Ο πόλεμος 5G – Τεχνολογία εναντίον ανθρωπότητας

4

By Dr. Joseph Mercola
Global Research, August 11, 2022
Mercola

Αυτό το άρθρο είχε δημοσιευτεί στο παρελθόν από τo Mercola στις 5 Ιουνίου 2019 και έχει ενημερωθεί με νέες πληροφορίες.

Το 5G βασίζεται κυρίως στο εύρος ζώνης του χιλιοστού κύματος, που είναι γνωστό ότι προκαλεί επώδυνη αίσθηση καψίματος. Έχει επίσης συνδεθεί με προβλήματα με τα μάτια και την καρδιά, την καταστολή της λειτουργίας του ανοσοποιητικού, τη γενετική βλάβη και τα προβλήματα γονιμότητας.

Η FCC παραδέχεται ότι δεν έχουν διεξαχθεί ή χρηματοδοτηθεί μελέτες ασφάλειας 5G από τον οργανισμό ή τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και ότι καμία δεν έχει προγραμματιστεί.

Η FCC έχει αιχμαλωτιστεί από τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, η οποία με τη σειρά της έχει τελειοποιήσει τις στρατηγικές παραπληροφόρησης που χρησιμοποιούσε η καπνοβιομηχανία πριν από αυτήν.

Οι επίμονες εκθέσεις σε συχνότητες μικροκυμάτων, όπως αυτές από τα κινητά τηλέφωνα, μπορεί να προκαλέσουν μιτοχονδριακή δυσλειτουργία και βλάβη στο πυρηνικό DNA από ελεύθερες ρίζες που παράγονται από υπεροξυνιτρώδη.

Η υπερβολική έκθεση σε κινητά τηλέφωνα και δίκτυα Wi-Fi έχει συνδεθεί με χρόνιες ασθένειες όπως καρδιακές αρρυθμίες, άγχος, κατάθλιψη, αυτισμός, Αλτσχάιμερ και στειρότητα.

Η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (EMF) και ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (RF) είναι ένας διαρκώς αυξανόμενος κίνδυνος για την υγεία στον σύγχρονο κόσμο. Ο ιστότοπος Cellular Phone Task Force [1] έχει μια μακρά λίστα με κυβερνήσεις και οργανισμούς που έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις ή έχουν απαγορεύσει τις ασύρματες τεχνολογίες διαφόρων ειδών και υπό διάφορες συνθήκες, ξεκινώντας από το 1993.

Ένας άλλος μακρύς κατάλογος οργανώσεων που εκπροσωπούν γιατρούς και επιστήμονες είναι επίσης ανάμεσά τους, συμπεριλαμβανομένης έκκλησης για προστασία από την έκθεση σε μη ιονίζουσα EMF από περισσότερους από 230 διεθνείς επιστήμονες στα Ηνωμένα Έθνη το 2015, η οποία σημειώνει ότι: [2]

«Πολλές πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις έχουν δείξει ότι το EMF επηρεάζει τους ζωντανούς οργανισμούς σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τις περισσότερες διεθνείς και εθνικές κατευθυντήριες γραμμές.

 Οι επιπτώσεις περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κυτταρικό στρες, αύξηση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, [3,4,5] ελλείμματα μάθησης και μνήμης, νευρολογικές διαταραχές και αρνητικές επιπτώσεις στη γενική ευημερία των ανθρώπων. Οι ζημιές ξεπερνούν πολύ την ανθρώπινη φυλή, καθώς υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις επιβλαβών επιπτώσεων τόσο στη φυτική όσο και στη ζωική ζωή».

Έκκληση για μορατόριουμ στο 5G δόθηκε συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2017 από περισσότερους από 180 επιστήμονες και γιατρούς από 35 χώρες, [6,7] «μέχρι να διερευνηθούν πλήρως οι πιθανοί κίνδυνοι για την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον από επιστήμονες ανεξάρτητους από τη βιομηχανία», σημειώνοντας ότι «Το RF-EMF έχει αποδειχθεί επιβλαβές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον» και ότι «το 5G θα αυξήσει σημαντικά την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF-EMF) πάνω από τα 2G, 3G, 4G, Wi-Fi κ.λπ. για τηλεπικοινωνίες που ήδη υπάρχουν».

Σε ένα άρθρο [8] στον ιστότοπο του Environmental Health Trust, ο Ronald Powell, Ph.D., συνταξιούχος επιστήμονας εφαρμοσμένης φυσικής στο Χάρβαρντ, σημειώνει «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΤΡΟΠΟΣ για την εφαρμογή του 5G στις κοινότητές μας. Μάλλον υπάρχουν μόνο “κακοί τρόποι” και “χειρότεροι τρόποι” και αντί να διαφωνούμε για το ποιος θα πρέπει να έχει τον έλεγχο της ανάπτυξής του, θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην αποτροπή της χρήσης του εντελώς».

Ανησυχίες για την υγεία πάνω από το 5G αφθονούν

Ο αναλυτής της Wall Street, Sunil Rajgopal, προειδοποίησε επίσης ότι οι αυξανόμενες ανησυχίες για την υγεία μπορεί να καθυστερήσουν την εφαρμογή του 5G. [9] Ορισμένες χώρες έχουν ήδη λάβει μέτρα για να επιβραδύνουν την ανάπτυξη 5G λόγω κινδύνων για την υγεία, σημειώνει ο Rajgopal. Το ερώτημα είναι, μπορεί να σταματήσει;

Οι δοκιμές 5G σταμάτησαν στις Βρυξέλλες, το Βέλγιο, [10] και η Ελβετία καθυστερεί την κυκλοφορία του 5G προκειμένου να δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης της ακτινοβολίας. Το [11] Syracuse, Νέα Υόρκη, προσπαθεί επίσης να δημιουργήσει κάποιες δικλείδες ασφαλείας και «διαπραγματεύτηκε το δικαίωμα διεξαγωγής κατ’ απαίτηση επιθεωρήσεων ασφαλείας των κεραιών 5G», για να κατευνάσει τις ανησυχίες του κοινού. [12] Σύμφωνα με το Forbes: [13]

«Στο New Hampshire, οι νομοθέτες εξετάζουν το ενδεχόμενο σύστασης επιτροπής για τη μελέτη των επιπτώσεων των δικτύων 5G στην υγεία. Και το Mill Valley, στην Καλιφόρνια, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, απαγόρευσε πέρυσι τα νέα ασύρματα κύτταρα 5G».

