Πρωθυπουργέ, δεν μας τα είπες όλα!

Papa Στην αρχή της θριαμβευτικής ομιλίας του στην 75η ΔΕΘ, ο Πρωθυπουργός μας αλαζονεύτηκε για κάτι που είχε γράψει ο PIERRE BRIANCON. Είπε συγκεκριμένα:

«Πριν από λίγες μέρες, έγραψε ο PIERRE BRIANCON για τη χώρα μας στο “Reuters”:

“Στην πρόσφατη ιστορία καμία άλλη Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει κάνει αυτό που καταφέρνει να κάνει η Ελλάδα.

Περιστολή των δαπανών, μεγάλες δομικές αλλαγές, μάχη κατά της φοροδιαφυγής, αναμόρφωση του δημόσιου τομέα, τεράστια μείωση του ελλείμματος μέσα σ’ ένα χρόνο.

Αυτοί είναι οι Έλληνες, που πυροδότησαν την κρίση δημοσίου χρέους στην Ευρώπη.”


Ναι αυτοί είμαστε.»

Έψαξα λοιπόν κι εγώ να βρω το συγκεκριμένο άρθρο και να δω τι ακριβώς έλεγε, διότι έχω φτάσει πια να μην εμπιστεύομαι ούτε τη σκιά μου, και τι βρήκα πατριώτες; Κατ’ αρχήν το “πριν λίγες ημέρες” ήταν πριν δύο μήνες, και τότε δεν είχε καταγραφεί ακόμη η μεγάλη υστέρηση εσόδων (δείτε εδώ), δηλαδή τα πράγματα ήταν πιο αισιόδοξα από ό,τι είναι τώρα.

Δεύτερον, πιο κάτω ο ίδιος άνθρωπος, στο ίδιο άρθρο που βρήκα εδώ, έλεγε:

«Even if Greece implements its programme to the last detail, it might be difficult for the country to avoid restructuring of a debt load that will near 150 percent by 2016. With 10-year government bond spreads still at almost 8 percentage points above German bunds, the market is certainly deeply sceptical.»Μεταφράζω: «Ακόμη και αν η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμά της μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, ίσως θα είναι δύσκολο για τη χώρα να αποφύγει αναδιάρθρωση ενός χρέους που θα πλησιάζει το 150% μέχρι το 2016. Με τα δεκαετή spreads των κρατικών ομολόγων να είναι σχεδόν 8 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από τα Γερμανικά ομόλογα, η αγορά είναι βεβαίως πολύ σκεπτική.»Δεν είχες διαβάσει ολόκληρο το άρθρο Γιώργο; Το είχες διαβάσει αλλά το αγνόησες κρατώντας μόνο αυτό που σε συνέφερε για να μας ξεγελάσεις και πάλι; Τα επόμενα τα έχεις διαβάσει κύριε Πρωθυπουργέ;

«Ο κίνδυνος για βαθύτερη ύφεση

Στην ΕΚΤ και την Κομισιόν εντείνεται ο προβληματισμός για το ενδεχόμενο η αυστηρή περιοριστική πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα, χωρίς προηγουμένως η χώρα να έχει θωρακιστεί με ένα ισχυρό πλέγμα μεταρρυθμίσεων, να εντείνει και να επιμηκύνει την ύφεση, απειλώντας την επιτυχία του προγράμματος διάσωσης της χώρας.

Όπως αναγνωρίζουν, οι γενναίες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, μπορεί να ικανοποίησαν εν μέρει τις αγορές, κατέληξαν όμως να είναι πολύ μεγαλύτερες, αν συνεκτιμηθεί για παράδειγμα, η εκτίναξη του πληθωρισμού στην περιοχή του 6%, καθώς οι στρεβλώσεις στην ελληνική αγορά δεν έχουν ακόμη αντιμετωπιστεί.

Στο πλαίσιο αυτό ερμηνεύονται οι δηλώσεις – έκπληξη από τον εκπρόσωπο της Α. Μέρκελ την Πέμπτη, ότι Ε.Ε. και ΔΝΤ προβληματίζονται με τη στρατηγική που ακολουθεί το ΔΝΤ στην Ελλάδα…»
(ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 11/9/2010)

Για ρίξε μια ματιά, σε παρακαλώ, για να ετοιμαστείς για τη Συνέντευξη Τύπου που σε περιμένει σήμερα. Συγνώμη πάντως για την υπόδειξη, με όλο το θάρρος της συντρόφισσας σου τα λέω. Βλέπεις κι εγώ, όπως εσύ, για την πατρίδα νοιάζομαι.

Πάντως όταν οι ίδιοι οι γιατροί που μας πρότειναν το φάρμακο-φαρμάκι δεν το εμπιστεύονται, πώς να το εμπιστευτούμε εμείς τα πειραματόζωα που πεινάμε και πονάμε με τις γενναίες – διάβαζε ληστρικές – περικοπές σε μισθούς και συντάξεις;

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε σε άλλο άρθρο… Καλό ξημέρωμα!

Tags: 75η ΔΕΘ, PIERRE BRIANCON, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Κομισιόν, Μέρκελ