Πάσχα, η κορυφαία γιορτή της υποκρισίας

Τήνος

Ρεσιτάλ υποκρισίας έδωσαν για μια ακόμη φορά η πολιτική και πολιτειακή ξενόδουλη “ηγεσία”, παίρνοντας σβάρνα τις εκκλησίες για να γιορτάσουν δήθεν την Ανάσταση του “Θεού” των Χριστιανών, στον οποίο δεν πιστεύουν.

Άναψαν το κερί τους, φίλησαν εικόνες και ευαγγέλιο και γενικά φόρεσαν τη μάσκα του θρησκευόμενου Ορθόδοξου. Όλα για την καρέκλα της εξουσίας ρε μαμώτο!

Έστειλαν και αναστάσιμα μηνύματα χάρη της ημέρας, χωρίς να κοκκινίζουν που κορόιδευαν τον εαυτό τους και το λαό. Είναι άλλωστε μαθημένοι να υποκρίνονται και δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που παίζουν θρησκευτικό θέατρο μαζί με τους χρυσοποίκιλτα ντυμένους θρησκευτικούς ταγούς, που κάτι τέτοιες μέρες έχουν το πάνω χέρι.

Το να μην πιστεύει κάποιος ότι ο Εβραίος προφήτης ή/και επαναστάτης Ιησούς ήταν Θεός, και μάλιστα “ομοούσιος τω Πατρί, δι’ ού τα πάντα εγένετο”, επειδή το αφήγημα δεν ικανοποιεί την κριτική του σκέψη, είναι αναφαίρετο δικαίωμά του. Το να υποκρίνεται όμως, προδίδοντας την συνείδησή του και κοροϊδεύοντας κλήρο και λαό, μου προκαλεί αηδία και αποστροφή. Εσάς;

Δεν συνειδητοποιούν άραγε οι ίδιοι πόσο αυτογελοιοποιούνται με το να παριστάνουν τους θρησκευόμενους; Δεν καταλαβαίνουν ότι υποτιμούν βάναυσα τη νοημοσύνη των Ελλήνων με το θέατρο που παίζουν; Ίσως όχι, ίσως ναι, αλλά δεν κωλώνουν. Είπαμε, τα δίνουν όλα για την αφροδισιακή καρέκλα της εξουσίας. Όταν κάποιος έχει φιμώσει τη συνείδησή του δεν έχει κανένα πρόβλημα να παίζει θέατρο και να αυτοεξευτελίζεται. Άλλωστε και οι θρησκευτικοί ταγοί θέατρο παίζουν μέσα κι έξω από την Εκκλησία. Είναι οι πρώτοι διδάξαντες την υποκρισία.

Ας δούμε τώρα στο video που ακολουθεί τα άψογα αναστάσιμα μηνύματα-ευχολόγια των υποκριτών πολιτικάντηδων που μας παραμυθιάζουν ακόμη μια φορά.

Tags: Αλέξης Τσίπρας, ανάσταση, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης, Πάσχα 2023, Τήνος