Πραγματικότητα εναντίον Ψευδαίσθησης 

999999

Από τους ανθρώπους έχει κλαπεί η ικανότητά τους να «αποκρυπτογραφούν μεταξύ πραγματικότητας και μυθοπλασίας»

By Dustin Broadbery

Global Research, June 11, 2022

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στις 3 Μαΐου 2022

Ο διευθυντής της CIA, William Casey φέρεται να είπε στον Ronald Reagan «Θα ξέρουμε ότι η παραπληροφόρησή μας είναι πλήρης όταν όλα όσα πιστεύει το αμερικανικό κοινό είναι ψευδή».

Τριάντα χρόνια αργότερα, και δεν υπάρχει κανένα κομμάτι μυθοπλασίας που δεν θα καταπιούν οι μάζες.

Από τον αντιρατσισμό μέχρι τον COVID και έως τον πόλεμο στην Ουκρανία, οι άνθρωποι δεν κάνουν πλέον τα δικά τους ιδεολογικά ιερά ταξίδια στην αλήθεια – η αλήθεια σερβίρεται έτοιμη από τους πολιτικούς τους που ξέρουν καλύτερα.

Σήμερα, υπάρχει μικρή διάκριση μεταξύ των δύο ημισφαιρίων: πραγματικότητας και ψευδαίσθησης. Δεν είναι τόσο ότι από τους ανθρώπους έχει κλαπεί η ικανότητά τους να αποκρυπτογραφούν μεταξύ αυτών των δύο, είναι ότι τα γεγονότα έχουν επαναπροσδιοριστεί σε μυθοπλασία και η μυθοπλασία σε γεγονότα. Είναι μια υποβάθμιση της επιστημολογίας τόσο σημαντική, που οι άνθρωποι δεν ξέρουν καν ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει, για να αναφέρω έναν πρώην αναρχικό.

Στη μεγάλη σκευωρία των πραγμάτων, η ανθρωπότητα έχει εξαπατήσει τον εαυτό της και η ζωή όπως την ξέρουμε έχει μεταμορφωθεί σε ένα είδος επιστημονικής φαντασίας, σαπουνόπερας με λίγους κοινούς προγόνους στην πραγματικότητα. Ακόμη και οι άνθρωποι που σκέφτονται σωστά χρειάζονται το ισοδύναμο ενός εγκεφαλικού αλυσοπρίονου για να εξιχνιάσουν το πλήθος των απίθανων αφηγήσεων σε κάτι που μοιάζει πολύ με την πραγματικότητα. Πηγαίνει πέρα ​​από τη φαντασία στον προγνωστικό προγραμματισμό. Δεν σε εξαπατούν απλώς· σου δείχνουν ότι σε εξαπατούν.

Αυτό που είναι αδιάφορο στους εξαπατημένους είναι το ιστορικό των εξαπατητών τους. Πριν στεγνώσει το μελάνι στο δημοσιογραφικό χαρτί που κηρύττει μια κρίση σε αναμονή, οι παραποιήσεις του COVID θάφτηκαν κάτω από τα ψέματα του πολέμου, το χειροκρότημα του Zelensky στο Westminster κλότσησε την δημοσιοποίηση δεδομένων της Pfizer από την εξέδρα και εκείνοι που προηγουμένως ήταν αχώριστοι με τον COVID κολλήθηκαν στις Ουκρανές νύφες τους.

Ολόκληρο αυτό το φιάσκο έχει νόημα γιατί εκείνο που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι γνωρίζουν με βεβαιότητα, δεν είναι έτσι, είναι μια συναίνεση. Μια πλειονότητα σκευωριών, ψεμάτων και ψευδοπροφητών ελέγχει το πνευματικό περιβάλλον. Οι άνθρωποι λατρεύουν το κοινότοπο και δοξάζουν την κατεργαριά. Οι ηθικές μας επιλογές καθοδηγούνται από τετριμμένα και όχι από αρετή, από μύθους και όχι αποδεικτικά στοιχεία.

Για να περιπλέκουμε τα πράγματα, ό,τι παλαιότερα θεωρούνταν ιερό έχει γίνει βέβηλο και ό,τι ήταν προηγουμένως βέβηλο έχει γίνει ιερό, όπως αναφέρει ο Robert Sepehr.

