Πολιτικοί αφορισμοί Γιώργου Καρατζαφέρη

%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82++2 Το παίζει μικρομέγαλος. Μεγαλομανής μέχρις αυτογελοιoποίησης! Γλείφτης μέχρις αφυδάτωσης! Καιροσκόπος μέχρι γραφικότητας! Χαρισματικός στις ατάκες, έγινε ο αγαπημένος των ΜΜΕ τα οποία τον πριμοδοτούν αφειδώς σε δημοσιότητα. Αυτός είναι ο κομματάρχης που περιφέρεται ζητώντας στέγαση σε ξένες κομματικές “πολυκατοικίες”. Σκέτος γυρολόγος. Θέλει σώνει και καλά να συγκυβερνήσει. Δεν του αρκεί που έχει μια κοινοβουλευτική ομάδα 15 βουλευτών. Όοχι! Θέλει να γίνει ρυθμιστής των εξελίξεων.

Γ. Καρατζαφέρης, 10-9-2010, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΕΡΑ-ΝΕΤ, 105.8:
«Είναι γεγονός ότι τα δύο κόμματα εξουσίας είναι πλέον φθαρμένα. Αυτή η φθορά εμάς δεν μας αγγίζει. Είμαστε ένα κόμμα με καταγεγραμμένο ένα ποσοστό στο 6,8% και από το ενδιαφέρον των ΜΜΕ φαίνεται πως είμαστε ένα νέο μεγάλο κόμμα» (πηγή)

Χαμογελάστε παρακαλώ!

Γ. Καρατζαφέρης, 22-9-2010, ΕΤ3:
«Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους και να γνωρίζουν διαπαντός ότι εγώ είμαι οικοπεδούχος της Δεξιάς πολυκατοικίας, και ως τέτοιος, είμαι αμετακίνητος.» (πηγή)

Υπέγραψε το Μνημόνιο, διότι όπως είχε πει ήταν αναγκαίο φάρμακο, σαν το μουρουνέλαιο που του έδινε η μητέρα του. Να τι είπε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του Παπαδάκη (ΑΝΤ1): «Ψήφισα το άρθρο 1 επί της αρχής για να μην χρεοκοπήσει η πατρίδα μας. Ψήφισα για την σωτηρία της χώρας.» (πηγή)

Πώς θα νιώθει άραγε ο κ. Καρατζαφέρης που ο Γιώργος Παπανδρέου του βγήκε δεξιότερος, δηλαδή περισσότερο “πατριώτης” από τον ίδιο; Εκεί που μονοπωλούσε τον πατριωτισμό, του προέκυψε από τα αριστερά του κάποιος “πατριωτικότερος”! Παρόλο, όμως, που δεν μετανόησε γι’ αυτό, αφού το έκανε για τη σωτηρία της πατρίδας, στη συνέχεια, ο ίδιος ή μέσω του εκπροσώπου Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, πολεμάει την εφαρμογή του, χωρίς να νιώθει ότι αυτογελοιοποιείται:

Γ. Καρατζαφέρης, 31-8-2010, Ρ/Σ ΘΕΜΑ FM:
«Διαφωνώ ριζικά με τις κινήσεις του Παπανδρέου. Διαφωνώ με την αύξηση του ΦΠΑ, την επιβολή νέων φόρων και τις λανθασμένες κινήσεις του που αποτρέπουν τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Πρότεινα μια σειρά μέτρων όπως : καμία φορολόγηση για νέες επιχειρήσεις τα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας τους για να αναθερμανθεί και να αναζωογονηθεί η οικονομία. Nα μειωθεί η φορολογία στο 5% σε μια μεγάλη ομάδα 30 βασικών προϊόντων διαβίωσης για να ανακουφιστούν τα ελληνικά νοικοκυριά. Την επιβολή ενός ενιαίου ΦΠΑ 15% μπορεί να την αντέξει η οικονομία και να τον πληρώσουν οι πολίτες.

Τώρα, με τις λάθος κινήσεις της κυβέρνησης και την επιβολή υψηλού ΦΠΑ κανείς δεν πληρώνει και το δημόσιο χάνει πολύτιμους και απαραίτητους πόρους. Ζητώ αναδιαμόρφωση χρέους. Πληρώνουμε άδικα τα καπέλα και τις μίζες κακών και επίορκων υπουργών. Το χρέος μας είναι αρκετά μικρότερο. Μπορούμε να το αναδιαπραγματευτούμε προς όφελός μας (πηγή)

