Ο Προβόπουλος προφητεύει αύξηση του χρέους

images%2B(1)

Είπε πολλά χθες στο ΣΚΑΪ ο αστρονομικά αμειβόμενος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος, που φυσικά δεν έχει καμία ευθύνη για το φόνο της ελληνικής οικονομίας! Είναι κι αυτός ανεύθυνος πάσης χρηματοπιστωτικής νόσου και πάσης τραπεζικής αμαρτίας που έσπρωξαν τη χώρα μας στη χρεοκοπία. Κάτι, δηλαδή, σαν τον ανεύθυνο στη μακαριότητά του Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Μας είπε, λοιπόν, ότι η χημειοθεραπεία του ΔΝΤ συνεπάγεται «φυσιολογική» περαιτέρω αύξηση του δημόσιου χρέους της χώρας στα επόμενα τρία χρόνια, και κατόπιν – ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι – θ’ αρχίσει τάχα να κατεβαίνει, αν φυσικά όλα πάνε καλά! Διαβάστε και εδώ.
Είπε επίσης, άσχετα αν το μειλίχιο ύφος του δεν έπειθε, ότι τα περί αλλαγής του Τ3 σε Τ10 στην αγορά ομολόγων με αέρα κοπανιστό από τους κερδοσκόπους ήταν συκοφαντίες. Τι είναι τα Τ3 και Τ10; Διαβάστε σχετική ανάλυση του politis.gr:

«Συγκεκριμένα την επομένη των εκλογών 5/10/09 και λίγες ημέρες αργότερα στις 22/10/09 ( Aριθμ. Πρωτοκ. 690 και 691) η Τράπεζα της Ελλάδας σε συνεννόηση με τον κ. Παπακωνσταντίνου και κατόπιν …..αιτήματος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, προέβη σε αλλαγή του κανονισμού του συστήματος διακανονισμού πωλήσεων των τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου από Τ3 σε Τ10.

Με αυτόν τον τρόπο άνοιγε την πόρτα στους “σορτάκηδες” που μπορούσαν να πουλάνε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου που δεν είχαν και αφού έριχναν την τιμή τους να τα ξαναγοράζουν σε χαμηλότερη τιμή για να τα παραδώσουν μέχρι και 10 ημέρες αργότερα ( από 3 που ίσχυε πριν την ημέρα των εκλογών).

Μάλιστα το διάστημα εκκαθάρισης των εν λόγω γραμματίων (όπως αποκαλύπτουν γνώστες της αγοράς) συχνά υπερέβαινε και τις 10 ημέρες με την ανοχή των ελληνικών τραπεζών, οι οποίες δρούσαν ως μεσάζοντες.
Σαν να μην έφτανε αυτό , η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών με νέο αίτημα τους (που γίνεται δεκτό στις 10/12/09 και με το επιχείρημα ότι το …ζητούσαν οι διεθνείς οίκοι που εμπορεύονταν τα ομόλογα) κατορθώνουν να μην επιβάλλονται κυρώσεις για τον “σορτάκια” , ο οποίος…… δεν θα είχε να παραδώσει ομόλογα μετά τη 10η ημέρα ή και αργότερα.
Προς τον σκοπό αυτό μετέτρεψαν τη δημοπρασία που θα έπρεπε να κάνει η ΤτΕ για να βρει τα ομόλογα που δεν είχε να παραδώσει ο “σορτάκιας” από υποχρεωτική σε … “προαιρετική”!!!
Δηλαδή , με το τέχνασμα αυτό μπορούσε κάθε «σορτάκιας» εάν δεν κατόρθωνε να κερδίσει από την υποτίμηση των ελληνικών ομολόγων ( πάντα χωρίς να τα έχει, …Αέρας κοπανιστός δηλαδή), να ακυρώνει την συναλλαγή μετά 10 ημέρες.
Και τα δικά μας, … δικά μας και τα δικά σας … δικά μας ! Σίγουρος τρόπος δηλαδή να κερδοσκοπήσει κανείς εναντίον της χώρας μας , χωρίς… κανένα ρίσκο!

Και η Τράπεζα της Ελλάδας και το υπουργείο Οικονομικών υπονόμευσαν τα εθνικά μας συμφέροντα, διευκολύνοντας από τις πρώτες ημέρες μετά τις εκλογές , τους υποτιμητικούς κερδοσκόπους (“σορτάκηδες”) να εξοντώσουν την ελληνική οικονομία, εκτοξεύοντας , με ανύπαρκτο ρίσκο, το κόστος δανεισμού της χώρας μας υψηλότερα από αυτό του …Ιράκ!!!»

Όμως η ερώτηση των εχόντων κοινό νου και στοιχειώδη ηθικά αντανακλαστικά πολιτών είναι: Το πρόβλημα έγκειται στο αν το Τ3 αυξήθηκε σε Τ10, ή σε αυτή καθεαυτή τη δυνατότητα που δίνεται από την νομοθεσία στους κερδοσκόπους να σορτάρουν υποτιμητικά στα ελληνικά (όπως και στα ξένα) ομόλογα, χωρίς ίδια κεφάλαια και χωρίς ρίσκο, και να βουλιάζουν ολόκληρες οικονομίες στέλνοντάς τες στη συνέχεια στις δαγκάνες του ΔΝΤ;
Λοιπόν, παίδες, μέσα στο ισχύον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό χοιροστάσιο, δεν υπάρχει πια ελπίδα ευημερίας για τους λαούς. Η φιλοδοξία μας τώρα μειώνεται στην απλή επιβίωση. Έχω την αίσθηση ότι έχουμε εισέλθει στην τελευταία πράξη του δράματος της ανθρωπότητας για την οποία έχω μιλήσει σε προηγούμενα άρθρα μου…

Tags: Γ. Προβόπουλος, Τ10, Τ3, Τράπεζα της Ελλάδος