Πονηρά μεθοδεύει ο πρώην “τσεκουράτος” εναντίον 241.632 Ελλήνων που ψήφισαν ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Κατά το φασιστικό “Δημοκρατικό τόξο” οι συγκεκριμένοι Έλληνες πατριώτες δεν πρέπει να έχουν άποψη, δεν πρέπει να έχουν φωνή, πρέπει να φιμώσουν τη σκέψη τους και να καταπιούν τη γλώσσα τους. Προφανώς το νεοφασιστικό κοινοβΟλευτικό σύστημα τους θέλει πολιτικά νεκρούς.  Πολιτικά νεκρό ασφαλώς θέλει και τον Ηλία Κασιδιάρη που τόλμησε να πει δημόσια ποιο κόμμα στηρίζει. Ντροπή σας υποκριτές!

με Τσεκούρι

Μ. Βορίδης για «Σπαρτιάτες»: «Αξιολογούμε τα όσα είπε ο πρόεδρός τους περί στήριξης από τον Η. Κασιδιάρη»

Ενοχλεί η παρουσία του εθνικού κόμματος στην Βουλή…

Για την είσοδο των «Σπαρτιατών» στην Βουλή και για τις δηλώσεις του προέδρου των «Σπαρτιατών», Βασίλη Στίγκα, το βράδυ των εκλογών, με τις οποίες ευχαρίστησε τον Ηλία Κασιδιάρη για την στήριξη που έδωσε στο κόμμα για να μπει στη Βουλή, ρωτήθηκε ο νέος υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης ο οποίος δήλωσε ότι, «αυτά όλα έχουν πέσει στην αντίληψή μας και είναι υπό αξιολόγηση», αρνούμενος να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Ερωτηθείς για το αν το νομοσχέδιο για το «μπλόκο» στο κόμμα «Έλληνες» του Η. Κασιδιάρη είχε αποτέλεσμα, απάντησε ότι, «σε νομικό επίπεδο δεν υπήρξε καμία αδυναμία, εξαντλήθηκε κάθε περιθώριο που είχε το κοινοβούλιο να παρέμβει και ο Κασιδιάρης δεν έχει συμμετάσχει στις εκλογές».

Αν και δεν διευκρίνισε ο υπουργός τι ακριβώς εννοούσε με την αξιολόγηση των όσων είπε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», ωστόσο είναι σαφές ότι υπονοεί πώς ερευνάται αν υπάρχει ζήτημα με το εθνικό κόμμα και αν αυτό μπορεί με κάποιο τρόπο να το χρησιμοποιήσει υπέρ της η ΝΔ (και όχι μόνο η ΝΔ).

Η δήλωση αυτή δεν είναι τυχαία καθώς έρχεται αμέσως μετά τις χθεσινές δηλώσεις του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Κώστα Χρυσόγονου ο οποίος αναφέρθηκε στην είσοδο των «Σπαρτιατών» στη Βουλή και στην επίσημη στήριξη που έλαβαν από τον Ηλία Κασιδιάρη και έδωσε το «στίγμα» ότι θα μπορούσαν να κηρυχθούν… έκπτωτοι.

Ο Κώστας Χρυσόγονος υποστήριξε ότι «είναι φανερό ότι υπάρχει ζήτημα υποκρυπτόμενης ηγεσίας, αλλά αυτό θα το κρίνει ανεπηρέαστα κι ανεξάρτητα το Ανώτατο δικαστήριο».

«Μπορεί να διαταχθεί η έκπτωση όλων των βουλευτών του κόμματος των “Σπαρτιατών” και οι έδρες αυτές να κατανεμηθούν στα κόμματα που είναι εντός της Βουλής, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική δύναμη που έχει το καθένα», συμπλήρωσε ο συνταγματολόγος.

Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση για το τι συμβολίζει για την κοινωνία η είσοδος στη Βουλή, του κόμματος είπε ότι «υπάρχει μία μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που στα χρόνια της κρίσης φτωχοποιήθηκε με τρόπο δραματικό. Κάποιοι νοσταλγούν την παλιότερη οικονομική και κοινωνική τους υπόσταση και στρέφονται σε μορφές πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης του παρελθόντος, όπως είχε συμβεί στην περίοδο του Μεσοπολέμου, νομίζοντας με αυτό τον τρόπο θα ανακτήσουν κι οι ίδιοι την χαμένη οικονομική τους ευημερία».

Παράλληλα, τόνισε για την άνοδο των δεξιών κομμάτων που παρατηρήθηκε «φέρει ευθύνη και η πολιτεία, καθώς συστηματικά έχει υποβαθμίσει το μάθημα της πολιτειακής παιδείας».

Με λίγα λόγια η ελεύθερη επιλογή στην ψήφο δεν πρέπει να είναι και τόσο «ελεύθερη», αλλά θα πρέπει να γίνεται σωστή διαπαιδαγώγηση–πλύση εγκεφάλου ώστε οι πολίτες να επιλέγουν αυτό που θέλει το σύστημα.

Με λίγα λόγια θα πρέπει να υπάρχει μία δημοκρατία με συγκεκριμένες επιλογές και οι υπόλοιπες να είναι απαγορευμένες…

pronews.gr

Tags: Άρειος Πάγος, βουλευτές, Βουλή, Δημοκρατία, Εκλογοδικείο, Ηλίας Κασιδιάρης, Μακης Βορίδης, Σπαρτιάτες