Πατριαρχείο: Αυτά ζητήσαμε αυτά εφαρμόζονται…

«Αυτά ζητήσαμε αυτά εφαρμόζονται. Όσοι ζητούν περαιτέρω έχουν άλλα κίνητρα και είναι εκ του πονηρού», έλεγαν με ικανοποίηση κύκλοι του Πατριαρχείου μετά την απόφαση της αδελφότητας της Μονής Βατοπεδίου να συμμορφωθεί με την υπόδειξη του Πατριάρχη. Και επειδή εγώ, όπως θα έχετε καταλάβει, είμαι “εκ του πονηρού” – τη λέω την αμαρτία μου – συνεχίζω να ζητάω “περαιτέρω ενέργειες”. Ευτυχώς, όμως, δεν είμαι η μόνη.

Το άκρον άωτον του “ιερού” εμπαιγμού είναι ότι ο πολυμήχανος Εφραίμ θα συνεχίσει να είναι ο πνευματικός ηγούμενος της Μονής, δηλαδή να λειτουργεί (“ιερουργεί”!) και να εξομολογεί τους μοναχούς του Βατοπεδίου και όχι μόνο. Απλά οι διαχειριστικές και διοικητικές αποφάσεις της σύναξης ανατέθηκαν στον ιερομόναχο Γερμανό, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι συμπατριώτης του Κύπριος. Άκου να δεις σύμπτωση! Είναι, λέει, και πνευματικός του αδελφός… Δεν κατάλαβα! Δηλαδή οι υπόλοιποι 115 μοναχοί του Βατοπεδίου δεν είναι πνευματικοί αδελφοί του;

Ώστε, λοιπόν, για να εμπεδώσουμε καλά την Πατριαρχική ψευτοκάθαρση του σκανδάλου, ο Εφραίμ ‘τιμωρείται’, τάχα, με προσωρινή παύση – “άχρι καιρού” – των διαχειριστικών καθηκόντων του. Γιατί τον παραίτησαν; Διότι ο λαός βοά ότι είναι βουτηγμένος στα σκάνδαλα και στη διαπλοκή, ως μη όφειλε, προδίδοντας βάναυσα το μοναχικό σχήμα και τις εντολές του Ευαγγελίου και σκανδαλίζοντας στο έπακρο το Χριστεπώνυμο ποίμνιο. Παρ’ όλα αυτά ­– κι εδώ είναι ο ύψιστος χλευασμός της νοημοσύνης μας – διατηρεί τα “πνευματικά” του καθήκοντα, λες κι αυτά είναι άσχετα με το ήθος του άνδρα, λες και είναι δευτερεύοντα ζητήματα το να εξομολογεί κανείς μοναχούς και λαϊκούς που προσέρχονται στη Μονή και να λειτουργεί ενώπιον του Υψίστου. Μα όταν κάποιος είναι ανάξιος να του εμπιστευθείς τα οικονομικά ενός οίκου, θα είναι άξιος να του ανοίξεις την ψυχή σου σε μια εξομολόγηση μετανοίας; Θα είναι άξιος να σου προσφέρει τα Άχραντα Μυστήρια για να κοινωνήσεις;

Λυπάμαι για τον Πατριάρχη που δέχτηκε να παίξει το παιχνίδι του Εφραίμ και να εμπαίξει κι αυτός τόσο προκλητικά τους Ορθόδοξους Χριστιανούς εντός και εκτός Ελλάδας. Ο κ. Βαρθολομαίος προφανώς ήθελε ‘και το σκύλο χορτάτο και την πίττα γερή’. Αμ δε γίνεται, Πατριάρχη μου! Καλά, τόσο γερά τον ‘κρατάει’ ο Εφραίμ που δε μπόρεσε να τηρήσει μια πιο αυστηρή στάση απέναντί του; Θα προσέρχεται λοιπόν στον ηγούμενο για ‘εξομολόγηση’ ο προσωρινά επί κεφαλής της εννεαμελούς Βατοπεδινής γεροντικής σύναξης – που σημειωτέον ελέγχεται από τον Εφραίμ – ιερομόναχος Γερμανός με τα έγγραφα των υπεράκτιων εταιριών της Μονής και τα συμβόλαια των περιβόητων ανταλλαγών – ακίνητα για ύδωρ – και θα ερωτά:πού να βάλω υπογραφή πάτερ μου;” Και ο ανιερομόναχος Εφραίμ θα του απαντά χωρίς περιστροφές: “εδώ τέκνον μου.” Αφού ο Γερμανός υπογράψει αντ’ αυτού στα κατάλληλα σημεία, θα του παρέχεται από τον Εφραίμ η ‘ορθόδοξη’ ‘άφεση αμαρτιών’. Έτσι απλά! Στη συνέχεια ο ηγούμενος θα τον ξεκουκουλώνει από το πετραχήλι του, δίνοντάς του και τις κατάλληλες οδηγίες για αγορές μετοχών και άλλες “πνευματικές” ενασχολήσεις… Καταλάβατε; Για τέτοια δραματική “απομάκρυνση” του Εφραίμ από τα διαχειριστικά του καθήκοντα μιλάμε!

Είναι τραγικό όμως το γεγονός ότι ο Εφραίμ φέρεται σα να έχει ξεχάσει εντελώς ότι «Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος»! Μπορεί να εμπαίζει σαδιστικά το Πανελλήνιο αλλά το να εμπαίζει το Θεό δε θα μείνει χωρίς οδυνηρές συνέπειες για τον ίδιο και τη Μονή του… Αργά ή γρήγορα θα θερίσει τον καρπό του σπόρου που έσπειρε, ενώ η «θαυματουργική» ζώνη της Παναγίας που ο παμπόνηρος είχε συνοδεύσει σε πάμπολλα ταξίδια, ως μη όφειλε, για να εισπράξει ζεστό χρήμα από τους αφελείς πιστούς δε θα μπορέσει να κάνει το ‘θαύμα’ της για να τον προστατέψει από τις φυσικές συνέπειες των πράξεών του. Άλλωστε τι μπορεί να περιμένει κανείς από μια ζώνη, έστω κι αν αυτή ανήκε σε κάποια Βυζαντινή Αυτοκράτειρα;

Λυπάμαι που ο Αρχιεπίσκοπος, εγκάρδιος φίλος του Πατριάρχη, δε μπορεί ή δε θέλει ν’ αρθρώσει προφητικό λόγο προς τον Εφραίμ, αλλά από τον περασμένο Σεπτέμβριο αποστασιοποιήθηκε με τη δήλωση: «Η εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει λόγο για το Άγιον Όρος, όπως το Άγιον Όρος δεν έχει λόγο για την Εκκλησία της Ελλάδος.» Ευτυχώς, όμως, που υπήρξαν και στεντόρειες φωνές όπως του ηγούμενου της Μονής Πεντέλης, αρχιμανδρίτη Τιμόθεου Κιλίφη, ο οποίος κάλεσε τον Εφραίμ να παραιτηθεί, να μετανοήσει, και ν’ απομακρυνθεί σε μια σκήτη ή σε μια σπηλιά. Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. Σεραφείμ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους επικρίνοντας τις ανταλλαγές του Βατοπεδίου ως «αήθεις πράξεις». Σχετικά με την εμπλοκή του ηγούμενου Εφραίμ αλλά και μελών της Γεροντίας «εις εμπορικάς δραστηριότητας», ο κ. Σεραφείμ τόνισε ότι «αυτό αποτελεί βάναυσον προσβολήν του Μοναχικού ιδεώδους και ευθείαν καταστρατήγησιν του περί του μοναχισμού ιδεώδους και ευθείαν καταστρατήγησιν των περί του μοναχισμού θείων και ιερών κανονικών προβλέψεων, αίτινες επιφυλάσσουν για μεν τους Κληρικούς την ποινήν της καθαιρέσεως, δια δε τους Μοναχούς την ποινήν του αποσχηματισμού”. (romfea.gr)

Όμως, πολύ ασχολήθηκα με το βούρκο του Βατοπεδίου, και νιώθω ναυτία. Ακόμη και ο σχολιασμός των ανοσιουργημάτων του πανούργου Κύπριου ηγούμενου Εφραίμ και της διαπλοκής του με διεφθαρμένους και ανεγκέφαλους Έλληνες πολιτικούς είναι μια άκρως ψυχοφθόρα υπόθεση. Προκαλεί δε θλίψη και απελπισία να συνειδητοποιεί κανείς με ποιους καταχθόνιους, δαιμονικής πραγματικά σύλληψης, τρόπους υπεξαιρείται η Δημόσια περιουσία, και μάλιστα σε εποχές που ο λαός στενάζει από τη φτώχεια και τη μιζέρια, από κείνους που έχουν ορκιστεί στο Ευαγγέλιο να υπηρετούν τα συμφέροντά του. Απλά θα προπσθέσω μια ακόμη πληροφορία που μόλις διάβασα στο enimerwsi-gr:
Τρίτη, 2 Δεκέμβριος 2008
Εμπορικό κέντρο γίνεται το Ολυμπιακό ακίνητο
«Εμπορικό κέντρο γίνεται το Ολυμπιακό ακίνητο, καθώς οι ιδιοκτήτες του αφού το κατοχύρωσαν στο Κτηματολόγιο, ξεκινούν επαφές με ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες για να νοικιάσουν χώρους του και να στεγάσουν τα καταστήματα τους. Σε συνάντηση πριν ενάμιση μήνα των δικηγόρων της NOLIDEN και της Μονής Βατοπεδίου, οι πρώτοι δέχθηκαν να επιστραφεί το ακίνητο στη Μονή, αρκεί να της επιστραφούν άμεσα και εντόκως τα 41 εκατομμύρια ευρώ και το “δώρο” των 9 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που δεν έγινε.»

Βρε αχρείοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί, δεν μπορούσατε εσείς ν’ αξιοποιήσετε τα 260 ακίνητα που χαρίσατε στον Κύπριο παπά, παίρνοντας ως αντάλλαγμα νεράκι; Βρε αθεόφοβε και πανούργε Εφραίμ, δε μπορούσες να πουλήσεις το νερό της Βιστωνίδας σε ιδιώτες ώστε να μη ζημιώσεις τον Ελληνικό λαό; Θα μου πεις, πού θα εύρισκες τόσο ηλίθιους ιδιώτες επιχειρηματίες να σου χρυσοπληρώσουν το νεράκι; Ενώ τους Έλληνες πολιτικούς τους ήξερες από την καλή τι διεφθαρμένα και ηλίθια κουμάσια είναι. Μερικούς από δαύτους τους εξομολογούσες κιόλας. Εσένα ποιος θα σε εξομολογήσει άραγε; Ποιος θα σου βάλει πετραχήλι στο κεφάλι και θα σου απαγγείλει άφεση αμαρτιών; Ξεφτιλίσατε τη χώρα διεθνώς, ταπεινώσατε έναν ολόκληρο λαό μέχρις εδάφους, και επιμένετε να δικαιολογείτε τους εαυτούς σας για τις εγκληματικές σας συναλλαγές. Σας λυπάμαι ειλικρινά για το κατάντημά σας. Είσαστε αχρείοι και η ιστορία θα καταγράψει τα έργα και τις ημέρες σας με τα πιο μελανά χρώματα. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!

Tags: Χωρίς κατηγορία