Πρωθυπουργέ, μας βούλιαξες!

%CE%A3%CE%BA%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C+%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%AF%CE%B1%CF%82 Τώρα πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου δεν εξαγνίζεται με το να ρίχνει την αρά στον άφαντο Καραμανλή για τις επιθέσεις των κερδοσκόπων και τα αστρονομικά επιτόκια με τα οποία δανείζεται η τριτοκοσμική πια χώρα μας. Όσο κι αν ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ για τα υπέρογκα ελλείμματα που πρόσθεσε όντως σ’ εκείνα που είχε συσσωρεύσει η κυβέρνηση Σημίτη στα της προηγούμενης, είναι ηλίου φαεινότερο ότι για τα έσχατα που έγιναν χείρονα των πρώτων φταίει ο ίδιος που δεν κατάφερε να πείσει τις αγορές για τη σοβαρότητα των μέτρων και των ικανοτήτων της κυβέρνησής του. Δείτε τα χάλια μας εδώ.

Πάνω από έξι μήνες πέρασαν από τη στιγμή που ανέλαβε την κυβέρνηση, κι ακόμη να ψηφίσει το διαβόητο φορολογικό νομοσχέδιο, που προφανώς δεν έχει πείσει τις αγορές για την αποτελεσματικότητά του. Ο ίδιος ο ΣΕΒ χαρακτήρισε το νομοσχέδιο δειλό και άτολμο. Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων δήλωσε τη Μεγάλη Τρίτη (30/3/2010): «Χρειαζόμαστε μία φορολογική επανάσταση, όχι μία φορολογική παραλλαγή». (πηγή) Δυστυχώς το φορολογικό νομοσχέδιο δεν το εμπιστεύονται ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και εκφράζουν τις ανησυχίες τους μέσα και έξω από τη Βουλή:

—«Ο έτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουμπλής εκτίμησε ότι τα τεκμήρια διαβίωσης «δεν μπορούν να πιάσουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή», εκφράζοντας δυσπιστία για τους διοικητικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ ζήτησε κλιμάκωση των μέτρων για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων.»—«Την αναζήτηση πιο δραστικών πολιτικών εκτός των τεκμηρίων, πρότεινε, (πάντα από το ΠΑΣΟΚ) ο Βασίλης Τόγιας, κρίνοντας ότι πρέπει το βάρος να δοθεί στην ουσιαστική χρήση του “πόθεν έσχες”: “τα τεκμήρια τεκμαίρουν, το ‘πόθεν έσχες’ δείχνει το δρόμο του χρήματος και την ενδεχόμενη φοροκλοπή“, είπε. Ο βουλευτής πρότεινε ακόμη μεγαλύτερη φορολόγηση των επαναπατριζόμενων χρημάτων με 10-15% αντί «του μεσοβέζικου» 5%.» (Πηγή)

Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά: αρχίστε κύριοι από το πόθεν έσχες βουλευτών και υπουργών, πρώην και νυν, αν θέλετε να μας πείσετε για την εντιμότητά σας. Και να πάτε πίσω όχι δέκα χρόνια αλλά τριάντα. Τα πολιτικά εγκλήματα δεν επιτρέπεται να παραγράφονται διότι ισοδυναμούν με εγκλήματα εσχάτης προδοσίας. Ο κ. Παπακωνσταντίνου θεσπίζει πόθεν έσχες ακόμη και για την πρώτη κατοικία του φτωχού, όταν πρώην υπουργοί έχουν αποκτήσει μυθικές περιουσίες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και κανείς δεν τους καταδικάζει γι’ αυτό! Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση, παρά τις περί αντιθέτου δηλώσεις της, έχει βάλει στο στόχαστρο το φτωχό και τον αδύνατο. Οι πολιτικάντηδες, προφανώς κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια, μας θεωρούν όλους φοροκλέφτες και απατεώνες, κι όπως πάνε σε λίγο θα ξεθάβουν ακόμη και πεθαμένους για να βρουν μήπως πήραν χρήματα στον τάφο.

Είναι συγκλονιστικά τα πύρινα σχόλια αγανακτισμένων και απογοητευμένων πολιτών στο άρθρο των ΝΕΩΝ για με τίτλο: «Ελαφρύνσεις για τα τεκμήρια». Θα έπρεπε να τα διαβάσουν όλα οι αρμόδιοι μπας και αφυπνιστούν. Παραθέτω αποσπάσματα από τρία χαρακτηριστικά σχόλια που σπάζουν κόκαλα:

***«Αλήθεια, ένα κανό πόσο τεκμήριο έχει;

Το μόνο τεκμήριο που θα είχε κάποια λογική, θα ήταν ίσως το τεκμήριο της ηλιθιότητας για όσους από εμάς σας ψήφισαν!