Μαίνεται ένας πόλεμος, εντάξει, αλλά θα βρείτε το θέατρο των επιχειρήσεων μέσα στην ανθρώπινη ψυχή. Είναι ένας πόλεμος κατά της συνείδησης, μια ατροφία του πολιτισμού και οι σοβαρές συνέπειές του είναι η πνευματική κακουχία της ανθρωπότητας.

Οι Ελευθεροτέκτονες, πάντως, κατάλαβαν ότι η πληροφορία ήταν δύναμη, κρύβοντας πέρα ​​από τα αδιάκριτα βλέμματα των κατώτερων τάξεων τα εσωτερικά μυστήρια του σύμπαντος.

Τότε, όπως και τώρα, δεν αρκεί για αυτούς τους ανθρώπους να έχουν το μονοπώλιο της γνώσης, πρέπει να στερήσουν τον φωτισμό της από όλους τους άλλους, ή να πάνε ακόμη παραπέρα και να διαδώσουν την άγνοια. Πηγαίνουν πέρα ​​από τη λογοκρισία αντεπιχειρημάτων και υποδαυλίζουν ψέματα, πράγμα που δεν είναι τόσο κοινωνική κατάρρευση αλλά αυτοπυρπόληση. Οι άνθρωποι παραπληροφορούνται και σαστίζονται και αποστέλλονται ως φορείς παραπληροφόρησης για να αποδομήσουν περαιτέρω ό,τι έχει απομείνει από μια ήδη αποδομημένη πραγματικότητα.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, δεν έχουμε διδαχτεί απολύτως τίποτα τα τελευταία δύο χρόνια. Οι άνθρωποι πέφτουν από τη μια κρίση στην άλλη. Περπατούν άσκοπα από το στρατόπεδο καραντίνας στο καταφύγιο αεροπορικής επιδρομής προς όποια κατεύθυνση τους κατευθύνουν τα πολιτικά ανώτερα στελέχη τους, για να χλευάζουν καθημερινά όποιον χαρακτηριστεί ως η μάστιγα της κοινωνίας. Η μεγάλη εθνική ενασχόληση είναι να ανεβαίνεις στα κάγκελα και να διαπομπεύεις αντιεμβολιαστές, Ρώσους, (βάλε τον αντιήρωά σου εδώ).

Ο πόλεμος της πληροφορίας

Αν όλα αυτά ακούγονται εντυπωσιακά σαν πόλεμος της πληροφορίας, τότε μάλλον είναι.

Η μάχη για τις καρδιές και τα μυαλά έχει μετακομίσει στο διαδίκτυο. Η θεϊκή μας σπίθα ζωής αναδιαμορφώνεται σε δεδομένα. Κάτι θεϊκών διαστάσεων μας εξαναγκάζει στο διαδίκτυο, στα δεδομένα – το καθημερινό μας ψωμί (και το τσίρκο), οι ψηφιακές μας προσωποποιήσεις που ζουν πιο πλούσια, πιο ουσιαστική ζωή από τους φυγόπονους ιδιοκτήτες τους.

Αυτό που παύει να αξίζει το κερί είναι η επιστημολογία των δεδομένων μας.

Δεν έχει σημασία σε ποια πλευρά του φράχτη βρίσκεστε – αν είστε μέλος με κάρτα της μεγάλης αφύπνισης ή του χρήσιμου ηλίθιου στο αριστερό lockdown – εξακολουθείτε να είστε μέρος του ίδιου προβλήματος. Έχετε συλληφθεί όμηρος από μια σειρά αφηγήσεων που στρώνονται με ένα φτυάρι από την τάξη των αρπακτικών και έχουν σχεδιαστεί με μοναδικό σκοπό να σας κρατούν καθηλωμένους και όχι ενήμερους, αποχαυνωμένους και όχι ζωηρούς. Στον κόσμο των αλγορίθμων όλοι δημιουργούνται ίσοι, και τα δεδομένα είναι απλώς δεδομένα, δεν υπάρχει ηθική σε αυτά.

Αυτά τα γεγονότα διαδραματίζονται ως συναρπαστική αστυνομική ιστορία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν υποτίθεται πως πρέπει να λυθούν. Δεν υπάρχουν απαντήσεις ούτε αποκατάσταση· είναι η προσοχή σας και όχι τα συστήματα πεποιθήσεών σας που συλλέγονται.

