νίκος και ο Μίμης θα σώσουν την Ελλάδα!

Ακούστε παρακαλώ με προσοχή το Νίκο Παπανδρέου, αδελφό του σημερινού Πρωθυπουργού της κυβέρνησης παιδικής χαράς, και τον αργόμισθο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, πρώην ΣΥΝασπισμένο, Μίμη Ανδρουλάκη (αυτόν γιατί τον χρυσοπληρώνουμε για το τίποτα;) να μιλάνε χαλαρά επί παντός επιστητού, προκαλώντας τον πολίτη που αγωνίζεται να επιβιώσει σε τούτο το μπάχαλο που το σάπιο κατεστημένο καταδίκασε την Ελλάδα! Η κουβεντούλα έγινε στο FLASH RADIO 28/11/08, και μας τη θύμισε το καλό ιστολόγιο “Έχω μάτια και βλέπω” .

Πάντως, δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εμένα ο Νίκος ο “αδελφόθεος” μου έδωσε ιδέες για το πώς θα τη βγάλω στην αναπαλαιωμένη ψωροκώσταινα:

1. Επιστροφή στο χωριό μου, κι επειδή το πατρικό σπίτι που γεννήθηκα έχει ταλαιπωρηθεί από σεισμούς και δεν μου εμπνέει εμπιστοσύνη, θα βολευτώ σε καμιά τέντα.

2. Λόγω αδυναμίας να πληρώνω τη ΔΕΗ που πάει τον ανήφορο, θα εφοδιαστώ με μερικά λυχνάρια λαδιού, όπως εκείνα που χρησιμοποιούσαμε όταν ήμουνα μικρή.

3. Ι.Χ. τέρμα, και η μετακίνηση θα γίνεται με γαϊδούρι ή μουλάρι, για να θυμηθώ και τα νιάτα μου.

4. Ενεργοποίηση του παλιού πηγαδιού στην αυλή και άντληση νερού με το γουβά και το μαγγάνι.

5. Πέντε κότες, δυο κατσίκες, ένας μικρός λαχανόκηπος ίσα ίσα για καμιά ντομάτα και κανά κρεμμύδι, και ο Θεός βοηθός.

Θέλοντας και μη, θα ξαναζήσω τα παιδικά μου χρόνια! Η άλλη παράπλευρη ωφέλεια θα είναι η μη ενημέρωση με τρομοκρατικές και αηδιαστικές ειδήσεις περί των “ανδραγαθημάτων” των πολιτικών μεγαλοαπατεώνων κλπ. – λόγω έλλειψης ηλεκτρισμού, τηλεόρασης, ιντερνέτ, και δε συμμαζεύεται – και κατά συνέπεια η αποτοξίνωση της σκέψης και της ψυχής μου από τα τοξικά απόβλητα της κουλτούρας του τίποτα. Οι πρώτοι μήνες θα είναι δύσκολοι λόγω επώδυνων στερητικών συμπτωμάτων – οι άνθρωποι εθίζονται ακόμη και στην κόλαση – αλλά όταν το ξεπεράσω θ’ αρχίσω επιτέλους να ζω σαν homo sapiens.

Ίσως έτσι ξαναποκτήσω επαφή με τον εσωτερικό άνθρωπο, τον ανώτερο εαυτό, και πάρω μια γεύση από το αληθινό νόημα της ζωής. Άλλωστε ο Κυνικός φιλόσοφος Διογένης ήταν ευτυχισμένος με μόνη του περιουσία ένα βαρέλι κι ένα φανάριΑυτάρκεια και Αρετή έλεγε ο Διογένης πως ήταν το μυστικό της ευτυχίας. Εσείς που τον χλευάζετε μήπως βρήκατε την ευτυχία αλλού; Εσείς, αρχιερείς του Μαμμωνά, που καταδικάσατε έναν ολόκληρο λαό στη φτώχεια και τη μιζέρια, τη βρήκατε την ευτυχία μέσα στη χλιδή που εξασφαλίσατε με τα κλεμμένα;

Tags: Μίμης Ανδρουλάκης, Νίκος Παπανδρέου