Ο νομπελίστας John Clauser μιλάει για τη «Διαφθορά» της Κλιματικής Επιστήμης:

climate change
Global Research, July 25, 2023
The Daily Sceptic 23 July 2023

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής 2022, Dr. John Clauserεπέκρινε την αφήγηση της «έκτακτης ανάγκης για το κλίμα» ως «επικίνδυνη διαφθορά της επιστήμης που απειλεί την παγκόσμια οικονομία και την ευημερία δισεκατομμυρίων ανθρώπων»Αναπόφευκτα, οι τιμωρίες έχουν αρχίσει. Μια ομιλία που επρόκειτο να δώσει ο Dr. Clauser στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχετικά με τα κλιματικά μοντέλα ακυρώθηκε απότομα και η σελίδα που ανήγγειλε την εκδήλωση αφαιρέθηκε από τον ιστότοπο του ΔΝΤ.

Ο Dr.Clauser επρόκειτο να μιλήσει στο Ανεξάρτητο Γραφείο Αξιολόγησης του ΔΝΤ αυτή την Πέμπτη με τίτλο: «Ας μιλήσουμε – Πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε τις κλιματικές προβλέψεις της IPCC

Φαίνεται ότι το «όχι πολύ» δεν είναι η πολιτικά σωστή απάντηση. Ο Clauser είναι μακροχρόνιος κριτικός των κλιματικών μοντέλων και επέκρινε την απονομή του Νόμπελ Φυσικής το 2021 για την εργασία πάνω σε αυτά. Δεν είναι μόνος, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι τα κλιματικά μοντέλα βασίζονται κυρίως στα μαθηματικά και μια ιστορία αποτυχημένων προβλέψεων για το κλίμα δεν αξίζει αναγνώρισης στο υψηλότερο επίπεδο καθαρής επιστήμης. Όχι ότι αυτή την άποψη συμμερίζεται το πράσινο ακτιβιστικό περιοδικό National Geographic, το οποίο δημοσίευσε ένα άρθρο : «Πώς τα κλιματικά μοντέλα έγιναν τόσο ακριβή που κέρδισαν ένα Νόμπελ».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Clauser παρατήρησε ότι η λανθασμένη κλιματική επιστήμη έχει «μεταστάσεις σε μαζική δημοσιογραφική ψευδοεπιστήμη». Αυτή η ψευδοεπιστήμη, συνέχισε, έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος για μια μεγάλη ποικιλία άλλων σχετιζόμενων ασθενειών. Έχει προωθηθεί και επεκταθεί από παρόμοια άστοχους πράκτορες επιχειρηματικού μάρκετινγκ, πολιτικούς, δημοσιογράφους, κυβερνητικές υπηρεσίες και περιβαλλοντολόγους. «Κατά τη γνώμη μου, δεν υπάρχει πραγματική κλιματική κρίση», πρόσθεσε.

Ο Clauser είναι ο τελευταίος βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής που απορρίπτει την έννοια της κλιματικής κρίσης. Ο καθηγητής Ivar Giaever, ένας βραβευμένος συνάδελφος, είναι ο κορυφαίος που υπογράφει την Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα που δηλώνει ότι δεν υπάρχει έκτακτη κλιματική κρίση. Υποστηρίζει περαιτέρω ότι τα κλιματικά μοντέλα «δεν είναι ούτε κατ’ ελάχιστον ευλογοφανή  ως εργαλεία παγκόσμιας πολιτικής». Ο νικητής του 1998, καθηγητής Robert Laughlin, εξέφρασε την άποψη ότι το κλίμα «είναι πέρα ​​από τις δυνάμεις μας για έλεγχο» και η ανθρωπότητα δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει τίποτα για να ανταποκριθεί στην κλιματική αλλαγή.