Πολλές άλλες περιοχές, ωστόσο, επέλεξαν να εμπιστευτούν την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών και την εμπορική ένωση βιομηχανίας ασύρματων δικτύων, CTIA, η οποία δημιούργησε έναν ιστότοπο «Γεγονότα για την υγεία των κινητών τηλεφώνων» αναφέροντας έρευνες που δεν δείχνουν κανένα κίνδυνο. Ωστόσο, εάν πιστεύετε ότι η FCC αξιολογεί τους κινδύνους για την υγεία, θα κάνετε λάθος.

Σε μια ακρόαση για το εμπόριο στη Γερουσία (παραπάνω), η FCC παραδέχτηκε ότι δεν έχουν διεξαχθεί ή χρηματοδοτηθεί καμία μελέτη ασφάλειας 5G από τον οργανισμό ή τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και ότι καμία δεν έχει προγραμματιστεί. [14, 15] Σε μια ομιλία που δόθηκε στο National Press Club τον Ιούνιο του 2016, ο Tom Wheeler, πρώην πρόεδρος της FCC και πρώην επικεφαλής της ομάδας λόμπι βιομηχανίας ασύρματων, κατέστησε ξεκάθαρη τη θέση του οργανισμού όταν είπε: [16]

«Μείνετε μακριά από το δρόμο της τεχνολογικής ανάπτυξης. Σε αντίθεση με ορισμένες χώρες, δεν πιστεύουμε ότι θα πρέπει να περάσουμε τα επόμενα δύο χρόνια μελετώντας… Είναι πολύ προτιμότερο να απαλλάξουμε τις επιτροπές και τις ρυθμιστικές αρχές από του να ορίζουν το μέλλον. Δεν θα περιμένουμε για τα πρότυπα…»

Υπό το φως των περισσότερων από 2.000 μελετών που δείχνουν ένα ευρύ φάσμα βιολογικών βλαβών από τα EMF, οι διαβεβαιώσεις από την FCC και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ότι οι εκθέσεις ασύρματης ακτινοβολίας, συμπεριλαμβανομένου του 5G, είναι ασφαλείς, φαίνονται στην καλύτερη περίπτωση ανειλικρινείς. Όπως σημειώνεται σε άρθρο του Counterpunch: [17]

«Οι λομπίστες των τηλεπικοινωνιών μας διαβεβαιώνουν ότι οι κατευθυντήριες γραμμές που ήδη ισχύουν είναι επαρκείς για την προστασία του κοινού. Αυτές οι οδηγίες ασφαλείας, ωστόσο, βασίζονται σε μια μελέτη του 1996 για το πόσο ένα κινητό τηλέφωνο θερμαίνει το κεφάλι ενός πλαστικού μανεκέν σε μέγεθος ενήλικα. Αυτό είναι προβληματικό, για τουλάχιστον τρεις λόγους:

     •  Οι ζωντανοί οργανισμοί αποτελούνται από εξαιρετικά πολύπλοκα και αλληλεξαρτώμενα κύτταρα και ιστούς, όχι από πλαστικό.
     • Εκείνοι που εκτίθενται σε ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων περιλαμβάνουν έμβρυα, παιδιά, φυτά και άγρια ​​ζωή – όχι μόνο ενήλικες αρσενικούς ανθρώπους.
     • Οι συχνότητες που χρησιμοποιήθηκαν στη μελέτη μανεκέν ήταν πολύ χαμηλότερες από τις εκθέσεις που σχετίζονται με το 5G».

     

   • Ακόμα κι έτσι, το 2022, δεν έχει ακόμη γίνει ουσιαστική έρευνα για την ασφάλεια των ηλεκτρομαγνητικών φαινομένων. Στην πραγματικότητα, από την 1η Αυγούστου 2022, από περισσότερα από 35.000 άρθρα για EMF, μόνο επτά ήταν ιατρικές ή βιολογικές μελέτες. [18] Ωστόσο, «καμία από αυτές τις μελέτες δεν διαμόρφωσε ή δεν παλμοποίησε το σήμα όπως απαιτείται από το 5G ή χρησιμοποίησε άλλα χαρακτηριστικά της τεχνολογίας 5G», σύμφωνα με τον Joel M. Moskowitz, Ph.D., διευθυντή του Κέντρου Οικογενειακής και Κοινοτικής Σχολής Υγείας του Δημοσίου Υγεία στο UC Berkeley. [19]

     

    Ποιο επίπεδο EMF μπορούν να αντέξουν οι άνθρωποι;

     Η έκθεση EMF σε πολλές βιολογικές συχνότητες που επηρεάζουν, όπως αυτές που λειτουργούν με κινητά τηλέφωνα και Wi-Fi, έχει αυξηθεί περίπου 1 εκατομμύριο φορές τα τελευταία 100 χρόνια. [20,21] Δυστυχώς, η έκθεση σε EMF είναι τόσο διαδεδομένη στις μέρες μας, που είναι σχεδόν αδύνατο να διεξάγονται πλέον ελεγχόμενες πληθυσμιακές μελέτες, καθώς κανένας πληθυσμός δεν είναι πραγματικά μη εκτεθειμένος ή ανεπηρέαστος. Αυτή η έλλειψη ομάδας ελέγχου καθιστά πολύ δύσκολο τον προσδιορισμό των επιπτώσεων στον πραγματικό κόσμο.

    Τούτου λεχθέντος, έχει γίνει μια μελέτη ελεγχόμενης έκθεσης, αποκαλύπτοντας ότι δεν είναι τόσο αβλαβής όσο νομίζουν οι άνθρωποι. Στις αρχές του 20ου αιώνα, υπήρχαν δύο πληθυσμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες — αγροτικός και αστικός. Οι αστικές περιοχές ήταν σε γενικές γραμμές ηλεκτροδοτημένες, ενώ οι αγροτικές περιοχές δεν ηλεκτροδοτήθηκαν μέχρι το 1950 περίπου.

    Ο Δρ. Sam Milham, ένας επιδημιολόγος, ανέλυσε επιμελώς στατιστικά στοιχεία θνησιμότητας μεταξύ αυτών των δύο πληθυσμών με την πάροδο του χρόνου, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι υπήρχε μεγάλη διαφορά στη θνησιμότητα από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και διαβήτη μεταξύ αυτών των δύο ομάδων. Στη συνέχεια, καθώς οι αγροτικές περιοχές ηλεκτροδοτήθηκαν, οι δύο καμπύλες συγχωνεύτηκαν.

