Πού είναι η νεολαία της Ελλάδας;

%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CE%B1+%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA Για ποια Νεολαία της Ελλάδας να μιλήσει κανείς; Δεν υπάρχει δυστυχώς νεολαία στη χώρα μας που θ’ αντιδρούσε δυναμικά, ενωμένη σα μια γροθιά, εναντίον της υποδούλωσης της πατρίδας μας σε ξένη μπότα και στο ξεπούλημα που θ’ ακολουθήσει. Υπάρχουν μόνο νεολαίες των Κομμάτων, που έχουν υποστεί κάτι σαν τη θρησκευτική πλύση εγκεφάλου κι έχουν μετατραπεί σε νεολαίες-πρόβατα. Για τις περισσότερες κομματικές νεολαίες, οι οποίες αλληλοϋποβλέπονται και αλληλομισούνται, η λέξη πατρίδα έχει αντικατασταθεί με την ονομασία του Κόμματος. Πρώτα το Κόμμα και μετά η πατρίδα, αφού η ιερή αυτή έννοια προκαλεί αλλεργία στους “προοδευτικούς” νεολαίους διότι έχει σκοπίμως κατασυκοφαντηθεί κι έχει ταυτιστεί με τον εθνικισμό.

Έτσι, έχουμε τη νεολαία του ΠΑΣΟΚ, τη νεολαία της ΝΔ, τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τη νεολαία του ΚΚΕ, του ΛΑΟΣ, και τη νεολαία των Οικολόγων. Κάθε μια από τις νεολαίες αυτές σηκώνει τη δική της σημαία και τραβάει διαφορετικό δρόμο, όπως την προστάζει το Κόμμα που την έχει καπελώσει.

Αλίμονο για τη χώρα, η νεολαία μας, το πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας, είναι κατακερματισμένη σε ποικιλόχρωμους οπαδούς, και δεν υπάρχει ελπίδα να επιβάλουν με το δυναμισμό τους καμία αλλαγή στο σάπιο κομματικό κατεστημένο του οποίου είναι πιόνια.

Εν όψει του οικονομικού Αρμαγεδδώνα που μας ενέσκηψε, είχα την περιέργεια να επισκεφτώ το μπλογκ γνωστού πρασινοφρουρού για να δω αν είχαν ξυπνήσει τ’ αντανακλαστικά του εξ αιτίας της άνευ όρων παράδοσης της χώρας μας από το Κόμμα του στους νεκροθάφτες του ΔΝΤ. Εκεί βρήκα αναρτημένο το κάλεσμα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ για την Εργατική Πρωτομαγιά: «Όλοι μαζί το Σάββατο στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.00 μ.μ.»

Το συναίσθημα που ένιωσα διαβάζοντας “Νεολαία ΠΑΣΟΚ” ήταν απογοήτευση, ανάμικτη με οργή. (Το ίδιο θα ένιωθα αν επρόκειτο για τη νεολαία οποιουδήποτε άλλου κόμματος). Όχι, δεν υπέγραφαν ως αυτόνομοι νέοι της Ελλάδας, ανεξάρτητοι από κόμματα, που αγωνίζονταν για την εξυγίανση του φαύλου πολιτικού συστήματος της διχαστικής κομματοκρατίας που βούλιαξε την Ελλάδα διαχρονικά. Εχθρός τους δεν ήταν το σάπιο πολιτικό κατεστημένο που εξαθλίωσε τη χώρα και την έφτασε στην ηθική και οικονομική χρεοκοπία, ούτε ο Πρωθυπουργός που άλλα τους είχε τάξει προεκλογικά και τώρα τους περνούσε θηλιά στο λαιμό. Εχθρός τους ήταν ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός, δηλαδή το σύστημα που και το Κόμμα τους υπηρετεί με θρησκευτική ευλάβεια! Δεν το καταλαβαίνουν όμως αυτό, διότι το Κόμμα τους αυτοαποκαλείται “Σοσιαλιστικό”, άρα τέτοιο θα είναι, διότι στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις… Όσο για τα δεινά που τους περιμένουν, γι’ αυτά φταίνε οι διεθνείς κερδοσκόποι! Αυτά τους είπαν να λένε, αυτά παπαγαλίζουν… Και φυσικά φταίει και ο Καραμανλής.

Κι αντί να διαμαρτυρηθούν δυναμικά για τα σκληρά μέτρα που ετοιμάζεται να επιβάλει η Κυβέρνηση και ν’ απαιτήσουν έστω και την ύστατη στιγμή σκληρή διαπραγμάτευση με την “Τρόικα”, μπας και περισώσουν κάτι, τα καταπίνουν αμάσητα ως μονόδρομο, και θέτουν στόχο την έξοδο από την κρίση και την επιτήρηση, καλώντας απλά την Κυβέρνηση να εργαστεί σκληρά με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον! Μα είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση δεν εργάζεται με γνώμονα το λαϊκό συμφέρον, διότι εφαρμόζει τις επιταγές του ΔΝΤ και της Μέρκελ, που κάθε άλλο παρά το λαϊκό συμφέρον είχαν στο νου τους όταν τα συναποφάσιζαν, ερήμην της εκλεγμένης ψευτοσοσιαλιστικής Κυβέρνησης της χώρας μας.

Εξάλλου, τα δικά τους διαφορετικά συνθήματα και στόχους είχαν οι άλλες κομματικές νεολαίες, που συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικά σημεία αφετηρίας για να γιορτάσουν “οικογενειακά” την Εργατική Πρωτομαγιά. Είναι αυτό που λέει το τραγούδι, άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη… Με τέτοιο κατακερματισμό του νεολαιίστικου κινήματος δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ανατροπής του φαύλου ψευτοδημοκρατικού κατεστημένου με την πελατειακή λογική, όσα ΔΝΤ κι αν μας κάτσουν στο σβέρκο.

Εάν οι νέοι της Ελλάδας δεν πάψουν να φοράνε κομματικές ταμπέλες, εάν δεν κατανοήσουν ποιος είναι ο κοινός εχθρός που υπονομεύει το παρόν και το μέλλον τους, εάν δεν εργαστούν συλλογικά και αυτόνομα για την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος και της κοινωνίας ολόκληρης, κανένας άλλος δεν θα το κάνει. Ο θανάσιμος εναγκαλισμός τους με τα Κόμματα πρέπει να σταματήσει, αν πρόκειται η Ελλάδα ν’ αλλάξει πορεία και οι ίδιοι να μη γίνουν μετανάστες στο εξωτερικό.
Tags: Εργατική Πρωτομαγιά, Νεολαία ΠΑΣΟΚ