Πλαστογραφημένοι γιατροί-τέρατα

Οι επίορκοι γιατροί δεν έχουν γίνει διαβόητοι μόνο για το εκβιαστικό φακελάκι ή την οργιώδη φοροδιαφυγή. Επιδίδονται και σε πλείστα άλλα σκοτεινά “σπορ”, καθότι διαθέτουν εξαιρετικά δημιουργική (ως προς τη λαμογιά) φαντασία. Θα περίμενε κανείς ότι ένας επιστήμονας που έχει μελετήσει το μυστήριο της ζωής και του θανάτου, που έχει αντιληφθεί καλύτερα από κάθε άλλον το θαύμα της ζωής στον άνθρωπο, και που θα έπρεπε ν’ αναφωνεί με δέος από το πρωί έως το βράδυ, «Ως εμεγαλύνθη τα έργα σου Κύριε, πάντα εν σοφία εποίησας!», θα περίμενε, λέω, ένας τέτοιος επιστήμονας να είναι υπόδειγμα ηθικής και εμπνευστής αρχών και αξιών.

Δυστυχώς, όμως, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο με τους περισσότερους Έλληνες γιατρούς. Το να επαινέσω, βέβαια, τις λιγοστές εξαιρέσεις γιατρών, επειδή κάνουν το καθήκον τους, θα ισοδυναμούσε με το να τους κολακεύω επειδή πράττουν το αυτονόητο. Αντίθετα, τους καταγγέλλω και αυτούς διότι δεν έχουν ξεσηκωθεί συλλογικά και με κάθε τρόπο εναντίον των επίορκων συναδέλφων τους, συναινώντας με τη σιωπή τους στο ιατρικό έγκλημα που συντελείται γύρω τους. «Ο σιωπών δοκεί συναινείν»

Για όσους δεν το γνωρίζατε, ο εκφυλισμένος μυστικός όρκος του γιατρού-τέρατος που έχει εκτοπίσει τον ιερό όρκο του Ιπποκράτη, είναι ο εξής:

«Ορκίζομαι στο θεό Μαμμωνά και επικαλούμαι τη μαρτυρία όλων των δαιμονίων της κόλασης ότι θα εκτελέσω κατά τη δύναμη και την κρίση μου τον όρκο αυτόν και τη συμφωνία αυτή: Να θεωρώ το χρήμα το υπέρτατο αγαθό της ζωής και τους ασθενείς όργανα για να το αποκτήσω. Ορκίζομαι να μεταδίδω δια των πράξεών μου τους κανόνες της διαφθοράς και τη διδασκαλία όλων των τεχνικών εξαπάτησης των ασθενών και του Δημοσίου.

Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να εκμεταλλεύομαι τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αδιαφορώντας αν θα βλάψω ή θα αδικήσω. Θα συνταγογραφώ όσα περισσότερα φάρμακα μπορώ χωρίς να με απασχολεί αν ο ασθενής τα χρειάζεται ή αν τον βλάψουν. Θα διατηρώ δόλια και σπιλωμένη και τη ζωή και την τέχνη μου. Θα χρησιμοποιώ νυστέρι ακόμη και σ’ αυτούς που δεν το χρειάζονται, και δεν θα παραχωρώ την εργασία μου δωρεάν σε κανένα.

Σε όσα σπίτια πηγαίνω, θα μπαίνω για να γδάρω οικονομικά τους ασθενείς και θα απέχω από οποιαδήποτε εσκεμμένη αφάρμακη θεραπεία. Αν τηρώ τον όρκο αυτό και δεν τον παραβώ, ας χαίρω πάντοτε υπολήψεως ανάμεσα στους λάτρεις του Μαμμωνά για τη διαφθορά και για την απανθρωπιά μου. Αν όμως τον παραβώ και επιορκήσω, ας πάθω τα αντίθετα.»

Αν και ο καθένας από μας έχει προσωπικές πικρές εμπειρίες από επίορκους γιατρούς-τέρατα, που επιβεβαιώνουν του λόγου μου το αληθές, πάρτε κι ένα μικρό δείγμα από σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ.

«Όργιο παρανομιών, που στοίχισαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, καταγράφει πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τη λειτουργία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) και συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Ασφάλισης Δημοσίου Ανατολικής Αθήνας. Στον εισαγγελέα στάλθηκε το πόρισμα, με το οποίο εμφανίζονται να εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις 22 γιατροί και 5 διοικητικοί υπάλληλοι της Υπηρεσίας.

Στις διαπιστώσεις των επιθεωρητών είναι συχνές οι συνταγογραφήσεις ακόμη και σε πλαστά βιβλιάρια ασθενείας ή η διενέργεια εξετάσεων χωρίς την υπογραφή ελεγκτή ιατρού, η οποία έμπαινε παρατύπως μεταγενέστερα. Ενδεικτικό είναι ότι βρέθηκαν κάτοικοι της επαρχίας που πραγματοποίησαν μικροβιολογικές εξετάσεις σε διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας την ίδια ημέρα της συνταγογράφησης από γιατρό της επαρχίας και θεώρησης επίσης από ελεγκτή ιατρό της επαρχίας.»