    Σήμερα, όχι μόνο ζούμε και εργαζόμαστε σε ηλεκτρισμένο περιβάλλον, αλλά περιβαλλόμαστε επίσης από μικροκύματα από ασύρματες τεχνολογίες. Σύντομα, το 5G μπορεί να προστεθεί στο μείγμα, κάνοντας τις εκθέσεις ακόμη πιο περίπλοκες και δυνητικά επιβλαβείς. Όπως σημειώνεται από το Counterpunch: [22]

    «Η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων 5G (RF) χρησιμοποιεί ένα «κοκτέιλ» τριών τύπων ακτινοβολίας, που κυμαίνονται από ραδιοκύματα σχετικά χαμηλής ενέργειας, ακτινοβολία μικροκυμάτων με πολύ περισσότερη ενέργεια και κύματα χιλιοστών με πολύ περισσότερη ενέργεια…

    Οι εξαιρετικά υψηλές συχνότητες στο 5G είναι εκεί που βρίσκεται ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Ενώ οι συχνότητες 4G φτάνουν τα 6 GHz, το 5G εκθέτει τη βιολογική ζωή σε παλμικά σήματα στην περιοχή από 30 GHz έως 100 GHz. Το ευρύ κοινό δεν έχει εκτεθεί ποτέ στο παρελθόν σε τόσο υψηλές συχνότητες για μεγάλες χρονικές περιόδους».

    Προβλήματα υγείας που συνδέονται με την έκθεση στο 5G

    Η πρόσθετη ανησυχία που φέρνει το 5G είναι η προσθήκη του κύματος χιλιοστού (MMW). Αυτό το εύρος ζώνης, το οποίο εκτείνεται από 30 gigahertz (GHz) έως 300 GHz, [23] είναι γνωστό ότι διεισδύει έως και 2 χιλιοστά στον ανθρώπινο ιστό του δέρματος, [24,25] προκαλώντας αίσθηση καψίματος.

    Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που το MMW επιλέχθηκε για χρήση σε όπλα ελέγχου πλήθους (Active Denial Systems) από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.[ 26 ] Το MMW χρησιμοποιείται επίσης στους λεγόμενους «σαρωτές γυμνού σώματος» στα αεροδρόμια.[ 27]

    Έρευνα έχει δείξει ότι οι αγωγοί ιδρώτα στο ανθρώπινο δέρμα λειτουργούν ως υποδοχείς ή κεραίες για την ακτινοβολία 5G, έλκοντας την ακτινοβολία στο σώμα,  [28, 29, 30, 31, 32] προκαλώντας έτσι αύξηση της θερμοκρασίας. Αυτό εν μέρει βοηθά στην εξήγηση του επώδυνου αποτελέσματος. Όπως σημειώνει ο Δρ Yael Stein — ο οποίος έχει μελετήσει την τεχνολογία 5G MMW και την αλληλεπίδρασή του με το ανθρώπινο σώμα — σε επιστολή του 2016 προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών: [33]

    «Οι προσομοιώσεις σε υπολογιστή έχουν αποδείξει ότι οι ιδρωτοποιοί αδένες συγκεντρώνουν κύματα κάτω των τεραχέρτζ στο ανθρώπινο δέρμα. Οι άνθρωποι μπορούσαν να αισθανθούν αυτά τα κύματα ως θερμότητα. Η χρήση τεχνολογίας επικοινωνιών υπό-terahertz (κύμα χιλιοστών) (κινητά τηλέφωνα, Wi-Fi, κεραίες) θα μπορούσε να κάνει τους ανθρώπους να αντιληφθούν τον σωματικό πόνο μέσω των υποδοχέων πόνου.

    Πιθανώς, εάν το 5G Wi-Fi διαδοθεί στον δημόσιο τομέα, ενδέχεται να περιμένουμε περισσότερες από τις επιπτώσεις στην υγεία που παρατηρούνται επί του παρόντος με τις συχνότητες ραδιοσυχνοτήτων/μικροκυμάτων, συμπεριλαμβανομένων πολλών περιπτώσεων υπερευαισθησίας (EHS), καθώς και πολλά νέα παράπονα για σωματικό πόνο και ακόμη άγνωστη ποικιλία νευρολογικών διαταραχών.

    Θα είναι δυνατό να φανεί μια αιτιώδης σχέση μεταξύ της τεχνολογίας G5 και αυτών των ειδικών επιπτώσεων στην υγεία. Τα θιγόμενα άτομα ενδέχεται να δικαιούνται αποζημίωση».

    Το MMW έχει επίσης συνδεθεί με: [34, 35, 36 , 37, 38]

       • Οφθαλμικά προβλήματα όπως η αδιαφάνεια των φακών σε αρουραίους, η οποία συνδέεται με την παραγωγή καταρράκτη, [39] και βλάβες στα μάτια σε κουνέλια [40, 41]
       • Επηρεασμένη μεταβλητότητα καρδιακού ρυθμού, δείκτης στρες, σε αρουραίους [42, 43, 44] και μεταβολές του καρδιακού ρυθμού (αρρυθμίες) σε βατράχους [45, 46]
       • Πόνος [47]
       • Κατασταλμένη ανοσοποιητική λειτουργία [48]
       • Χαμηλή ανάπτυξη και αυξημένη αντίσταση στα αντιβιοτικά στα βακτήρια [49]
     • Όπως σημειώνεται σε άρθρο του Gaia.com: [50]

     • «Πολλοί επιστήμονες κατανοούν ότι η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που διαρρέει από τις πόρτες των φούρνων μικροκυμάτων μας είναι καρκινογόνος και ως εκ τούτου μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους επιστήμονες πιστεύουν επίσης ότι αυτά τα κύματα είναι μεταλλαξιογόνα, που σημαίνει ότι αλλάζουν τη δομή του DNA των ζωντανών όντων. [51]

      Η κυκλοφορία του 5G θα μοιάζει με το να ανοίγετε τον φούρνο μικροκυμάτων σας, να ανοίγετε την πόρτα του και να τον αφήνετε ανοιχτό για το υπόλοιπο της ζωής σας. Υπάρχει καλός λόγος για τον οποίο εκατοντάδες επιστήμονες αναλαμβάνουν δράση κατά της βιομηχανίας ασύρματης σύνδεσης».

