Πετρούλα vs. Strauss-Kahn, σημειώσατε 1

Τελικά, παίδες, ο κύβος ερρίφθη! Τέρμα, τέλος οι εικασίες! Το συμπέρασμα είναι τελεσίδικο και δεν επιδέχεται παρερμηνείες και αμφισβητήσεις. Ποιο συμπέρασμα; Ότι ο Διάβολος της ΤρΕλλάδας, όποιος διάολο κι αν είναι αυτός, κι όπου διάολο κι αν κατοικοεδρεύει, διαθέτει μαύρο ΧΙΟΥΜΟΡ! Έτσι, ο Διάβολός μας μεθόδεψε ώστε η Πετρούλα – βασίλισσα το εθνικού καρακατσουλιού κατά την Κατερίνα Ακριβοπούλου – να υποδεχτεί, με τον τρόπο που μόνο αυτή γνωρίζει, τον κηδεμόνα μας, και συνήγορο υπεράσπισης του δικού μας GAP με τα πολλά gaps, Ντομινίκ Στρος Καν, που είχε το θράσος να πατήσει τα ιερά ελληνικά χώματα και να βεβηλώσει τα άγια των αγίων του ναού τσι “δημοκρατίας” μας ! Μεγάαλη πλάκα! Χα, χα, χα!

Τώρα, αν σας πω ότι ήταν η πρώτη φορά που είδα την Πετρούλα live θα με πιστέψετε; Κι όσοι με πιστέψετε θα με συγχωρήσετε για την ανεπαρκή ενημέρωσή μου πάνω σε εθνικά θέματα; Κι αν σας πω ότι γέλασα περισσότερο (χαρμολύπη ήταν) με τις ερωτήσεις που έθεσαν οι βολευτές μας στον Στρος Καν εντός του ιερού ναού των αγίων τριακοσίων, παρά με την Πετρούλα, θα με πιστέψετε;

Η Βάσω Παπανδρέου, με σπαραξικάρδιο μελοδραματικό ύφος, απηύθυνε γελοίες ερωτήσεις στον Στρος Καν, που είμαι σίγουρη ο παμπόνηρος πρόεδρος του ΔΝΤ θα τις προσθέσει στη συλλογή ανεκδότων του. Εκείνη που έσπαζε κόκαλα ήταν όταν τον ρώτησε αν γνωρίζει ότι οι νέοι της Ελλάδας ξενιτεύονται προς αναζήτηση καλύτερης τύχης:
«Σας απασχολεί που… οι νέοι δεν πιστεύουν πια σε τίποτα; Τους έχουμε στερήσει το δικαίωμα στ’ όνειρο..»

Και ο Στρος καν απάντησε περίπου σαν τον Πόντιο Πιλάτο: «Τι προς εμέ; Υμείς όψεσθε.» Κατ’ ακρίβειαν, είπε: «Αυτό σημαίνει ότι έχετε αποτύχει.»

Την επόμενη φορά, κυρά Βάσω μου, τέτοια εξομολόγηση να την κάνεις στον παπά της ενορίας σου, διότι κι εσύ ως υπουργός κυβερνήσεων του σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών είσαι συνένοχη μ’ εκείνους που στέρησαν τ’ όνειρο από τους νέους της Ελλάδας και τώρα τους διώχνουν στην ξενιτειά.

Ρώτησε και το άλλο χαριτωμένο, η Βάσω: «Εσείς που έχετε τεράστια εμπειρία δεν γνωρίζατε ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει; Ότι είναι αδύνατο να ανταποκριθούμε στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών μας; Θεωρείτε ότι η επιμήκυνση των 110 εκατομμυρίων, που νομίζω ότι θα γίνει, αρκεί;»

Είσαι καλά βρε Βάσω μου; Αυτή την ερώτηση την έκανες στον εαυτό σου όταν υπέγραφες το μνημόσυνο; Την έκανες στον πρόεδρο του κόμματός σου και Πρωθυπουργό της χώρας προτού υπογράψει το μνημόσυνο της Ελλάδας; Τώρα το καταλάβατε ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει; Η κυρά Κατίνα η γειτόνισσα, μια αγράμματη νοικοκυρά που ήξερε πώς να χωρίζει δυο γαϊδουριών άχυρα στο χωριό της, ορκιζόταν από την πρώτη στιγμή ότι θα ήταν αδύνατο ν’ ανταποκριθούμε στην αποπληρωμή σε αυτά τα χρονικά περιθώρια. Κι εσύ ζητάς τώρα ευθύνες από τον Στρος Καν που εξ επαγγέλματος δεν έβλεπε την ώρα και τη στιγμή να μας βάλει κάτω από τη σκέπη-μπότα του ΔΝΤ; Και πού να ήξερε ο άνθρωπος ότι από τα 31 δις των οφειλόμενων φόρων θα χαρίζατε τα 30 δις και θα ζοριζόσαστε να εισπράξετε μέσω χαριστικών “περαιώσεων” έστω το ένα δις;

Γι’ αυτό σας είπα, παίδες, ότι τα διαδραματισθέντα εντός Βουλής ήταν απείρως γελοιότερα από το σόου της Πετρούλας εκτός Βουλής…

Πάμε τώρα στο Μίμη Ανδρουλάκη. Καλά, αυτός είχε ένα χαζοχαρούμενο ύφος λες και απευθυνόταν σε βασιλιά των παλιών καλών καιρών. Η δουλοπρέπεια και το γλείψιμο ήταν έκδηλα. Οι δε ερωτήσεις, που μετά τη φλύαρη λογοτεχνική απαγγελία ευαρεστήθηκε να υποβάλει, ήταν άσχετες, διότι ήταν ερωτήσεις εκτός των αρμοδιοτήτων του ΔΝΤ. Ήταν ερωτήσεις στις οποίες η μόνη αρμόδια για ν’ απαντήσει είναι η Κομισιόν και η ΕΚΤ. Εκτός κι αν ο Μίμης ξέρει κάτι που εμείς δεν το γνωρίζουμε, ότι δηλαδή η ΕΕ είναι καπελωμένη πλήρως από το ΔΝΤ το οποίο αποφασίζει και διατάσσει τις πολιτικές της.

Για να μην σας τα πολυλογώ και για να επιστρέψω στο κεντρικό μου θέμα που είναι η Πετρούλα, να πω ότι εάν η Πετρούλα θεωρείται “καρακατσουλιό” από την καλή κοινωνία, εγώ θεωρώ “καρακατσουλιό” ολόκληρη την πολιτικοοικονομική ολιγαρχία της χώρας μας, όπως και τα διαπλεκόμενα ή ημιδιαπλεκόμενα σοβαροφανή, ου μην αλλά συχνά γελοία, ΜΜΕ, που καλύπτουν και λιβανίζουν εκείνους που εξευτέλισαν την Ελλάδα και εξαχρείωσαν τον ελληνικό λαό.

ΤρΕλλάς, αυτά είναι τα είδωλά σου!

Tags: Strauss-Kahn, Βάσω Παπανδρέου, ΔΝΤ, Μίμης Ανδρουλάκης, Ντομινίκ Στρος Καν, Πετρούλα