Προς βαρήκοο GAP νιοστής επιστολής το ανάγνωσμα, πρόσχωμεν!

Κύριε Παπανδρέου,
Θα έχει τύχει φαντάζομαι στη ζωή τη δική σας ή συγγενούς σας ν’ ανοίξετε κουτί με φάρμακο και να διαβάσετε τις επικίνδυνες παρενέργειες που πιθανόν να έχει στην υγεία του ασθενούς. Και θα έχετε, ασφαλώς, διαβάσει πως όταν παρουσιαστούν τα τάδε ή δείνα επικίνδυνα συμπτώματα με τη λήψη του φαρμάκου, πρέπει να σταματήσετε αμέσως τη λήψη του και να ειδοποιήσετε επειγόντως το γιατρό σας. Αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ασθενείς που λαμβάνουν φάρμακα.

Όταν ο γιατρός ενημερωθεί για τα συμπτώματα του ασθενούς λόγω παρενεργειών του φαρμάκου, και με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν είναι τρελός για δέσιμο, θ’ αποφασίσει μεταξύ δύο τινών: ή θα συστήσει την οριστική διακοπή του φαρμάκου αυτού, προτείνοντας κάτι άλλο, ή θα συστήσει δραστική μείωση της δόσης. Απλά πράγματα είναι αυτά, και δεν κομίζω γλαύκα εις Αθήνας.

Εσείς όμως, κύριε Παπανδρέου, μαζί με τον ανεκδιήγητο “τσάρο” της οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, παρόλο που είδατε ότι το φάρμακο που χορήγησαν στην Ελλάδα οι γιατροί της Τρόικας έχει επικίνδυνες παρενέργειες για την οικονομία μας και επιδείνωσε την ασθένειά της, γιατί δεν ζητήσατε ριζική αλλαγή της θεραπευτικής αγωγής; Ή μήπως ζητήσατε αλλαγή (επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου) κι εκείνοι επιμένουν να συστήνουν το καταστροφικό κοκτέιλ φαρμάκων για να μας ξεκάνουν; Μήπως, δηλαδή, είναι κι αυτοί τρελοί; Ή μήπως η Τρόικα καθορίζει απλά τους δημοσιονομικούς στόχους κι εσείς αποφασίζετε το φάρμακο που υποτίθεται ότι θα μας σώσει, στην οποία περίπτωση είστε και εσείς τρελοί και η Τρόικα που δεν σας σταματάει από τον κατήφορο;

Κύριε Παπανδρέου, δεν παίρνουν αίμα από αναιμικούς και υποτασικούς, διότι θα τους στείλουν στον άλλο κόσμο. Εσείς, όμως, αυτό πάτε να κάνετε τώρα με το καινούργιο πακέτο μέτρων που μαγειρεύετε: Ζητάτε κι άλλο αίμα από αναιμικούς, αυξάνοντας φόρους, ΦΠΑ, ΛΑΦΚΑ, μειώνοντας κι άλλο μισθούς και συντάξεις, κλπ., επιχειρώντας να θεραπεύσετε την άρρωστη οικονομία μας δια της ευθανασίας. Είστε ή δεν είστε τρελοί για δέσιμο;

Εκτός κι αν ο εγωισμός σας είναι τόσο αβυσσαλέος που προτιμάτε να βουλιάξετε τη χώρα εντελώς, παρά να παραδεχτείτε ότι μας δώσατε θανατηφόρα συνταγή. Εκτός κι αν έχετε τη μωροφιλοδοξία να γράψετε ιστορία ως εφιάλτης και αποτυχημένος, πράγμα που, δυστυχώς, υπήρξε σύνηθες φαινόμενο στη μεταπολεμική Ελλάδα.

Άκουσα και κάτι εκ του πονηρού ψιθύρους για δημοψήφισμα, με το ερώτημα αν θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη ή όχι. Αυτός είναι ωμός εκβιασμός, κύριε Πρωθυπουργέ. Έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Το ερώτημα, αν γίνει δημοψήφισμα, πρέπει να είναι “πιστεύετε ότι με τα μνημόνια η Ελλάδα θα γλιτώσει τη χρεοκοπία”; Και η απάντηση της πλειοψηφίας θα είναι “ΟΧΙ”. Διότι οι Έλληνες, εκτός από γαϊδουρινή υπομονή και στωική ανοχή, διαθέτουν στην πλειοψηφία τους και κοινό νου, και βλέπουν ότι η οικονομική πολιτική σας είναι αδιέξοδη και αυτοκαταστροφική.

Τα μνημόνια της αφαίμαξης δεν είναι μονόδρομος για να παραμείνουμε στην Ευρώπη, κύριε Παπανδρέου. Απεναντίας είναι μονόδρομος για να χρεοκοπήσουμε και να μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη. Στο μεταξύ, όμως, θα έχει πάθει ανεπανόρθωτη ζημιά και το ευρώ και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μαχαίρι που μας έχουν βάλει στο λαιμό είναι δίκοπο και θα πληγώσει ανεπανόρθωτα και τους ίδιους τους τοκογλύφους, που αντί να πάρουν πίσω τα δανεικά που μας έδωσαν θα πάρουν αέρα κοπανιστό.

Τι διάολο, δεν το καταλαβαίνει αυτό κανείς στην Ευρώπη; Ή μήπως θέλουν να μας ξεκάνουν εντελώς για ν’ αγοράσουν ό,τι μας έχει απομείνει για ένα κομμάτι ψωμί;

Όχι, δεν θα ζητήσω οίκτο από την Ευρώπη. Θα απαιτήσω όμως σεβασμό! Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί. Και οι ανθρώπινες ψυχές αξίζουν περισσότερο από όλα τα χρήματα των δανειστών. Και αν είναι η Ευρώπη μια στυγνή οικονομική ένωση, μια ομοσπονδία κρατών χωρίς ανθρωπιά και αλληλεγγύη, όπου το ένα κράτος εκμεταλλεύεται, κερδοσκοπεί και θέλει να κυριαρχήσει επί του άλλου, χίλιες φορές να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη, ακόμη κι αν ήταν να επιστρέψουμε όλοι στην εποχή του χαλκού.

Ας προσέξουν, λοιπόν, εκείνοι που τραβάνε πολύ το σχοινί, διότι αν σπάσει, θα σακατευτούν και οι ίδιοι. Και ας προσέξουν οι βολευτές, συνταξιούχοι και εν ενεργεία, διότι έχει ο καιρός γυρίσματα και φωνή λαού οργή Θεού….

Tags: GAP, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευρωζώνη, ΛΑΦΚΑ, Τρόικα, ΦΠΑ