      Κατανόηση των μηχανισμών βλάβης των EMF

      Όπως εξηγείται από τον Martin Pall , Ph.D., ομότιμο καθηγητή βιοχημείας και βασικών ιατρικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, ο πρωταρχικός κίνδυνος των EMF γενικά είναι ότι προκαλούν υπερβολικό οξειδωτικό στρες που οδηγεί σε μιτοχονδριακή δυσλειτουργία.

      Σύμφωνα με την έρευνα του Pall, η ακτινοβολία μικροκυμάτων ραδιοσυχνοτήτων [52, 53, 54, 55], όπως αυτή από το κινητό σας τηλέφωνο και τον ασύρματο δρομολογητή, ενεργοποιεί τα κανάλια ασβεστίου με πύλη τάσης (VGCC) που βρίσκονται στην εξωτερική μεμβράνη των κυττάρων σας.

      Σύμφωνα με τον Pall, τα VGCC είναι 7,2 εκατομμύρια φορές πιο ευαίσθητα στην ακτινοβολία μικροκυμάτων από τα φορτισμένα σωματίδια μέσα και έξω από τα κύτταρά μας, πράγμα που σημαίνει ότι τα πρότυπα ασφαλείας για αυτήν την έκθεση είναι μειωμένα κατά 7,2 εκατομμύρια.

      Η ακτινοβολία μικροκυμάτων χαμηλής συχνότητας ανοίγει τα VGCC σας, επιτρέποντας έτσι μια μη φυσιολογική εισροή ιόντων ασβεστίου στο κύτταρο, η οποία με τη σειρά της ενεργοποιεί το μονοξείδιο του αζώτου (NO) και το υπεροξείδιο που αντιδρούν σχεδόν ακαριαία για να σχηματίσουν υπεροξυνιτρώδη [56] που στη συνέχεια προκαλεί ελεύθερες ανθρακικές ρίζες, οι οποίες είναι μία από τα πιο επιβλαβή είδη δραστικού αζώτου που είναι γνωστά και πιστεύεται ότι είναι η βασική αιτία για πολλές από τις σημερινές χρόνιες ασθένειες.

      Για μια εις βάθος κατανόηση των υπεροξυνιτρωδών και της βλάβης που προκαλούν, ανατρέξτε στο «Nitric Oxide and Peroxynitrite in Health and Disease» [57] — ένα έγγραφο 140 σελίδων δωρεάν πρόσβασης με 1.500 αναφορές που γράφτηκαν από τους Dr. Pal Pacher, Joseph Beckman και Dr. Lucas Liaudet.

      Ένας από τους σημαντικότερους κινδύνους του υπεροξυνιτρώδους είναι ότι καταστρέφει το DNA. Η ευρωπαϊκή μελέτη REFLEX που δημοσιεύθηκε το 2004 αποκάλυψε ότι τα μη θερμικά αποτελέσματα της ακτινοβολίας 2G και 3G είναι στην πραγματικότητα πολύ παρόμοια με τα αποτελέσματα των ακτίνων Χ όσον αφορά τη γενετική βλάβη που προκαλούν. [58]

      Το σώμα σας έχει την ικανότητα να επιδιορθώνει αυτή τη βλάβη μέσω μιας οικογένειας 17 διαφορετικών ενζύμων που ονομάζονται συλλογικά πολυμεράσες ριβόζης ADP (PARP). Ωστόσο, ενώ τα PARP λειτουργεί καλά, απαιτούν NAD+ για καύσιμο και όταν τελειώνουν το NAD+ σταματούν να επισκευάζουν το DNA σας.

      Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο κυτταρικό θάνατο, καθώς χρειάζονται 100 έως 150 μόρια NAD+ για την επιδιόρθωση μιας ρήξης κλώνου DNA. Το NAD+ είναι κεντρικό για τη διατήρηση της κυτταρικής και μιτοχονδριακής υγείας, επομένως το γεγονός ότι το PARP καταναλώνει NAD+ για να εξουδετερώσει τη βλάβη του EMF αποτελεί σημαντική ανησυχία.

      Ο καρκίνος δεν είναι ο πρωταρχικός κίνδυνος για την υγεία του EMF

       Η τάση (voltage) στο σώμα σας φαίνεται να παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία και τις ασθένειες. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το σώμα σας επιτρέπει στα κύτταρά σας να επικοινωνούν και να εκτελούν βασικές βιολογικές λειτουργίες που είναι απαραίτητες για την επιβίωσή σας. Ωστόσο, το σώμα σας είναι σχεδιασμένο να λειτουργεί σε πολύ συγκεκριμένα επίπεδα και συχνότητες.

      Φαίνεται λογικό ότι το να περιβάλλεται από ανθρωπογενή EMF που είναι 1 εκατομμύριο φορές υψηλότερα από το φυσικό περιβάλλον EMF της Γης μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του DNA σας να λαμβάνει και να μεταδίδει βιολογικά σήματα.

      Ενώ η διαμάχη σχετικά με τη βλάβη του EMF επικεντρώθηκε στο αν μπορεί να προκαλέσει καρκίνο ή όχι, ειδικά όγκους εγκεφάλου, αυτό στην πραγματικότητα δεν είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σας. Δεδομένου ότι η ζημιά συνδέεται στενά με την ενεργοποίηση των VGCC σας, είναι λογικό ότι οι περιοχές όπου οι VGCC είναι οι πιο πυκνοί θα είναι πιο ευάλωτες σε ζημιές.

      Όπως συμβαίνει, η υψηλότερη πυκνότητα των VGCCs βρίσκεται στο νευρικό σας σύστημα, στον εγκέφαλό σας, στον βηματοδότη στην καρδιά σας και στους αρσενικούς όρχεις. Ως αποτέλεσμα, τα EMF είναι πιθανό να συμβάλλουν σε νευρολογικά και νευροψυχιατρικά [59] προβλήματα, καρδιακά και αναπαραγωγικά προβλήματα.

      Αυτό περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται σε καρδιακές αρρυθμίες, άγχος, κατάθλιψη, αυτισμό, Αλτσχάιμερ και στειρότητα. Πράγματι, αυτό είναι που συνεχίζουν να ανακαλύπτουν οι ερευνητές και όλα αυτά τα προβλήματα υγείας είναι πολύ πιο διαδεδομένα και σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από τον καρκίνο του εγκεφάλου.

