Προς Λουκά Παπαδήμο και όλο το κακό συναπάντημα

Αντί των καθιερωμένων τυπικών ευχών, “Χρόνια Πολλά”, μπλα, μπλα, μπλα, αφιερώνω σ’ εσάς κύριε Παπαδήμο, και τους “σωτήρες” που σας ενθρόνισαν, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Γ. Καρατζαφέρη, και όλο το κομματικό συναπάντημα, το επόμενο video, μπας και ντραπείτε για λογαριασμό σας.

Κατά τ’ άλλα, όπως είπατε στο Πρωτοχρονιάτικό μήνυμά σας, κύριε Πρωθυπουργέ,
«Οι προσπάθειες που έγιναν, οι θυσίες του ελληνικού λαού και η αλληλεγγύη των εταίρων μας είχαν ως αποτέλεσμα να αποφύγουμε την οικονομική καταστροφή και να κάνουμε σημαντικά βήματα εξόδου από την κρίση.»

Μόνο που αυτή η έξοδος από την κρίση δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα, κυρ Λουκά μου. Απεναντίας, με τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα, μας χώσατε πιο βαθιά και μακροπρόθεσμα στην κρίση. Και αν συνεχίσετε έτσι, σίγουρα δεν θα φανεί φως στην άκρη του τούνελ. Όσο για τις διαπιστώσεις, αφήστε τις σ’ εμάς. Εμείς τις βιώνουμε στο πετσί μας. Όταν τις περιγράφετε, τι νομίζετε ότι προσφέρετε; Μήπως φαντάζεστε ότι ελαφρύνετε τη θέση σας; Απλά δείχνετε ότι έχετε επίγνωση της συμφοράς μας, και εμμέσως καταδικάζετε τον εαυτό σας και όλους εκείνους που μας βούλιαξαν στην εξαθλίωση.

Λουκάς Παπαδήμος: «Όμως η κοινωνία μας δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται σκληρά. Τα εισοδήματα μειώθηκαν και η ανεργία αυξήθηκε. Ποτέ τόσοι Έλληνες δεν αισθάνθηκαν τόση αβεβαιότητα και αγωνία για την προσωπική και οικογενειακή τους προοπτική.»

Να λείπουν τα γλοιώδη, κύριε Παπαδήμο! Τα εισοδήματα δεν μειώθηκαν από μόνα τους, με κάποιο μαγικό τρόπο. Τα μείωσε η κυβέρνηση του προκατόχου σας που φορτωθήκατε “αύτανδρη” – κι εσείς ευλογήσατε τις μειώσεις και μας απειλείτε με πρόσθετες – για να μη μειωθούν τα εισοδήματα και τα κέρδη της πλουτοκρατίας, αλλά και επειδή στάθηκαν ανίκανοι ή απρόθυμοι να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Αφήστε λοιπόν τα ψευτοψυχοπονιάρικα γιατί δε μασάμε!

Λουκάς Παπαδήμος:
«Μια πολύ δύσκολη χρονιά έρχεται. Πρέπει να συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την προσπάθεια. Για να μην πάνε οι ως τώρα θυσίες χαμένες. Για να μην μεταβληθεί η κρίση σε μια άτακτη, καταστροφική χρεοκοπία. Για να παραμείνουμε στο ευρώ. Για να επανέλθουμε σε τροχιά ανάπτυξης και να μειώσουμε την ανεργία.»

Δύσκολη χρονιά, ε; Ευχαριστούμε για την “ελπίδα” που μας δίνετε! Δηλαδή ποια “προσπάθεια” θα συνεχίσετε, για νάχουμε καλό ρώτημα; Εκείνη που μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην ύφεση, τη φτώχεια και την ανεργία; Εκείνη που μας υπόσχεται το 2020 να έχουμε χρέος 120%, δηλαδή όσο είχαμε το 2009, αλλά με μισθούς και συντάξεις στο ένα τρίτο ή και λιγότερο, και φορολογία πενταπλάσια; Ο δρόμος που τραβάτε και μας τραβολογάτε είναι αδιέξοδος! Κύριε Πρωθυπουργέ, δεν πάτε καλά! Για ελάτε στα συγκαλά σας! Πότε θα ξυπνήσετε από την πλάνη σας κι εσείς και η Τρόικα;

Λουκάς Παπαδήμος: «Χιλιάδες οικογένειες, ιδιαίτερα τούτες τις μέρες, υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης. Πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως αρμόζει σε μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Κανένας μόνος του. Είμαστε ένας λαός, ένα έθνος, σε κοινή δοκιμασία. »

Όταν ακούω κάτι τέτοιες σπαραξικάρδιες παραινέσεις αλληλεγγύης από χείλη καλοβολεμένων και χορτάτων, μου ανάβουν τα λαμπάκια και γίνομαι μπαρούτι. Εσείς, κύριε Παπαδήμο, πώς δείχνετε την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη σας; Μπας και παραιτηθήκατε της πρωθυπουργικής αποζημίωσης όπως ο Μάριο Μόντι και δεν το πήρα χαμπάρι; Ή μήπως δείχνετε την “αλληλεγγύη” σας μαζεύοντας γύρω σας καμιά πενηνταριά υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς με αντίστοιχες λιμουζίνες και παρατρεχάμενους;

Γράφετε ιστορία, κύριε Παπαδήμο. Και φοβάμαι ότι ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα είναι καθόλου επιεικής μαζί σας… Δεν αρχίσατε καλά, και δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας.

Tags: Α. Σαμαράς, Γ. Καρατζαφέρης, Γ. Παπανδρέου, Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα Λουκά Παπαδήμου