Πανεθνική ανακούφιση με την επανεκλογή Παπούλια!

%CE%9A%CE%AC%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%82+%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82+%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9Βέεεβαια! Μας είχε φάει όλους η αγωνία μπας κι έσπαζε ο διάολος το ποδάρι του και μας προέκυπτε καμιά εκλογική αναμέτρηση την ώρα που πλησιάζουμε στο γκρεμό και μας έχει πιάσει ίλιγγος. Εκτός τούτου, η επανεκλογή Παπούλια στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε ήταν ευτύχημα κι από μια άλλη άποψη. Θα γλιτώσουμε να χρυσοπληρώνουμε έναν ακόμη πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μεγάαλη οικονομία! Ένας θεός ξέρει τι μας στοιχίζουν ο κ. Σαρτζετάκης και ο κ. Στεφανόπουλος.

Ευτυχώς όμως, ο Κάρολος Παπούλιας μας λυπήθηκε και δέχτηκε την πρόταση για επανεκλογή του, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του. Καλοσύνη του! Νάναι καλά ο άνθρωπος. Μακριά μη χρειαστεί να πάει κάνα ταξίδι στην Κίνα… Πρέπει να το προσέξουν αυτό και να μην τον κουράζουν. Όσο για το Σαμαρά, ούτε λόγος για επικίνδυνα παιχνιδάκια τύπου Γιωργάκη. “Απελθέτω απ’ εμού το ποτήριον της εξουσίας”, προσευχόταν, όπως μου είπε ένα πουλάκι.

«Αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας», δήλωσε σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας, και ο πολιτικός κόσμος εχάρη χαρά μεγάλη! Μας έστειλε κι ένα μήνυμα: «Είναι ανάγκη για να ξεπεράσουμε την κρίση να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε όλοι μας το καθήκον και πολίτες και πολιτεία να συστρατευθούμε σε μια ιστορική μετάβαση και στην αντίπερα όχθη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Σ’ αυτή την προσπάθεια στρατεύομαι μαζί σας.»

Τι να σας πω, συγκινήθηκα βρε παιδιά! Εσείς; Κοτζάμ Πρόεδρος της Δημοκρατίας συστρατεύεται! Πώς; Μα με ευχολόγια. Εννοείται! Μην κάνετε ανόητες ερωτήσεις… Σιγά μην πρότεινε να περικοπούν οι δαπάνες της Προεδρίας κάνα 50%. Σιγά μην πρότεινε να κοπούν οι κοσμικές δεξιώσεις στο Προεδρικό Μέγαρο, οι γιορτές της φαυλοδημοκρατίας, και άλλα καραγκιοζιλίκια. Συστρατεύεται όμως ψυχικά ο άνθρωπος. Δηλαδή συμμερίζεται τον πόνο μας με τα λόγια. Λίγο τόχεις αυτό; Μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας!

«Μεγάλη η τιμή που μου γίνεται αλλά και πολύ μεγαλύτερη η ευθύνη που αναλαμβάνω σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Κάρολος Παπούλιας, σεμνά και ταπεινά. Ποιες ευθύνες αναλαμβάνει βρε σύντροφοι; Γνωρίζει κανείς να μου πει τι ευθύνες έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτός από του να βάζει υπογραφές και να λέει “ναι σε όλα”; Θα μου πεις αν δεν έλεγε “ναι σε όλα” θα επανεκλεγόταν; Όχι βέβαια! Ποιος Πρωθυπουργός θέλει έναν αντιρρησία Πρόεδρο στα πόδια του. Στη φαυλοδημοκρατία μας, οι φαύλοι πολιτικοί που μας βούλιαξαν θεωρούν επιτυχημένο Πρόεδρο έναν που κάθεται φρόνιμα κι ό,τι στραβό κι ανάποδο κι αν βλέπει να διαδραματίζεται στο Κυνοβούλιο και στο Κράτος-μπάχαλο να σωπαίνει ή, στην καλύτερη περίπτωση, να περιορίζεται σε γενικές κι αόριστες δηλώσεις σα να έφταιγαν οι εξωγήινοι για την κατάντια μας.

Άντε και καλό ξημέρωμα σε όλους! Κάτι μου λέει, όμως, ότι τούτη η νύχτα θα είναι μακριά… Τουλάχιστον να μην είναι αξημέρωτη…

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την επανεκλογή του Προέδρου εδώ.

Tags: Κάρολος Παπούλιας