      Επιπλέον, βλέποντας πόσοι ήδη παλεύουν με την ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία, κορεσμένες πόλεις και προαστιακές περιοχές με ακτινοβολία MMW, αναμφίβολα θα κάνει το πρόβλημα πιο διαδεδομένο και θα κάνει τη ζωή αφόρητη για όσους ήδη αισθάνονται τις επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας.

      Τα μέσα ενημέρωσης επιχειρούν να μειώσουν τις ανησυχίες για το 5G: Κατηγορήστε τους Ρώσους

      Σε ένα άρθρο στο Medium,[ 60] Devra Davis, Ph.D. — μια αξιοσέβαστη και διαπιστευμένη ερευνήτρια σχετικά με τους κινδύνους από την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων — υπογραμμίζει την τάση των μέσων ενημέρωσης να διαγράφουν επιστήμονες που προειδοποιούν για τους κινδύνους του 5G χαρακτηρίζοντάς τους «ανεμπόδιστους κινδυνολόγους… που συνδέονται με τη ρωσική προπαγάνδα».

      «Θα μπορούσε να είναι σύμπτωση που ακολουθώντας την ιστορία των NY Times, η Wall Street Journal και η Βρετανική Telegraph απηχούν την ίδια κηλίδα ενοχής από συσχέτιση», γράφει, [61], προσθέτοντας:

      «Αυτές οι κατά τα άλλα αξιόπιστες πηγές μέσων ενημέρωσης αγνοούν το σημαντικό επιστημονικό σύνολο που εντοπίζει τους κινδύνους της ασύρματης ακτινοβολίας και του 5G που περιγράφονται λεπτομερώς σε ανεξάρτητες δημοσιογραφικές έρευνες που έχουν εμφανιστεί εκτενώς στα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη και καλύφθηκαν από μεγάλα δίκτυα…

      Θα μπορούσε η αποτυχία αναφοράς αυτών των κρίσιμων ζητημάτων 5G και η διόρθωση παραπλανητικών πληροφοριών σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία του ασύρματου και 5G στους New York Times να έχει σχέση με τη νέα κοινοπραξία τους με την Verizon στη δημοσιογραφία 5G ή το γεγονός ότι το διοικητικό συμβούλιο των Times περιλαμβάνει αξιωματούχους από το Facebook, τη Verizon, το Media Lab και άλλους ισχυρούς ηγέτες του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, ενώ ο Carlos Slim, επικεφαλής μερικών από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, έχει μειώσει το μέγεθος και τώρα κατέχει μόλις το 15% των μετοχών του;»

      Η Davis επισημαίνει επίσης μια σαφή διαφορά μεταξύ της αμερικανικής και της ρωσικής επιστημονικής εμπειρογνωμοσύνης όσον αφορά το EMF:

      «Η ιστορία της έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία της ακτινοβολίας μικροκυμάτων ραδιοσυχνοτήτων («ασύρματη ακτινοβολία») αποκαλύπτει ορισμένους δυσάρεστους παραλληλισμούς με αυτόν του καπνού.

      Στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, οι επιστήμονες που έδειξαν τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνού βρέθηκαν να πασχίζουν για σοβαρή προσοχή και οικονομική υποστήριξη. Η εγκυρότητα των απόψεών τους έγινε αποδεκτή μόνο αφού ο αριθμός των ασθενειών και των θανάτων είχε γίνει αναμφισβήτητος.

      Για τις επιπτώσεις στην υγεία από την ασύρματη ακτινοβολία, εμφανίζεται ένα παρόμοιο μοτίβο. Κάθε φορά που μια αμερικανική κυβερνητική υπηρεσία παρήγαγε θετικά ευρήματα, η έρευνα για τις επιπτώσεις στην υγεία αποχρηματοδοτούνταν.

      Το Γραφείο Ναυτικής Έρευνας, το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασιακής Ασφάλειας και Υγείας, το Υπουργείο Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας και η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος είχαν κάποτε ζωντανά ερευνητικά προγράμματα που τεκμηριώνουν τους κινδύνους της ασύρματης ακτινοβολίας. Όλοι βρήκαν τα προγράμματά τους καταργημένα, αντανακλώντας την πίεση από εκείνους που προσπάθησαν να καταστείλουν αυτό το έργο.

      Η 50ετής έρευνα των Ρώσων για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τον Ψυχρό Πόλεμο οδήγησε στη σαφή κατανόηση ότι αυτή η έκθεση έχει όντως βιολογικές επιπτώσεις. Η Ρωσική Εθνική Επιτροπή για την Προστασία από τη Μη Ιονίζουσα Ακτινοβολία εξέδωσε το 2011 Ψήφισμα [62] που συνιστά σε άτομα κάτω των 18 ετών να μην χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο».

      Ο κίνδυνος καρκίνου του εγκεφάλου είναι πιθανώς πραγματικός

      Ενώ οι καρδιακές παθήσεις, η άνοια και η στειρότητα επισκιάζουν τον κίνδυνο καρκίνου του εγκεφάλου, η πιθανότητα καρκίνου εξακολουθεί να παραμένει και μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντική ανησυχία για τα μικρά παιδιά που μεγαλώνουν περιβάλλοντα από ασύρματες τεχνολογίες από ό,τι συνειδητοποιούμε.

      Το γεγονός είναι ότι δεν θα ξέρουμε με βεβαιότητα εάν η χρήση κινητού τηλεφώνου στη μήτρα και στην πρώιμη ηλικία θα αυξήσει τα ποσοστά καρκίνου του εγκεφάλου μέχρι μια δεκαετία ή δύο από τώρα, όταν οι σημερινοί νέοι έχουν μεγαλώσει. Η ολοένα αυξανόμενη έρευνα δείχνει ότι η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων σίγουρα επηρεάζει τον κίνδυνο και υπάρχουν ορισμένες συναρπαστικές ανέκδοτες αναφορές που είναι δύσκολο να αγνοηθούν.

      Στο άρθρο της, [63 ] η Davis αναφέρει ότι ο Robert C. Kane, ένας ανώτερος μηχανικός τηλεπικοινωνιών «είχε πρόθυμα χρησιμεύσει ως πειραματόζωο για τη Motorola και άλλες εταιρείες που ανέπτυξαν νέες ασύρματες τεχνολογίες τη δεκαετία του 1980».

