Περί ελληνικής “αξιοπιστίας” και άλλα ανέκδοτα…

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου περιερχόταν με έπαρση κράτη και ηπείρους, επιπολαίως κομπάζοντας για την αξιοπιστία που δήθεν επανάκτησε η Ελλάδα στη διεθνή σκηνή κάτω από τη στιβαρή ηγεσία του – μια αξιοπιστία που την είχε χάσει λόγω τη καταστροφικής κυβέρνησης του λιποτάκτη Καραμανλή, όπως έλεγε και ξανάλεγε. Σήμερα, δυστυχώς για την Ελλάδα, η αξιοπιστία της χώρας μας και της κυβέρνησής του George Papandreou βρίσκεται στο ναδίρ.

Στο ναδίρ επίσης βρίσκεται και η αξιοπιστία των Ευρωπαίων εταίρων μας, που μας χορήγησαν λάθος συνταγή και οι οποίοι αρνούνται, έστω και τώρα, να το παραδεχτούν και ν’ ανανήψουν. Απεναντίας, παριστάνοντας τους ειδήμονες, ο ένας μετά τον άλλο μας ρίχνουν το λίθο του αναθέματος, φτύνοντας με τον τρόπο τους εκείνον που προηγουμένως έγλειφαν και βράβευαν (!), καλοπιάνοντάς τον για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

Το χειρότερο, εν μέσω αναθεματισμών, κραυγών και φοβέρων ετοιμάζονται να επαναλάβουν την ίδια αδιέξοδη συνταγή, με την ίδια πρόθυμη και ανίκανη κυβέρνηση του YESMAN, κοινώς GAP, ζητώντας κι άλλα δυσβάστακτα και, αποδεδειγμένα πια, αναποτελεσματικά για την οικονομία μας μέτρα, με μόνο στόχο να πάρουν τα λεφτά τους πίσω, και μάλιστα σε είδος, δηλαδή ν’ αρπάξουν ό,τι “ανταλλακτικά” έχουν απομείνει στην αναιμική Ελλάδα, και “γαία πυρί μιχθήτω” για τους γηγενείς.
Αναξιόπιστη, ανάλγητη και αναποτελεσματική είναι, προφανώς, και η Ευρώπη!

Ακόμη και η πρώην “φίλη” μας Γαλλίδα Υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, μας έδειξε τα δόντια της, λέγοντας, «Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία.» (Δείτε εδώ.)

Ας θυμηθούμε μερικές φανφάρες του Πρωθυπουργού για τα περί “αξιοπιστίας” της Ελλάδας:

29-1-2010, Νταβός:
Γιώργος Παπανδρέου: «Σε μια δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, όπου έχει τρωθεί ουσιαστικά η αξιοπιστία της, δώσαμε σκληρή μάχη επί δύο ημέρες για να περάσουμε ένα θετικό μήνυμα για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και των θεσμών, για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.» (πηγή)

5-10-2010, Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Ασίας :
Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν είναι η περυσινή Ελλάδα (…) Πριν από ένα χρόνο η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και σήμερα με τον κόπο και με τις θυσίες του ελληνικού λαού ανακτά την αξιοπιστία της διεθνώς (πηγή)

29-10-2010, Βρυξέλλες, Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού.
Γιώργος Παπανδρέου: «Μπορούμε πια να διαπραγματευόμαστε ισότιμα, αποκαθιστούμε την αξιοπιστία μας, πείθονται οι εταίροι μας από τα έργα μας, αλλά και τις θυσίες του ελληνικού λαού. (…) Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Δώσαμε τη μάχη. Οι εταίροι μας πείθονται από τα έργα μας. Μπορούμε να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές.» (πηγή)

Το πόσο τόπο έπιασαν οι θυσίες του ελληνικού λαού το μαρτυρά η ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε αλλά και η διαρκής πλέον ζητιανιά της κυβέρνησης για περισσότερα δανεικά, μεγαλύτερο χρέος, περισσότερο ξεπούλημα κρατικής περιουσίας, περισσότερες υποθήκες…

24-3-2011, Σύνοδος Κορυφής ΕΕ
Γιώργος Παπανδρέου: «H Eλλάδα έχει δείξει την αξιοπιστία της λαμβάνοντας πολύ δύσκολες αποφάσεις για να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη και δίκαιη.»

Ποια αξιοπιστία; Από πού πέρασε η αξιοπιστία της Ελλάδας και δεν την είδαν οι Ευρωπαίοι; Και όμως, η κυβέρνηση παιδικής χαράς εξακολουθεί να θεωρεί ότι η χώρα μας ανάκτησε την αξιοπιστία της, χάρη στη σωτήρια διακυβέρνηση του GAP! Την ίδια στιγμή, ο “τσάρος” της ανοικονόμητης οικονομίας ζητάει κι άλλα χρήματα, χωρίς ακόμη να έχουμε λάβει εξ ολοκλήρου το προηγούμενο πακέτο των 110 δις, επιβεβαιώνοντας περίτρανα την αποτυχία της αλλοπρόσαλλης πολιτικής του! Για τόοοση αξιοπιστία μιλάμε… Δείτε το video:

Και να σκεφτείτε ότι στις 29-1-2010, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Μιλάνου “Il Sole 24 Ore”, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει ότι «Η Ελλάδα δεν αναζητά βοήθεια και δεν υπήρξε κανένα αίτημα για διάσωση. Η κυβέρνησή μου δήλωσε ξεκάθαρα ότι θα λύσουμε μόνοι μας τα προβλήματά μας.» (πηγή)

Και δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που ο κ. Παπανδρέου διεμήνυε κατηγορηματικά ότι δεν ζητάει χρήματα, αλλά μόνο “πιστόλι στο τραπέζι”! Ας θυμηθούμε μερικά ανέκδοτα του Γιώργου μας. Καλή διασκέδαση!

Γιώργοοοο! Ξύπνα, βρεεε! Μας βούλιαξες!

Tags: George Papandreou, Γιώργος Παπανδρέου, ελληνική αξιοπιστία, Κριστίν Λαγκάρντ