Παγκόσμια ημέρα του «Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω»

%CF%86%CF%84%CF%8E%CF%87%CE%B5%CE%B9%CE%B1 Η 17η Οκτωβρίου έχει κατ’ ευφημισμόν ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φτώχειας», ο εστί μεθερμηνευόμενο, Παγκόσμια Ημέρα του “βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω”. Πρόκειται δηλαδή για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά της φτωχοποίησης της διεθνούς και ντόπιας πλουτοκρατίας.»

Μην ανησυχείτε, όμως, όλοι εσείς οι εντός των τειχών γαλαζοαίματοι πλουτοκράτες. Οι Γιώργηδες ξέεερουν τη μέθοδο να υπερασπιστούν τη χλιδή σας! Οι φτωχοί φροντίζουν, με τις άνωθεν επιβεβλημένες θυσίες τους, για σας. Το κάνουν, φυσικά, για την πατρίδα, και «πατρίδα» είναι η πολιτικο-οικονομική ελίτ με τα διαπλεκόμενα εξαπτέρυγά τους, τα ΜΜΕ.

Όπως διάβασα σε άρθρο της DEUTSCE WELLE, «Η φτώχεια και η περιθωριοποίηση είναι από τις χειρότερες καταστάσεις που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Όποιος ζει μέσα στη φτώχεια, υποφέρει συχνά από πείνα, απειλείται πιο εύκολα από ασθένειες και έχει πιο δύσκολα πρόσβαση στην εκπαίδευση.»

Σωπάτε, ρε, μην τα παραλέτε! Μεγάλη φαντασία διαθέτετε. Έχετε κάνει φτωχοί;

«Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα 1,4 δις άνθρωποι ζουν μέσα στην εξαθλίωση διαθέτοντας λιγότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα.»

Κοίτα να δεις που οι Παγκόσμιοι Τραπεζίτες ξέρουν και μετράνε! Amazing!

«Τα ΗΕ έθεσαν ως στόχο τους το 2000 μέχρι το 2015 να μειώσουν στο μισό τον αριθμό των φτωχών.»

SOS! Περισσότερα εμβόλια, περισσότεροι ψεκασμοί ουρανόθεν, περισσότερα «σοσιαλιστικά» μέτρα λιτότητας προς αύξηση της θνησιμότητας! (δείτε εδώ)

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος κατά της φτώχειας είναι η εξάλειψη των ενοχλητικών φτωχών δια της ενίσχυσης της θνησιμότητάς τους μέσω επιστημονικών μεθόδων, ασιτίας και μαρασμού. Έεεχουν γνώσιν οι φύλακες!

Πάντως στη χώρα μας, χάρη στον πράσινο κοινωνικό αναμορφωτή, GAP, η καταπολέμηση της φτώχειας, δηλαδή των φτωχών, καλά κρατεί. Βλέπε, π.χ., περικοπές μισθών και συντάξεων έως και 20%, αύξηση έμμεσων φόρων που πλήττουν τους φτωχούς, υπέρογκες αυξήσεις της ΔΕΗ για τους φτωχούς και ελαφρύνσεις για τους πλούσιους, κλπ.

«Ειδικότερα, αύξηση έως 13% θα έχουν όσοι οικιακοί καταναλωτές καταναλώνουν μέχρι 800 Κιλοβατώρες το τετράμηνο, ενώ για όσους καταναλώνουν από 800 έως 1.600 κιλοβατώρες η αύξηση θα είναι 2,7% και από 1.601 έως 2.000 κιλοβατώρες η αύξηση θα είναι 1,6%. Μειωμένα κατά 4,4% θα είναι τα τιμολόγια για κατανάλωση πάνω από 2.000 κιλοβατώρες και κατά 13,8% για κατανάλωση πάνω από 3.000 κιλοβατώρες.» (πηγή)

Δείτε άλλο ένα σκαστό παράδειγμα του “βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω”:«Μια φορά κι έναν καιρό, η κυβέρνηση μιας χώρας έδωσε ένα καρότο σε ταλαίπωρους από την κρίση μικρομεσαίους επιχειρηματίες, που το ονόμασε ΕΣΠΑ. Αυτοί το κυνήγησαν μη έχοντας άλλη επιλογή. Στα μισά του δρόμου εκείνοι που αποφασίζουν το έκοψαν στη μέση. Έτσι οι περισσότεροι επιχειρηματίες έμειναν να κοιτούν τους άλλους κι αυτοί που περίμεναν ότι θα πάρουν μια μπουκιά εξακολουθούν να παραμένουν νηστικοί. Και δεν έζησε κανείς καλά, αλλά χειρότερα…»

Διαβάστε περισσότερα για τη μοίρα των φτωχών επιχειρηματιών στην Ελλάδα, εδώ.

Και δεν έζησε κανείς φτωχός καλά, αλλά οι κλεπτοκράτες έζησαν καλύτερα…


Tags: βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω. αυξήσεις ΔΕΗ, Παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας