Ο ρόλος του Πενταγώνου στην πρόκληση του πολέμου στην Ουκρανία

Η διαβολική στρατηγική της «υποβάθμισης» της Ρωσίας

By Jacob G. Hornberger

5 Ιανουαρίου 2023

Μία από τις συναρπαστικές πτυχές του πολέμου στην Ουκρανία ήταν η ακραία απροθυμία του κυρίαρχου Τύπου και των υποστηρικτών του Πενταγώνου-CIA να αναγνωρίσουν, πολύ λιγότερο να καταδικάσουν, το Πεντάγωνο για τον ρόλο του στην πρόκληση αυτού του πολέμου. Σε τελική ανάλυση, οι δύο έννοιες – η πρόκληση της κρίσης από το Πεντάγωνο και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία – δεν αλληλοαποκλείονται. Μπορoύν να συμβούν και τα δύο πράγματα — το Πεντάγωνο πυροδοτεί την κρίση με στόχο να «υποβαθμίσει» τη Ρωσία και στη συνέχεια η Ρωσία πέφτει στην παγίδα βουλιάζοντας σε έναν θανάσιμο και καταστροφικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Αλλά όταν κάποιος θίγει το πρώτο μέρος αυτής της εξίσωσης – δηλαδή τον ρόλο του Πενταγώνου στην πυροδότηση της κρίσης – ο κυρίαρχος Τύπος και οι υποστηρικτές του Πενταγώνου-CIA γίνονται έξω φρενών. Για αυτούς, είναι αίρεση να επισημαίνουν τι έκανε το Πεντάγωνο για να πυροδοτήσει την κρίση. Για αυτούς, το Πεντάγωνο και η CIA είναι αθώα, ενάρετα μωρά στο δάσος που δεν θα έκαναν ποτέ κάτι τέτοιο. Για αυτούς, το Πεντάγωνο και η CIA δεν είναι παρά μια «δύναμη για το καλό» στον κόσμο.

Αλλά γνωρίζουμε ότι το Πεντάγωνο και η CIA όντως εμπλέκονται σε τέτοιου είδους διαβολικές μηχανορραφίες. Στην πραγματικότητα, έκαναν το ίδιο πράγμα στη Ρωσία το 1979. Παρέσυραν τους Ρώσους να εισβάλουν στο Αφγανιστάν, με τον ίδιο στόχο που είχαν με τις μηχανορραφίες τους στην Ουκρανία — να δώσουν στους Ρώσους το δικό τους «Βιετνάμ», που σήμαινε «υποβάθμιση» της Ρωσίας μέσω της δολοφονίας τεράστιου αριθμού Ρώσων στρατιωτών.

«Θεωρία συνωμοσίας»; Λοιπόν, όχι ακριβώς. Κι αυτό επειδή ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Zbigniew Brzezinski, με αξιοσημείωτο βαθμό ειλικρίνειας, παραδέχτηκε ότι το είχαν κάνει εν γνώσει τους, εσκεμμένα και επίτηδες. Ήταν περήφανος για αυτό. Καυχιόταν για το πώς είχαν κάνει τους Ρώσους να πέσουν στην παγίδα τους. Σε ολόκληρο το κατεστημένο εθνικής ασφάλειας άρεσε το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διαδικασία. Όσο περισσότεροι στρατιώτες σκοτώνονταν, τόσο περισσότερο η Ρωσία «υποβαθμιζόταν».

Γι’ αυτό είναι τόσο εκστατικοί κάθε φορά που σκοτώνονται περισσότεροι Ρώσοι στρατιώτες στην Ουκρανία. Με κάθε νεκρό στρατιώτη, η Ρωσία «υποβαθμίζεται» λίγο περισσότερο. Όσο περισσότεροι στρατιώτες σκοτώνονται, τόσο περισσότερο η Ρωσία «υποβαθμίζεται».

Το ξεκίνημα ενός νέου Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία ήταν η όλη ιδέα πίσω από τη διατήρηση της ύπαρξης του ΝΑΤΟ μετά το φαινομενικό τέλος του αρχικού Ψυχρού Πολέμου. Ο Ψυχρός Πόλεμος ήταν μια μεγάλη αγελάδα μετρητών για το κατεστημένο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Δεν επρόκειτο να τον αφήσουν τόσο εύκολα. Έτσι, χρησιμοποίησαν το ΝΑΤΟ, που μέχρι τότε ήταν απλώς ένας παλιός δεινόσαυρος του Ψυχρού Πολέμου, για να αρχίσουν να απορροφούν πρώην μέλη του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Αυτό θα επέτρεπε στο Πεντάγωνο και τη CIA να εγκαταστήσουν τις στρατιωτικές τους βάσεις και τους πυρηνικούς πυραύλους τους όλο και πιο κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, η Ρωσία είχε αντίρρηση και το Πεντάγωνο και οι αξιωματούχοι της CIA το γνώριζαν. Επιπλέον, η Ρωσία κατέστησε σταθερά σαφές ότι η απορρόφηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ήταν μια «κόκκινη γραμμή» για τη Ρωσία, που θα έκανε τη Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία για να αποτρέψει αυτό.

