Ο περαιωμένος θίασος του GAP ξαναβγάζει δίσκο για περαίωση!

%25CE%2597%2B%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AF%25CE%25B1%2B%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582%2B%25CF%2580%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B1%25CE%25AF%25CF%2589%25CF%2583%25CE%25B7%25CF%2582Βαβαί, παπαί! Νέα περαίωση για περίπου 500.000 επαγγελματίες προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε προχθές στη Βουλή. Δείτε εδώ και φρίξτε!

Είναι αυτό που λένε, ο κύων επιστρέφει στο ξέρασμα αυτού. Ή το άλλο που λέει, ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Ή το παράλλο που λέει, παλιά μου τέχνη κόσκινο. Ή εκείνο που λέει, το γουρούνι κι αν το πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

Το κράτος γίνεται κλεπταποδόχος για ν’ αμνηστεύει τους ληστές! Λέει στοργικά στο λαμόγιο: “πόσα έκλεψες από το λαό με τη φοροδιαφυγή σου, σύντροφε; Τόσα; Δος μου εμένα το κάτι τις να ρίξω λίγο ρευστό στα ταμεία για να γαντζωθώ λίγο ακόμη στην εξουσία, και σε αμνηστεύω.”

Κοντολογίς, περαίωση είναι ο δημοκρατικός τρόπος επιβράβευσης των φοροφυγάδων, λαμογιών και κάθε είδους αντιστασιακών κατά της φορολογικής νομιμότητας. Αντί να παίρνουν αντιστασιακή σύνταξη ευπατρίδη, παίρνουν περαίωση, και ζουν αυτοί οι απατεώνες καλά και οι νομοταγείς φορολογούμενοι χειρότερα. Στην ουσία, περαίωση είναι η χορήγηση φορολογικής αμνηστίας σε κακοποιούς παραβάτες του φορολογικού ποινικού κώδικα. Η πολιτεία τους αμνηστεύει αντί πινακίου φακής και τους παραδίδει πάλλευκους στη κοινωνία για να συνεχίσουν το σπορ της φοροδιαφυγής μέχρι την επόμενη περαίωση! Τύφλα νάχουν οι φορολογικοί παράδεισοι!

“Μα είναι κακό πράγμα η περαίωση;” ρώτησε ο Μπόμπος τη μαμά του. Και η απάντηση της μαμάς ήταν: “Κακό είναι παιδί μου όταν την κάνει ο πολιτικός σου αντίπαλος. Όταν την κάνεις εσύ ο ίδιος είναι καθαγιασμένη. Κατάλαβες; Πάρε για παράδειγμα αυτά που έλεγε ο πρώην τσάρος της οικονομίας, δηλαδή ο μοιραίος καπετάνιος του τιτανικού, γνωστός και ως αρχιτέκτονας του μνημονίου-μνημοσύνου που μας άλλαξε τις διατροφικές συνήθειες.”

—Μπόμπος: “Τι έλεγε Μαμά; Λέγε γρήγορα διότι κατουριέμαι από την αγωνία.”

—Μαμά του Μπόμπου: “Να τι έλεγε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις 28 Αυγούστου του 2008, ως σχόλιο στην τότε περαίωση της Ν.Δ.: «Η περαίωση δεν είναι απλώς ένα εκβιαστικό χαράτσι της κυβέρνησης. Είναι η ομολογία αποτυχίας της στη φορολογική πολιτική της. Επειδή δεν μπορεί να πιάσει τους φοροφυγάδες, επιβάλλει ένα γενικό μέτρο κι όποιον πάρει ο χάρος. Οποιαδήποτε φορολογικά μέτρα τέτοιου είδους έχουν βραχυπρόθεσμα έσοδα για το Δημόσιο, είναι όμως δυναμίτης για την ορθολογικοποίηση του φορολογικού συστήματος. Διότι στέλνουν λάθος μήνυμα στον φορολογούμενο που λέει, εντάξει τώρα ας μην είμαι συνεπής διότι σε μερικά χρόνια πάλι κάποιος θα έρθει και θα με ξαναρυθμίσει». (πηγή)

—Μπόμπος: “Πω, πω μαμά! Δηλαδή περαίωση σημαίνει ανικανότητα της κυβέρνησης να εισπράξει τους νόμιμους φόρους;”

Μαμά του Μπόμπου: “Ακριβώς. Θυμήσου πώς κομπορρημονούσε ο Γιώργος Παπανδρέου από την 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν είχαν ήδη προκηρυχθεί οι εκλογές του Οκτωβρίου 2009, που θα τον έφερναν θριαμβευτικά στην εξουσία για να μας δώσει τη χαριστική βολή της ‘σωτηρίας’“:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: «Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση αυτή (της ΝΔ) ήταν δυσάρεστη για την Ελλάδα, αλλά πολύ ευχάριστη για κάποιους λίγους, “ημέτερους” και ισχυρούς. Εγώ θα είμαι σωστός, αποτελεσματικός και δίκαιος.

Όταν λέω “σωστός, αποτελεσματικός και δίκαιος” σημαίνει ότι ναι, θα χρειαστεί να συγκρουστούμε με πρακτικές και αντιλήψεις τού παρελθόντος. Μία από αυτές, για την οποία σιωπά η κυβέρνηση, δεν είναι απλώς πού θα βρούμε τα λεφτά, αλλά πού πηγαίνουν τα λεφτά. Γιατί λεφτά υπάρχουν.