Δείτε και παλιότερο (3-2-2010) δημοσίευμα:

«Ένα τεράστιο ‘πανηγύρι’ έχει στηθεί εις βάρος του συστήματος ασφάλισης υγείας, όπου κερδισμένοι φαίνεται να βγαίνουν όλοι εκτός από τους ίδιους τους πολίτες. Φαρμακοβιομηχανίες που όχι μόνο δεν πληρώνουν εισφορές στα ταμεία, αλλά επιβάλλουν συγκεκριμένα –πανάκριβα – φάρμακα και σε κάθε πίεση σχηματίζουν καρτέλ προκειμένου να διατηρήσουν τα κέρδη τους, κατευθυνόμενη συνταγογράφηση από γιατρούς και ταμεία που δεν συνεργάζονται και δεν γνωρίζουν τι πληρώνουν και σε ποιους.

Οι δαπάνες υγείας των Ταμείων ξεπέρασαν τα 5 δισ. ευρώ το 2009, ενώ αντίστοιχα το προσδόκιμο επιβίωσης μειώθηκε κατά δύο χρόνια! Το κόστος δε των φαρμακευτικών δαπανών, τεράστιο: Μόνο για το ΙΚΑ οι δαπάνες ανήλθαν στα 2,4 δισ. ευρώ το 2009, ενώ συνολικά αγγίζουν τα 4,5 δισ. ευρώ.» (Πηγή)

Μήπως όμως η διαφθορά του ιατροφαρμακευτικού κλάδου αποκαλύφθηκε πρόσφατα κι έτσι δεν έχει υπάρξει αρκετός χρόνος στους «φύλακες» για τον καθαρισμό της κόπρου του Αυγείου; Όχι βέβαια! Δείτε παλιότερο δημοσίευμα (26-09-2006):

«Για τις 17 Ιανουαρίου 2007 αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας, λόγω κολλήματος ενός εκ των δέκα κατηγορουμένων, η δίκη που αφορά την πολύκροτη υπόθεση του κυκλώματος των πλαστών συνταγογραφήσεων που ζημίωσε τα διάφορα ασφαλιστικά ταμεία με υπέρογκα ποσά.

Με βάση το κατηγορητήριο των 250(!) σελίδων αλλά και τα πορίσματα των ελεγκτών του Υπουργείου Υγείας, οι κατηγορούμενοι γιατροί σε συνεργασία με τους φαρμακοποιούς κατασκεύαζαν πλαστές συνταγές γυναικολογικής φύσεως για ανύπαρκτες ασθένειες με αποτέλεσμα να ζημιωθεί συνολικά το δημόσιο με 1,5 εκατομμύρια ευρώ.» (πηγή)

Θέλετε να πάμε και πιο πίσω; Ας πάμε στα NEA της 10ης Απριλίου 2003:

«1,2 δισ. ευρώ τον χρόνο για πλαστές εξετάσεις!

Το 1/3 των δαπανών των ασφαλιστικών ταμείων κατασπαταλώνται από την τεχνητή ζήτηση και όχι από την ανάγκη κάλυψης των αναγκών των ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα τα Ταμεία να χάνουν πάνω από 1,2 δισ. ευρώ ετησίως.

Αποκαλύψεις με πληθώρα στοιχείων για μαύρη τρύπα της υγειονομικής περίθαλψης των ασφαλιστικών ταμείων (με τις τεράστιες δαπάνες, αλλά και τη χαμηλή ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες) έγιναν χθες κατά τη διάρκεια ημερίδας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής
(ΠΟΠΟΠΚ) για το Ασφαλ%CE%91%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC+%CE%A4%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%B1ιστικό.


Οι σχετικές καταγγελίες έγιναν παρουσία του υπουργού Εργασίας – Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δ. Ρέππα, ο οποίος επισήμανε ότι τερματισμός της προκλητής ή της πλασματικής ζήτησης των υπηρεσιών υγείας περνά μέσα από τον συντονισμό και την κοινή δράση των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, παρατηρείται αφαίμαξη των πόρων των Ταμείων, ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τον έλεγχο των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης.»

Ας μη σας κουράσω άλλο… Βλέπετε, λοιπόν, πόσο παλιά και διακομματική είναι η δημόσια ηθική χρεοκοπία, η ανικανότητα και η αβελτηρία, που μας βούλιαξαν στην οικονομική χρεοκοπία που βιώνουμε σήμερα; Πάντως, για την αρρώστια της “Υγείας” υπάρχει εμπεριστατωμένη μελέτη από φοιτήτριες, σε Πτυχιακή Εργασία τους, εδώ, ώστε οι πάντες να είναι αναπολόγητοι. Δεν ντρέπονται οι άθλιοι;

Ας όψεται η φαυλοδημοκρατία της διαφθοράς και της ατιμωρησίας που μας εξαθλίωσε… Ή μήπως φταίει τελικά το DNA μας, και γι’ αυτό χρειαζόμαστε το βούρδουλα μιας Χούντας για να στρώσουμε;

Tags: γιατροί επίορκοι, όρκος του Ιπποκράτη, παράνομες συνταγογραφήσεις