Αυτό που θέλουν αυτοί οι κολασμένοι είναι να διαλέξετε την πλευρά σας· να επιλέξετε τη μάχη σας, αλλά να βεβαιωθούν ότι οι γραμμές μάχης σας είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ότι δεν πετάτε βόμβες μολότοφ στον Πύργο της Βαβέλ.

Όλοι έχουν ένα ενδιαφέρον στη διαμάχη. Ιδιαίτερα, εκείνοι που επιζητούν το αίμα των ανεμβολίαστων ή ζητούν βία κατά των Ρώσων, που το κάνουν, σύμφωνα με τον Βολταίρο, επειδή αυτοί που μπορούν να σε κάνουν να πιστέψεις στους παραλογισμούς, μπορούν να σε κάνουν να διαπράξεις φρικαλεότητες.

Εάν η ψυχή ενός ατόμου είναι υπό πολιορκία και δεν ορίσει έναν εχθρό ως αποδιοπομπαίο τράγο, μπορεί να κατανοήσει ποιος πραγματικά του επιτίθεται, και αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο.

Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου οι άνθρωποι εγκλιματίζονται στη μυθοπλασία γιατί είναι πιο εύκολο από το να αντιμετωπίζεις άβολες αλήθειες. Αλλά κάτω από αυτές τις γόνιμες συνθήκες, οποιαδήποτε εκδοχή της πραγματικότητας, όσο επισφαλής κι αν είναι, θα καταποθεί. Εδώ μπαίνει στη μάχη η Μεγάλη Επανεκκίνηση.

Μόλις βεβηλώσεις τους παγκόσμιους ηθικολογικούς και πολιτιστικούς χάρτες ενός ατόμου, η θέση του σε αυτόν γίνεται όλο και πιο αβάσταχτη. Οι άνθρωποι χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα και το τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος. Η επακόλουθη κρίση ταυτότητας τους αφήνει επιρρεπείς σε εχθρική εξαγορά. Μεταξύ άλλων πραγμάτων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να πάνε στραβά είναι το τελικό μικροτσιπάρισμα του πληθυσμού και οι διασυνδέσεις μηχανών με τον εγκέφαλο.

Προγνωστικός Προγραμματισμός

Αλλά υπάρχουν ακόμα πιο περίεργα πράγματα. Ο Προγνωστικός Προγραμματισμός (Predictive Programming) είναι η θεωρία ενός κρυφού χεριού που χειρίζεται τους μοχλούς της πραγματικότητας. Ένα είδος γραφείου προσαρμογής της πραγματικότητας που συσκοτίζει τα γεγονότα του πραγματικού κόσμου μέσω του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και της χειραγώγησης των μέσων ενημέρωσης. Η θεμελιώδης αρχή εδώ είναι η ψυχολογική προετοιμασία που μειώνει την αντίσταση των ανθρώπων στην αποδοχή προγραμματισμένων μελλοντικών γεγονότων και τους ενθαρρύνει να ανταλλάξουν συγκεκριμένες δομές πραγματικότητας με στατικές κατασκευές, έως ότου τελικά, η κοσμοθεωρία που κληρονομήσαμε αντικατασταθεί από μύθους και αρχέτυπα.

Το ότι ζούμε μέσα από την αντικειμενοποίηση της τάξης των αρπακτικών δεν είναι αμφισβητήσιμο. Αυτό είναι το σύμπλεγμα του Μεσσία που αποτυπώνεται στη συλλογική συνείδηση ​​και προβάλλεται πίσω στον πραγματικό κόσμο. Με δική τους βούληση, οι μάζες δίνουν ζωή σε αυτούς τους γκροτέσκους και κηλιδώνουν τον κοινωνικό ιστό.

Αποκάλυψη της Μεθόδου

 Αλλά τρέχει ακόμα πιο βαθιά από τον προγνωστικό προγραμματισμό. Κάποιοι το αποκαλούν αυτό Αποκάλυψη της Μεθόδου.

Σύμφωνα με τον Michael Hoffman: πρώτα καταπνίγουν το αντεπιχείρημα και, όταν φτάσει η πιο κατάλληλη στιγμήαποκαλύπτουν πτυχές του τι πραγματικά συνέβη, αλλά με ένα είδος περιορισμένου τρόπου.