Υπάρχουν τεράστιες σπατάλες, πελατειακής φύσης. Σας δίνω παραδείγματα: υπάρχουν σπατάλες όταν έχουμε 31 δις ανείσπρακτους φόρους. Σας λέω ένα μικρό παράδειγμα: εάν εισπράξουμε ένα ποσοστό από αυτούς τους ανείσπρακτους φόρους, θα έχουμε τεράστια έσοδα, τεράστια οικονομία, νοικοκύρεμα.»

—Μπόμπος: “Είναι άραγε ο Γ. Παπανδρέου σωστός αποτελεσματικός και δίκαιος, μαμά;”

—Μαμά του Μπόμπου: “Παιδάκι μου, έχεις όρεξη γι’ ανέκδοτα; Δεν έχεις ακούσει τον George Papandreou να λέει ότι τα μέτρα που πήρε και παίρνει και ξαναπαίρνει είναι άδικα; Είναι τόσο ‘δίκαιος’ ώστε όπου σταθεί και όπου βρεθεί ομολογεί την αδικία του κατά των μισθωτών και συνταξιούχων που τους μαστιγώνει με λιτότητα μέχρις εξόντωσης. Όσο για τις περαιώσεις, τούτη εδώ είναι η δεύτερη της πρωθυπουργικής του θητείας, και είναι περίτρανη απόδειξη ότι είναι αναποτελεσματικός. Δες εδώ την πρώτη, σωτήρια για τα λαμόγια, περαίωση της πρωθυπουργίας του, που αναγγέλθηκε το Σεπτέμβριο του 2010.”

«Πώς να μη νιώσει κανείς κορόιδο;», έγραφε τότε στην Ελευθεροτυπία ο Θάνος Τσίρος:
«ΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ “ΑΜΝΗΣΤΕΥΟΝΤΑΙ”, ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΣ 10%-15% ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ
ΧΑΡΑΣ ευαγγέλια για τους φοροφυγάδες. Η περαίωση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός για να “βάλει μια κόκκινη γραμμή με το παρελθόν” τούς δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν αμνηστία για τις παραβάσεις του παρελθόντος και την απόκρυψη εισοδήματος.»

Δείτε εδώ και πώς ευλόγησε την περαίωση ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Του τα είχα ψάλλει δεόντως εδώ.

Δέκα μήνες αργότερα, ξανά μανά περαίωση! Ξανά μανά άφεση φορολογικών αμαρτιών! Αυτή τη φορά με το Βαγγέλη Βενιζέλο στο ρόλο του παπά που μοιράζει τα συγχωροχάρτια. Άααλλου παπά βαγγέλιο τώρα! Βρε τους υποκριτές! Η ξεφτίλα τους είναι ότι την προηγούμενη φορά που πανικόβλητοι έκαναν χαριστική περαίωση στους ομογάλακτούς τους, τα λαμόγια, ορκίζονταν πως εκείνη θα ήταν τάχα η τελευταία φορά που περαιώνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Από κει και πέρα τους φοροφυγάδες τους περίμεναν, είπαν, αυστηρότατες ποινές! Μα πριν αλέκτωρ φωνήσαι, διέψευσαν τους εαυτούς των και επανέρχονται για νέα περαίωση! Τι έγινε η κόκκινη γραμμή με το παρελθόν, βρε άχρηστοι;

Και σα να μην έφτανε αυτό, προσλαμβάνετε και ιδιώτες φοροελεγκτές, τώρα! Θα πληρώνουμε τους ιδιώτες, θα πληρώνουμε και τους άχρηστους εφοριακούς για να βαράνε μύγες! Ή μήπως οι ιδιώτες φοροελεγκτές θεωρούνται έντιμοι ενώ οι εφοριακοί τα πιάνουν; Ε, ρε χοντρό αλισβερίσι που θα γίνει!

Το γεγονός ότι δε ντρέπονται για λογαριασμό τους οι άχρηστοι που μας “κυβερνάνε” (ω, της συμφοράς μας!), και δε ζητάνε συγνώμη από τον ελληνικό λαό για τον εμπαιγμό, είναι διότι όταν έλεγαν ότι η προηγούμενη περαίωση θα ήταν η τελευταία, εννοούσαν τελευταία πριν από την επόμενη. Καταλάβατε αλύτρωτοι ραγιάδες του Λαμογιστάν;

Με ρωτάτε προς τα πού να φτύσετε; Μα κατά τη Βουλή μεριά. Εκεί δεν ψηφίζονται οι χαριστικές περαιώσεις των λαμογιών και φιλοτεχνείται η περαίωση του έθνους; Εκεί μέσα δε γίνονται τα σημεία και τέρατα, μνημόνια, μνημόσυνα εθνικής κυριαρχίας, ξεπουλήματα και δε συμμαζεύεται; Εκεί μέσα δεν παίρνουν άφεση αμαρτιών οι προδότες και επίορκοι πολιτικοί; Μη με ρωτάτε λοιπόν προς τα πού να φτύσετε, και σε τι και μπορείτε πια να ελπίζετε…

Tags: George Papandreou, Γ. Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Θάνος Τσίρος, περαίωση