      Ανέπτυξε έναν τύπο κακοήθους καρκίνου του εγκεφάλου που το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας επιβεβαίωσε αργότερα ότι ήταν μια παρενέργεια της έκθεσης στην ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου (δείτε το παραπάνω βίντεο). Τα αποτελέσματα του NTP δημοσιεύθηκαν το 2018. Πριν από το θάνατό του το 2002, ο Kane δημοσίευσε το βιβλίο, « Ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου — Ρωσική ρουλέτα », [64] στο οποίο δήλωσε ότι:[65]

      «Ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία δεν υπήρξε τέτοια πρακτική όπως αυτή που συναντάμε τώρα με την εμπορία και τη διανομή προϊόντων εχθρικών προς το ανθρώπινο βιολογικό σύστημα από μια βιομηχανία με πρόγνωση αυτών των επιπτώσεων».

      Το FCC είναι ένα αιχμάλωτο πρακτορείο που δεν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί

       Η Davis υπογραμμίζει επίσης ένα άλλο κρίσιμο πρόβλημα, δηλαδή το γεγονός ότι το FCC έχει αιχμαλωτιστεί από τη βιομηχανία τηλεπικοινωνιών, η οποία με τη σειρά της έχει τελειοποιήσει τις στρατηγικές παραπληροφόρησης που χρησιμοποιούσε η καπνοβιομηχανία πριν από αυτήν. Γράφει: [66]

      «…Το 2015 μια έκθεση του Χάρβαρντ παρακολούθησε την περιστρεφόμενη πόρτα μεταξύ του FCC και της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το FCC είναι μια αντιπροσωπευτική εταιρεία και ότι «η ασφάλεια, η υγεία και το απόρρητο των καταναλωτών, μαζί με τα πορτοφόλια των καταναλωτών, έχουν παραβλεφθεί , θυσιάστηκαν ή δέχθηκαν επιδρομές λόγω ανεξέλεγκτης επιρροής της βιομηχανίας.»

      Το εν λόγω βιβλίο είναι «Captured Agency: How the Federal Communications Commission Is Dominated by the Industries It Presumably Regulates», γραμμένο από τον ερευνητή δημοσιογράφο Norm Alster. [67]

      Ως ένα μόνο παράδειγμα, πριν από τον ρόλο του ως πρόεδρος της FCC, ο Wheeler ήταν επικεφαλής της CTIA, η οποία είναι η ομάδα λόμπι για την ασύρματη βιομηχανία, πράγμα που εξηγεί το σχόλιό του για το 5G και γιατί η FCC δεν πιστεύει στη μελέτη των κινδύνων για την υγεία και «δεν θα περιμένει τα πρότυπα».

      Το βιβλίο δείχνει επίσης πώς ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών χειραγωγεί την κοινή γνώμη υπονομεύοντας την αξιοπιστία των επιστημόνων που μιλούν για κινδύνους, περικόπτοντας κονδύλια για έρευνα, δημοσιεύοντας παραποιημένες μελέτες που δεν δείχνουν βλάβη και ισχυριζόμενοι ότι υπάρχει «επιστημονική συναίνεση» για μη βλάβη όταν στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τέτοια συναίνεση. Φυσικά, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών ξοδεύει επίσης εκατομμύρια δολάρια για να ασκήσει πίεση στην FCC για ζητήματα που ενδέχεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματά της. [68]

      Το 5G απειλεί την πρόβλεψη καιρού

      Είναι ενδιαφέρον ότι, εκτός από πιθανές επιπτώσεις στην υγεία, ένα παγκόσμιο δίκτυο 5G θα απειλήσει επίσης την ικανότητά μας να προβλέψουμε τον καιρό που, εκτός από το να θέσει σε κίνδυνο τους πολίτες, θα θέσει σε κίνδυνο και το Ναυτικό. [69] Σύμφωνα με μια δημοσίευση [70] στο περιοδικό Nature, η ευρεία κάλυψη 5G θα εμποδίσει τους δορυφόρους να ανιχνεύσουν αλλαγές στους υδρατμούς, με τις οποίες οι μετεωρολόγοι προβλέπουν τις καιρικές αλλαγές και τις καταιγίδες.

      Η Davis αναφέρει [71] τον Stephen English, μετεωρολόγο στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μεσοπρόθεσμων Προγνώσεων Καιρού: «Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια απειλή για αυτό που θα αποκαλούσα το κορωνοϊό των συχνοτήτων μας — αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να υπερασπιστούμε όσο μπορούμε».

      Δυστυχώς, η FCC αγνοεί τέτοιες ανησυχίες και, σύμφωνα με τον Ντέιβις, «οι εμπειρογνώμονες του καιρού εντός της αμερικανικής κυβέρνησης φιμώνονται». Σε επιστολή τους προς την FCC, οι γερουσιαστές Ron Wyden, D-Ore., και Maria Cantwell, D-Wash., προτρέπουν την υπηρεσία να χαλιναγωγήσει την επέκταση των ασύρματων επικοινωνιών στη ζώνη των 24 GHz για αυτόν τον λόγο. [72]

      Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία του 5G

      Το βιβλίο μου, “EMF*D: 5G, Wi-Fi & κινητά τηλέφωνα: κρυφές βλάβες και πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας”, μιλάει για τους κινδύνους EMF, με μια ολοκληρωμένη πληροφόρηση για τις τρέχουσες τεχνολογίες, όπως:

      Τι είναι στην πραγματικότητα τα EMF (ηλεκτρομαγνητικά πεδία), πού τα βρίσκετε στην καθημερινή σας ζωή και πώς σας επηρεάζουν.

      Ο αριθμός θυμάτων που έχει αποδειχθεί ότι οφείλεται στα EMF σε καταστάσεις όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις και οι νευροψυχιατρικές ασθένειες.

      Γιατί έχετε κρατηθεί σε μεγάλο βαθμό στο σκοτάδι σχετικά με αυτήν την απειλή για την υγεία σας.

      Πώς μπορείτε πραγματικά να επιδιορθώσετε τη ζημιά που προκαλείται από τα EMF σε κυτταρικό επίπεδο.

      Πρακτικές στρατηγικές για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι, στη δουλειά και έξω στον κόσμο.

      Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη ενός ενημερωτικού δελτίου 5G δύο σελίδων [73] από το Environmental Health Trust. Στον ιστότοπό τους, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε μια μακρά λίστα δημοσιευμένων επιστημονικών μελετών που δείχνουν λόγους ανησυχίας. [74]

      Για να μειώσετε την έκθεσή σας σε EMF, διαβάστε τις παρακάτω προτάσεις και εφαρμόστε όσο το δυνατόν περισσότερες από αυτές. Πρόσθετες οδηγίες και λύσεις για τον μετριασμό των ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων μπορούν επίσης να βρεθούν στο τέλος του «Πρακτικές Υγιεινής Καλωδίωσης», (Healthy Wiring Practices) [75] ενός εγγράφου που δημιουργήθηκε από τον βιολόγο κτιρίων Oram Miller, από τον οποίο πήρα συνέντευξη για αυτό το θέμα.


     • Νυχτερινή αποκατάσταση

      Χρησιμοποιήστε φίλτρα Stetzer ή Greenwave για να αφαιρέσετε τις μεταβατικές τάσεις από την ηλεκτρική σας ενέργεια και χρησιμοποιήστε μετρητές για να επιβεβαιώσετε ότι βρίσκονται σε ασφαλές εύρος.

      Χρησιμοποιήστε ένα ξυπνητήρι που λειτουργεί με μπαταρία, ιδανικά χωρίς φως. Χρησιμοποιώ ρολόι ομιλίας για άτομα με προβλήματα όρασης. [76]

      Σκεφτείτε να μεταφέρετε το κρεβάτι του μωρού σας στο δωμάτιό σας αντί να χρησιμοποιήσετε μια ασύρματη οθόνη μωρού. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια ενσύρματη οθόνη.

      Εάν πρέπει να χρησιμοποιήσετε Wi-Fi, κλείστε το όταν δεν το χρησιμοποιείτε, ειδικά τη νύχτα όταν κοιμάστε. Ιδανικά, εργαστείτε για την απευθείας καλωδίωση του σπιτιού σας, ώστε να μπορείτε να εξαλείψετε εντελώς το Wi-Fi. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι εάν έχετε router Wi-Fi, έχετε έναν πύργο κινητού τηλεφώνου μέσα στο σπίτι σας. Στην ιδανική περίπτωση, θα καταργούσατε το Wi-Fi σας και θα χρησιμοποιούσατε απλώς μια ενσύρματη σύνδεση Ethernet.

      Εάν πρέπει οπωσδήποτε να έχετε router, μπορείτε να το τοποθετήσετε μέσα σε μια θωρακισμένη τσάντα όταν δεν χρησιμοποιείται. Μπορείτε να βρείτε θωρακισμένα αντικείμενα στο διαδίκτυο ή να φτιάξετε τα δικά σας χρησιμοποιώντας ύφασμα Swiss Shield. Εάν διαθέτετε φορητό υπολογιστή χωρίς θύρες Ethernet, ένας προσαρμογέας USB Ethernet θα σας επιτρέψει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο με ενσύρματη σύνδεση.

      Για πιο εκτεταμένη θωράκιση, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να βάψετε τους τοίχους και την οροφή του υπνοδωματίου σας με ειδική βαφή θωράκισης, η οποία θα εμποδίσει την ραδιοσυχνότητα από εξωτερικές πηγές, όπως πύργους κυψέλης, έξυπνους μετρητές και πύργους ραδιοφώνου/τηλεόρασης. Τα παράθυρα μπορούν να καλυφθούν με μεταλλικό παραπέτασμα παραθύρου ή μεμβράνη. Για το κρεβάτι σας, σκεφτείτε ένα προστατευτικό κουβούκλιο κρεβατιού.

      Στρατηγικές κατά τη διάρκεια της ημέρας για τη μείωση της περιττής έκθεσης σε EMF (ηλεκτρομαγνητικό πεδίο)

      Για να μειώσετε την έκθεση σε EMF κατά τη διάρκεια της ημέρας, εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε φίλτρα Stetzer για να μειώσετε το επίπεδο ακάθαρτου ηλεκτρισμού ή ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών που δημιουργούνται. Μπορείτε επίσης να τα πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή όταν ταξιδεύετε. Αυτή μπορεί να είναι η μοναδική καλύτερη στρατηγική για τη μείωση της ζημιάς από την έκθεση σε EMF, καθώς φαίνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργείται από τις συχνότητες που αφαιρούν τα φίλτρα.

      Συνδέστε τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας στο διαδίκτυο μέσω μιας ενσύρματης σύνδεσης Ethernet και φροντίστε να θέσετε τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας σε λειτουργία πτήσης. Αποφύγετε επίσης ασύρματα πληκτρολόγια, trackballs, ποντίκια, συστήματα παιχνιδιών, εκτυπωτές και φορητά τηλέφωνα σπιτιού. Επιλέξτε τις ενσύρματες εκδόσεις.

      Αποφύγετε να κουβαλάτε το κινητό σας στο σώμα σας εκτός εάν βρίσκεται σε λειτουργία πτήσης και μην κοιμάστε ποτέ μαζί του στην κρεβατοκάμαρά σας, εκτός εάν είναι σε λειτουργία αεροπλάνου. Ακόμη και σε λειτουργία αεροπλάνου μπορεί να εκπέμπει σήματα, γι’ αυτό έβαλα το τηλέφωνό μου σε μια τσάντα Faraday. [77} Είναι πραγματικά φθηνά και μόνο 10 $ για δύο από αυτά. Τα δοκίμασα και είναι πολύ αποτελεσματικά στο μπλοκάρισμα της ακτινοβολίας.

      Όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο, χρησιμοποιήστε το μεγάφωνο και κρατήστε το τηλέφωνο σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων από εσάς. Επιδιώξτε να μειώσετε ριζικά τον χρόνο σας στο κινητό. Συνήθως χρησιμοποιώ το κινητό μου λιγότερο από 30 λεπτά το μήνα, και κυρίως όταν ταξιδεύω. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε τηλέφωνα λογισμικού VoIP που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ενώ είστε συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο μέσω ενσύρματης σύνδεσης ή ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε σταθερό τηλέφωνο.

      Γενική οικιακή αποκατάσταση

      Εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων, σκεφτείτε να τον αντικαταστήσετε με έναν φούρνο ατμού, ο οποίος θα ζεστάνει το φαγητό σας τόσο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

      Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε «έξυπνες» συσκευές και θερμοστάτες που εξαρτώνται από την ασύρματη σηματοδότηση. Αυτό θα περιλαμβάνει όλες τις νέες «έξυπνες» τηλεοράσεις. Ονομάζονται έξυπνα επειδή εκπέμπουν σήμα Wi-Fi και, σε αντίθεση με τον υπολογιστή σας, δεν μπορείτε να κλείσετε το σήμα Wi-Fi. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη οθόνη υπολογιστή ως τηλεόρασή σας, καθώς δεν εκπέμπουν Wi-Fi.