Γ. Καρατζαφέρης, 29-7-2010, ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1:
«Δυστυχώς αποδείχτηκα “Κασσάνδρα” στο θέμα της αύξησης του ΦΠΑ. Το είχα πει στον πρωθυπουργό πως ο τρόπος αυτός είναι παντελώς λανθασμένος. Όταν δεν περισσεύει στον πολίτη χρήμα, τότε περιορίζονται οι αγορές και “στεγνώνει” από χρήμα η αγορά. Μοιραία το κράτος δεν εισπράττει. (…)
Φοβούμαι πως η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να πάρει και άλλα μέτρα. Η κυβέρνηση και όχι η Τρόικα. Την Τρόικα την χρησιμοποιεί ως άλλοθι για να συγκρατήσει τις αντιδράσεις των βουλευτών της. Aλλά όλοι γνωρίζουμε πως η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για όσα γίνονται.»
(πηγή)

Μα το μνημόνιο που κι εσύ υπέγραψες εφαρμόζει ο ΓΑΠ, κύριε Καρατζαφέρη! Γιατί, λοιπόν, διαμαρτύρεσαι;

Για τη σκανδαλώδη χαριστική περαίωση-επιβράβευση των φοροφυγάδων στις 27-9-2010 ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε:
«Στην οικτρά οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα εξαιτίας λαθών, ανομημάτων και παραλείψεων, τόσο των κυβερνήσεων της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα για τον επιχειρηματία, τον έμπορο, τον βιοτέχνη.Η περαίωση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζεται όμως να υπάρξει ταυτοχρόνως μια δικαίωση και εκείνων που υπήρξαν όλη αυτήν την περίοδο φορολογικώς ενήμεροι. Μια επιβράβευση με μια έκπτωση που θα μπορούσε να επεκτείνεται στο 15% της καταβαλλομένης φορολόγησης.» (πηγή)

Με άλλα λόγια, από τη μια η κυβέρνηση προσπαθεί να μαζέψει ψίχουλα με την περαίωση, από την άλλη να τα σκορπάει και η χώρα να μπαίνει πιο βαθιά στο κόκκινο, κάνοντας εκπτώσεις 15% στους συνεπείς φορολογούμενους! Σχιζοφρενικό! Πώς το συνέλαβε αυτό ο Γ. Καρατζαφέρης; Με την επιφοίτηση του περιστεριού που του είχε καθίσει στο κεφάλι; Ώστε τώρα πρέπει να επιβραβεύονται και οι νομοταγείς με φοροεκπτώσεις! Είναι, λοιπόν, τόσο σπάνιο στην Ελλάδα να πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες τους φόρους των, δηλαδή να κάνουν το αυτονόητο, που ο Γιώργος Καρατζαφέρης προτείνει να επιβραβεύονται με το να τους επιστρέφεται το 15%; Ποιος είπε ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν είναι προστάτης του κεφαλαίου;

Ωστόσο, στη σημερινή συνέντευξη (28-9-2010) στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH 96,0», ο Γ. Καρατζαφέρης έλεγε άλλα:
«Η Περαίωση είναι άδικο και παλιομοδίτικο μέτρο που δυστυχώς δεν θα αποδώσει θεαματικά αποτελέσματα.» Πρόσθεσε όμως ότι «Αποτελεί μία μικρή προσωρινή διέξοδο. Για να εμπεδωθεί ένα αίσθημα υποτυπώδους αίσθησης δικαιοσύνης ας επιβραβεύσουμε τους συνεπείς φορολογουμένους με ένα μικρό μπόνους φορολογικής ελάφρυνσης.» (πηγή)

Κατά τ’ άλλα, μαζί με τη Ντόρα έχουν κάνει άτυπη συμμαχία ροκανίζοντας μετά μανίας το Σαμαρά για να μη σηκώσει κεφάλι η ΝΔ.

Γ. Καρατζαφέρης, 20-9-2010, Ρ/Σ “ΚΑΝΑΛΙ 1, ΠΕΙΡΑΙΑ”: «Ο κ. Σαμαράς παραθέτει γενικολογίες και αοριστίες, κανένα συγκεκριμένο μέτρο. Είναι θλιβερό να έχει κάνει την Νέα Δημοκρατία ουρά της Παπαρήγα και να “αποκηρύττει” τον στενό του συνεργάτη και άνθρωπό του, αυτόν που στα πέτρινα χρόνια τον στήριξε με διάφορους τρόπους.» (πηγή)

Γ. Καρατζαφέρης, 31-8-2010, Ρ/Σ REAL FM: «Ο Σαμαράς κάνει συνεχώς λάθη και έχει συνεχή πτώση. Παρέλαβε ένα κόμμα του 34% και τώρα είναι στο 21% και συνεχώς βουλιάζει. Έχει αποκόψει το κόμμα από τον κορμό του και τις σοβαρές και καταξιωμένες προσωπικότητες που το απαρτίζουν. Δείχνει μια αδικαιολόγητη ανασφάλεια. Δεν λειτουργεί συλλογικά. Έχει μια άλλη λογική που δεν καταλαβαίνω.» (πηγή)