Μπράβο σας και πάλι μπράβο! Μας πιάσατε όλους με ένα φορολογικό νομοσχέδιο που θυμίζει άλλες εποχές και άλλες χώρες. (…)

Την ”εξαφάνιση” επίσης του τεκμηρίου της ”φιλιπινέζας” την είδατε;;; (….)Αν κάποιος φοιτητής του οικονομικού έγραφε στις εξετάσεις του όλες αυτές τις εκτός πάσης πραγματικότητας μπούρδες που με στόμφο βαφτίσατε αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα έπαιρνε μηδέν και ισόβια αποβολή από τη σχολή λόγω παντελούς ακαταλληλότητας.

Μαζέψτε τα και φύγετε και αφήστε στη θέση σας τον περιπτερά της γειτονιάς σας. Σίγουρα θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα!»
***«Κυβερνώντες είστε άσχετοι, μας πνίξατε με τα τεκμήρια και τις αηδίες… Εάν θέλατε να πιάσετε την φοροδιαφυγή κάποιων ελεύθερων επαγγελματιών, γιατί δεν φοροδιαφεύγουν όλοι, τότε να βάλετε τα τεκμήρια μόνο στους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι στα κορόιδα τους μισθωτούς και στα περήφανα γηρατειά… Βέβαια το σύνθημα της κωπηλασίας το λάβαμε…

Επιπλέον εξαιρείται των τεκμηρίων η οικιακή βοηθός, γιατί όλοι εσείς που νομοθετείτε έχετε από μια, και επιπλέον είναι πολύ λογικό ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι σημάδι πολυτελούς διαβίωσης!!!!!!!!!!!!»

***«Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, σας ψηφίσαμε για να καλυτερέψετε τα πράγματα παίρνοντας σωστά μέτρα. Εσείς όμως μάλλον αποφασίσατε να καταστρέψετε ό,τι έχει μείνει και δουλεύει ακόμα στην Ελλάδα.Αντί για σωστά μέτρα βλέπουμε τεκμήρια, φόρους, και ανάπτυξη στο μηδέν, και όλα αυτά για να μειωθούν τα επιτόκια δανεισμού, και αποτέλεσμα μηδέν. Η εικόνα δε της κυβέρνησης είναι μια εικόνα ανίκανων, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, που μας έχουν ταράξει στην μπούρδα, στα μεγάλα λόγια και στις απειλές μέσω ΣΔΟΕ ότι θα κλείσουν όλους τους Έλληνες φυλακή.Και μην γελάνε οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι ιδιωτικοί γιατί τα τεκμήρια πιάνουν και αυτούς και πιθανόν μόνο αυτούς. Αναρωτιέμαι, μήπως πλέον στην Ελλάδα δεν υπάρχει κανείς ικανός πολιτικός; Μήπως πρέπει να πάτε και εσείς σπίτια σας και να αναλάβουνε πλέον την διακυβέρνηση άνθρωποι των επιχειρήσεων μήπως δούμε επιτέλους μια άσπρη μέρα όπως βλέπουνε τουλάχιστον οι Ιταλοί;»

Και σα να μην έφταναν οι αδικίες του φορολογικού νομοσχεδίου, καθώς και η εγκληματική καθυστέρηση ψήφισής του, έχουμε και τις υπαναχωρήσεις και τα ράβε ξήλωνε λόγω πιέσεων ημετέρων και ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων. Η υπαναχώρηση στο θέμα των συντελεστών φορολόγησης της Εκκλησιαστικής περιουσίας, η αφαίρεση της οικιακής βοηθού από τα τεκμήρια με μια σαθρή δικαιολογία, είναι λίγα μόνο ευρήματα που επιβεβαιώνουν το ισχυρισμό μου για κυβέρνηση παιδικής χαράς. Επιπλέον η απαράδεκτη καθυστέρηση της αποστολής των φορολογικών δηλώσεων σε μισθωτούς και συνταξιούχους, πείθει και πράσινους οπαδούς ότι η κυβέρνηση δεν έχει αρχίσει ακόμη να λειτουργεί.

Εξάλλου, το αλαλούμ των αλληλοσυγκρουόμενων δηλώσεων των διαφόρων κυβερνητικών αξιωματούχων εξακολουθεί να στέλνει τα spreads στα ύψη. Θαυμάστε στο video το “προς το παρόν» του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γ. Πεταλωτή, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός των Οικονομικών ορκίζονται ότι δε θα καταφύγουν στον διαβόητο μηχανισμό στήριξης.