Μόλις η Ρωσία έκανε αυτή τη δήλωση, το Πεντάγωνο και η CIA είχαν τη Ρωσία ακριβώς εκεί που την ήθελαν. Στη συνέχεια, το Πεντάγωνο άνοιξε την παγίδα ανακοινώνοντας απλώς ότι το ΝΑΤΟ σκόπευε να απορροφήσει την Ουκρανία. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ρωσία κατέληξε να εισβάλει στην Ουκρανία, η οποία έδωσε στη Ρωσία ένα άλλο «Βιετνάμ», όπως ακριβώς συνέβη το 1979 με την εισβολή της Ρωσίας στο Αφγανιστάν.

Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο για τέτοιου είδους πράγματα. Πίσω στο 1964, το Πεντάγωνο εν γνώσει του, σκόπιμα και ηθελημένα πυροδότησε μια ψεύτικη και δόλια κρίση στον Κόλπο του Tonkin κοντά στο Βόρειο Βιετνάμ. Ο στόχος; Να εμπλέξει τις Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η στρατηγική λειτούργησε. Ο πρόεδρος Lyndon Johnson  χρησιμοποίησε την ψεύτικη και δόλια κρίση που προκλήθηκε από το Πεντάγωνο στον Κόλπο του Tonkin για να εξασφαλίσει ένα ψήφισμα του Κογκρέσου που τον εξουσιοδότησε να εμπλέξει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν πόλεμο που τελικά στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 58.000 Αμερικανούς στρατιώτες και περισσότερους από ένα εκατομμύριο Βιετναμέζους .

Γιατί οι υποστηρικτές του Πενταγώνου-CIA ταράζονται τόσο πολύ όταν κάποιος επισημαίνει αυτούς τους τύπους μηχανορραφιών Πενταγώνου-CIA; Γιατί το Πεντάγωνο, η CIA και η NSA είναι ένας τριαδικός θεός για αυτούς τους ανθρώπους, και δεν τους αρέσει όταν κάποιος εκθέτει τις κακές πράξεις του τριαδικού θεού τους; Εξάλλου, δείτε πόσο αγαπούν αυτό που έκαναν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι στον Julian Assange και τον Edward Snowden επειδή αποκάλυψαν τις διαβολικές πράξεις του τριαδικού θεού τους.

Υπάρχει κάτι σημαντικό που πρέπει να θυμάστε σχετικά με αυτή τη στρατηγική «υποβάθμισης» της Ρωσίας. Κάθε ένας από εκείνους τους Ρώσους και Ουκρανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε αυτόν τον πόλεμο είχε οικογένειες ή φίλους, όπως ακριβώς έχουν οι Αμερικανοί στρατιώτες. Αυτές οι οικογένειες και οι φίλοι θρηνούν για την απώλεια αυτών των στρατιωτών, όπως οι οικογένειες των Αμερικανών στρατιωτών θρηνούν για την απώλεια των αγαπημένων τους.

Αυτό είναι που κάνει το Πεντάγωνο και τις μηχανορραφίες της CIA τόσο διαβολικές. Όταν ένα καθεστώς γιορτάζει τους θανάτους τεράστιου αριθμού ανθρώπων που πεθαίνουν ως αποτέλεσμα μιας στρατηγικής που έχει σχεδιαστεί για να «υποβιβάζει» ένα ξένο καθεστώς, αυτό είναι ένα εξαιρετικό σημάδι ότι υπάρχει κάτι θεμελιωδώς λάθος, από ηθική άποψη, με εκείνο το καθεστώς.

—————–

Αυτή η ανάρτηση γράφτηκε από: Jacob G. Hornberger
Ο Jacob G. Hornberger είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος The Future of Freedom. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Laredo του Τέξας και έλαβε το πτυχίο του στα οικονομικά από το Στρατιωτικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια και το πτυχίο του στη Νομική από το Πανεπιστήμιο του Τέξας. Ήταν δικηγόρος για δώδεκα χρόνια στο Τέξας. Ήταν επίσης επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ντάλας, όπου δίδαξε νομικά και οικονομικά. Το 1987, ο κ. Hornberger εγκατέλειψε τη δικηγορία για να γίνει διευθυντής προγραμμάτων στο Ίδρυμα Οικονομικής Εκπαίδευσης. Έχει προωθήσει την ελευθερία και τις ελεύθερες αγορές σε ραδιοφωνικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα, καθώς και στις εκπομπές Neil Cavuto και Greta van Susteren του Fox News και εμφανιζόταν ως τακτικός σχολιαστής στην εκπομπή Freedom Watch του δικαστή Andrew Napolitano. Δείτε αυτές τις συνεντεύξεις στο LewRockwell.com και από το Full Context. Στείλτε του email.

The Future of Freedom Foundation

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: CIA, Edward Snowden, Jacob G. Hornberger, Julian Assange, Lyndon Johnson, Zbigniew Brzezinski, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ουκρανία, Πεντάγωνο, πόλεμος, Ρωσία, Ψυχρός Πόλεμος