Προς Τριανταφυλλόπουλο το Ανάγνωσμα, Πρόσχωμεν!

Επί τέλους! Η πολυαναμενόμενη ηλεκτρονική Ζούγκλα του Μάκη είναι πλέον εδώ. Μ’ ένα κλικ είσαι μέσα! Και το κυριότερο, η Ζούγκλα είναι δική μας! Έτσι, όλοι εμείς που δεν είχαμε στο δημοσιογραφικό ήλιο μοίρα τώρα θα έχουμε! Ναι σας λέω! Μας το υποσχέθηκε ο ‘όσιος’ της δημοσιογραφίας Sir Mike! Ομολογώ ότι συγκινήθηκα με την προσφορά… Να τι μας είπε στις 26/05/2008:

«Το σύστημα αυτό σας ανήκει. Είναι δικό σας. Αντιλαμβάνομαι ό,τι μια υπόσχεση που έχετε ακούσει επανειλημένα, με λεκτικά σχήματα ελαφρώς διαφοροποιημένα, ελάχιστοι θα λάβετε σοβαρά υπ’ όψιν. Το θεωρώ απόλυτα φυσιολογικό, όπως φυσιολογική θεωρώ και την υποχρέωση μας να ανταποκριθούμε με υπευθυνότητα σε όλα τα επίπεδα. (…)
Μοναδικός εντολέας μας εσείς, αλλά και κριτής ταυτόχρονα και πηγή έμπνευσης, γιατί η περίοδος των επαγγελματιών νταβατζήδων-κομιστών τείνει να παρέλθει ανεπιστρεπτί. Το ίδιο το σύστημα τους απορρίπτει, εσείς δεν τους αντέχετε, και η νέα τεχνόλογία απ’ ότι φαίνεται δε θέλει να τους κάνει παρέα. (…)» (http://www.zougla.gr/news.php?id=1133)

(Ακούγεται γλοιώδες; Μπα, ιδέα μας είναι. Όσο για τα ορθογραφικά λάθη, ας τον συγχωρήσουμε. Σύντομα θα βρει και εθελοντή διορθωτή κειμένου…)

Κατ’ αρχήν ο Sir Mike φαίνεται ότι τώρα ανακαλύπτει τη νέα τεχνολογία! Με εθνικό ή τοπικό περιεχόμενο, έχουν αναρτηθεί εκατοντάδες ηλεκτρονικές εφημερίδες την τελευταία δεκαπενταετία, συμπεριλαμβανομένης και της ηλεκτρονικής έκδοσης της πρώην εφημερίδας του, «Το Πρώτο Θέμα» (http://www.protothema.gr/), αλλά προφανώς ο Ευθυμάκης μας δεν τις είχε πάρει είδηση.

«Το σύστημα δίνει την δυνατότητα μιας αμοιβαία εντιμότερης σχέσης, στα πλαίσια της οποίας ο αναγνώστης μπορεί να είναι ενεργός. Αναγνώστης,τηλεθεατης ή ακροατής μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να αντιστρέψει τους ρόλους περνώντας στην απέναντι όχθη. Να γράψει,να στείλει τη φωνή ή την εικόνα του να αντιδράσει παρεμβαίνοντας άμεσα να δώσει την είδηση με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Κυκλοφορούμε κι είμαστε εδώ έτοιμοι να πούμε όχι για άλλη μια φορά στην χυδαιότητα,την υποκρισία,τον συμβιβασμό,την εμπορευματοποίηση,την συγκάλυψη. Με την πίστη οτι μοναδικός εντολέας μας-αφεντικό-είσαστε εσείς και μόνον εσείς,βγαίνουμε στόν αέρα του διαδικτυακού χάους στοχεύοντας να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο και πιο ελκυστικό. Μόνοι χωρίς την παρουσία γενναίων και επιδέξιων κομιστών-συνεταίρων. Καλή πτήση.”

(http://www.zougla.gr/news.php?id=991)
(Βρε τι εμμονή με τους κομιστές! Ίσως ο Θεμιστοκλής του έχει γίνει εφιάλτης! Και πάλι το κείμενο βρίθει λαθών. Τα κόμματα και οι τόνοι δεν ξέρουν πού να σταθούν… )

Καλά, με κάτι τέτοιες “γενναιοδωρίες” στο τέλος θ’ ανακηρυχθεί εθνικός ευεργέτης, ο Μάκης μας! Όσο για την υπόσχεση πιο ελκυστικού διαδικτυακού χάους, ποιος τη χάρη μας! Συγκεκριμένο και ελκυστικό χάος! Αυτό που πάντα ονειρευόμασταν… Ο ηδονιζόμενος με το διαδικτυακό χάος μαζοχιστής πολίτης θα το απολαύσει εν αφθονία στην ηλεκτρονική Ζούγκλα του Μάκη. Κι έτσι ο τόπος, με Μάκη στο χαοτικό τιμόνι, “ξανά προς τη δόξα τραβά, τραβά, τραβά, και ξανά προς τη δόξα τραβά!”

ΕΡΩΤΗΣΗ: Όταν ο πολίτης του στέλνει υλικό και το δημοσιεύει, θα παίρνει κι αυτός κανένα ψίχουλο από τη διαφημιστική πίτα; Βλέπω ότι, ως εκλεκτό μέλος της μεγαλοαστικής τάξης, έχει ήδη εξασφαλίσει χοντρές εταιρείες για διαφήμιση! Και τι θα του δίνει ανά είδηση ή video; Μήπως ένα σβίγκο; Ας κατατοπίσει τους ενεργούς πολίτες, αφού τους προσκαλεί “συνεργάτες” στη δική τους Ζούγκλα. Ή μήπως οι “ανώνυμοι” νεροκουβαλητές του θα δουλεύουν απλά για τη δόξα; Μάγος είσαι;

Και κάτι άλλο: Στα πλαίσια της “εντιμότερης σχέσης” που επαγγέλλεται, θα κάνει και λογοκρισία σ’ αυτά που θα του στέλνουν; Μ’ άλλα λόγια, θα κόβει, θα ράβει και θα πετάει τα ενοχλητικά στ’ άχρηστα ; Εμ αν είναι έτσι, η ηλεκτρονική του εφημερίδα δεν θα είναι γνήσια “Ζούγκλα”!

Α, να μην ξεχάσω να τον παρακαλέσω, εκεί στο τμήμα του LIFESTYLE ας μην είναι φειδωλός. Ο υποσιτιζόμενος πολίτης ξεχνάει το γουργουρητό του άδειου του στομαχιού του αλληθωρίζοντας προς τα εκεί. Ξέρει από τέτοια ο μεγάλος “σοσιαλιστής” της Εκάλης με τον προκλητικά χλιδάτο γάμο του και τους ‘λαμπερούς’ “επώνυμους” καλεσμένους…

Παρακαλώ μην ξεχάσετε ν’ απολαύσετε το Μάκη στη μπανιέρα, σε μια αλαζονική επίδειξη υψηλού “ήθους”. Πάρτε κι ένα αντιεμετικό χάπι, προληπτικά : http://markoniss.blogspot.com/2008/05/o_21.html
Tags: Χωρίς κατηγορία