Ο Αυστραλός δημοσιογράφος για το κλίμα Jo Nova ήταν σε καλή φόρμα  αναφέροντας τα πρόσφατα σχόλια του Clauser.«Το θέμα με τους σκεπτικιστές νικητές του βραβείου Νόμπελ είναι ότι κάνουν το πρόγραμμα “άρνησης του κλίματος” να φαίνεται όσο πιο ανόητο μπορεί να φαίνεται», παρατήρησε. Σημείωσε την έλλειψη ενδιαφέροντος των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης για τα πρόσφατα σχόλια του Clauser, ρωτώντας: «Πόση ζημιά θα έκανε στον στόχο αν το κοινό ανακαλύψει ότι ένας από τους υψηλότερους επιστήμονες στον κόσμο διαφωνεί με το αφήγημα;» Ερώτηση φυσικά με προφανή απάντηση. Αρκετά μάλιστα.

Η ίδια ομάδα που μας λέει ότι πρέπει «να ακούμε τους ειδικούς» δεν θα ακούσει κανέναν ειδικό που δεν του αρέσει. Παραληρούν με τους «Ειδικούς του ΟΗΕ» που κρύβουν την ύφεση, αλλά τρέχουν ένα μίλι για να αποφύγουν τους γίγαντες της επιστήμης. Θα ρωτήσουν τους μαθητές που εγκαταλείπουν το γυμνάσιο για την κλιματική αλλαγή σε τηλεοπτικές εκπομπές ζώνης υψηλής τηλεθέασης πριν πάρουν συνέντευξη από τους νικητές του βραβείου Νόμπελ. Είναι ψέμα από παράλειψη. Είναι ενεργή εξαπάτηση. Και ολόκληρο το κίνημα για το κλίμα βασίζεται σε αυτό.

Το ΔΝΤ εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στις διεθνείς ροές χρήματος και μπορεί κανείς μόνο να ελπίζει ότι δείχνει μεγαλύτερη προθυμία να «αξιολογήσει» αυτό το θέμα από ό,τι κάνουν οι προβλέψεις των κλιματικών μοντέλων. Ο Dr. Clauser εξασφάλισε το βραβείο Νόμπελ του για πρωτοποριακή εργασία στον τομέα της κβαντικής μηχανικής – τη μελέτη της ύλης και του φωτός σε υποατομικό και ατομικό επίπεδο. Το 2010 του απονεμήθηκε το Βραβείο Wolf στη Φυσική, που θεωρείται το δεύτερο πιο διάσημο βραβείο φυσικής μετά το Νόμπελ. Εκτός από αυτήν την εργασία, έχει κάνει επίσης προτάσεις για τη βελτίωση των σημερινών κλιματικών μοντέλων.

Οι προσπάθειες μοντελοποίησης της χαοτικής και μη γραμμικής ατμόσφαιρας υποφέρουν σε πολλά μέτωπα. Αποτυγχάνουν να προβλέψουν τις μελλοντικές θερμοκρασίες με ως επί το πλείστον γελοίους βαθμούς ανακρίβειας, και στη διαδικασία κάνουν λίγο περισσότερο από το να μαντέψουν την επίδραση φυσικών δυνάμεων όπως τα ηφαίστεια και τα σύννεφα. Κατά την άποψη του Clauser, τα κλιματικά μοντέλα υποτιμούν σε μεγάλο βαθμό την επίδραση των νεφών που καλύπτουν τη μισή Γη και παρέχουν έναν ισχυρό –και κυρίαρχο– θερμοστατικό έλεγχο των παγκόσμιων θερμοκρασιών. Πιο πρόσφατα, ο Clauser είπε επίσης στην Κβαντική Διάσκεψη της Κορέας ότι δεν πίστευε ότι υπήρχε κλιματική κρίση, σημειώνοντας: «Οι βασικές διαδικασίες είναι υπερβολικές και παρεξηγημένες κατά περίπου 200 φορές».

Ο κυνικός θα μπορούσε να προσθέσει ότι αυτός ο βαθμός υπερβολικής ανακρίβειας μπορεί να είναι καλός στη χώρα της οικονομίας, αλλά θα πρέπει να ενθαρρύνονται πιο ισχυρά πρότυπα στον κόσμο της επιστήμης.

*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης. Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Chris Morrison είναι ο συντάκτης περιβάλλοντος της Daily Sceptic.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι το The Daily Skeptic

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου
Tags: Chris Morrison, Dr. John Clauser, IPCC, Ivar Giaever, ΔΝΤ, κλιματική αλλαγή, κλιματική κρίση