Μας είπαν ότι τα εμβόλια ήταν ακίνδυνα, έως ότου η Pfizer απέρριψε τους δικούς της ισχυρισμούς για την ασφάλεια, αλλά όχι πριν από τον εμβολιασμό ολόκληρου του κόσμου. Οι απολογητές του κλειδώματος σε όλα τα εταιρικά μέσα είναι πλέον σχεδόν ομόφωνοι ότι τα lockdown κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Αυτό δεν είναι αυθαίρετη μεταστροφή θέσης, αλλά μάλλον μια προσεκτικά σχεδιασμένη ακολουθία αποκαλύψεων όταν έρχεται η ώρα.

Ο Michael Hoffman προτείνει ότι η άρχουσα ελίτ γνωστοποιεί την υπεροχή της, δηλώνοντας τους εαυτούς των ως βιρτουόζους εγκληματικούς εγκεφάλους, που είναι υπεράνω του νόμου και υπεράνω μομφής. Αλλά πάνω απ’ όλα, σας λένε,  με μη αβέβαιους όρους, ότι είστε χωρίς σανίδα σωτηρίας, ότι αυτά τα γεγονότα είναι πέρα ​​από τον έλεγχό σας, όπως επίσης είναι και η δική σας μοίρα.

Τελικά, μια αίσθηση απάθειας και αβουλίας κατακλύζει την ανθρωπότητα, αποθαρρύνοντάς μας σε σημείο να παραδεχθούμε την ήττα σε ένα σύστημα που είμαστε ανίσχυροι να αλλάξουμε.

Όχι ότι θα είχατε ποτέ αποζημίωση. Το σπίτι δεν έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη δική του οικοκυρική. Θαμμένο βαθιά μέσα στο κράτος δικαίου τους, είναι ένα κρυμμένο σύνταγμα που λέει: τίποτα δεν συμβαίνει χωρίς τη συγκατάθεσή σας. Σε αυτήν την έκδοση του δικαίου των συμβάσεων, από τη στιγμή που η αλήθεια κρυφτεί σε κοινή θέα, έχετε συμφωνήσει με αυτό. Υπάρχει κάπου ένα ανυπόγραφο συμβόλαιο με πάνω του τον όρκο που δεν ορκιστήκατε.

Στην τελική, όλοι είμαστε θύματα του ίδιουαριστοτεχνικού χειρισμού. Είτε ευαγγελιστές του πληκτρολογίου είτε κρατικοαπολογητές, όλοι υφίστανται βιασμό μεγαλοπρεπώς. Και το σπουδαίο δεν είναι τόσο ότι γελούν μαζί σου, αλλά ότι γελάς ο ίδιος με τον εαυτό σου.

***

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στα κουμπιά κοινής χρήσης πάνω ή κάτω. Ακολουθήστε μας στο Instagram, το Twitter και το Facebook. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Ο Dustin είναι συγγραφέας και ερευνητής με έδρα το Λονδίνο, ο οποίος γράφει για το New Normal τα τελευταία δύο χρόνια, ιδιαίτερα για τα ηθικά και νομικά ζητήματα γύρω από τα lockdowns και τις εντολές, την ιστορία και τον οδικό χάρτη προς τη σημερινή κατάσταση βιοασφάλειας και τους βασικούς παίκτες και θεσμούς που εμπλέκονται στην παγκοσμιοποιημένη κατάληψη των πόρων μας.

Εκτός από τον COVID-19, ο Dustin γράφει για το κράτος πληροφοριών, τη μεγάλη τεχνολογική επιτήρηση, τη μεγάλη φιλανθρωπία, τη συνεπιλογή του ακτιβισμού και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 Μπορείτε να βρείτε τη δουλειά του στο https://www.thecogent.org . Ή ακολουθήστε τον στο twitter @TheCogent1

Η εικόνα σε αυτό το άρθρο είναι από τον συγγραφέα

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η Global Research.

Πνευματικά δικαιώματα © Dustin Broadbery, Global Research, 2022

Σχολιάστε τα άρθρα της Global Research στη σελίδα μας στο Facebook

Γίνετε μέλος της Global Research

Μετάφραση από τη Μαρία Σεφέρου

Tags: COVID, Dustin Broadbery, Robert Sepehr, Ελευθεροτέκτονες, Ουκρανία, παραπληροφόρηση, πόλεμος, συνείδηση, ψευδαίσθηση, ψυχή