      Αντικαταστήστε τους λαμπτήρες CFL με λαμπτήρες πυρακτώσεως. Ιδανικά αφαιρέστε όλα τα φώτα φθορισμού από το σπίτι σας. Όχι μόνο εκπέμπουν ανθυγιεινό φως, αλλά το πιο σημαντικό, θα μεταφέρουν στην πραγματικότητα ρεύμα στο σώμα σας ακριβώς όταν βρίσκεστε κοντά στους λαμπτήρες.

      Οι διακόπτες ροοστάτη είναι μια άλλη πηγή βρώμικου ηλεκτρισμού, επομένως σκεφτείτε να εγκαταστήσετε κανονικούς διακόπτες ενεργοποίησης/απενεργοποίησης αντί για διακόπτες ροοστάτη.

      Απορρίψτε τους έξυπνους μετρητές όσο μπορείτε ή προσθέστε μια ασπίδα σε έναν υπάρχοντα έξυπνο μετρητή, ορισμένοι από τους οποίους έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την ακτινοβολία κατά 98% έως 99%. [78]

      https://www.1news.info/health-news/the-5g-war-technology-versus-humanity-1258252

      ———————–

     • Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης πάνω ή κάτω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.
     • Παραπομπές

      The Cellular Phone Task Force, Governments and Organizations that Ban or Warn Against Wireless Technology

      EMFScientist.org International Appeal to the UN May 11, 2015, updated January 1, 2019

      Environ Int. 2014 Sep; 70C:106-112

      Central European Journal of Urology 2014; 67(1): 65–71

      Fertility and Sterility January 2012; 97(1): 39-45.e2

      Scientists Warn of Potential Serious Health Effects of 5G, September 13, 2017 (PDF)

      7, 31, 50 Gaia.com May 14, 2019

      EHtrust.org, 5G and Its Small Cell Towers Threaten Public Health

      9, 13 Fortune May 22, 2019

      10 The Brussels Times. Radiation Concerns Halt Brussels 5G Development. March 31, 2019

      11 Reuters April 17, 2019

      12 Government Technology May 10, 2019

      14 US Senate, Richard Blumenthal February 7, 2019

      15, 17, 22 Counterpunch May 3, 2019

      16 Prepared Remarks of FCC Chairman Tom Wheeler June 20, 2016 (PDF)

      18 EMF Portal August 1, 2022

      19 Electromagnetic Radiation Safety. August 3, 2022

      20 Electromagnetic Health January 11, 2014

      21 Nourish Balance Thrive July 29, 2018

      23, 34 Electric Sense May 12, 2017

      24, 29, 33, 47 Environmental Health Trust, Letter to the FCC From Dr. Yael Stein MD in Opposition to 5G Spectrum Frontiers

      25 Telecom Power Grab, 5G Fact Sheet

      26 Environmental Health Trust 20 Facts About 5G Wireless

      27 Science.howstuffworks.com, Difference Between Backscatter Machines and MMW Scanners

      28 Phys Med Biol. 2011 Mar 7;56(5):1329-39

      30 Principia-scientific.org April 2, 2019

      32 Endoftheamericandream.com May 19, 2019

      35 Eluxemagazine, Frightening Frequencies

      36 ElectricSense, The Dangers of 5G, May 30, 2018 (PDF)

      37, 43, 45 A 5G Wireless Future by Dr. Cindy Russell (PDF)

      38, 44, 46 References List to A 5G Wireless Future by Dr. Cindy Russell (PDF)

      39 Klin Oczna. 1994 Aug-Sep;96(8-9):257-9

      40 Health Phys. 2009 Sep;97(3):212-8

      41 Zhonghua Lao Dong Wei Sheng Zhi Ye Bing Za Zhi. 2003 Oct;21(5):346-9

      42 Fiziol Zh SSSR Im I M Sechenova. 1992 Jan;78(1):35-41

      48 Biofizika. 2002 Jan-Feb;47(1):71-7

      49 Applied Microbiology and Biotechnology June 2016; 100(11): 4761-4771

      51 Gaia.com December 3, 2018

      52 Rev Environ Health. 2015;30(2):99-116

      53 International Journal of Innovative Research in Engineering and Management, September 2015; 2(5)

      54 J Cell Mol Med. 2013 Aug;17(8):958-65

      55 Current Chemical Biology 2016; 10(1): 74-82

      56 American Journal of Physiology 1996 Nov;271(5 Pt 1):C1424-37

      57 Physiol Rev. 2007 Jan; 87(1): 315–424

      58 JRS.BV EU Reflex Study Shows DNA Damage

      59 Journal of Chemical Neuroanatomy September 2016; 75 Part B: 43-51

      60, 61, 63, 65, 66, 71 Medium May 18, 2019

      62 Resolution of Russian National Committee on Non-Ionizing Radiation Protection (PDF)

      64 Cell Phone Radiation — Russian Roulette (PDF)

      67 Ehtrust.org, Harvard Press Book on Telecom Industry Influence to the US FCC — Captured Agency by Norm Alster

      68 Opensecrets.org January 23, 2018

      69, 72 ZDnet.com May 14, 2019

      70 Nature April 26, 2019

      73 Environmental Health Trust, 5G Fact Sheet (PDF)

      74 Environmental Health Trust, Published Scientific Research on 5G, Small Cells and Health

      75 Createhealthyhomes.com, Healthy Wiring Practices (PDF)

      76 Amazon.com Talking Clock

      77 Amazon.com Signal Blocking Bag

      78 The Global Healing Center November 13, 2014

      Η επιλεγμένη εικόνα είναι από το Children’s Health Defense

      Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Mercola
      Πνευματικά δικαιώματα © Dr. Joseph Mercola , Mercola, 2022

      Σχολιάστε τα άρθρα παγκόσμιας έρευνας στη σελίδα μας στο Facebook
      Γίνετε μέλος της Global Research

      globalresearch.ca

      Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: 5G, Dr. Joseph Mercola, EMF, MMW, Sam Milham, ακτινοβολία, Αλτσχάιμερ, καρκίνος, τηλεπικοινωνίες