Προς Τροϊκανούς και λοιπούς άσπονδους φίλους

Κυρίες και κύριοι,

Έχετε ξεχάσει ότι στην Ελλάδα κατοικεί ένας λαός, έντεκα εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές, και δεν έχετε το δικαίωμα να μας συμπεριφέρεστε σαν να ήμασταν άψυχοι αριθμοί.

Τι πάτε να κάνετε; Θέλετε να διαλύσετε εντελώς τη χώρα μας επειδή ήμασταν άτακτοι; Τόσα χρόνια βολευόσασταν με τις αταξίες μας, τρώγατε καλά πουλώντας μας υποβρύχια που γέρνανε, παίρνατε τις μίζες σας και κάνατε τα στραβά μάτια. Τώρα ξαφνικά ξυπνήσατε κι αποφασίσατε να μας συνετίσετε με το βούρδουλα σε χρόνο ντε τε. Είστε εντελώς ανεγκέφαλοι! Ή μήπως θέλετε να μας ρίξετε σε αιματηρό εμφύλιο;

Να ξέρετε ότι αν βουλιάξει η Ελλάδα θα παρασύρει κι εσάς στο βάραθρο. Σταματήστε λοιπόν τους εκβιασμούς και βάλτε κάτω τα μαστίγια. Συμπεριφερθείτε σαν άνθρωποι σε συνανθρώπους. Δώστε μας χρόνο και αλλάξτε το αδιέξοδο πρόγραμμα σκληρής λιτότητας που αναπαράγει την ύφεση.

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι κάτω από τις απειλές και τους εκβιασμούς σας, η κυβέρνηση του George Papandreou, τον οποίο μέχρι προχθές βραβεύατε για τις επιδόσεις του, έκοψε στο μισό μισθούς και συντάξεις, έριξε στην ανεργία ένα εκατομμύριο ανθρώπους, κι έκλεισε χιλιάδες επιχειρήσεις; Έχετε το θράσος ή την ανοησία να ζητάτε και άλλα σκληρότερα μέτρα και να θέλετε να υπογράψουν και να δεσμευτούν γι΄αυτά οι Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς.

Μα είστε στα καλά σας; Τι είδους δέσμευση θέλετε να σας δώσουν και τι αξία έχει μια υπογραφή ή πέντε; Θέλετε να σας υποσχεθούν ότι θα βγάλουν τα τανκς στους δρόμους για να καταστέλλουν τις οργισμένες διαμαρτυρίες των πεινασμένων; Τι τους ζητάτε; Τι μπορούν να εγγυηθούν όταν απέναντί τους έχουν αδικημένους και οργισμένους ανθρώπους και όχι αριθμούς ή αντικείμενα;

Είστε τρελοί για δέσιμο! Κι όσο με αφορά, καλύτερα ν’ απαλλαγούμε από την βλοσυρή κηδεμονία σας μια ώρα αρχύτερα. Σας έχω σιχαθεί πια! Μου έχετε πρήξει το συκώτι. Δε σας θέλω ούτε για εταίρους ούτε για κηδεμόνες. Εκτός από ανεγκέφαλοι, είστε ύπουλοι, απάνθρωποι και υστερόβουλοι. Δεν μου κάνετε για συγγενείς και φίλοι. Να μου λείπουν τέτοιοι φίλοι-φίδια!

Μας υποσχεθήκατε ότι με τη νέα, δήθεν σωτήρια, δανειακή σύμβαση το 2020 θα έχουμε χρέος 120% του ΑΕΠ, όσο δηλαδή είχαμε το 2009! Και γι’ αυτό μας ζητάτε να πανηγυρίσουμε και να σας προσκυνάμε μέχρι τότε. Μα αν αύριο το πρωί γυρνάγαμε πίσω στη δραχμή ίσως θα χρειαζόμασταν λιγότερα χρόνια για να ορθοποδήσουμε, αν βέβαια το ελληνικό πολιτικό σκυλολόι αποφάσιζε να ομονοήσει, να λογικευτεί, ν’ αφήσει στην άκρη προσωπικές φιλοδοξίες και να στρωθεί στη δουλειά.

Φοβάμαι ότι οι αόρατοι αφέντες των αγορών έχουν θέσει σε λειτουργία σχέδιο διάλυσης της ΕΕ και του ευρώ. Τόσο κοντόφθαλμοι είστε που δεν το βλέπετε; Ή μήπως οι ισχυροί από σας έχετε μυστικά συνθηκολογήσει μαζί τους και συνεργάζεστε για το καταχθόνιο όσο και ουτοπικό σχέδιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης;

2-11-2011

Tags: George Papandreou, Αντώνης Σαμαράς, δανειακή σύμβαση, Τροϊκανοί