Ο Παπούλιας, οι “κατακρεουργημένοι” και οι “βάρβαροι”…

Στο πλαίσιο της σύσφιξης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων που ο George Papandreou προωθεί μετά ζήλου, ο Κάρολος Παπούλιας, κατηγορηθείς από τις κακές γλώσσες ότι το παίζει αμίλητος Βούδας εκεί στο Προεδρικό Μέγαρο, αποφάσισε να μας εκπλήξει ρίχνοντας μπουρλότο πολλών μεγατόνων στο οικοδόμημα συνεργασίας με τη γείτονα χώρα που ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να χτίσει.

«Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο», είπε ο Κ. Παπούλιας, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι προσέφερε ύψιστη υπηρεσία στην πατρίδα. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε επί σειρά ετών Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, και θα περίμενε κανείς να γνωρίζει τις βασικές αρχές της εξωτερικής διπλωματίας… Αλλά και η κοινή λογική λέει να μη ρίχνει κανείς λάδι σε μια φωτιά που προσπαθεί να σβήσει. Αντιθέτως, ο συνετός Αρμένιος Πρόεδρος κ. S. Sargsyan περιορίστηκε ν’ αναφερθεί σε δύσκολους γείτονες και σύνθετα προβλήματα. (Δείτε εδώ.)

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αξιοθρήνητη θέση της χώρας μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Αν δεν είχαμε αυτό το οικονομικό βάρος της ισορροπίας των εξοπλισμών, δεν θα είχαμε ανάγκη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Γιατί δίνουμε τα περισσότερα λεφτά από τις χώρες της Συμμαχίας για εξοπλισμούς. Και αυτό είναι άδικο για έναν ειρηνικό λαό.»

Ώστε αν δεν πληρώναμε τόσα πολλά για εξοπλισμούς θα ήμασταν στον αφρό, κύριε Παπούλια; Δηλαδή ο υδροκέφαλος Δημόσιος τομέας, που στο πλαίσιο της πελατειακής δημοκρατίας κατά τον Θ. Πάγκαλο μας βούλιαξε (κλικ εδώ), δεν θα είχε συμβάλει στη χρεοκοπία μας; Ούτε οι λαμογιές, οι μίζες και η διαφθορά σε κυβερνητικό επίπεδο θα είχαν συμβάλει στην κατάντια μας; Ούτε η εκτεταμένη παραδοσιακή φοροδιαφυγή θα είχαν επηρεάσει τα ελλείμματα και το χρέος μας; Μόνο οι εξοπλισμοί φταίνε; Φταίνε κι αυτοί, δε λέω, αλλά κι αν ακόμη αύριο το πρωί σταματάγαμε ν’ αγοράζουμε όπλα (κάτι για το οποίο βεβαίως θα πανηγύριζα), πάλι στα ίδια χάλια θα βρισκόμασταν, εάν δεν αλλάζαμε μυαλά και χούγια, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι.

Μια και το ’φερε, όμως, η κουβέντα για τους εξοπλισμούς, δείτε το επόμενο video για ν’ αντιληφθείτε τις λαμογιές και το φαγοπότι που είχε στηθεί γύρω από δαύτους. Τελικά κάποιοι που μας κυβερνούσαν ήταν διεφθαρμένοι έως το κόκαλο και προδότες του έθνους. Το χειρότερο είναι ότι κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι, ενώ μερικοί από δαύτους ίσως βρίσκονται και μέσα στη σημερινή κυβέρνηση ή στη Βουλή. Ο Κάρολος Παπούλιας δεν είχε άραγε αντιληφθεί τίποτα για το “φόνο” του έθνους μέσω της “άμυνας”;

Tags: George Papandreou, S. Sargsyan, Ανδρέας Παπανδρέου, ΔΝΤ, ελληνοτουρκικές σχέσεις, Θ. Πάγκαλος, Κάρολος Παπούλιας