Προς τη Μαύρη Θάλασσα κατευθύνεται το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο του κόσμου

75c0fe5a1959e0b206b4e32b73e6218f XL

Προς τη Μαύρη Θάλασσα ο «Ιππότης της αποκάλυψης» των ΗΠΑ – Μήνυμα προς το Putin οι 24 πύραυλοι Trident II“Το Rhode Island, οπλισμένο με διηπειρωτικούς πυραύλους και εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές, έχει στόχο να προειδοποιήσει το Κρεμλίνο“, έγραψε η La Repubblica.

Προς τη Μαύρη Θάλασσα κατευθύνεται ο «Ιππότης της Αποκάλυψη» των ΗΠΑ, το μεγαλύτερο πυρηνικό υποβρύχιο του κόσμου, το USS Rhode Island.

Το USS Rhode Island έφυγε από το λιμάνι του Γιβραλτάρ, στη νότια ακτή της Ισπανίας, την περασμένη εβδομάδα και τελευταία φορά εθεάθη να εισέρχεται στη Μεσόγειο.

Η βρετανική εφημερίδα Daily Express αναφέρει ότι το πυρηνικό υποβρύχιο “φέρεται να κατευθύνεται προς τη Μαύρη Θάλασσα”.

Η ιταλική εφημερίδα la Repubblica ανέφερε ότι το USS Rhode Island, το οποίο έφτασε στο Γιβραλτάρ την 1η Νοεμβρίου, εισήλθε στη Μεσόγειο την Παρασκευή.

2022 11 06 12 46 56

Εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές

Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο βαλλιστικών πυραύλων κλάσης Ohio μπορεί να μεταφέρει 24 πυραύλους Trident II που μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση 18 χιλιάδων χιλιομέτρων.

“Το Rhode Island, οπλισμένο με διηπειρωτικούς πυραύλους και εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές, έχει στόχο να προειδοποιήσει το Κρεμλίνο”, έγραψε η La Repubblica.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο πλοίαρχος John Craddock, διοικητής της Task Force 69 του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, δήλωσε:

“Η λιμενική επίσκεψη του Rhode Island στο Γιβραλτάρ ενισχύει την ακλόνητη δέσμευσή μας προς τους συμμάχους και τους εταίρους μας στην περιοχή.

“Οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζονται ένα ισχυρό ιστορικό συνεργασίας, μέσω ασκήσεων, επιχειρήσεων και δραστηριοτήτων συνεργασίας όπως αυτή, που ενισχύουν τις συνδυασμένες ικανότητες και την εταιρική μας σχέση.

“Η πολυπλοκότητα, η φονικότητα και η τακτική εμπειρογνωμοσύνη του Rhode Island αποτελούν την επιτομή της αποτελεσματικότητας και της δύναμης της δύναμης των υποβρυχίων“, πρόσθεσε.

Σε αναζήτηση στρατηγικής θέσης

Η άφιξη του USS Rhode Island στη Μεσόγειο Θάλασσα έρχεται μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου Bulava από το ρωσικό υποβρύχιο Generalissimus Suvorov από τη Λευκή Θάλασσα στο πλαίσιο εκπαιδευτικής αποστολής.

Τα υποβρύχια κλάσης Ohio μπορούν να περιπολούν συνεχώς ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για τη δύναμη πυρηνικής αποτροπής του ΝΑΤΟ και θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε μια στρατηγική θέση κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

bankingnews.gr

Tags: USS Rhode Island, Γιβραλτάρ, ΗΠΑ, Κρεμλίνο, Μαύρη Θάλασσα, πύραυλοι, πυρηνικός πόλεμος, Ρωσία