Κοντολογίς, μηδενικό είναι το τεκμήριο αξιοπιστίας της κυβέρνησης και ο χορός των κερδοσκόπων ήταν και είναι αναμενόμενος. Ως γνωστόν, όπου το πτώμα εκεί και οι αετοί. Ωστόσο, ενώ κατηγορούν τους κερδοσκόπους που κάνουν τη δουλειά τους (διεθνή και ντόπια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τράπεζες) αφήνουν ασύδοτους τους εντός των τειχών κερδοσκόπους του ΧΑΑ που καταποντίζουν τις τραπεζικές μετοχές πουλώντας αέρα κοπανιστό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κάθε χρόνο μέχρι τα μέσα Μαρτίου είχα υποβάλλει τη φορολογική μου δήλωση. Αυτό όμως δεν μπορώ να το κάνω εφέτος διότι δεν έχω λάβει ακόμη τις δηλώσεις και το ενημερωτικό βιβλιαράκι του ΥΠΟΙΚ. Μπήκα, λοιπόν, στο Ιντερνέτ για να υποβάλλω τη δήλωση ηλεκτρονικά ώστε να ξεμπερδεύω μια ώρα αρχύτερα, και είδα με κόκκινα γράμματα το μήνυμα ότι δεν είναι ακόμη δυνατή η υποβολή του Ε9 ηλεκτρονικά, κι ότι το θέμα θα τακτοποιηθεί εντός του Απριλίου! Πού οφείλονται άραγε αυτές οι καθυστερήσεις; Πού αλλού εκτός από τη σύγχυση και την προφανή ανικανότητα της κυβέρνησης να κυβερνήσει;

Δυστυχώς, στη φαυλοδημοκρατία μας κάθε φορά που έχουμε εκλογές καταλύεται η συνέχεια του κράτους και επέρχεται πλήρης αποσυντονισμός. Μέσα στο γενικό πάγωμα, σταμάτησαν να εισπράττουν και τα τέλη τακτοποίησης ημιυπαίθριων , καταργώντας το νόμο Σουφλιά για να φέρουν μετά από επτά μήνες ένα άλλο δικό τους κακέκτυπο, με μικρότερα πρόστιμα, όπως έγραφα στο προηγούμενο άρθρο μου.

Κατά τ’ άλλα, ο πρωθυπουργός μας εντυπωσίασε το Πάσχα με τις ικανότητές του στην κωπηλασία! Καλό είναι να έχεις έναν πρωθυπουργό υγιή και γυμνασμένο, αλλά θα περίμενα όταν η χώρα βουλιάζει εκείνος που κάθεται στο τιμόνι να μην έχει ούτε χρονο ούτε διάθεση για επιδεικτικά παιχνίδια. Κι αυτό όχι επειδή του το απαγόρεψε κανείς, ή επειδή έπρεπε να κρατήσει κάποια προσχήματα, αλλά επειδή είχε ανάγκη για απομόνωση και περισυλλογή ώστε να μπορέσει να διακρίνει πικρές αλήθειες για την απογοητευτική και επικίνδυνη για τη χώρα πορεία του κυβερνητικού έργου – αλήθειες που με τον καθημερινό φόρτο εργασίας και ταξιδιών δεν έχει το χρόνο να διακρίνει.

Η Ελλάδα ζει τραγικές ώρες. Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πει επανειλημμένα ότι βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση και βουλιάζουμε . Όμως στον πόλεμο δεν υπάρχει καιρός για παιχνίδια. Όποιος στρατηγός κάνει διάλειμμα, για να παίξει εν καιρώ πολέμου, καίγεται. Όποιος καπετάνιος αφήνει το τιμόνι για να παίξει μια παρτίδα σκάκι, την ώρα που το πλοίο του βουλιάζει, πνίγεται. Θα μου πεις ψιλά γράμματα αυτά για το Γιωργάκη, που τα ΜΜΕ προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να μεταλλάξουν σε Γιώργαρο, αλλά, δυστυχώς για την Ελλάδα και τους Έλληνες, δεν το κατάφεραν.

Κι ένα μικρό ανέκδοτο για το Γιώργο μας – αληθινή ιστορία – που την άκουσα χθες το πρωί από το στόμα πρώην μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, το 1985. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του κινήματος και φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου. Του είχε ζητήσει λοιπόν ο Ανδρέας να προσέχει πολύ το Γιωργάκη, να τον έχει από κοντά, “διότι είναι αδύνατος χαρακτήρας και θα τον φάνε τα θηρία”! «Τον θυμάμαι να έρχεται στο εκτελεστικό Γραφείο και να παίζει μονίμως με ένα laptop», μου είπε ο γνωστός μου. Χι, χι, χι!


Tags: George Papandreou, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ΣΕΒ, στα ύψη τα spreads, τεκμήρια φορολόγησης