Γ. Καρατζαφέρης, 13-7-2010, Ρ/Σ “ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ”: «Ο κ. Σαμαράς δεν μπόρεσε να αποφύγει τη ρήξη με τους Μητσοτακικούς και γι’’ αυτό κατ’’ ανάγκην τα βρίσκει με τους Καραμανλικούς. Είναι σέμπρος Καραμανλικός. Ο κ. Σαμαράς προστρέχει σήμερα στον Καραμανλισμό, όχι από ιδεολογία, αλλά όπως κάποιος προστρέχει στον οδοντίατρο.» (πηγή)

Γ. Καρατζαφέρης, 14-9-2010, ΕΤ 3: «Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνειδητοποιούν ότι ο Α. Σαμαράς δεν έχει στόφα αρχηγού. Κατάντησε την Νέα Δημοκρατία μία απέραντη χοάνη. Τον αμφισβητούν και αποκαλούν Αντώνη Ζίγδη. Λειτουργεί με συνθήκες “Πολιτικής Άνοιξης” και έχει ανασφάλειες. Μιλάει με όλους, τον κ. Τσίπρα, την κ. Παπαρήγα, εκτός από εμένα. Αυτά είναι απρέπειες. Είχα προτείνει να καθίσουμε όλοι στην παράταξη και να προτείνουμε τις βέλτιστες επιλογές. Ενδιαφέρομαι για την παράταξη γιατί ότι συμβαίνει στο ένα κόμμα, έχει αντανάκλαση και στο άλλο. Είμαστε μια οικογένεια». (πηγή)

Εγώ πίσω από τις γραμμές αυτές διαβάζω: «Είμαστε μια οικογένεια αλλά εσύ Σαμαρά δεν έχεις στόφα αρχηγού. Άσε με να αναλάβω την ηγεσία εγώ που έχω.»
Κατά τ’ άλλα, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ εμφανίζεται “συμφιλιωτικός”!
Δείτε τι είπε το πρωί (28-9-2010) στον Γ. Παπαδάκη (ΑΝΤ1):
«Τα δύο μεγάλα κόμματα σπαράσσονται και καταναλώνονται σε φαύλες μικροκομματικές σκοπιμότητες και αστείες διαφορές. Η χώρα ευρίσκεται στη δυσμενέστερη κατάσταση που βρέθηκε ποτέ, από την δεκαετία του 50. Είναι επιτακτική ανάγκη να συμπορευτούμε και να προχωρήσουμε όλα τα κόμματα και οι υγιείς δυνάμεις του τόπου, σε μία νέα πορεία για την ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάσταση και ανάταξη της χώρας. Μας ενώνει η Ελλάδα, κανείς μας δεν περισσεύει. Ας εργαστούμε όλοι μαζί να βγούμε από την κρίση.» (πηγή)
Στη συνέχεια είπε: «Ενδιαφέρομαι και εργάζομαι για το μέλλον και το καλό της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Πρωτοστατώ για την ενότητα της και απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και μέλη της να συμπορευτούμε, να συνεργαστούμε και να επιλέξουμε τα καλύτερα και ικανότερα πρόσωπα στις επερχόμενες εκλογές για να μην πρασινίσει η Ελλάδα. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να “απομονωθεί” το ΠΑΣΟΚ.»

Αυτή τη συνεργασία όλως των κομμάτων εννοούσε ο άνθρωπος. Ανησυχώ για τη νοητική του κατάσταση. Στην ίδια συνέντευξη αυτοαναιρείται. Άντε να βγάλεις άκρη. Επικίνδυνη ψυχική ασθένεια η αρχομανία και η ματαιοδοξία παίδες! Ο Γ. Καρατζαφέρης ψαρεύει σε θολά νερά, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να χωθεί στην πολυκατοικία.

Τέλος να θυμηθούμε ότι για το ομιχλώδες μνημόνιο με το Κατάρ, που ενδέχεται να λασβεγκοποιήσει και να σκεπάσει με μπετόν το Ελληνικό, ο Γ. Καρατζαφέρης (24-9-2010) είχε ενθουσιαστεί δηλώνοντας: «Ας καταλάβουν επιτέλους κάποιοι, ότι όσες περισσότερες επενδύσεις και όσο το ταχύτερο γίνουν, τόσο πιο γρήγορα θα πέσουν τα spreads και δεν θα έχουμε ανάγκη την Τρόικα. Επομένως η πρόταση του Κατάρ είναι καλοδεχούμενη(πηγή)

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο με τον κύριο Γ. Καρατζαφέρη. Πιστεύω ότι αυτά που παρέθεσα είναι αρκετά για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.
Tags: Α. Σαμαράς, Γ. Καρατζαφέρης, Γιώργος Παπανδρέου, περαίωση, Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Τρόικα